hrvatska-more

Post Reply
Truetotrue

#176 Re: hrvatska-more

Post by Truetotrue »

insomnia99 wrote:
Truetotrue wrote: Hrvatska je destinacija za istocne evropljane. Zapamti da Njemci, Holandjani i drugi zapadni evropljani izbjegavaju destinacije sa istocnim evropljanima i to u velikom luku. Neznam da li si bio u hotelu sa istocno evropljanima? Ako si bio, mogao si primjetiti njihovo bahato, primitivno ponasanje. Pretrpane tanjire, razbacane komade hljeba, borbu oko sladoleda i kolaca itd… Zbog toga, a i zbog lose usluge je sve manje zapadno evropljana. Ako gledas iz ugla jednog zapadnogevropljanina, on preferira pedanciju, gostoprimstvo, ljubaznost, dobru hranu… izbjegava jako sunce… kupa se u bazenu itd…
da,ajde sad ti meni pametuj o hrvatskom turizmu......
nije sve manje zapadno europljana nego ih je sve više...istočni europljani su dominirali u godinama nakon rata,ali zadnjih 5-6 sezona počinju ozbiljnije promjene....

i meni su gori (mlađi) njemci englezi,australci nego neki istočnoeuropljani
Ma ti si mi pravo simpa, kako se upires da dokazes da je crno bijelo. Prijatelju, od istocno evropljana nemozes disati u Hrvatskoj…odes na stradun da prosetas, glavni jezik je ruski, poljski i ceski… pogledaj na kojim jezicima pisu menue i reklame… konkretno, bio sam u hotelu labineca prosle godine i NEVER AGAIN… sve sami poljaci, cesi, rusi… i par nasih… Peljesac isti slucaj… a da negovorimo o Dubrovniku itd…
elcaliente

#177 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

@Truetotrue

Posto si dobro upoznat sa njemackim turistima znas vrlo dobro da oni mrze Engleze i da vec decnijama traje rat Njemaca i Engleza za peskire oko bazena ili na plazi, da Englezi dolaze pjani povracaju i deru se po hotelu i da ih Njemci redovno zafrkavaju po TV sto se tice toga i da se zale na njihov racun. I na kraju opet odu u Spaniju itd gjde su Englezi. A ako okrenemo sve to i vidimo ponasanje Njemaca na Majorci onda neznam na koga se oni imaju pravo zaliti.
Da ne duzimo posto je prica HR uvjek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih ali je jedian istina da HR ima porast turizma.
Posto se ova tema tice nas Bosanaca moram reci da cu iznesene mnoge lazi na ovoj temi koji uopste ne stimaju. Ali kao sto sam rekao prosli vikend mi niko nije nista trazio i hranu sam ponio sa sobom.

ali kada se ogleda ovo:

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr

onda tek covijek vidi da netreba nesto posebno ni nositi sa sobom.
Last edited by elcaliente on 13/06/2013 10:54, edited 1 time in total.
muniza

#178 Re: hrvatska-more

Post by muniza »

benderr wrote:
muniza wrote:
benderr wrote: 300 x 10 dana, tako je rečeno, 100eura po danu. To je definitivno previše, all inclusive hotelski smještaj po danu ne košta ni približno po danu, valjda se to malo reguliše ali ja stvarno ne bi ništa da rizikujem kad idem na odmor. Vjerujem da ni vaši neće sve zakone doslovno provoditi, zato i pitam na forumu.
Otpast će dio bosanaca ali ja mislim da to neće biti više od 10%, kod nekih navika kod nekih ljubav ali doćemo vam mi opet, i opet :)
Nema sanse da je potrebno 100 eura po danu. Ni priblizno toliko nema Hrvatski gradanin, sto bi znacilo primanja preko 20 000 kn mjesecno. :lol:
Volio bih ja da to nije istina i zbog nas a i zbog vas ali evo: http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/gradza ... 89741.html

Edit: sad vidim da si i ti našao isto s tim što sam ja preskočio ovaj dio sa biometrijskim pasošem.
Znači pitanje na BiH turiste sa BP glasi koliko ste morali pokazati i da li je iko nosio izvod iz banke :)?
Last edited by muniza on 13/06/2013 10:55, edited 1 time in total.
Truetotrue

#179 Re: hrvatska-more

Post by Truetotrue »

elcaliente wrote:@Truetotrue

Posto si dobro upoznat sa njemackim turistima znas vrlo dobro da oni mrze Engleze i da vec decnijama traje rat Njemaca i Engleza za peskire oko bazena ili na plazi, da Englezi dolaze pjani povracaju i deru se po hotelu i da ih Njemci redovno zafrkavaju po TV sto se tice toga i da se zale na njihov racun. I na kraju opet odu u Spaniju itd gjde su Englezi. A ako okrenemo sve to i vidimo ponasanje Njemaca na Majorci onda neznam na koga se oni imaju pravo zaliti.
Da ne duzimo posto je prica HR uvjek ce biti zadovoljnih i nezadovoljnih ali je jedian istina da HR ima porast turizma.
Posto se ova tema tice nas Bosanaca moram reci da cu iznesene mnoge lazi na ovoj temi koji uopste ne stimaju. Ali kao sto sam rekao prosli vikend mi niko nije nista trazio i hranu sam ponio sa sobom.

ali kada se ogleda ovo:

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr

onda tek covijek vidi da netreba nesto posebno ni nositi sa sobom.
Meni smeta to sto poneki ovdje na forumu sa zgrazavanjem pisu o nasim ljudima koji nose hranu sa sobom. Kad to isto rade Skandinavci, Cesi, Poljaci i ostali, zasto se podsmjehujemo nama samim. To je neki psiholoski fenomen pomanjkanja samopouzdanja kod takvih koji takve komentare pisu. Jedno je samo sigurno, turizam iz 70-tih i 80-tih nije isti kao danasnji. Danas se na ferijema trazi event… a tu je hrvatska tanka kao duhanski list.
elcaliente

#180 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Edit: sad vidim da si i ti našao isto s tim što sam ja preskočio ovaj dio sa biometrijskim pasošem.
Znači pitanje na BiH turiste sa BP glasi koliko ste morali pokazati i da li je iko nosio izvod iz banke :)?[/quote]

Pa ja sam napisao gore, isao sam u Gradac sada preko vikenda ponio i hranu i sokove sa sobom, nije mi niko trazio ni eura na granici. Isao sam preko Arzana.
uglavnomja

#181 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

koliko ima lidlova u hrvatskoj?
treba covjek da izgubi dan godisnjeg da klapne do lidla?
ili svaki dan da ide po hljeb, mlijeko i slicno?
ne moze rahat ni pivu popiti ako nekome nesto zatreba iz lidla.

inace ima lidl u metkovicu i u makarskoj, a izmedju samo konzumi.

i opet ostaje problem kajmaka, trravnickog sira, sudzuke, suhog mesa ... i slicnih stvari kojih nema u cro.

a da ne pricam o strahu od mijesanog fasiranog mesa.
muniza

#182 Re: hrvatska-more

Post by muniza »

elcaliente wrote:Edit: sad vidim da si i ti našao isto s tim što sam ja preskočio ovaj dio sa biometrijskim pasošem.
Znači pitanje na BiH turiste sa BP glasi koliko ste morali pokazati i da li je iko nosio izvod iz banke :)?
Pa ja sam napisao gore, isao sam u Gradac sada preko vikenda ponio i hranu i sokove sa sobom, nije mi niko trazio ni eura na granici. Isao sam preko Arzana.[/quote]

Vidio sam naravno, vjerovatno većina tako i prođe ali mene zanimaju slučajevi koji su morali pokazivati. Gdje ću s tolikom gotovinom, još bi se iznerviro da mi ne traže a ja ponio :D
elcaliente

#183 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

uglavnomja wrote:koliko ima lidlova u hrvatskoj?

i opet ostaje problem kajmaka, trravnickog sira, sudzuke, suhog mesa ... i slicnih stvari kojih nema u cro.

Pa hebiga ne ides na more da jedes suho meso i kajmak tamo. Mozes se strpiti 10 dana da ne jedes to ako si toliki fan. Kada bi npr krenuo avionom u Tursku ne nosis pun kofer suhog mesa i kajmaka sa sobom.
Lidl je stvrno dobro pokrio Hr filijalama, prije nego sto dodzes do svog odredista stanes u lidl kupis zapakovano i frisko meso i kajmak. Hljeb moras svakako kupovati svaki dan svjedno gdje a tako i pavlaku isto kupis, kao i do sada. Nemora se valjda sve ponjeti sa sobom. Uostalom na moru vise jedi ribu nego suho meso. Pivu mozes ponjeti iz BiH u odredzenim kolicinama koliko sam ja upoznat.
Last edited by elcaliente on 13/06/2013 11:13, edited 2 times in total.
elcaliente

#184 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

muniza wrote:
elcaliente wrote:Edit: sad vidim da si i ti našao isto s tim što sam ja preskočio ovaj dio sa biometrijskim pasošem.
Pa ja sam napisao gore, isao sam u Gradac sada preko vikenda ponio i hranu i sokove sa sobom, nije mi niko trazio ni eura na granici. Isao sam preko Arzana.
Vidio sam naravno, vjerovatno većina tako i prođe ali mene zanimaju slučajevi koji su morali pokazivati. Gdje ću s tolikom gotovinom, još bi se iznerviro da mi ne traže a ja ponio :D[/quote]

Razumijem te, ali mislim da su bas rijetki ti kojima su tako nesto trazili a jos rijedzi na forumu :D
insomnia99

#185 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

Truetotrue wrote: Ma ti si mi pravo simpa, kako se upires da dokazes da je crno bijelo. Prijatelju, od istocno evropljana nemozes disati u Hrvatskoj…odes na stradun da prosetas, glavni jezik je ruski, poljski i ceski… pogledaj na kojim jezicima pisu menue i reklame… konkretno, bio sam u hotelu labineca prosle godine i NEVER AGAIN… sve sami poljaci, cesi, rusi… i par nasih… Peljesac isti slucaj… a da negovorimo o Dubrovniku itd…
ti si vrlo duhovit momak
muniza

#186 Re: hrvatska-more

Post by muniza »

elcaliente wrote:
muniza wrote:
Vidio sam naravno, vjerovatno većina tako i prođe ali mene zanimaju slučajevi koji su morali pokazivati. Gdje ću s tolikom gotovinom, još bi se iznerviro da mi ne traže a ja ponio :D
Razumijem te, ali mislim da su bas rijetki ti kojima su tako nesto trazili a jos rijedzi na forumu :D
A valjda se neko pojavi, ustvari hoće sigurno s obzirom da fakat jesu pooštrili mjere, tebi hvala svakako.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#187 Re: hrvatska-more

Post by Slo Burner »

Pa ne ideš u Istru garant, kud ćeš dalje od Makrske.

Sudzuku i suho meso :D :lol: :lol:
Care moj, nemoj bolan dalje od Boračkog ni ići :D
Banksy

#188 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

elcaliente wrote:

a da ne pricam o strahu od mijesanog fasiranog mesa
.
Pa hebiga ne ides na more da jedes suho meso i kajmak tamo. Mozes se strpiti 10 dana da ne jedes to ako si toliki fan. Kada bi npr krenuo avionom u Tursku ne nosis pun kofer suhog mesa i kajmaka sa sobom.
:lol:
Qler

#189 Re: hrvatska-more

Post by Qler »

Meni je najgore to sa hranom, ne nosim nikada nista sa sobom, ali nemam ni sta pojesti dole... ne jedem bukvalno nista iz vode, ne volim ni ribe ni morske plodove nista...

Tako ja provedem odmor jeduci piletinu i jaja... pocnem kokodakati nakon 7 dana... jedino ako se iskradem i odem na hambas :) da ne vidi zena :) kontam, jebaji ga, idem sa nadom da je teletina :D
elcaliente

#190 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Banksy wrote:
elcaliente wrote:

a da ne pricam o strahu od mijesanog fasiranog mesa
.
:lol:
Situacija : Makarska 30.07.2013 frajer se napuca sudzuke i suhog mesa sa kajamkom i lukom uz to popije 10 piva pa izadze u grad da napada trebe po mogucnosti neke strankinje. Bosnjo 100% nema sta. :D :D :D :D
elcaliente

#191 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Qler wrote:Meni je najgore to sa hranom, ne nosim nikada nista sa sobom, ali nemam ni sta pojesti dole... ne jedem bukvalno nista iz vode, ne volim ni ribe ni morske plodove nista...

Tako ja provedem odmor jeduci piletinu i jaja... pocnem kokodakati nakon 7 dana... jedino ako se iskradem i odem na hambas :) da ne vidi zena :) kontam, jebaji ga, idem sa nadom da je teletina :D
Kupis meso zapakovano sa deklaracijom u supermarketu i cao, ljudi su u EU imaju kontrole.

Privatne mesare su stavrno zara u HR, sve im je skupo.
Hadzi Lojo

#192 Re: hrvatska-more

Post by Hadzi Lojo »

Ja znam da Cesi i Slovaci ponesu sve, cak i kiselu vodu pa i hljebsam vidjaop kako raspakuju u vakum pakovanju i niko ih ne zajebaje na granici.
swanfilter

#193 Re: hrvatska-more

Post by swanfilter »

Moja "famalija" ima vikendicu u Zadru. Ja tamo nisam bio deceniju. Ogadili mi Hrvati, komsije, zaposleni u prodavnicama i barovima, i misao da bih isao tamo ... U CG bio vec 4 puta, Spanija i Turska. Ove godine na izvidjanje kod Albanaca .. Hvala vam susjedi ..
Edin H.

#194 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

Hadzi Lojo wrote:Ja znam da Cesi i Slovaci ponesu sve, cak i kiselu vodu pa i hljebsam vidjaop kako raspakuju u vakum pakovanju i niko ih ne zajebaje na granici.
Kako ce njih handriti kad su u EU, znaci sve sto prenose je legalno.

Uz to su elita :oops: :D
elcaliente

#195 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Hadzi Lojo wrote:Ja znam da Cesi i Slovaci ponesu sve, cak i kiselu vodu pa i hljebsam vidjaop kako raspakuju u vakum pakovanju i niko ih ne zajebaje na granici.
Pa ljudi su Evropskoj zajednici, neznam zasto njih uzimate za primjer kada su oni druga kategorija.
uglavnomja

#196 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

kad zaglavis u selendri sa granapom sa dvije vrste salame :roll:

a sto se tice pive, nije bitno podrijetlo :D nego da ne smijes voziti.

dalje, ako hoces da jedes svjezu ribu svaki dan, taman ti treba 100 eura dnevno :D

dalje, nisam ljubitelj tih teskih i slanih stvari, moze ponekad, ali ne zavisim. ali postoje ljudi koji ne mogu zamiskitui sendvic bez toga.

kupis virsle dole, pise pilece, pa procitas onu etketu i pise u ovitku od svnjskog necega :-)

meni ne smeta, ali znam ljude koji vise nece rukom da dotaknu virsle. ilitivam ga hrenovke.

dalje, nema svako auto pa da ide u kupovinu, ni usput ni svaki dan.
elcaliente

#197 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

uglavnomja wrote:kad zaglavis u selendri sa granapom sa dvije vrste salame :roll:

a sto se tice pive, nije bitno podrijetlo :D nego da ne smijes voziti.

dalje, ako hoces da jedes svjezu ribu svaki dan, taman ti treba 100 eura dnevno :D

dalje, nisam ljubitelj tih teskih i slanih stvari, moze ponekad, ali ne zavisim. ali postoje ljudi koji ne mogu zamiskitui sendvic bez toga.

kupis virsle dole, pise pilece, pa procitas onu etketu i pise u ovitku od svnjskog necega :-)

meni ne smeta, ali znam ljude koji vise nece rukom da dotaknu virsle. ilitivam ga hrenovke.

dalje, nema svako auto pa da ide u kupovinu, ni usput ni svaki dan.
E hebiga to je onda vec ekstrema situacija, ides u Makrasku tamo imas sve i cao. Koji ces racku u selendari, tamo nema treba svakako. :D
uglavnomja

#198 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

:D

pa ne idu samo momci i cure na more da se provode :lol: :lol:

i hebo odmor u makarskoj :run:
tamo se islo u provod navece, na klopu, u shopping, i slicno. ali kupanje nikada :cry:
elcaliente

#199 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

uglavnomja wrote::D

pa ne idu samo momci i cure na more da se provode :lol: :lol:

i hebo odmor u makarskoj :run:
tamo se islo u provod navece, na klopu, u shopping, i slicno. ali kupanje nikada :cry:
Pa gdje si to planirao ici? Odaj nam :D
Alfons Kauders

#200 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Makarska - najgora destinacija u Dalmaciji. Kad bih birao gdje da ljetujem, jedino bi mi Ploce bile iza Makarske. Isto vazi i za obliznje gradice, papak central. :D Ako nista dole ne bi isao samo da ne gledam ove sto kukaju po forumu (a opet idu svake godine u MA na more :lol: )

I hebo vas kajmak, travnicki i meso. Koji qratz onda idete na more? :-) Ako je vaznije u radnji imati suhovine i travnickog nego imati mir i dobru plazu, pa ima brate mili Neum. Plus jeftiniji. Riba, povrce, mediteranska kuhinja, valjda se zato i ide na more?

A sto se tice trgovina u kojim imas samo dvije vrste kobasica, pa vec i zadnje selendre po Dalmaciji imaju konzume ili neke druge markete. Nema visocke pecenice, ali kako ce i biti kad je niko dole ne jede? Nisu ludi trgovci da je nabavljaju pa da propada na policama. Ako je svinjetina problem, pa valjda se moze 10-15 dana bez suhovine, napolju 35C a treba kositi suhovinu po citav dan. :lol: Isto tako, ne vidim da se neko iz Hrvatske cudi sto na Bascarsiji ili Bjelasnici nema kupiti dalmatinskog prsuta.

Jebote ispade da se cijeli svijet treba mjeriti po nama, ne valja Tunis jer nema travnickog sira, u Grckoj nema sudzuke. Majko mila...
Post Reply