Kojem popisu?Em2r wrote:Da sam znao da ce mi Munira biti lider izjasnio bih se ko rom na popisu.
Reis Kavazovic
- skupljac_zeljeza
#176 Re: Reis Kavazovic
-
m_l
#177 Re: Reis Kavazovic
Eh, u toj buducoj krizi, koja je veoma moguca, ovo je za prosjecnog Bosnjaka jedno veliko nista. Nazalost.breuer wrote:naravno da neće djelovati, nit će bit hajra, ali u toj budućoj krizi koja je veoma moguća, ovo je za prosječnog Bošnjaka veoma korisno jer ga ipak svrstava na stranu "dobrih"m_l wrote:Odlicno definisani zahtjevi i poruke. Jasna poruka o distanciranju od terorizma, i osudi, ali jos bitniji zahtjevi upuceni kako se ne bi isti proizvodio.
I sve dok SVI ne budu istovremeno djelovali, nema hajra, tacnije prica u prazno.
- arzuhal
#178 Re: Reis Kavazovic
Kada bi reis Husein ef. dao kakvu izjavu - rekli bi što je dav'o izjavu?
Da ne dadne izjavu - pa što nije dao izjavu kak'u?
Kada stane u odbranu islama ili muslimana - šta on sad brani islam, pa ne dira niko i ne proziva islam, riječ je o teroristima
Kada ne kaže ništa u odbranu islama ili muslimana - što reis ne brani islam od ove terorističke zloupotrebe islama
Ako reis pozove političare, ljude na vlasti, one koji upravljaju državom, time i policijom, vojskom, itd. - šta se reis miješa u politiku i državne poslove?
Ako reis ne pozove političare i ljude na vlasti - što reis ne okupi sve pa iznese neku ideju zajedničke borbe protiv terorizma?
Ako bi reis i njegov zamjenik zajedno jahali magarca - čaršija bi rekla: pa mogli su i trećeg stavit, jadno magare!
A ako ni reis ni njegov zamjenik ne budu jahali magarca - Jesu glupi, pa mog'o je makar jedan od njih jahat onog magarca, ne bi krep'o!
A kada bi...
Da ne dadne izjavu - pa što nije dao izjavu kak'u?
Kada stane u odbranu islama ili muslimana - šta on sad brani islam, pa ne dira niko i ne proziva islam, riječ je o teroristima
Kada ne kaže ništa u odbranu islama ili muslimana - što reis ne brani islam od ove terorističke zloupotrebe islama
Ako reis pozove političare, ljude na vlasti, one koji upravljaju državom, time i policijom, vojskom, itd. - šta se reis miješa u politiku i državne poslove?
Ako reis ne pozove političare i ljude na vlasti - što reis ne okupi sve pa iznese neku ideju zajedničke borbe protiv terorizma?
Ako bi reis i njegov zamjenik zajedno jahali magarca - čaršija bi rekla: pa mogli su i trećeg stavit, jadno magare!
A ako ni reis ni njegov zamjenik ne budu jahali magarca - Jesu glupi, pa mog'o je makar jedan od njih jahat onog magarca, ne bi krep'o!
A kada bi...
- Banksy
#179 Re: Reis Kavazovic
Bolje ikad, nego nikad. Ako je, na koncu, ipak stigla, znači da postoji i određen pritisak izvana da se nešto ovakvo javno i glasno kaže, a to je dobra informacija. Nećemo se odmah sutra probuditi u sigurnom i sretnom svijetu, ali poruke koje su poslane su oštre, jasne i izričite i dobro je da je bosanskohercegovački muslimani najzad čuju.JoseMujica wrote:
a dal je jedna ovakva poruka trebala? Naravno da jeste, ali prije 20-25 godina i najgore je što je sada šalju uvoznici tih istih bradonja.
Nije ih sigurno Mujica dovodio i djelio im papire
-
m_l
#180 Re: Reis Kavazovic
Ako u istom proglasu javno prozivaju i ocekuju odredjeno djelovanje MZ i evropskih zemalja, od koga bi mogli imati pritisak izvana?Banksy wrote:Bolje ikad, nego nikad. Ako je, na koncu, ipak stigla, znači da postoji i određen pritisak izvana da se nešto ovakvo javno i glasno kaže, a to je dobra informacija. Nećemo se odmah sutra probuditi u sigurnom i sretnom svijetu, ali poruke koje su poslane su oštre, jasne i izričite i dobro je da je bosanskohercegovački muslimani najzad čuju.JoseMujica wrote:
a dal je jedna ovakva poruka trebala? Naravno da jeste, ali prije 20-25 godina i najgore je što je sada šalju uvoznici tih istih bradonja.
- Banksy
#181 Re: Reis Kavazovic
Nemam pojma, ali nekako mi se čini da je sve ipak pogurano spolja. Ovakav osmišljen koncept okupljanja, oštar stav i artikulaciju razmišljanja, teško mogu smisliti ovi naši ... Ne znam, možda griješim. Da je do njih samih, stiglo bi ovo i ranije.m_l wrote:Ako u istom proglasu javno prozivaju i ocekuju odredjeno djelovanje MZ i evropskih zemalja, od koga bi mogli imati pritisak izvana?Banksy wrote:Bolje ikad, nego nikad. Ako je, na koncu, ipak stigla, znači da postoji i određen pritisak izvana da se nešto ovakvo javno i glasno kaže, a to je dobra informacija. Nećemo se odmah sutra probuditi u sigurnom i sretnom svijetu, ali poruke koje su poslane su oštre, jasne i izričite i dobro je da je bosanskohercegovački muslimani najzad čuju.JoseMujica wrote:
- zagortenej
#182 Re: Reis Kavazovic
Reis Kavazović: Saudijska Arabija ne radikalizira bh. muslimane
smrdim/reis-kavazovic-saudijs ... muslimane/Kao reis-l-ulema odbacujem tvrdnje da je Saudijska Arabija radikalizirala bosanskohercegovačke muslimane - izjavio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović u intervjuu BHT-u komentirajući izjavu austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza.
-
daddy-kool
#183 Re: Reis Kavazovic
Podržavam, reis dobar posao.
A sada, sa riječi na djela.
A sada, sa riječi na djela.
- skupljac_zeljeza
#184 Re: Reis Kavazovic
Lahko se posvađati sa svima, ali ne znam da li je pametno. Kavazović je bio i na dženazi Barčića i po meni je to mudar potez. Približiti ih što više sebi, a ne stvarati antagonizme.zagortenej wrote:Reis Kavazović: Saudijska Arabija ne radikalizira bh. muslimane
-
m_l
#185 Re: Reis Kavazovic
Mislim da grijesis.Banksy wrote:Nemam pojma, ali nekako mi se čini da je sve ipak pogurano spolja. Ovakav osmišljen koncept okupljanja, oštar stav i artikulaciju razmišljanja, teško mogu smisliti ovi naši ... Ne znam, možda griješim. Da je do njih samih, stiglo bi ovo i ranije.m_l wrote:Ako u istom proglasu javno prozivaju i ocekuju odredjeno djelovanje MZ i evropskih zemalja, od koga bi mogli imati pritisak izvana?Banksy wrote:
Bolje ikad, nego nikad. Ako je, na koncu, ipak stigla, znači da postoji i određen pritisak izvana da se nešto ovakvo javno i glasno kaže, a to je dobra informacija. Nećemo se odmah sutra probuditi u sigurnom i sretnom svijetu, ali poruke koje su poslane su oštre, jasne i izričite i dobro je da je bosanskohercegovački muslimani najzad čuju.
Jednostavno, doslo pe' do dvan'est. Bosna je svijet u malom. A na IZ je veliko breme i odgovornost. Hvala Allahu pa istu imamo, uz sve njene mane.
- Banksy
#186 Re: Reis Kavazovic
Apsolutno. Ako je i zaista naše djelo, onda može biti samo zasluga novog reisa koji je ''priveo'' ovo društvo i primorao ih da ovo izjave/potpišu. Bilo bi mi jako drago da je tako.m_l wrote:Mislim da grijesis.Banksy wrote:Nemam pojma, ali nekako mi se čini da je sve ipak pogurano spolja. Ovakav osmišljen koncept okupljanja, oštar stav i artikulaciju razmišljanja, teško mogu smisliti ovi naši ... Ne znam, možda griješim. Da je do njih samih, stiglo bi ovo i ranije.m_l wrote:
Ako u istom proglasu javno prozivaju i ocekuju odredjeno djelovanje MZ i evropskih zemalja, od koga bi mogli imati pritisak izvana?
Jednostavno, doslo pe' do dvan'est. Bosna je svijet u malom. A na IZ je veliko breme i odgovornost. Hvala Allahu pa istu imamo, uz sve njene mane.
Sad slijedi teži dio - pokazati da se ovo zaista i misli i namjerava.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#187 Re: Reis Kavazovic
m_l wrote:
Mislim da grijesis.
ne zahvaljuj se Allahu već Ku'K
- sinuhe
#188 Re: Reis Kavazovic
Izjava kad su je vec dali, iz kojeg god razloga, i nije mogla biti drugacija. Sta su oni to mogli reci?
Ovo (terorizam) je vise stvar za policiju koja nije na nivou.
Ovo (terorizam) je vise stvar za policiju koja nije na nivou.
-
KIseljak12
#189 Re: Reis Kavazovic
Ista terminologija kao u Kerry-evoj izjavi neki dan u BG. Ma jok, nije im niko dao papir da potpisu, kakvi... Sto samo po sebi i nije tako lose, sam tekst izjave je pozitivan, pa mi nije bitno da li su se sami sjetili ili im je neko isaretio.Banksy wrote:Nemam pojma, ali nekako mi se čini da je sve ipak pogurano spolja. Ovakav osmišljen koncept okupljanja, oštar stav i artikulaciju razmišljanja, teško mogu smisliti ovi naši ... Ne znam, možda griješim. Da je do njih samih, stiglo bi ovo i ranije.m_l wrote:Ako u istom proglasu javno prozivaju i ocekuju odredjeno djelovanje MZ i evropskih zemalja, od koga bi mogli imati pritisak izvana?Banksy wrote: Bolje ikad, nego nikad. Ako je, na koncu, ipak stigla, znači da postoji i određen pritisak izvana da se nešto ovakvo javno i glasno kaže, a to je dobra informacija. Nećemo se odmah sutra probuditi u sigurnom i sretnom svijetu, ali poruke koje su poslane su oštre, jasne i izričite i dobro je da je bosanskohercegovački muslimani najzad čuju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- asurbanipal
#191 Re: Reis Kavazovic
JoseMujica wrote:m_l wrote:
Mislim da grijesis.
- Janjicar
#192 Re: Reis Kavazovic
Kakvi Bosnjacki lideri ?
Ovdje samo Reisa vidim kao svog lidera a ove ostale lešinare ne poznajem.
Sta se ima Genjac ogradjivat od Terorizma i ostala bagra ? Terorista je ubio 2 covjeka a ovi su usmrtili porodica i porodica...
Ovdje samo Reisa vidim kao svog lidera a ove ostale lešinare ne poznajem.
Sta se ima Genjac ogradjivat od Terorizma i ostala bagra ? Terorista je ubio 2 covjeka a ovi su usmrtili porodica i porodica...
-
m_l
#193 Re: Reis Kavazovic
Hahaha, da ti pomognem...I oni su se Bogu zahvaljivali sta su sve na tacni dobili, a sad nastavimo, hahahaasurbanipal wrote:JoseMujica wrote:
![]()
- It_is_a_Leclerc
#194 Re: Reis Kavazovic
Rezolucija je vrlo koraktna i lijepo sročena.
Drago mi je vidjeti jedinstvo svih bošnjačkih političara oko nekih stvari, ali bih bio puno sretniji da se već sutra napravi isti ovakav sastanak, i jasno zaprijeti političarima iz RS, da bez Bošnjaka u ovoj zemlji ne može ništa.
Ovo je prva bošnjačka rezolucija kojom Bošnjaci nastoje zaštiti sebe. Sve dosad su uglavnom štitile Srbe od genocida (što će nam biti naplaćeno 50 godina kasnije).
Ovo je prva bošnjačka rezolucija kojom Bošnjaci nastoje zaštiti sebe. Sve dosad su uglavnom štitile Srbe od genocida (što će nam biti naplaćeno 50 godina kasnije).
- zagortenej
#195 Re: Reis Kavazovic
Naša stranka: U izjavi nedostaje izvinjenje SDA i IZ zbog učešća u uvozu ekstremizma
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-str ... /151204113"Neki potpisnici koji sada osuđuju radikalizam direktno su učestvovali u uvozu ekstremističke ideologije selefizma u Bosnu i Hercegovinu i njenom širenju. Treba se sjetiti izjava Mustafe Cerića kojima je - kao tadašnji reis ul-ulema - pozivao na tolerisanje selefijskih ekstremista, kvalificirajući ih kao 'nove muslimane'. Isto tako, podsjećamo i da je Hasanu Čengiću, članu Glavnog odbora SDA i predsjedniku Sabora Islamske zajednice, zabranjen ulaz u SAD od 2003. godine, kada je stavljen na crnu listu američkog State Departmenta zbog učešća u radu humanitarne organizacije TWRA, finansijera militantnih skupina", kazali su iz Predsjedništva NS-a.
Deklaracije i slični simbolički doprinosi borbi protiv terorizma imaju smisla samo onda kad njihovi inicijatori imaju moralni kredibilitet, smatraju u Našoj stranci.
"To nije slučaj s ovom Izjavom, čiji potpisnici osuđuju ekstremizam svjesno 'zaboravljajući' da su ga podržavali, i da se građanima BiH nisu zbog toga nikad izvinili. Borba protiv terorizma i radikalnih ideja ne smije se etnizirati, jer osim proizvodnje osjećaja kolektivne krivnje druge rezultate ne može i neće postići. Problem terorizma u BiH nije problem za Bošnjake, već za sve građana BiH, i ne mogu ga sami Bošnjaci, a posebno ne samoprozvani lideri, rješavati. Samo svi zajedno, građani i građanke BiH, mogu pobijediti teroriste i ekstremiste kroz jačanje institucija sistema i poštovanje principa vladavine zakona“, zaključak je Predsjedništva NS", navodi se u saopćenju Naše stranke.
- Leons
#196 Re: Reis Kavazovic
Dobro su im i rekli samo gledaj kako ih centrala mobilise na komentarima 
-
HM 2011
#197 Re: Reis Kavazovic
zagortenej wrote:Naša stranka: U izjavi nedostaje izvinjenje SDA i IZ zbog učešća u uvozu ekstremizma
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-str ... /151204113"Neki potpisnici koji sada osuđuju radikalizam direktno su učestvovali u uvozu ekstremističke ideologije selefizma u Bosnu i Hercegovinu i njenom širenju. Treba se sjetiti izjava Mustafe Cerića kojima je - kao tadašnji reis ul-ulema - pozivao na tolerisanje selefijskih ekstremista, kvalificirajući ih kao 'nove muslimane'. Isto tako, podsjećamo i da je Hasanu Čengiću, članu Glavnog odbora SDA i predsjedniku Sabora Islamske zajednice, zabranjen ulaz u SAD od 2003. godine, kada je stavljen na crnu listu američkog State Departmenta zbog učešća u radu humanitarne organizacije TWRA, finansijera militantnih skupina", kazali su iz Predsjedništva NS-a.
Deklaracije i slični simbolički doprinosi borbi protiv terorizma imaju smisla samo onda kad njihovi inicijatori imaju moralni kredibilitet, smatraju u Našoj stranci.
"To nije slučaj s ovom Izjavom, čiji potpisnici osuđuju ekstremizam svjesno 'zaboravljajući' da su ga podržavali, i da se građanima BiH nisu zbog toga nikad izvinili. Borba protiv terorizma i radikalnih ideja ne smije se etnizirati, jer osim proizvodnje osjećaja kolektivne krivnje druge rezultate ne može i neće postići. Problem terorizma u BiH nije problem za Bošnjake, već za sve građana BiH, i ne mogu ga sami Bošnjaci, a posebno ne samoprozvani lideri, rješavati. Samo svi zajedno, građani i građanke BiH, mogu pobijediti teroriste i ekstremiste kroz jačanje institucija sistema i poštovanje principa vladavine zakona“, zaključak je Predsjedništva NS", navodi se u saopćenju Naše stranke.
u prijevodu nasa stranka tvrdi :
Kmeeeeeeeeeeeeeee !
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#198 Re: Reis Kavazovic
Kad se ne udavihJoseMujica wrote:
- jao_situacije
#199 Re: Reis Kavazovic
njima bi to odogovaralo i jedva čekaju da ih se stigmatizira da ih se getoizira i otjera u ilegaluskupljac_zeljeza wrote:Lahko se posvađati sa svima, ali ne znam da li je pametno. Kavazović je bio i na dženazi Barčića i po meni je to mudar potez. Približiti ih što više sebi, a ne stvarati antagonizme.zagortenej wrote:Reis Kavazović: Saudijska Arabija ne radikalizira bh. muslimane
takav je profil ljudi koje oni vrbuju, uzimaju ljude koji su na margini koji nisu baš educirani i koji su već bili odbačeni od zajednice na ovaj ili onaj način
onda bi priča bila vidite oni su protiv nas oni su protiv islama oni su protiv muslimana, oni čine zulum, opravdano je koristiti silu bla bla bla i eto ti belaja ogromnih razmjera
- SkyLimit
#200 Re: Reis Kavazovic
Cudna je ta politika. Politicki predstavnici drzava u kojima vladaju rigorozni islamski propisi, koje su rasadnici i pokrovitelji vjerskog ekstremizma, na Zapadu se tretiraju kao najvjerniji saveznici, docekuje ih se i prema njima odnosi kao prema najblizim prijateljima. I onda taj isti Zapad na nas vrsi pritisak da se borimo, distanciramo i ogradjujemo protiv ideologije koju finansiraju oni s kojima su oni prije pet minuta sjedili i jeli kavijar.
Last edited by SkyLimit on 04/12/2015 18:08, edited 1 time in total.