Koji browser koristite?
Moderator: Benq
- Kal El
#176 Re: Koji browser koristite?
Ljudi imam problem sa Chrome...(nisam probao drugi browser)
Recimo idem na Klix.ba i nađem neki članak ili temu na forumu,i pritisnem da mi otvori u novi "tab" ali klonira Klix.ba umjesto željenog članka/teme..tek nakon nekoliko pokušaja otvara željenu stranicu..
Zna li neko rješenje?
Taptalk'd
Recimo idem na Klix.ba i nađem neki članak ili temu na forumu,i pritisnem da mi otvori u novi "tab" ali klonira Klix.ba umjesto željenog članka/teme..tek nakon nekoliko pokušaja otvara željenu stranicu..
Zna li neko rješenje?
Taptalk'd
-
Yapi Yapo
#177 Re: Koji browser koristite?
Firefox sa DownThemAll i Gmail Notifier ekstenzijom. Koristio AdBlock prije, ali jede previše memorije tako da sam maknuo... leti Firefox.
Koristim FtDeepDark temu, mjera.
Najviše mi se sviđa što u desnom pretraživaču postavim određene stranice za search, tako da imam tu google, youtube, kickass, imdb, tpb, pik. Sve na dohvat ruke.
Koristim FtDeepDark temu, mjera.
Najviše mi se sviđa što u desnom pretraživaču postavim određene stranice za search, tako da imam tu google, youtube, kickass, imdb, tpb, pik. Sve na dohvat ruke.
- Vijetnamac13
#178 Re: Koji browser koristite?
Prije nekoliko mjeseci sam ukinuo ovu operu sa chromium predloskom jer mi je otvarala neke stranice u mobile modu.
Koristio sam ovu operu 12 i danas mi doslo nesto da ponovo pokusam sa operom stable. I tako nekoliko mjeseci poslije mi opet otvara u mobilnom modu.
Valjda ce skontati do nove godine. Prijavio sam mada mislim da je to vec neko obavio ranije.
Koristio sam ovu operu 12 i danas mi doslo nesto da ponovo pokusam sa operom stable. I tako nekoliko mjeseci poslije mi opet otvara u mobilnom modu.
Valjda ce skontati do nove godine. Prijavio sam mada mislim da je to vec neko obavio ranije.
-
dragonz
#179 Re: Koji browser koristite?
Za normalno napravljene web stranice bez puno java skripta i flasha koristim Operu 12, a za ove nenormalne tj.u modi web stranice koristim Operu 20.
P.S. samo ovaj kix portal ova Opera 20 otvara u mobilnom modu što? nemam pojma treba da HAKAZVAKA malo dotjera.
P.S. samo ovaj kix portal ova Opera 20 otvara u mobilnom modu što? nemam pojma treba da HAKAZVAKA malo dotjera.
- Vijetnamac13
#181 Re: Koji browser koristite?
i buku otvara u mobile modu
-
Yapi Yapo
#182 Re: Koji browser koristite?
Comodo Dragon! Skoro isti kao Chrome, samo što ne šteka.
- dadoka84
#183 Re: Koji browser koristite?
Trenutno chrome. firefox sam batalio posto mi slabo vrti yt video klipove u 1080p, steka nekad i na 720p dok na chrome nemam tih problema. I to u html 5 i flash opciji...
-
Sceko
#184 Re: Koji browser koristite?
Chrome ubedljivo najbolji
- van Basten
#185 Re: Koji browser koristite?
koristio do neki dan chrome, onda je malac nešto pootvarao i od tada mi šteka... face ne otvara, samo djelimično tipa 2-3 objave i to je to, igrice vrti do beskraja al ne otvara (ispašću iz lige u top eleven
), klix i ove ostale stranice znaju isto zaštekati, klipovi na youtube krenu par sekundi pa se zamrznu...
Prešao na Lisicu, ona manje više sve otvara ok, ali za videe traži nadogradnju flash playera al ne da da se skine s neta (niti bilo koja druga nadogradnja, nekakva inkompatibilnost aplikacije sa win.32 nečim, tako javlja poruku).
Ugl... nisam pametan... dal' da skinem operu, ili izbrišem pa opet skinem chrome... ima li iko kakvu ideju?
Prešao na Lisicu, ona manje više sve otvara ok, ali za videe traži nadogradnju flash playera al ne da da se skine s neta (niti bilo koja druga nadogradnja, nekakva inkompatibilnost aplikacije sa win.32 nečim, tako javlja poruku).
Ugl... nisam pametan... dal' da skinem operu, ili izbrišem pa opet skinem chrome... ima li iko kakvu ideju?
- spreca
#186 Re: Koji browser koristite?
IE.....ne odustajem
- fidoremilienko
#187 Re: Koji browser koristite?
Ja imam problem sa Chrome-om. Bukvalno mi jede resurse. Otvorim dva taba, jedan YT i drugi npr. klix, i čujem da pjesma trza. Tražio sam po google-u, vidim da nisam jedini koji ima taj problem. Nekad čak i neće da učita YT klip. Pored toga, zna i da zaledi. Nedavno sam instalirao win7 ponovo, ali opet ista priča. Probao sam Operu, ne sviđa mi se. Trenutno sam na FF, ali nisam ni njime pretjerano zadovoljan. Chrome mi je definitivno bio najbolji, al nešto se poje*alo, tako da sad kada god ga instaliram ne valja.
Da dodam, upravo sam instaliora Sparkić
leti
Hvala forumašu koji ga je predložio.
Da dodam, upravo sam instaliora Sparkić
leti
- AmADin_gospo
#188 Re: Koji browser koristite?
Što ti se ne sviđa opera ? opera je sve izmislila što FF i Chrome koriste i ne trebaju joj nikakvi plagini il adoni da bi funkcionisala savršeno. svakku aplikaciju je teško na početku koristiti, al nakon par dana, kad se ušteliš u kratice i cake, druge ti postaju smiješne.
- xamp
#189 Re: Koji browser koristite?
Los argument definitivno.AmADin_gospo wrote:Što ti se ne sviđa opera ? opera je sve izmislila što FF i Chrome koriste i ne trebaju joj nikakvi plagini il adoni da bi funkcionisala savršeno. svakku aplikaciju je teško na početku koristiti, al nakon par dana, kad se ušteliš u kratice i cake, druge ti postaju smiješne.
- van Basten
#190 Re: Koji browser koristite?
evo sad sam se definitivno uvjerio da mi skidanje programa na kompu šteka.
Skidao Operu, i kada sam trebao pokrenuti setup izbaci mi poruku:
The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail.
Zna li ko šta mu to znači i kako da otkočim skidanje programa?
Skidao Operu, i kada sam trebao pokrenuti setup izbaci mi poruku:
The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log or use the command-line sxstrace.exe tool for more detail.
Zna li ko šta mu to znači i kako da otkočim skidanje programa?
- AstorH
#191 Re: Koji browser koristite?
Opera nije los browser, ali jednoatavno nije kompatibilna sa ponekim web sajtovima jer ih ne ucitava ispravno.Firefox mi radi ok na windozama, a chromium koristim na Linuxu jer je brzi i bolje čuči na linuxu od FF
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- fidoremilienko
#192 Re: Koji browser koristite?
ma slična mi je kao i GChrome, zna štopati na YT, neće da učita ponekad.AmADin_gospo wrote:Što ti se ne sviđa opera ? opera je sve izmislila što FF i Chrome koriste i ne trebaju joj nikakvi plagini il adoni da bi funkcionisala savršeno. svakku aplikaciju je teško na početku koristiti, al nakon par dana, kad se ušteliš u kratice i cake, druge ti postaju smiješne.
-
Yapi Yapo
#193 Re: Koji browser koristite?
Probaj Comodo Dragon & thank me later.fidoremilienko wrote:Ja imam problem sa Chrome-om. Bukvalno mi jede resurse. Otvorim dva taba, jedan YT i drugi npr. klix, i čujem da pjesma trza. Tražio sam po google-u, vidim da nisam jedini koji ima taj problem. Nekad čak i neće da učita YT klip. Pored toga, zna i da zaledi. Nedavno sam instalirao win7 ponovo, ali opet ista priča. Probao sam Operu, ne sviđa mi se. Trenutno sam na FF, ali nisam ni njime pretjerano zadovoljan. Chrome mi je definitivno bio najbolji, al nešto se poje*alo, tako da sad kada god ga instaliram ne valja.
Da dodam, upravo sam instaliora Sparkić![]()
![]()
leti![]()
- Tiger 033
#194 Re: Koji browser koristite?
Dok Microsoft ne popravi ozbiljan bezbjednosni propust
Upozorenje korisnicima: Ne koristite Internet Explorer!
Američka služba državne bezbjednosti preporučila je danas korisnicima kompjutera da ne upotrebljavaju program Internet Explorer dok Microsoft ne popravi ozbiljan bezbjednosni propust u ovom softveru.
U saopštenju se navodi da ranjivost ovog programa u verzijama od 6 do 11 "može da dovede do potpunog kompromitovanja pogođenog sistema".
Vijest o otkriću bezbjednosnog propusta u Internet Exploreru obišla je internetsku zajednicu tokom vikenda.
Microsoft potvrdio postojanje propusta
Hakeri su već iskoristili slabosti Explorera i napali vojne i finansijske institucije
Američka kompanija Microsoft žuri da riješi ozbljan sigurnosni propust koji omogućava hakerima da iskoriste slabosti pretraživača Internet Explorer, verzije od šest do 11, koje se nalaze na 55 posto personalnih računara u svijetu.
Microsoft je također potvrdio da neće nuditi rješenje za pretraživače na računarima koji koriste operativni sistem Windows XP, nakon što je 8. aprila okončana podrška za taj 13 godina star sistem koji se još uvek nalazi na 25 posto računara u svijetu, piše američki magazin Forbes.
Forbes piše da je grupa hakera već iskoristila slabosti Explorera za napade na američke vojne i finansijske institucije.
Microsoft je u zvaničnom obraćanju javnosti potvrdio postojanje propusta, bez iznošenja dodatnih detalja, ali i uz upozorenje da hakeri koji uspješno iskoriste slabosti pretraživača mogu da preuzmu potpunu kontrolu nad sistemom računara, instaliraju programe na njemu, pregledaju, mijenjaju i brišu podatke ili kreiraju nove korisničke naloge.
Upozorenje korisnicima: Ne koristite Internet Explorer!
Američka služba državne bezbjednosti preporučila je danas korisnicima kompjutera da ne upotrebljavaju program Internet Explorer dok Microsoft ne popravi ozbiljan bezbjednosni propust u ovom softveru.
U saopštenju se navodi da ranjivost ovog programa u verzijama od 6 do 11 "može da dovede do potpunog kompromitovanja pogođenog sistema".
Vijest o otkriću bezbjednosnog propusta u Internet Exploreru obišla je internetsku zajednicu tokom vikenda.
Microsoft potvrdio postojanje propusta
Hakeri su već iskoristili slabosti Explorera i napali vojne i finansijske institucije
Američka kompanija Microsoft žuri da riješi ozbljan sigurnosni propust koji omogućava hakerima da iskoriste slabosti pretraživača Internet Explorer, verzije od šest do 11, koje se nalaze na 55 posto personalnih računara u svijetu.
Microsoft je također potvrdio da neće nuditi rješenje za pretraživače na računarima koji koriste operativni sistem Windows XP, nakon što je 8. aprila okončana podrška za taj 13 godina star sistem koji se još uvek nalazi na 25 posto računara u svijetu, piše američki magazin Forbes.
Forbes piše da je grupa hakera već iskoristila slabosti Explorera za napade na američke vojne i finansijske institucije.
Microsoft je u zvaničnom obraćanju javnosti potvrdio postojanje propusta, bez iznošenja dodatnih detalja, ali i uz upozorenje da hakeri koji uspješno iskoriste slabosti pretraživača mogu da preuzmu potpunu kontrolu nad sistemom računara, instaliraju programe na njemu, pregledaju, mijenjaju i brišu podatke ili kreiraju nove korisničke naloge.
- Qler
#195 Re: Koji browser koristite?
Sto je sminka ovaj zadnji FireFox 
- spreca
#197 Re: Koji browser koristite?
evo i ja preso sa IE posle duuuugih godinaQler wrote:Sto je sminka ovaj zadnji FireFox
- escobar__
#198 Re: Koji browser koristite?
Sviđa mi se 29-ka. 
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#199 Re: Koji browser koristite?
Meni se ovaj FF nikako ne svidje, volim da su mi tabovi dole, a ovdje dignuti gore i nisam nasao nacin da vratim
na izgled kad je bilo NORMALNO..
Nadam se da ce u sljedecoj verziji popraviti ove greske.
na izgled kad je bilo NORMALNO..
Nadam se da ce u sljedecoj verziji popraviti ove greske.
-
Nikolini
#200 Re: Koji browser koristite?
Novi Firefox je Google Chrome clone. Ne znam kako ih nije stid ovako ofirno kopirat konkurenciju.