Hajde popit cu u tvoje zdravlje.Black111 wrote: Ajde popij solju toplog mijeka.
Ima li za vas vece fobije od slova H?
Hajde popit cu u tvoje zdravlje.Black111 wrote: Ajde popij solju toplog mijeka.
Odakle strah Europi od ulaska muslimanske zemlje u EU? Je li to do Turske ili do ksenofobicne Europe?
Mozes li nam navesti i objasniti primjere "razlike u mentalitetu" zbog kojih mislis da Turskoj nije mjesto u EU? Predspostavljam da ti nije testo odgovoriti na ovo moje pitanje jer "razliku u mentalitetu" koristis kao svoj glavni argument protiv ulaska Turske u EU.
Mislis li da je kultura i mentalitet bosanskih muslimana kompatibilan sa vrijednostima EU?
vinter wrote:Sve cestitke Hrvatskoj u ulasku u EU.
Volio bih kada bi i bosnjacima BiH mogao cestitati ujedinjene sa Turskom. Braca po vjeri su ODJEBANI iz EU.
A BiH je![]()
![]()
Ima mnogo slova HReXX wrote:Hajde popit cu u tvoje zdravlje.Black111 wrote: Ajde popij solju toplog mijeka.![]()
tamba1 wrote:Kupiosam frizider Gorenje RK 61620 W i kad sam sve namontirao primjetio sam da ipod donjih vrata zjapi rupa koja izgledada totalno nezavrseno i ruzno (kao da nesto hvali-a tu treba da bude poklopac -maskica- koja prati oblik vrata i sirinu frizidera....nAa slici to izgleda potpuno nerealno i neprimjetno medjutim ta supljina je vislja od 10cm....i bas izgleda kao da hvali dio na frizideru....prije 7-8 godina sam kupio izgledom i konstrikciom potpuno slican frizideri on na sebi ima tu donju plasticnu maskicu (moze se skinuti i staviti) koja fino oblikuje i zatvori tu rupu...zvao sam u prodavnicu gdje je kupljen a oni kazu da to tako bude i da tu ne ide nista mada je to meni potpuno neshvatljivo jer jednostavno je nemoguce da se vidi nezavrseni dio i nogice savovi lima ispod frizidera...
Ima li ko kakvog iskustva ili da ima ovakav model frizidera???
Jesi li ti autistican prijatelju? Oprosti, al ne znam sta drugo da ti kazem.ReXX wrote:Black111, jos uvijek cekam tvoj odgovor.
Odakle strah Europi od ulaska muslimanske zemlje u EU? Je li to do Turske ili do ksenofobicne Europe?
Mozes li nam navesti i objasniti primjere "razlike u mentalitetu" zbog kojih mislis da Turskoj nije mjesto u EU? Predspostavljam da ti nije testo odgovoriti na ovo moje pitanje jer "razliku u mentalitetu" koristis kao svoj glavni argument protiv ulaska Turske u EU.
Mislis li da je kultura i mentalitet bosanskih muslimana kompatibilan sa vrijednostima EU?
Da bi bio regionalna sila moras imati uticaj na svoje susjede.Najvise sto sam primjetio njihovog uticaja jeste "Ulker" prehrambena linijaFudo Bosna wrote:vinter wrote:Sve cestitke Hrvatskoj u ulasku u EU.
Volio bih kada bi i bosnjacima BiH mogao cestitati ujedinjene sa Turskom. Braca po vjeri su ODJEBANI iz EU.
A BiH je![]()
![]()
Ako je za BiH kao i druge državice sa balkana EU nužno zlo, R Turska, kao regionalna sila , sigurno nije ovisna od EU i ako su pametni,nadam se da neće tamo ni uči , sve kad bi ih eto, na kraju i "molili"...
Vjerovatno ne. Veceras necu moci zaspati. Necu misliti ni na kredit, ni na posao... al cu misliti na slovo H.ReXX wrote:Hajde popit cu u tvoje zdravlje.Black111 wrote: Ajde popij solju toplog mijeka.![]()
Nisi odgovorio na moje pitanja. Kukavico.Black111 wrote:Jesi li ti autistican prijatelju? Oprosti, al ne znam sta drugo da ti kazem.ReXX wrote:Black111, jos uvijek cekam tvoj odgovor.
Al znate sta... vi sam zapravo pokazujete sto EU treba paziti koga prima. Takvo jedno nekriticko razmisljanje i zatucanost je ono ceg se Europa treba kloniti, da ostane Europa.
Vi nemojte ici u ksenofobicnu EU, idite brate u liberalni Afganistan i S. Arabiju i svi sretni.
Mozda bi nova Srebrenica izgladila stvar! (crni humor)..theTruePath"
Radi se o tomr da neki krugovi ne zele muslimansku zemlju bez obzira kolika ona bila,BIH ima previse veliki procenat muslimana i to je najveci problem
Pa zar nisu Amerikanci i Evropljani donijeli demokratiju , kulturu i civilizaciju u Afganistan ili su ti kulturni Amerikanci i Evropljani sve popljackali , pobili i silovali da bi dokazali koliko su kulturni.Black111 wrote:Jesi li ti autistican prijatelju? Oprosti, al ne znam sta drugo da ti kazem.ReXX wrote:Black111, jos uvijek cekam tvoj odgovor.
Al znate sta... vi sam zapravo pokazujete sto EU treba paziti koga prima. Takvo jedno nekriticko razmisljanje i zatucanost je ono ceg se Europa treba kloniti, da ostane Europa.
Vi nemojte ici u ksenofobicnu EU, idite brate u liberalni Afganistan i S. Arabiju i svi sretni.
Definitivno ne-barem jos 10 dana tacno onda imate mahanje od meneacopero wrote:@славянин fkt si aktivan na svakoj temi, što je za pohvalu. Na svako pitanje imaš odgovor, mišljenje. Jesi li je možda zapitao da li uzaludno trosis neiscrpan talent? Stvarno šteta što "visis" na forumu. What happened? Nema pametnijeg posla ili?
Je, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.Fudo Bosna wrote:vinter wrote:Sve cestitke Hrvatskoj u ulasku u EU.
A BiH je![]()
![]()
Ako je za BiH kao i druge državice sa balkana EU nužno zlo, R Turska, kao regionalna sila , sigurno nije ovisna od EU i ako su pametni,nadam se da neće tamo ni uči , sve kad bi ih eto, na kraju i "molili"...
славянин wrote:Da bi bio regionalna sila moras imati uticaj na svoje susjede.Najvise sto sam primjetio njihovog uticaja jeste "Ulker" prehrambena linijaFudo Bosna wrote:vinter wrote:Sve cestitke Hrvatskoj u ulasku u EU.
A BiH je![]()
![]()
Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi jeJe, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udjuFudo Bosna wrote:
To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, Portugalom , nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?
Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu...
Ajde onda da se ukine RStheTruePath wrote:Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi jeJe, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Ako se neka zemlja ne gura u EU onda im EU dovede na vlast one koji hoce da se guraju u EU.славянин wrote:Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udjuFudo Bosna wrote:
To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, Portugalom , nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?
Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu....
Sve je to super naravno da su zemlje (underlined ) nista naspram Turske ali iste ne interesuje Tursko misljene ni u kojem smislu nit Turska diplomatija moze izvrsiti bilo kakav pritisak na iste - a da bio bio regionalna sila moras imati konkretne "poluge" kojim mozes uticati/vrsiti pritisak na komsije.
Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi je"theTruePath"
Je, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Vec lagano prelazimo u teorije zavjereHavatar wrote:Ako se neka zemlja ne gura u EU onda im EU dovede na vlast one koji hoce da se guraju u EU.славянин wrote:Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udjuFudo Bosna wrote:
Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu....
Sve je to super naravno da su zemlje (underlined ) nista naspram Turske ali iste ne interesuje Tursko misljene ni u kojem smislu nit Turska diplomatija moze izvrsiti bilo kakav pritisak na iste - a da bio bio regionalna sila moras imati konkretne "poluge" kojim mozes uticati/vrsiti pritisak na komsije.

Jesam. Nemam zivaca se ponavljati. A neke stvari nisam ni vidio, vjeruj mi da zato nisam odgovorio, a ne zbog snage argumenata.ReXX wrote:
Nisi odgovorio na moje pitanja. Kukavico.