Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post Reply
megaman4

#176 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by megaman4 »

PerverzMusharaf wrote:tako funkcioniše geo politika i diplomatija vec hiljadama godina. pa cia je još šezdesetih planirala raspad juge ni manje ni više nego posred bih...

cijeli svijet je pod firmom divide et impera, ništa novo samo je poenta da li to vidis ili ne vidis. ako ne vidiš onda ćemo glavom kroz zid kao dosad.
:thumbup:

ovo je ključ svega, a danas ti isti imperatori kroje nakaradnu sudbinu BiH, i prave od nje šprdnju.
sheiitan 666

#177 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by sheiitan 666 »

PerverzMusharaf wrote:tako funkcioniše geo politika i diplomatija vec hiljadama godina. pa cia je još šezdesetih planirala raspad juge ni manje ni više nego posred bih...

cijeli svijet je pod firmom divide et impera, ništa novo samo je poenta da li to vidis ili ne vidis. ako ne vidiš onda ćemo glavom kroz zid kao dosad.
Predajemo odgovornost za vlastite postupke drugima i onda se cudimo sto smo kolonija? :-)

[jebemtinarod]
Danguba

#178 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by Danguba »

madner wrote:
Danguba wrote:Sve sto smo radili, radili smo onoliko koliko su nam oni dopustali. Vrlo jednostavno.
Poenta je da je moglo puno vise i da bi to prihvatili bez vecih problema.

Jos jednom, US senat je velikom vecinom 26. Jula izglasao ukidanje embarga (69 za, 29 protiv) sa podrskom iz obje stranke.
Drugi dom je 1. Augusta 1995 takodje glasao za (298 za, 128 protiv).

Clinton bi morao upotrijebiti veto da sprijeci usvajanje odluke, no posto je imala dvotrecinsku vecinu odluka bi bila sprovedena.
Trebalo je prezivjeti do '95.god.
Da su nas naoruzali ili bar dopustili da se sami naoruzamo, danas bi mi svi pricali drugu pricu. Ne bi morali cekati '95. god. i da nam drugi nudi rjesenje koje je bolno a rezervno nemas.
madner

#179 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by madner »

Danguba wrote:
madner wrote:
Danguba wrote:Sve sto smo radili, radili smo onoliko koliko su nam oni dopustali. Vrlo jednostavno.
Poenta je da je moglo puno vise i da bi to prihvatili bez vecih problema.

Jos jednom, US senat je velikom vecinom 26. Jula izglasao ukidanje embarga (69 za, 29 protiv) sa podrskom iz obje stranke.
Drugi dom je 1. Augusta 1995 takodje glasao za (298 za, 128 protiv).

Clinton bi morao upotrijebiti veto da sprijeci usvajanje odluke, no posto je imala dvotrecinsku vecinu odluka bi bila sprovedena.
Trebalo je prezivjeti do '95.god.
Da su nas naoruzali ili bar dopustili da se sami naoruzamo, danas bi mi svi pricali drugu pricu. Ne bi morali cekati '95. god. i da nam drugi nudi rjesenje koje je bolno a rezervno nemas.
Pa sto smo krenuli bez plana u akciju. Dobiti drzavu je ozbiljan sport, mnogi su pali na tom ispitu.
Najlakse je krivit druge, ali ako zelis biti samostalna nacija, moras prihvatiti da snosis odgovonost za svoje odluke.

Kako god, naucili smo tu lekciju, PR nam je isao odlicno i imali 1995 naklonost cijelog zapadnog svijeta. Sta smo s tim uradili je Deyton.
Arteta

#180 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by Arteta »

zateznistub wrote:Ovo jos jedna u nizu tema tipa alija kriv za sve? :shock: :-)
Ne.
Ovo je jos jedna tema u nizu tipa Nije Alija kriv sto nas je zajeb'o.
Cohers

#181 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by Cohers »

Ko o čemu, kurva o kur.u. Otkad se to kvislinzi prisiljavaju na ono što im je u genima? Mora da je kvisling junior odriješio kvislinškokriminalnu kesu da se pokuša samoamnestirati od odgovornosti za bosnocid, u kojem je sudjelovao i sudjeluje kao "najbolji babov savjetnik i onaj kome je babo jedini uzor".
Danguba

#182 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by Danguba »

madner wrote:
Danguba wrote: Pa sto smo krenuli bez plana u akciju. Dobiti drzavu je ozbiljan sport, mnogi su pali na tom ispitu.
Najlakse je krivit druge, ali ako zelis biti samostalna nacija, moras prihvatiti da snosis odgovonost za svoje odluke.

Kako god, naucili smo tu lekciju, PR nam je isao odlicno i imali 1995 naklonost cijelog zapadnog svijeta. Sta smo s tim uradili je Deyton.
Ja samo kazem, dobro smo prosli. Pomrsili smo mnogima racune a da za to nismo ni znali.
Ne bih ulazio u to sta je ko obecao prilikom proglasenja nezavisnosti a mi smo se kao nova clanica uzdali u zastitu UN-a. Kada je sve izostalo, prepusteni smo sami sebi i svojim mogucnostima.
madner

#183 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by madner »

Danguba wrote:
madner wrote: Pa sto smo krenuli bez plana u akciju. Dobiti drzavu je ozbiljan sport, mnogi su pali na tom ispitu.

Ja samo kazem, dobro smo prosli. Pomrsili smo mnogima racune a da za to nismo ni znali.
Ne bih ulazio u to sta je ko obecao prilikom proglasenja nezavisnosti a mi smo se kao nova clanica uzdali u zastitu UN-a. Kada je sve izostalo, prepusteni smo sami sebi i svojim mogucnostima.
Dobro smo prosli kako smo 92 mogli proci.
Lose smo prosli kako smo mogli proci '95.
PerverzMusharaf

#184 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by PerverzMusharaf »

megaman4 wrote:

ovo je ključ svega, a danas ti isti imperatori kroje nakaradnu sudbinu BiH, i prave od nje šprdnju.

pa normalno. a kako su u tome uspjeli, kako uspjevaju?

pa lako, kad procitas komentare na forumu vidi se da je 99% ljudi popušilo foru.
megaman4

#185 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by megaman4 »

PerverzMusharaf wrote:
megaman4 wrote:

pa normalno. a kako su u tome uspjeli, kako uspjevaju?

pa lako, kad procitas komentare na forumu vidi se da je 99% ljudi popušilo foru.
hajde zamisli ovu situaciju, da BiH otkaže partnerstvo SAD-u, a oni bili ti koji su zaustavili rat. šta bi se desilo s BiH? ne bi je nigdje bilo, zar, ne? Ali mi smo dovedeni u situaciju da se moramo na silu dodvoravati SAD-u iako znamo da su mogli davno riješiti stvar. Ne aboliram naše vladare, koji su morali, a nisu htjeli, ili nisu znali upravljati procesima u BiH. Sve više mislim kako vrijeme ide, BiH postaje ponovno bure baruta, koje može svaki tren da eksplodira, i da opet Evropu i Svijet zaboli glava kao nikada do tad.
mishic

#186 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by mishic »

Bravooooo generali!
Samo ne znam gdje ste toliki bili od 92-95. Danas masete svatko svojom zastavom a sva prica ima daleko vise veze sa bojom te zastave nego sa bilo cim sto se dogadjalo i sto u vremenu i prilikama kad se dogadjalo ima potpuno drugacije okolnosti od onih koje vi danas sa svog stajalista projicirate. Ukljucili su se cak i oni sa dva razreda osnovne. Pristrasnost iz ovih diskusija i danas plasi kao sto je od 92-95. smetala da se postigne vise. A mrznja koja se ispoljava prema neistomisljenicima kod pojedinih diskutanata kazuje ne samo sto se nije moglo vise nego i upozorava da ako mrznje nije vise nije ni za gram manje nego sto je bilo kad je ona sluzila kao pogonsko gorivo za strahote koje smo prezivjeli. Politika nije samo kurva nego i otrov, zestok otrov, i opasan, jako opasan. Samo sto otrovani to ne vide i nece da vide.
dudlov

#187 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by dudlov »

mishic wrote:Bravooooo generali!
Samo ne znam gdje ste toliki bili od 92-95. Danas masete svatko svojom zastavom a sva prica ima daleko vise veze sa bojom te zastave nego sa bilo cim sto se dogadjalo i sto u vremenu i prilikama kad se dogadjalo ima potpuno drugacije okolnosti od onih koje vi danas sa svog stajalista projicirate. Ukljucili su se cak i oni sa dva razreda osnovne. Pristrasnost iz ovih diskusija i danas plasi kao sto je od 92-95. smetala da se postigne vise. A mrznja koja se ispoljava prema neistomisljenicima kod pojedinih diskutanata kazuje ne samo sto se nije moglo vise nego i upozorava da ako mrznje nije vise nije ni za gram manje nego sto je bilo kad je ona sluzila kao pogonsko gorivo za strahote koje smo prezivjeli. Politika nije samo kurva nego i otrov, zestok otrov, i opasan, jako opasan. Samo sto otrovani to ne vide i nece da vide.
Bravo majstore!

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
PerverzMusharaf

#188 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

mene fascinira nešto drugo. evo, na primjer, simatovic je organizator i scenarista srebrenice, organizovanja skorpiona i uopsta kljucna karika bez koje rat u bosni prakticno ne bi bio ni moguć - agent cije. i fino oslobođen i pušten kažu čist ko suza samo zato što je sve to radio za amerikance.

znači, ljudi svojim očima vide ko je i sta sve organizovao, finansirao, zakuhao i izveo ali opet sutra da se zapuca nikom ne bi bila kriva cia, bush, clinton, washington i ljudi koji su simatovica drzali na platnom spisku 90ih nego bi im bili krivi:
cosic, garasanin, kusturica, karadžić sanu, itd, itd....

ok da, ti ljudi su govna i đubrad, ali brate moj ne vise bitni od nekog lokalnog pijunćića u nikaragvi, boliviji, vijetnamu, burmi, jemenu i slično, koji su kao i ovi samo smiješni mali i nevažne figure iz smiješnih malih i nevažnih državica...
swanfilter

#189 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by swanfilter »

sheiitan 666 wrote:

Dovoljno mi je ovo:

Krv je tekla, jebat ga, teci ce jos jednom ako bude trebalo.

I sve mi je jasno.

Ah, kontam ja takve ... Ima ih podosta ovdje. Nego, da se poklopimo usima i podvijenim repom gledamo kao i ne tako dugo nazad? Proslo svrseno vrijeme .. Na kraju, nisam ja sovinista. Ali jesam zastitnik nacionalnog interesa ove drzave. Bez obzira na kontekstase kao to si ti ...
sheiitan 666

#190 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by sheiitan 666 »

Pa stari moj, najbolje ces stititi tu drzavu tako sto se u nju vratis i nesto konkretno poduzmes...
swanfilter

#191 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by swanfilter »

Pa sto me provjeravas covjece? :-) . Priroda posla mi je takva da parlam preko grane prosjecno dva puta sedmicno. A, ako te bas zanima, u toj drzavi imam dom, stalni boravak i glasacko pravo, koje koristim onako kako svakom gradjaninu dolikuje ... Sto ne mijenjam stvari i ne stitim nacionalni interes osim na forumu?? Jeb ga, nisam guzonjin sin, a i nepotizam mi slabija strana ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#192 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by PipiDugaDevetka »

Amerikanci, stranci iz tzv. MZ su za sve krivi,....
Jesu krivi, ali u pindživišima. Što ''braća'' Srbi ne isopoštovaše to da je zločin ubijati zarobljenike koji su onemogućeni da vojno djeluju? Kako su se skoro svi dali prevariti osim jednog oficira kojeg sada nazivaju izdajnikom?
Oooo, kako ih je bilo lahko navući da kolju, siluju, pale sve što miriše na muslimansko i ne posustaju ni SADA!
Sramota!
Novi_Nick

#193 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by Novi_Nick »

[quote="PerverzMusharaf"]mene fascinira nešto drugo. evo, na primjer, simatovic je organizator i scenarista srebrenice, organizovanja skorpiona i uopsta kljucna karika bez koje rat u bosni prakticno ne bi bio ni moguć - agent cije. i fino oslobođen i pušten kažu čist ko suza samo zato što je sve to radio za amerikance.

znači, ljudi svojim očima vide ko je i sta sve organizovao, finansirao, zakuhao i izveo ali opet sutra da se zapuca nikom ne bi bila kriva cia, bush, clinton, washington i ljudi koji su simatovica drzali na platnom spisku 90ih nego bi im bili krivi:

ok da, ti ljudi su govna i đubrad, ali brate moj ne vise bitni od nekog lokalnog pijunćića u nikaragvi, boliviji, vijetnamu, burmi, jemenu i slično, koji su kao i ovi samo smiješni mali i nevažne figure iz smiješnih malih i nevažnih državica...[/quote]

To sto ti pises je jedna od teza. Medjutim niko nije na silu natjerao Srbe da pocnu rat protiv svojih komsija Bosnjaka, da ih ubijaju, siluju, protjerivaju, plackanju, ponizavanju, otimanje licnih stvari, otimanje teritorije itd. To ih CIA ni bilo ko nije mogao natjerat da to Srbi urade ako to oni sami nisu voljeli i zeljeli.
PerverzMusharaf

#194 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Novi_Nick wrote:[quote="PerverzMusharaf"]mene fascinira nešto drugo. evo, na primjer, simatovic je organizator i scenarista srebrenice, organizovanja skorpiona i uopsta kljucna karika bez koje rat u bosni prakticno ne bi bio ni moguć - agent cije. i fino oslobođen i pušten kažu čist ko suza samo zato što je sve to radio za amerikance.

ok da, ti ljudi su govna i đubrad, ali brate moj ne vise bitni od nekog lokalnog pijunćića u nikaragvi, boliviji, vijetnamu, burmi, jemenu i slično, koji su kao i ovi samo smiješni mali i nevažne figure iz smiješnih malih i nevažnih državica...

To sto ti pises je jedna od teza. Medjutim niko nije na silu natjerao Srbe da pocnu rat protiv svojih komsija Bosnjaka, da ih ubijaju, siluju, protjerivaju, plackanju, ponizavanju, otimanje licnih stvari, otimanje teritorije itd. To ih CIA ni bilo ko nije mogao natjerat da to Srbi urade ako to oni sami nisu voljeli i zeljeli.[/quote]

tako gledajući i hitler je našao bošnjake da kolju u jasenovcu... vrlo lako je naci ljude da kolju i siluju sirom svijeta samo ukljuci vijesti.

mislim da je pogrešno gledati na zločince kao članove naroda. nisu oni klali zato što im se to činilo kao najbolja opcija za naciju već bi oni i inače klali i silovali, u bilo kojem kontekstu, a razlog je sekundaran. da je arkanovcima neko ponudio da bez kazne idu silovat zene u kragujevcu oni bi isli samo ako se to uspije upakovat u neki toboze bitan cilj. nacionalizam je samo izgovor za zlocin, sutra to moze biti nesta drugo.
ReXX

#195 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by ReXX »

Da zvizne jedna granata pod krov, kako bi mnogi ovdje iste sekunde prestali da pametuju.
LBVIEW

#196 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by LBVIEW »

PerverzMusharaf wrote:
Novi_Nick wrote:[quote="PerverzMusharaf"]mene fascinira nešto drugo. evo, na primjer, simatovic je organizator i scenarista srebrenice, organizovanja skorpiona i uopsta kljucna karika bez koje rat u bosni prakticno ne bi bio ni moguć - agent cije. i fino oslobođen i pušten kažu čist ko suza samo zato što je sve to radio za amerikance.

To sto ti pises je jedna od teza. Medjutim niko nije na silu natjerao Srbe da pocnu rat protiv svojih komsija Bosnjaka, da ih ubijaju, siluju, protjerivaju, plackanju, ponizavanju, otimanje licnih stvari, otimanje teritorije itd. To ih CIA ni bilo ko nije mogao natjerat da to Srbi urade ako to oni sami nisu voljeli i zeljeli.
tako gledajući i hitler je našao bošnjake da kolju u jasenovcu... vrlo lako je naci ljude da kolju i siluju sirom svijeta samo ukljuci vijesti.

mislim da je pogrešno gledati na zločince kao članove naroda. nisu oni klali zato što im se to činilo kao najbolja opcija za naciju već bi oni i inače klali i silovali, u bilo kojem kontekstu, a razlog je sekundaran. da je arkanovcima neko ponudio da bez kazne idu silovat zene u kragujevcu oni bi isli samo ako se to uspije upakovat u neki toboze bitan cilj. nacionalizam je samo izgovor za zlocin, sutra to moze biti nesta drugo.[/quote]

Za to klanje u Jasenovcu, racun trebate ispostaviti Hrvatima, za isti je odgovorna NDH s poglavnikom na celu, Bosnjaci niti su isti organizirali niti su u istom ucestvovali, kako ti ustvrdi, po naredbi Hitlera. :-) To sto je tamo bio neki Mujo ili Hase, ne mijenja cinjenicu kako je za isti prvenstveno odgovarno tadasnje hrvatsko politicko vodstvo.Medutim, ko vas ne zna mozda bi se i zacudio,kako ovom uvijenom pokusaju relativizacije tako i laziranju historijskih cinjenica i nabacivanju odgovornosti onima koji veze s tim nemaju, kad vec racun ne smijete isporuciti pravim krivcima koji su vas, btw., i u ovom i u onom ratu daleko vise handrili.
I Srbe nisu nikakvi Amerikanci "nasli " da kolju, isti su instruirani od strane sopstvenog zlocinackog politickog vodstva koje je imalo jasan plan o stvaranju srpske etnicke vecine masovnim zlocinima do genocida.Necemo se sad praviti naivni i zaboravni - cinjenica je da se ubijalo se za srpstvo i pravoslavlje sve u cilju sprovodenja gorepomenutog plana, koji se drugacije ne bi ni mogao sprovesti u djelo .
PerverzMusharaf

#197 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

PerverzMusharaf wrote:
Novi_Nick wrote:[quote="PerverzMusharaf"]

mislim da je pogrešno gledati na zločince kao članove naroda. nisu oni klali zato što im se to činilo kao najbolja opcija za naciju već bi oni i inače klali i silovali, u bilo kojem kontekstu, a razlog je sekundaran. da je arkanovcima neko ponudio da bez kazne idu silovat zene u kragujevcu oni bi isli samo ako se to uspije upakovat u neki toboze bitan cilj. nacionalizam je samo izgovor za zlocin, sutra to moze biti nesta drugo.
Za to klanje u Jasenovcu, racun trebate ispostaviti Hrvatima, za isti je odgovorna NDH s poglavnikom na celu, Bosnjaci niti su isti organizirali niti su u istom ucestvovali, kako ti ustvrdi, po naredbi Hitlera. :-) To sto je tamo bio neki Mujo ili Hase, ne mijenja cinjenicu kako je za isti prvenstveno odgovarno tadasnje hrvatsko politicko vodstvo.Medutim, ko vas ne zna mozda bi se i zacudio,kako ovom uvijenom pokusaju relativizacije tako i laziranju historijskih cinjenica i nabacivanju odgovornosti onima koji veze s tim nemaju, kad vec racun ne smijete isporuciti pravim krivcima koji su vas, btw., i u ovom i u onom ratu daleko vise handrili.
I Srbe nisu nikakvi Amerikanci "nasli " da kolju, isti su instruirani od strane sopstvenog zlocinackog politickog vodstva koje je imalo jasan plan o stvaranju srpske etnicke vecine masovnim zlocinima do genocida.Necemo se sad praviti naivni i zaboravni - cinjenica je da se ubijalo se za srpstvo i pravoslavlje sve u cilju sprovodenja gorepomenutog plana, koji se drugacije ne bi ni mogao sprovesti u djelo .
[/quote]

razlika između nas je sto ti pricas o nacijama i nalazis problem u genociditetu određene nacije, slicno bas kao sto je pricao karadzic i plavsicka, samo oni o muslimanima a ti o srbima... optuzues za relativizaciju bas zato sto ti relativiziras.

ja ti samo govorim da je americi bilo u interesu da se raspadne jugoslavija i da se od bosne napravi krizno zariste kao koje ce problem praviti evropi na duze staze i ometati stvaranje stabilne evropske unije. osim u bosni oni rovare i u drugim zemljama ka ovom cilju. i to je jedini razlog zasto je i danas bosna nestabilna zemlja. ne zbog nekog smijesnog dodika ili rajka vasica ili zbog sake jada manje od milion stanovnika entiteta RS, vec zbog toga sto bijeloj kuci ne odgovara bosna kao normalna zemlja.

a naci nekog radovana, ratka, da kolje i nekog LBVIEW-a da misli kako je to zato sto su srbi los narod i suljagica koji ce sutra to da ispravlja su tehnikalije, odnosno upravo i nacin na koji se to radi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#198 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by PipiDugaDevetka »

PerverzMusharaf wrote: razlika između nas je sto ti pricas o nacijama i nalazis problem u genociditetu određene nacije, slicno bas kao sto je pricao karadzic i plavsicka, samo oni o muslimanima a ti o srbima... optuzues za relativizaciju bas zato sto ti relativiziras.

ja ti samo govorim da je americi bilo u interesu da se raspadne jugoslavija i da se od bosne napravi krizno zariste kao koje ce problem praviti evropi na duze staze i ometati stvaranje stabilne evropske unije. osim u bosni oni rovare i u drugim zemljama ka ovom cilju. i to je jedini razlog zasto je i danas bosna nestabilna zemlja. ne zbog nekog smijesnog dodika ili rajka vasica ili zbog sake jada manje od milion stanovnika entiteta RS, vec zbog toga sto bijeloj kuci ne odgovara bosna kao normalna zemlja.

a naci nekog radovana, ratka, da kolje i nekog LBVIEW-a da misli kako je to zato sto su srbi los narod i suljagica koji ce sutra to da ispravlja su tehnikalije, odnosno upravo i nacin na koji se to radi.
Da kojim slučajem R.K. i R.M. iznenada priznaju genocid širom BiH i tako za sebe sačuvaju epitet GENOCIDNI, oslobode srpski narod tog epiteta jer bi se uvijek moglo reći da su to samo pojednci iz srpskog naroda činili genocide po Bosni, da li bi to pomoglo? Je li prekasno za takvo nešto?
LBVIEW

#199 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by LBVIEW »

PerverzMusharaf wrote:

razlika između nas je sto ti pricas o nacijama i nalazis problem u genociditetu određene nacije, slicno bas kao sto je pricao karadzic i plavsicka, samo oni o muslimanima a ti o srbima... optuzues za relativizaciju bas zato sto ti relativiziras.

To sto ti ovdje zastupas moze komotno po teoriju zavjere jer je toliko nategnuto da je malo vjerovatno, a sve i kad bi bilo istina, ne umanjuje odgovornost srpske vojne i politicke elite koja je genocid koristila za ostvarenje svojih politickih ciljeva, o cemu postoji bezbroj dokaza. Ako su Ameri i imali neki plan o unistenju Jugoslavije, nisu oni agresivnom propagandom jos od vremena nosanja mostiju po Hercegovini pripremali teren za masovne zlocine nad komsijama i susjedima vec srpska politicka, intelektualna i vjerska elita. I ja ne zastupam tezu o genocidnosti nacija vec , sve na osnovu historijskih cinjenica o udruzenom zlocinackom poduhvatu s ciljem stvaranja etnicki "cistih" srpskih teritorija, tvrdim da masovni zlocini do genocida nad Bosnjacima imali nacionalnu pozadinu i jesu cinjeni u ime srpstva nakaradno definiranog od strane gorepomenute vrhuske.Sad bi se vi ogradili od zlocina i pobrisali njegovu nacionalnu dimenziju, a zlocinom je i omogucena srpska politicka prevlast na pola drzave koje se ni za zivu glavu odrekli ne bi. :-)
dudlov

#200 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s

Post by dudlov »

ReXX wrote:Da zvizne jedna granata pod krov, kako bi mnogi ovdje iste sekunde prestali da pametuju.
:mrgreen:
Sent from my LG-P970

using Tapatalk 2
Post Reply