Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ja nisam ja

#176 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by ja nisam ja »

Ima li slucajno let za Pariz
avantgarde

#177 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by avantgarde »

FKSarajevo wrote:Zna li neko za jeftine letove na relaciji Sarajevo - Frankfurt ?
e to i mene boli,nema za Frankfurt a meni pred nosom aerodrom u Dubravama..
nema druge do auto u ruke, pa udri do Bosne.. :bih:
mba_man

#178 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by mba_man »

a zna li neko gdje kupiti kartu za wizz osim online, neka poslovnica nesto?
drndalo

#179 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Na nekim agencijama sam vidjao naljepnicu, ali ja ne vidim da oni urade ista drugo nego odu na web to zavrse za tebe, i uzmu ti za uslugu....
polacijela

#180 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by polacijela »

sta mislite kolike su sanse da uspiju otjerati wizz air iz tuzle

http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/t ... p?id=59213

prvo je pocelo kao, ma nema teorije, a sada mi se cini sve izvjesnije.
amra67

#181 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by amra67 »

polacijela wrote:sta mislite kolike su sanse da uspiju otjerati wizz air iz tuzle

http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/t ... p?id=59213

prvo je pocelo kao, ma nema teorije, a sada mi se cini sve izvjesnije.
Imal iko pametan u toj bosni?
nightvision

#182 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by nightvision »

i ptice na grani znaju zasto je dovedena u pitanje saradnja tuzlanskog aerodroma i wizz air-a. autoprevoznici, pogotovo oni sa podrucja tk poceli su gubiti monopolisticki polozaj na prevoz robe i putnika na ovoj regiji i konkurencija se mora unistiti po svaku cijenu. nebitno je sto su interesi velike vecina naroda u sukobu sa njihovim profitom. Ovde je u pitanju situacija da je nekoliko autoprevoznika bacilo eure na sto kako bi se ne samo zaustavio vec i potpuno unistio, narodski receno sjebao, aerodrom. ima ovde sasvim dovoljno elemenata i da sipa pojedincima zakuca na vrata. pojedinci su svoje kratkorocne licne interese postavili ispred interesa regije, drzave i naroda. u nekoj normalnoj drzavi to bi bilo sankcionisano dozivotnim zatvorom ali u ovom posranom isprdku vjerovatno nece nikad.
Nomo

#183 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Nomo »

Bodkin wrote:tuzlaci dajte izlobirajte let do beca :D
u dobroj carsiji zivis
Danguba

#184 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Danguba »

nightvision wrote:i ptice na grani znaju zasto je dovedena u pitanje saradnja tuzlanskog aerodroma i wizz air-a. autoprevoznici, pogotovo oni sa podrucja tk poceli su gubiti monopolisticki polozaj na prevoz robe i putnika na ovoj regiji i konkurencija se mora unistiti po svaku cijenu. nebitno je sto su interesi velike vecina naroda u sukobu sa njihovim profitom. Ovde je u pitanju situacija da je nekoliko autoprevoznika bacilo eure na sto kako bi se ne samo zaustavio vec i potpuno unistio, narodski receno sjebao, aerodrom. ima ovde sasvim dovoljno elemenata i da sipa pojedincima zakuca na vrata. pojedinci su svoje kratkorocne licne interese postavili ispred interesa regije, drzave i naroda. u nekoj normalnoj drzavi to bi bilo sankcionisano dozivotnim zatvorom ali u ovom posranom isprdku vjerovatno nece nikad.
U potpunosti se slazem sa napisanim. :thumbup:

Sta bi neki gradovi dali da imaju ovakvu situaciju kao sto se ukazala Tuzli?

Mnogi mali aerodromi sufinansiraju troskove avio prevoznika samo da bi odrzali aerodrome i linije. Niko ne kaze da Wizz Air ne treba da plati takse ali kada se linije ustabile, putnici naviknu na red letenja...onda se moze razgovarati i o povecanju taksi a sve do tada je klasicno ''tjeranje'' rijetkog avio prevoznika.

:(
OldMayor

#185 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by OldMayor »

Pa mi u Sarajevu smo uspjeli otjerat Turkish Airlines, tako da nece tuzlacima bit problem da otjeraju jedan Wizz Air.

Ako vam treba kakvih savjeta potrazite ih slobodno na sarajevskom aerodromu, pokazat ce vam kako najlakse nekog sjebat i zajebat.

;-)

Enjoy life. Enjoy Bosnia and Herzegovna. :run:
drndalo

#186 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Otjerali Turkish ? Bas smo ga otjerali... Svaki dan 2x dnevno za IST, plus jos 4x sedmicno za drugi Istanbulski aerodrom SAW... Dakle 18 letova sedmicno ima TK... Na aerodromu ga nikad toliko nije bilo... BH Airlines je druga prica, ali ni ona nije bila bez turske fige u dzepu...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#187 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by JoseMujica »

što će boga vam ćerat Wizz iz Tuzle :?

da im zvrji prazan aerodrom?
JoseMujica

#188 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by JoseMujica »

aaa krnjave autobuslije....sve to treba u materinu zaćerat

BiH je trenutno ko Goli otok glede jeftinih letova za čitavu Ojropu u odnosu na zemlje okruženja i taman nam malo Mostar i Tuzla otvaraju prozor u svijet

Sarajevo je još brezobrazno po ovom pitanju :-)
Ridjobrki

#189 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ridjobrki »

Sreća pa ovaj moron ima još nekolke hefte mandata, teško da će stići odraditi ovo za šta se začešljao.

Sad zamišljam Tuzlake kako mirno kisnu pod mlazom tople ministrove pišaline i kontaju 'pa majku mu, jesmol mi radi ovoga vladu palili'? Ne može nas iščupati ni sto revolucija ni dvista foruma ni petsto izbora kad smo ovakvi kakvi smo. Skontaj ti koga je plenum metno za ministra - pa otacgajebo i plenum odoh se iz ovih stopa izvinjavati Bakiru i Zlatku što smo ih bili nasekirali.

Čuj njega "sad imamo tržište i korisnike"... Otac te jebo tvoj, eto ti si te korisnike i to tržište napravio u dva miseca kako si ministar!!!

Lipo se iznervirah a kad se iznerviram onda psujem i rondam na krajiški, halalite....

Uglavnom, ovaj hajvan i onaj mu pandan sa banjalučkog aerodroma mogu ruku pod ruke. Sjećate se onog što je rekao "od niskobudžetnih linija aerodrom ne bi profitirao i od toga bi samo koristi imali građani"? Eto i mi konjinu za trku imamo...
JoseMujica

#190 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by JoseMujica »

na brko i aerodrom profitira i to na više nivoa...od taksi pa do toga da će svaki insan kafu popit

samo što ovim našim kockoglavićima malo i+uzet cenera po putniku vego bi oni uzimali haman više nego što karta košta :-) mamu im hebem monopolističku da im hebem kad je naviklo guzovače da uzima

SVE PRIVATIZOVAT!!!
Ridjobrki

#191 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by Ridjobrki »

Ma znam ja šta je neka opšta ili ukupna ekonomska aktivnosti. To znamo ti i ja ali zato ti i ja nećemo nikad bit' ministri.

Ovo bi ubilo kravu radi kilu i po mesa. I to flama.
OldMayor

#192 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by OldMayor »

drndalo wrote:Otjerali Turkish ? Bas smo ga otjerali... Svaki dan 2x dnevno za IST, plus jos 4x sedmicno za drugi Istanbulski aerodrom SAW... Dakle 18 letova sedmicno ima TK... Na aerodromu ga nikad toliko nije bilo... BH Airlines je druga prica, ali ni ona nije bila bez turske fige u dzepu...
Ma na ovo sam mislio...

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... -airlinesa
zelenika64

#193 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by zelenika64 »

Pazite od koga iznajmljujete vozila (Rent a car ). "Budget" iznajmljuje neispravna vozila.
drndalo

#194 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

OldMayor wrote:
drndalo wrote:Otjerali Turkish ? Bas smo ga otjerali... Svaki dan 2x dnevno za IST, plus jos 4x sedmicno za drugi Istanbulski aerodrom SAW... Dakle 18 letova sedmicno ima TK... Na aerodromu ga nikad toliko nije bilo... BH Airlines je druga prica, ali ni ona nije bila bez turske fige u dzepu...
Ma na ovo sam mislio...

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... -airlinesa
Zato i rekoh ono boldirano, a ovo prvo nema nikakve veze sa aerodromom, kao sto se impliciralo u tvom ranijem obracanju...
OldMayor wrote:Pa mi u Sarajevu smo uspjeli otjerat Turkish Airlines, tako da nece tuzlacima bit problem da otjeraju jedan Wizz Air.

Ako vam treba kakvih savjeta potrazite ih slobodno na sarajevskom aerodromu, pokazat ce vam kako najlakse nekog sjebat i zajebat.
ja nisam ja

#195 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by ja nisam ja »

Zna li neko ima li od tamo let za Pariz
drndalo

#196 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by drndalo »

Nema
polacijela

#197 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by polacijela »

Imas Paris CDG - Basel 6-7 puta dnevno I Paris ORY - Basel dva puta dnevno, a iz Basela za Tuzlu utorkom I subotom, mogao bi nesto iskombinovati. Vidim karta za Tuzlu u septembru 19.99€
tagomago

#198 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by tagomago »

taksi od airporta ži(h)vinice do saraj'va 80 marki. ako laže taksimetar lažem i ja.
insomnia78

#199 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by insomnia78 »

polacijela wrote:Imas Paris CDG - Basel 6-7 puta dnevno I Paris ORY - Basel dva puta dnevno, a iz Basela za Tuzlu utorkom I subotom, mogao bi nesto iskombinovati. Vidim karta za Tuzlu u septembru 19.99€
Ne leti wizzair iz Pariza za Basel
Ne lete uopste sa CDG niti sa ORY
polacijela

#200 Re: Aerodrom u Tuzli-jeftini letovi iz Europe

Post by polacijela »

A ja sam negdje napisala da Wizz leti iz Pariza? Samo sam htjela reci da je moguce iz Pariza doci u Tuzlu bez velike petljanije
Post Reply