Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post Reply
Mister Yes

#176 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Mister Yes »

siddo89 wrote:
Mister Yes wrote:Samo blokirati sve živo. Natjerati MZ da koristi Bonske ovlasti.

Pokazati i dokazati da ovakva država ne može funkcionisati. Dozvoliti podjelu sigurno neće kao što nisu ni devedesetih (strah od islamske države). Dakle natjerati sve da se mijenja ustav a može se mijenjati samo na bolje jer podjela ne dolazi u obzir.

Stranka iz Sarajeva koja bude radila kompromise direktni je neprijatelj ove zemlje!
strah od islamske drzave,ko jos misli tg gluposti? Kosovo je danas 96% islamsko prema popisu

ne uzdaj se u to
Kosovo je islamsko koliko je i Tuzla islamska. I manje. Albanci su velikom većinom ateisti koji od islama imaju samo tradiciju here or there. Osim toga Kosovo je pod 100% kontrolom USA i ne smije pomisliti da se kofrči.

Za usporedbu, u BiH imamo vjeronauku u školi a Albanci na Kosovu su taj prijedlog odbili bez puno razmišljanja. Ili kao što ovdje kaže: http://www.crisisgroup.org/en/regions/e ... osovo.aspx
Kosovo Albanians do not define their national identity through religion, but through language and have a relatively relaxed approach towards the observance of the forms of the Islamic religion. Neither Islamic leaders nor Islamic theology played a significant role in either the eight-year campaign of non-violent resistance to the Serb occupation regime or the armed resistance of 1998-99. Islamic political and social fundamentalism, as that term is understood with respect to the Middle East, has very little resonance in Kosovo.
Mister Yes

#177 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Mister Yes »

siddo89 wrote:Onda nisu upoznao albance,jesu bosnjaci u prosjeku pobozniji ali oni nisu toliko iza.Pricamo o Kosovu,ne Albaniji
Sve će to biti Albanija jednog dana. Dakle pričamo o Albaniji.
mmaar

#178 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by mmaar »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/protestn ... /130608084

zna li ko radi li gdje ovaj darko brkan?
Mozes vidjeti tu

http://ned.org/where-we-work/central-an ... erzegovina
NED and the Empire's New Clothes
Since the first Reagan administration, the U.S. taxpayer has been enlisted in the export of "American-style democracy" through a hybrid organization called the National Endowment for Democracy (NED). The component parts of the NED the two major political parties, big business, and big labor represent the acceptable boundaries of American politics. The NED, in effect, represents the American system. And by giving it its missionary role, the U.S. government could not be sending a clearer message abroad: that this is how politics must be.

http://www.iefd.org/articles/empires_new_clothes.php
How many Americans could identify the National Endowment for Democracy? An organization which often does exactly the opposite of what its name implies. The NED was set up in the early 1980s under President Reagan in the wake of all the negative revelations about the CIA in the second half of the 1970s.
http://www.iefd.org/articles/trojan_horse.php
Vise o NED-u
http://www.iefd.org/articles/ned.php

Prije ovoga je bio aktivan u broja nema koliko NGO, sve po potrebama finansijera.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#180 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by antimobbing »

korisnik.1 wrote:Ne znam je li neko već postavljao :-D

:lol: :lol:
Haj'mo ljudi ovo je veoma važno idemo na FB, like & share, share and share milion puta. :thumbup:

Djelite ovo i recita drugima da podjele. :thumbup:
Sarajevo11

#181 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Sarajevo11 »

Danas u Zenici da prevedem narodu na jednostavnom bosanskom jeziku:Naš Bakir aga veli meni narode vile i bazeni,automobili i tajni računi u inostranim bankama,vama narode narodne kuhinje i penzije,ako ikako moguće od 360KM.Nit je lako Bakir agi nit narodu koji vjeruje u njegov što veći žiroračun.Pozdrav
Sarajevo11

#182 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Sarajevo11 »

Pandurevićku podhitno penzionisati do kraja života sa 310KM i moj dobri narode omogućiti joj javnu kuhinju.Pozdrav
Krushna mrva

#183 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Krushna mrva »

Sarajevo11 wrote:Danas u Zenici da prevedem narodu na jednostavnom bosanskom jeziku:Naš Bakir aga veli meni narode vile i bazeni,automobili i tajni računi u inostranim bankama,vama narode narodne kuhinje i penzije,ako ikako moguće od 360KM.Nit je lako Bakir agi nit narodu koji vjeruje u njegov što veći žiroračun.Pozdrav
nije lud na ziro racunu mrtve pare da drzi, ima tu drugih opcija.
lazni liberal

#184 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by lazni liberal »

I sta bi jel dobila Pandurevicka otkaz :-D
ReXX

#185 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by ReXX »

Sarajevo11 wrote:Danas u Zenici da prevedem narodu na jednostavnom bosanskom jeziku:Naš Bakir aga veli meni narode vile i bazeni,automobili i tajni računi u inostranim bankama,vama narode narodne kuhinje i penzije,ako ikako moguće od 360KM.Nit je lako Bakir agi nit narodu koji vjeruje u njegov što veći žiroračun.Pozdrav
A Zlaja i Fahro?? ...oni huda nemaju nista. :sad:
MuaDib

#186 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by MuaDib »

Vrijeme je da nas opet bude ovoliko:
Image
opa22

#188 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by opa22 »

MuaDib wrote:Vrijeme je da nas opet bude ovoliko:
Image
Tek kad nas bude toliko tad ce se moci pricati o promjenama.....a ovoliko ljudi kao na slici bi bilo dovoljno za pocetak, za pokretanje revolucije. Toliko bi ljudi trebalo biti svjesno sto revolucija uistinu predstavlja, znati da proces revolucije zahtjeva da das sebe, svoju dusu i djete za promjene.Koliko smo mi opcenito kao narod, ne obaziruci se na nacionalnu pripadnost, spremni za to je pitanje, na koji odgovor ne zelim ni da znam od straha od razocarenja....et tuspas mene
akcid

#189 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by akcid »

opa22 wrote:
MuaDib wrote:Vrijeme je da nas opet bude ovoliko:...
Tek kad nas bude toliko tad ce se moci pricati o promjenama.....a ovoliko ljudi kao na slici bi bilo dovoljno za pocetak, za pokretanje revolucije. Toliko bi ljudi trebalo biti svjesno sto revolucija uistinu predstavlja, znati da proces revolucije zahtjeva da das sebe, svoju dusu i djete za promjene.Koliko smo mi opcenito kao narod, ne obaziruci se na nacionalnu pripadnost, spremni za to je pitanje, na koji odgovor ne zelim ni da znam od straha od razocarenja....et tuspas mene
Ne treba nama nikakva revolucija, nama treba odgovornost političara i svih ostalih koji se nalaze u vlasti na svim nivoima, nama treba svojevrsna politička odgovornost, nezavisno i odgovorno pravosuđe...

Revolucijom možemo postići nasilno skidanje sa vlasti sadašnje garniture, ali - ko će ih zamijeniti? Prava zamjena vlasti izvršava se izborima, nikako drugačije, tako da svaku priču o nekakvim revolucijama i sl. jednostavno preusmjerimo u postizanje odgovornosti svih koji su bili i koji su sada na vlasti.

Kad jedan ili nekoliko njih bude krampama kopalo tunele po Prenju, drugi će sigurno dobro razmisliti...
kakavdanakneiskustvu

#190 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

mmaar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/protestn ... /130608084

zna li ko radi li gdje ovaj darko brkan?
Mozes vidjeti tu

http://ned.org/where-we-work/central-an ... erzegovina
NED and the Empire's New Clothes
Since the first Reagan administration, the U.S. taxpayer has been enlisted in the export of "American-style democracy" through a hybrid organization called the National Endowment for Democracy (NED). The component parts of the NED the two major political parties, big business, and big labor represent the acceptable boundaries of American politics. The NED, in effect, represents the American system. And by giving it its missionary role, the U.S. government could not be sending a clearer message abroad: that this is how politics must be.

http://www.iefd.org/articles/empires_new_clothes.php
How many Americans could identify the National Endowment for Democracy? An organization which often does exactly the opposite of what its name implies. The NED was set up in the early 1980s under President Reagan in the wake of all the negative revelations about the CIA in the second half of the 1970s.
http://www.iefd.org/articles/trojan_horse.php
Vise o NED-u
http://www.iefd.org/articles/ned.php

Prije ovoga je bio aktivan u broja nema koliko NGO, sve po potrebama finansijera.

hvala,ma nije mi jasno od čega žive takvi kao brkan kad stalno imaju vremena da nešto protestuju
Gandalf

#191 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Gandalf »

Demonstranti: Političari ne treba nam vaša podrška, nećete nas prevariti i zaustaviti

Mnogi političari i političke partije izrazili su podršku demonstrantima koji sada već širom BiH dižu svoj glas zahtijevajući donošenje zakona o JMB, ali isto tako i bolju i uređeniju domovinu. Tim političarima i strankama demonstranti su jasno poručili da im nije potrebna njihova podrška i da ne pokušavaju "preko njihovih leđa doći do izbornih poena."

"Političke stranke iz FBiH se bezobrazno pokušavaju okoristiti protestima građana i građanki, pokazujući time da kao i uvijek djeluju koordinirano sa svojim kolegama iz RS. Koristeći već dobro poznate metode zamazivanja očiju i podmetanja neistina, žele skrenuti pažnju sa vlastite odgovornosti za sve probleme. E pa ne može! Dosta je bilo!

Mi, kao oni kojima je stalo za budućnost sve djece u BiH, ma kako da se zovu i odakle da dolaze, dužni smo reagovati. SDA, SDP, SBB, SBiH i svi ostali koji dajete podršku i na ovaj ili onaj način stajete na našu stranu – nemojte to činiti! Vi i jeste krivi za ovo što se danas dešava. Vi ste krivi što svake sedmice sakupljamo novac da se bolesna djeca mogu liječiti. Vi ste krivi što nam bebe nemaju matične brojeve. Vi ste krivi što ne živimo nego životinjarimo. I zato nemojte biti licemjerni i pokušavati iskoristiti jednu plemenitu ideju za vlastitu promociju. Neće vam proći, provaljeni ste! Vi morate biti u službi nas, a ne obrnuto", istakli su demonstranti, objavljujući ovo saopćenje na svojim statusima na društvenim mrežama.

Također, pozvali su sve prijatelje iz drugih gradova i zamolili da ne koriste pomoć političara u organizovanju protesta.

"Njima je to samo sakupljanje glasova i jeftinih poena. Kao i uvijek do sada, zloupotrijebit će dobru ideju za vlastitu korist. Braćo i sestre, ne dozvolite im to! Ne uzimajte od njih novac za prijevoz, rekvizite, majice... Ako hoće da pomognu neka počnu raditi u korist običnih ljudi.

Nama je svejedno je li beba iz Banje Luke, Tuzle, Mostara, Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Travnika... Nama je svejedno je li se dijete zove Marko, Mustafa, Miroslav, Ana, Aida, Antonija, Belmina, Branko, Branislav... Nama je svejedno SDA, SNSD, SDP, HDZ, SBB, SDS... – nama ste svi krivi i odgovorni podjednako! Donesite trajno rješenje za JMBG. Počnite raditi svoj posao. Posao za koji ste plaćeni. Posao za koji vas mi plaćamo. Više nas ne možete zaustaviti!", poručili su.
Konačno, nakon skoro 20 godina od rata, narod počinje otvarati oči - konačno su ljudi shvatili da od narodnih vođa i kvazidemokrata koristi imaju jedino kriminalci - konačno su ljudi shvatili da su političari ništa drugo do pogana bagrurina, ma iz koje stranke dolazili :thumbup:
Gandalf

#192 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by Gandalf »

Aktivisti, studenti, komšije i sugrađani podržali Vulića u teškim danima za njegovu porodicu

Veliki broj građana okupio se danas ispred dvorišta porodice Vulić da bi mu dali podršku, a nadležnim institucijama upućen je zahtjev da se obustave svi radovi koji ugrožavaju normalan život ove porodice.

Željko Vulić rekao je da mu podrška građana koji dolaze da ga podrže neizmjerno znači.

“Ona je od neprocjenjive vrijednosti za mene. I juče kad sam bio u pritvoru i kad sam čuo ljude da skandiraju moje prezime ja sam oživio. Ne može se opisati koliko mi vrijedi ova podrška i to je ono što mi treba u ovom momentu”, kazao je Vulić za BUKU.

Istakao je da je juče tokom dana u pritvoru doživio torturu psihe.

“Na taj način mene su zadržali u policijskoj stanici i samo su me premještali iz jedne prostorije u drugu”, priča Vulić, a dodao je da on nije podmetnuo požar o čemu se pisalo u medijima juče i da je ta paljevina po njegovoj pretpostavci “namještena”.

Jelena Jevđenić, aktivistkinja građanske inicijative “Park je naš” rekla je da se traži obustavljanje svih radova sve dok sudovi ne riješe spor između ove porodice i investitora preduzeća „Grand-trejd“.

“Očekujemo da će u ponedjeljak institucije reagovati jer je gospodin Željko Vulić pretučen i nastavićemo da dolazimo ovdje dok se sve ovo ne sredi”, rekla je Jevđenićeva za BUKU.

Aktivisti inicijative ističu da je neophodno da gradska vlast u Banjaluci povuče svoje odluke kojima se stavila na stranu pomenutog preduzeća, koje je u vlasništvu kontroverznog banjolučkog biznismena Mileta Radišića, inače kuma predsjednika RS Milorada Dodika.

Vuliću su dali podršku i okupljeni studenti rekao je da studentska populacija može svašta da uradi, a za srijedu su najavili velike proteste.

Porodica Vulić brani prilaz svojoj kući, te već duže vrijeme vode spor s Milom Radišićem.

Podsjećamo, Željko Vulić je juče ujutro priveden zajedno sa mlađim sinom Draganom, zbog navodnog ometanja građevinskih radova firme “Grand-trejd” koja u Picinom parku gradi Siti centar. Dragan Vulić pušten je iz pritvora sinoć, a njegov otac Željko jutros.

Vulićev advokat Marinko Brkić izjavio je danas novinarima da je akcija policije bila "nezakonita, uz prekomjernu upotrebu sile“, navodeći kao primjer "policijske neodgovornosti“ i to što je u policijskom dokumentu o hapšenju/privođenju navedeno da je Željko Vulić (1960.) maloljetnik.

Vulići su juče pokušavali da spriječe bagere da prekopaju prilaz njihovoj kući, jer više ne bi imali mogućnost prolaza, a novinarima je Željkov sin Slobodan ispričao da je policija upotrijebila prekomjernu silu iako su samo branili svoje dvoriše. O dijelu onog što se dešavalo u njihovom dvorištu po dolasku policije postoji i snimak koji su objavili pojedini mediji.

TRANSPARENT

Na tri pasarele u Banjaluci danas su postavljeni su transparenti u znak podrške porodici Željka Vulića, a na kojima su natpisi "I ja sam Vulić" i "Svi smo mi Vulić".

Medijima je proslijeđen i e-mail grupe građana u kojem se ističe da je cilj ove akcije "da pokažu da Vulić i njegova porodica nisu sami“.

“Krajnje je vrijeme da se stvari počnu sasijecati u korijenu”, stoji u poruci.
izgleda da polako dolazi vrijeme kada šupljake razbojničke vlasti više raja ne puši :thumbup:
mmaar

#193 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by mmaar »

kakavdanakneiskustvu wrote:

hvala,ma nije mi jasno od čega žive takvi kao brkan kad stalno imaju vremena da nešto protestuju
Bolje pitanje od toga kako zive bi bilo koliko mjeri bogatstvo pojedicnaca iz NGO sektora steceno u proteklih 10-tak godina kroz "gradjanski aktivizam". Oni nemaju odgovornost prema ni prema drustvu ni prema drzavi, oslobodjeni su poreza i niko ih ne kontrolise, izuzev sto novac najcesce fiktivno pravdaju svojim donatorima, najcesce stranim vladama i fondacijama pod njihovom kontrolom, a o kakvim sumama se radi kod ovih krupnih gava, mi to ne mozemo ni zamisiti. Znam neke koji su zahvaljujuci gradjanskom aktivizmu pokrenuli svoje privatne biznise, o cemu obicni smrtnici mogu samo sanjati. Neke zemje su stavile pod kontrolu i njih i njihove donatore (USAID, NED, itd.), i tu je nastala ogromna galama od strane rezima koji ih finansiraju, a nekima je i sudjeno za kriminane aktivnosti. Cak i banda iz politike prema kojima su uprte nase oci moze izgledati kao skromna i postena u odnsu na NGO parazite zaduzene da pripremaju teren i drustvo najcesce za ideoloske, ekonmske i politicke za planove njihovih donatora. Zahvaljujuci izmedju ostalog i njima stigi smo tu gdje jesmo. Ovce koje idu za njima, ne razikuju se od ovaca koje idu za politicarima.
Last edited by mmaar on 09/06/2013 11:15, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#194 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by kakavdanakneiskustvu »

mmaar wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Bolje pitanje od toga kako zive bi bilo koliko mjeri bogatstvo pojedicnaca iz NGO sektora steceno u proteklih 10-tak godina kroz "gradjanski aktivizam". Oni nemaju odgovornost prema ni prema drustvu ni prema drzavi, oslobodjeni su poreza i niko ih ne kontrolise, izuzev sto novac najcesce fiktivno pravdaju svojim donatorima, najcesce stranim vladama i fondacijama pod njihovom kontrolom, a o kakvim sumama se radi kod ovih krupnih gava, mi to ne mozemo ni zamisiti. Znam neke koji su zahvaljujuci gradjanskom aktivizmu uspjeli pokrenuti svoje privatne biznise. Cak i banda iz politike prema kojima su uprte nase oci moze izgledati kao skromna i postena u odnsu na NGO parazite zaduzene da pripremaju teren i drustvo najcesce za ideoloske, ekonmske i politicke za planove njihovih donatora. Zahvaljujuci izmedju ostalog i njima stigi smo tu gdje jesmo. Ovce koje idu za njima, ne razikuju se od ovaca koje idu za politicarima.

a najčešće im je priča šuplja
mmaar

#195 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by mmaar »

kakavdanakneiskustvu wrote:a najčešće im je priča šuplja
Demagogija gora nego kod politicara, a namijenjena lakovjernim ovcama. Za nas ce tek biti nade kada mase bunt usmjere podjednako i prema politicarima i prema tim NGO profiterima.
KENJAC

#196 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by KENJAC »

MuaDib wrote:Vrijeme je da nas opet bude ovoliko:
Image
Samo malo ! Mala ispravka ! Na ovim gore fotografijama sam negdje sigurno i ja! E pa na mene ne racunajte za proteste! Vi ste ih izabrali i vi ih sad rusite! Ja vas gledam sa 1500 kilometara daljine i ne vidim neku opciju koja moze zamjenit vlast kod postojece volje naroda! A volja je "NJIHOVI NE VALJAJU A NASI SU DOBRI"
P.S. Javite mi ko je pobijedio ja cu priznati svakog legitimno izabranog pobjednika!
vatrogasac

#197 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by vatrogasac »

Što ono večeras Feđa Štukan na FTV zaobiđe SDP u Parlamentu? Oni nemaju stolica tamo?
BHCluster

#198 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by BHCluster »

Ja mislim na proteste netrebaju dolaziti ovi tzv "nevladini i politcki aktivisti" neka samo izadju gradani to je to.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#199 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by antimobbing »

BHCluster wrote:Ja mislim na proteste netrebaju dolaziti ovi tzv "nevladini i politcki aktivisti" neka samo izadju gradani to je to.
Ovo je veoma bitno: Share & Like na FB
http://www.klix.ba/vijesti/bih/demonstr ... /130609002

Demonstranti: Političari ne treba nam vaša podrška, nećete nas prevariti i zaustaviti
hAZNADAR

#200 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece

Post by hAZNADAR »

Platformas wrote:
hAZNADAR wrote:Ako ce ovakvi transparenti obiljezavati bosansko proljece

Image

ja se dobrovoljno stavljam na stranu pendrekasa. Snimljeno neko vece ispred parlamenta u toku demonstracija protiv vlade.
I trebas, nemas inteligencije da ovo razumijes, za policije si.
Eto nek ste vi sto po Sarajevu nosate transparente da volite genocidnu narocito pametni.

Isto kao oni sto su pod snajperima nosali titove slike i uzvikivali parole tolerancije.

Multikultura je fina stvar, ali ne valja kada preraste u dijagnozu i predje sve granice ukusa i normale.

Ne moze niti jedan jedini razlog opravdati poruke ljubavi prema RS u Sarajevu, niti ironija, niti preneseno znacenje, niti kulturni izraz,.. ne moze i to je jednostavno tako. Transparenti tog tipa u startu diskredituju sve demonstracije i bilo kakve inicijative jer usput aminuje mnogo toga iz RS pa i nestanak. Koliki to beskicmenjak ili mazohista moze biti neko ko voli dzelata. Niko normalan ne zeli da ucestvuje u necemu sto nosi parole "ja volim RS". Ako je uopce informisan i zna da i toga ima u gomili.

Mislim da bi bilo posteno da svi sto ovdje pozivaju narod da izadje na ulice - usput objasne da stoje i iza ovog asto stoji na slici.
Last edited by hAZNADAR on 09/06/2013 22:45, edited 1 time in total.
Post Reply