Europa league 2013/14
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dammme
#176 Re: UEFA Europa League
1. Fulham - Wolfsburg
Ovdje bih dao malu prednost Vukovima zbog druge utakmice kući.
2. Hamburg - Standard
Belgijance ne treba potcijeniti, pogotovo onog malog iz Konga. A i čini mi se da imaju i odličnog golmana. Bez obzira na to, mislim da bi ovdje sve osim prolaska Hamburga bilo iznenađenje.
3. Valencia - Atletico Madrid
Težak par za prognozu. Mislim da je ovdje Valencia za gol bolja.
4. Benfica - Liverpool
Ako Liverpool nastavi sa lošom igrom, a pogotovo ako zijane u Bitci za Britaniju, mislim da će se teško izvaditi u EL. Po meni su ovdje šanse 50%-50%
Ovdje bih dao malu prednost Vukovima zbog druge utakmice kući.
2. Hamburg - Standard
Belgijance ne treba potcijeniti, pogotovo onog malog iz Konga. A i čini mi se da imaju i odličnog golmana. Bez obzira na to, mislim da bi ovdje sve osim prolaska Hamburga bilo iznenađenje.
3. Valencia - Atletico Madrid
Težak par za prognozu. Mislim da je ovdje Valencia za gol bolja.
4. Benfica - Liverpool
Ako Liverpool nastavi sa lošom igrom, a pogotovo ako zijane u Bitci za Britaniju, mislim da će se teško izvaditi u EL. Po meni su ovdje šanse 50%-50%
-
elSaik
#177 Re: UEFA Europa League
Samo je problem samo što svi koji ističu kako je bolje paziti na odbranu, jer iako zabiješ 3 možeš izgubiti, zaboravljaju da su ti što su zabili tri izgubili zbog toga što je protivnik zabio više. Dakle, igrao je ofanzivnije i efikasnije. Bolje je pobijediti 1:0 nego izgubiti 3:4 - naravno, ali je isto tako bolje pobijediti 4:3 nego izgubiti 0:1.hau jes no wrote:Jedan je emir spahic!svaka cast dzeki, misketu i pjanicu ali da nije i spahica i supica ne bi mi vidjeli baraza. vrijeme je da se i kod nas pocne cijeniti pored ofanzivnog i defanzivni fudbal da nam se u buducnosti ne bi desavalo da primimo 5 komada od spanije ili nam portugalci 2-3 puta izlaze sami ispred golmana na nasem terenu i nije slucajno to sto svaki nas selektor munta papca da se vrati u reprezentaciju. ako ozbiljno mislimo na veliko takmicenje moramo i velike ekipe dobijati a to ne mozemo samo sa napadom
vidi neozbiljni verder
-
hau jes no
#178 Re: UEFA Europa League
Nije bolje paziti na odbranu ali se ne smije zanemariti i treba joj se dati isti znacaj kao i napadu.elSaik wrote:Samo je problem samo što svi koji ističu kako je bolje paziti na odbranu, jer iako zabiješ 3 možeš izgubiti, zaboravljaju da su ti što su zabili tri izgubili zbog toga što je protivnik zabio više. Dakle, igrao je ofanzivnije i efikasnije. Bolje je pobijediti 1:0 nego izgubiti 3:4 - naravno, ali je isto tako bolje pobijediti 4:3 nego izgubiti 0:1.hau jes no wrote:Jedan je emir spahic!svaka cast dzeki, misketu i pjanicu ali da nije i spahica i supica ne bi mi vidjeli baraza. vrijeme je da se i kod nas pocne cijeniti pored ofanzivnog i defanzivni fudbal da nam se u buducnosti ne bi desavalo da primimo 5 komada od spanije ili nam portugalci 2-3 puta izlaze sami ispred golmana na nasem terenu i nije slucajno to sto svaki nas selektor munta papca da se vrati u reprezentaciju. ako ozbiljno mislimo na veliko takmicenje moramo i velike ekipe dobijati a to ne mozemo samo sa napadom
vidi neozbiljni verder
-
todd_smith
#179 Re: UEFA Europa League
imao je i verder sansu da zabije 4 u Valensiji :/elSaik wrote:Teže, lakše, svejedno. Nema razloga niti smisla da nakon 1:1, 0:0, prođe ekipa samo zato što je dala gol u gostima. Pa šta ako je? I primili su jedan. Eno, neki dan Valencia prođe jer je dala više golova u gostima. Kao, više su zaslužili. Ma nemoj, a to Werder nije isto toliko zaslužio, pa i oni su dali isto toliko golova.
- burek_in_space
#180 Re: UEFA Europa League
burek_in_space wrote:Lijepa rasprava se i ovdje povela, ali to nije tema.![]()
Vratite se na Europa league, a ako zhelite novu temu na kojoj biste raspravljali o svemu shto se tiche fudbala, bujrum otvorite je.
Nece biti vishe upozorenja...
-
Corola
#181 Re: UEFA Europa League
Zar nije Valencija jos u UEFA europa leaugea a Werder tamo bio i ispao.
A rasprave su bas oko toga.
Ali hajde de.
Znaci Fulham-Vukovi-dobro im dosao ''nasim'' Vukovima onaj poraz ili blamaza da konsulduju redove na vrijeme.
Fulhamu je plafon Juventus i prolaz kod njih.Bitno je za Vukove ostvariti sto bolji rezultat u Engleskoj ili zabiti gol.
Tip Vukovi.
Standard-HSV-HSV ne igra Elli najbolji njihov igrac.N.N.R zacepiti i iznenadjenje moguce a vukovima kud ikamo lakse.
ali moj tip HSV
Benfika-Liverpool ko Liverpool nezabije gol a prime ga moze biti svasta.
Moj tip ipak Liverpool konsultovali su redove od prije nesto kao i Vukovi.
Valencia-Atletico Valencia me podsijeca na nasu repku odlicna sredina,dobar napad ali odbraan losa.,
Moj tip iznenadjenje relativno Atletico.
A rasprave su bas oko toga.
Ali hajde de.
Znaci Fulham-Vukovi-dobro im dosao ''nasim'' Vukovima onaj poraz ili blamaza da konsulduju redove na vrijeme.
Fulhamu je plafon Juventus i prolaz kod njih.Bitno je za Vukove ostvariti sto bolji rezultat u Engleskoj ili zabiti gol.
Tip Vukovi.
Standard-HSV-HSV ne igra Elli najbolji njihov igrac.N.N.R zacepiti i iznenadjenje moguce a vukovima kud ikamo lakse.
ali moj tip HSV
Benfika-Liverpool ko Liverpool nezabije gol a prime ga moze biti svasta.
Moj tip ipak Liverpool konsultovali su redove od prije nesto kao i Vukovi.
Valencia-Atletico Valencia me podsijeca na nasu repku odlicna sredina,dobar napad ali odbraan losa.,
Moj tip iznenadjenje relativno Atletico.
- pezzar
#182 Re: UEFA Europa League
Valencia - Atletico 2:2 strasna utakmica, simao stativa, santor (valencia) zamalo slomio precku
Nadam se prolazu Atletica.
- Djokej
#183 Re: UEFA Europa League
Standard obavio dobar posao, vrlo rado bih ih vidjeo u polufinalu..
-
Kumerle
#184 Re: UEFA Europa League
Prosjecni Engleski tim pokazao dominaciju nad Bundesligasem zasluzili su pobjediti sa dva razlike! Liverpool pokraden bezveze im iskljucen igrac u 30. minuti, dva penala za Benficu ponisten cist gol Torresa pri rezultatu 0-1. Skandinavske sudije treba izgoniti sa velikih klupskih i reprezentativnih takmicenja. Naravno samo zbog Dzeke i Misimovica smo primorani da gledamo Wolfsburg i Fulham iako je bilo dosta boljih utakmica!
- Distortion
#185 Re: UEFA Europa League
Cuj Fulham trebao dobiti dva razlike a Wolfsburg stvorio vise zrelijih sansi u citavoj utakmici. To sto Wolfsburg ima jednog sebicnog kretena Grafitea je druga stvar, stvarno mi covjek ide na zivce, bas je iritantan. Odbrana svaba opet djelovala naivno...
-
Šaner
#186 Re: UEFA Europa League
pa dobro i wolfsburg ti je prosjecna ekipa u njemackoj..ona odbrana bi i protiv laktasa primila 2 gola..jedino valjaju dzeko,misimovic i pomalo martins...oni ostali su prosjecni igraci tipa gentnera,riehtera,pekarika,grafite sebicni nezna loptu primiti,odbija se od njega kao od bandere..mislim da ce dzeko rijesit uzvratnu tekmu jer je fulham prosjecna ekipa. liverpool ce proci na anfieldu jer su kvalitetnija ekipa od benfice, hsv ce se jedva provuci protiv standarta..u spanskom duelu je tesko reci ko ide dalje jer su na jednom nivouKumerle wrote:Prosjecni Engleski tim pokazao dominaciju nad Bundesligasem zasluzili su pobjediti sa dva razlike! Liverpool pokraden bezveze im iskljucen igrac u 30. minuti, dva penala za Benficu ponisten cist gol Torresa pri rezultatu 0-1. Skandinavske sudije treba izgoniti sa velikih klupskih i reprezentativnih takmicenja. Naravno samo zbog Dzeke i Misimovica smo primorani da gledamo Wolfsburg i Fulham iako je bilo dosta boljih utakmica!
- zecko_kupuz
#187 Re: UEFA Europa League
Ma Fulham i nije odigrao toliko sjajno koliko im je Wolfsburg to dopuštao u pojedinim trenucima. Madlung najprije prodao loptu kod drugog gola, pa se na kraju izvadio onim pogotkom. A ako sam ikada jasno vidio tu čuvenu sebičnost Grafitea, to je onda bilo večeras.
Šteta što ipak nisu prenosili španski derbi, što bi rekao kolega Vugdalić.
Šteta što ipak nisu prenosili španski derbi, što bi rekao kolega Vugdalić.
- jeza u ledja
#188 Re: UEFA Europa League
Tacno sam to htio reci.zecko_kupuz wrote: A ako sam ikada jasno vidio tu čuvenu sebičnost Grafitea, to je onda bilo večeras.
Martins je mnogo vise pokazao od njega.
Mislim da je 2-1 realan rezultat.
- ultima_palabra
#189 Re: UEFA Europa League
Kuyt je bio u ofsajdu kod Aggerovog gola, a ometao je golmanov vidikKumerle wrote:Prosjecni Engleski tim pokazao dominaciju nad Bundesligasem zasluzili su pobjediti sa dva razlike! Liverpool pokraden bezveze im iskljucen igrac u 30. minuti, dva penala za Benficu ponisten cist gol Torresa pri rezultatu 0-1. Skandinavske sudije treba izgoniti sa velikih klupskih i reprezentativnih takmicenja. Naravno samo zbog Dzeke i Misimovica smo primorani da gledamo Wolfsburg i Fulham iako je bilo dosta boljih utakmica!
-
udrch
#190 Re: UEFA Europa League
Miske se stvarno nekad zna izgubiti na terenu..ima on tu lucidnost, ali ne kontam kako se nekad jednostavno izgubi i što je najgore u tim trenutcima je teško vidjeti kod njega želju za promjenom..
Wolsburg je na kraju ipak dobro prošo..
Wolsburg je na kraju ipak dobro prošo..
-
sumirprimus
#192 Re: UEFA Europa League
hebem li ga mogu da shvatim tvoju pasioniranost englezima,cak i tvoj rafinirani osjecaj za humor..Ave, Nijaz! wrote:Fulham all the way!
al brate mili,pa Džeko,ponos,nada,svjetlo na kraju tunela,majka mu stara
- Ave, Nijaz!
#193 Re: UEFA Europa League
Sta ja imam sa Dzekom, zanimljiviji mi je Zamora.sumirprimus wrote:
hebem li ga mogu da shvatim tvoju pasioniranost englezima,cak i tvoj rafinirani osjecaj za humor..
Isto tako razumijem da je tebi zanimljiviji Dzeko od Zamore zato sto si Bosanac.
-
sumirprimus
#194 Re: UEFA Europa League
Oprosti juznoamerikanac nisam te prepoznoAve, Nijaz! wrote:Sta ja imam sa Dzekom, zanimljiviji mi je Zamora.sumirprimus wrote:
hebem li ga mogu da shvatim tvoju pasioniranost englezima,cak i tvoj rafinirani osjecaj za humor..
Isto tako razumijem da je tebi zanimljiviji Dzeko od Zamore zato sto si Bosanac.
Džeko ti je bolan bolan Ibišević za Zamoru
-
Šaner
#195 Re: UEFA Europa League
veceras ce i zadnji engleski klub izletiti iz evrope
football's coming home
polufinale: Hamburg- Wolfsburg, Valencia- Benfica
football's coming home
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#196 Re: UEFA Europa League
Jos nisam vidio Engleza koji tako sparta bosanskiAve, Nijaz! wrote:Sta ja imam sa Dzekom, zanimljiviji mi je Zamora.sumirprimus wrote:
A jel se to preslo na Fulham...dobro, duze su u Evropi od Arsenala, ali vukovi im veceras staju na rep.
- Point.
#197 Re: UEFA Europa League
O NIjaze, engleski plemicu, oklen si ti mozel se znati?
- johntra
#198 Re: UEFA Europa League
Nada umire posljednja.....Šaner wrote:veceras ce i zadnji engleski klub izletiti iz evrope
football's coming home![]()
-
Kumerle
#199 Re: UEFA Europa League
Liverpool i Fulham moraju spasiti cast Engleskog fudbala ciju uefa i sudci dominaciju zele na silu da prekinu! Moraju biti svjesni da ce veceras biti puno gresaka sudija u korist protivnika prije svega mislim na utakmicu u Njemackoj!
- nellington
#200 Re: UEFA Europa League
Engleska dominira!Kumerle wrote:Liverpool i Fulham moraju spasiti cast Engleskog fudbala ciju uefa i sudci dominaciju zele na silu da prekinu! Moraju biti svjesni da ce veceras biti puno gresaka sudija u korist protivnika prije svega mislim na utakmicu u Njemackoj!