Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

gereb_stari

#176 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

vidi Hrvata sto su se uznemirili:

:lol: :lol:

Alfons Kauders

#177 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:Sad bi trebali da pravimo luku zbog "pomoći"... Glupostima nikad kraja...
Logika...

Jer vise se isplati skrhati nekoliko milijardi u luku, pa u slucaju rata cekati pomoc, da se sve dogovori, da se natovari brod, da plovi nekoliko dana ili sedmica do nas, i da ga niko ne presretne ili potopi... :lol: I nadati se da neprijatelj ne dodje do Neuma prije broda. :lol:

To je bolje mego potrositi iste pare na JEBENO ORUZJE koje bi bilo na raspolaganju u slucaju rata u obliznjoj kasarni.

Fakat nevjerovatno silovanje logike
Paranoid

#178 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote: :lol: I nadati se da neprijatelj ne dodje do Neuma prije broda. :lol:
Alfons Kauders

#179 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote: Ko ti jos treba shefe? Najveci strucnjak za gradjevinu iz BiH i jedan od najistaknutijih politicara BiH? Jeli trebao Aljo reci nesto za luku pa bi onda bilo okej?

I ako nije tajna, dali si ti Hrvat? Sve mi se cini da jesi.
Nije da ima veze, ali nisam.

Onda nek ti uvazeni strucnjaci nadju investitore za svoje ideje, ja nemam nista protiv. Ako su takvi strucnjaci i istaknuti politicari, siguran sam da im to ne predstavlja problem. :D
gereb_stari

#180 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:Sad bi trebali da pravimo luku zbog "pomoći"... Glupostima nikad kraja...
Logika...

Jer vise se isplati skrhati nekoliko milijardi u luku, pa u slucaju rata cekati pomoc, da se sve dogovori, da se natovari brod, da plovi nekoliko dana ili sedmica do nas, i da ga niko ne presretne ili potopi... :lol: I nadati se da neprijatelj ne dodje do Neuma prije broda. :lol:

To je bolje mego potrositi iste pare na JEBENO ORUZJE koje bi bilo na raspolaganju u slucaju rata u obliznjoj kasarni.

A odakle bi dobivao hlijeb i lijekove? Ili bi vam se opet sestre prodavale u sarajevu unproforcima za krisku hlijeba? :)

Koja sila ce potopiti Turke? Imaju 350 operativnih f16 aviona. Hrvatska i Srbija skupa nemaju 2 aviona da su operativna. Hrvatska ima kolko brodova modernih? Niti jednog! Italija i turska su najveci NATO saveznici. Mogu im Italijani napraviti problem no to je skoro nerealno da ce se Italija umjesati radi 200.000 Hrvata u Hercegovini.

Od otvorenog mora do Neuma Turci imaju samo 2 sata plovidbe kroz Hrvatske vode.

Raspitaj se koja je najveca pomosrska sila evrope. Koja zemlja ima najvecu pomosrsku industriju u evropi i najsofitisciranije brodove.
Last edited by gereb_stari on 04/05/2013 12:36, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#181 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote: :lol: I nadati se da neprijatelj ne dodje do Neuma prije broda. :lol:
E a zamisli tek da se zarati s Hrvatskom. :D

"De ba stanite ljudi, sacekajte 15 dana da od nekog isprosimo brod oruzja, pa onda 7 dana da se natovari, 7 dana da doplovi, i jos nekoliko dana da ga istovarimo i raspodijelimo opremu vojsci. Uh, tad pada Prvi Maj, dodajte jos 5 neradnih dana ako nije problem. Muradife! Kad pada Bajram... Aha, aha, ok, dobro onda samo pet dana. I Hrvati, nemojte se zajebat pa potopit brod, ili zauzet Neum u medjuvremenu"
Paranoid

#182 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Paranoid »

gereb_stari wrote:
Raspitaj se koja je najveca pomosrska sila evrope. Koja zemlja ima najvecu pomosrsku industriju u evropi i najsofitisciranije brodove.
NATO!
Alfons Kauders

#183 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote:
Alfons Kauders wrote:
Logika...

A odakle bi dobivao hlijeb i lijekove? Ili bi vam se opet sestre prodavale u sarajevu unproforcima za krisku hlijeba? :)

Koja sila ce potopiti Turke? Imaju 350 operativnih f16 aviona. Hrvatska i Srbija skupa nemaju 2 aviona da su operativna. Hrvatska ima kolko brodova modernih? Niti jednog! Italija i turska su najveci NATO saveznici. Mogu im Italijani napraviti problem no to je skoro nerealno da ce se Italija umjesati radi 200.000 Hrvata u Hercegovini.

Koji si ti kralj ocam.. :lol: :lol: :lol:
gereb_stari

#184 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Paranoid wrote:
gereb_stari wrote:
NATO!
koja zemlja? NATO nije zemlja.
gereb_stari

#185 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Alfons Kauders wrote:

Koji si ti kralj ocam.. :lol: :lol: :lol:[/quote]

kralj ili ne... ja znam da je bilo Help baznia now. A prije toga ste se smijali i mahali slikom Tita a a kad je zagustilo ste se prodavali za krisku hlijeba i kukali svijetu da vam pomogne... :)
Alfons Kauders

#186 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote:
Paranoid wrote:
gereb_stari wrote:
NATO!
koja zemlja? NATO nije zemlja.
Dakle ti tvrdis da Turska ima mocniju mornaricu od ostatka NATO pakta u Evropi. Italija, Francuska, Britanija i Spanija imaju nosace aviona. Francuzi i Britanci imaju nuklearne podmornice.

Turci imaju jaku mornaricu, a trenutno je jos moderniziraju i imaju najjacu flotu od Crnog Mora do Italije... Ali daaaaaj ba
Alfons Kauders

#187 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote:
kralj ili ne... ja znam da je bilo Help baznia now. A prije toga ste se smijali i mahali slikom Tita a a kad je zagustilo ste se prodavali za krisku hlijeba i kukali svijetu da vam pomogne... :)
Kao prvo, ta prica o prodavanju sestara za hljeb mi nije poznata - :D osim ako ne pricas o licnom iskustvu. :D

Drugo, kad smo se snasli prosli put, ne sikiram se ni za sljedeci.
gereb_stari

#188 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Znaci u slucaju da bi se Hrvatska pocela mjesati u BiH (Sto je moguce) i u slucaju da zatvore BiH (Sto je moguce) i da pocnu opet politikom i stopama Tudjmana (Sto je moguce) onda bi vam Turci poslali eskortiranu kolonu brodova recimo a NATO bi napao Turke?

Isto kao sto je NATO napao Turke kad su ubijali i strijeljali Grke na kipru i izvrsili invaziju sa avionima i brodovima na to ostrtvo?

Nebi se to uopste desilo. Turska bi jednostavno poslala lijekove Bosnjacima a niti jedna sile se nebi suprostavila tome. Pored toga bi Turska imala satalitet u svemiru koji tacno mogu da prate eskortiranu kolonu lijekova. Dakle jedini izlaz za Bosnjake je more.

Sa relavno malom investicijom se tu moze osposobiti luka za 10 ili 15 godina. Netreba biti hiper moderna luka ali jednostavno osnovna infrastruktura.
gereb_stari

#189 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Alfons Kauders wrote:
gereb_stari wrote:
Kao prvo, ta prica o prodavanju sestara za hljeb mi nije poznata - :D osim ako ne pricas o licnom iskustvu. :D

kAko ste se snasli? U Visegradu, Zvorniku, Foci, Prijedoru, Srebrenici, Mostaru, Bratuncu, Zepi ste bili vecina pa su vs jednostavno pobili jer niste imali oruzija. Da ne pricam o tome da su zene masovno silovane.

U Banja Luci, Derventi, Brodu, Doboju, bijeljini ste cinili 50% ili 40% stanovnistva pa vas sada nema. Hrvati i Srbi vas zivotni prostor danas nazivaju trokutistan.

Snacicete se vi sa tom pameti vrlo dobro. Samo ispijajte kafice i glavom u pjesak... :thumbup:
Soniboy

#190 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Soniboy »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:
E a zamisli tek da se zarati s Hrvatskom. :D

"De ba stanite ljudi, sacekajte 15 dana da od nekog isprosimo brod oruzja, pa onda 7 dana da se natovari, 7 dana da doplovi, i jos nekoliko dana da ga istovarimo i raspodijelimo opremu vojsci. Uh, tad pada Prvi Maj, dodajte jos 5 neradnih dana ako nije problem. Muradife! Kad pada Bajram... Aha, aha, ok, dobro onda samo pet dana. I Hrvati, nemojte se zajebat pa potopit brod, ili zauzet Neum u medjuvremenu"
A gdje je radna snaga za utoovar robe, pa kamioni?
Ne znam je li gareb ukalkulirao kod transporta oružja i moguće punktove hvo-a uz put i pripadajući porez.
Alfons Kauders

#191 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote:Znaci u slucaju da bi se Hrvatska pocela mjesati u BiH (Sto je moguce) i u slucaju da zatvore BiH (Sto je moguce) i da pocnu opet politikom i stopama Tudjmana (Sto je moguce) onda bi vam Turci poslali eskortiranu kolonu brodova recimo a NATO bi napao Turke?

Isto kao sto je NATO napao Turke kad su ubijali i strijeljali Grke na kipru i izvrsili invaziju sa avionima i brodovima na to ostrtvo?

Nebi se to uopste desilo. Turska bi jednostavno poslala lijekove Bosnjacima a niti jedna sile se nebi suprostavila tome. Pored toga bi Turska imala satalitet u svemiru koji tacno mogu da prate eskortiranu kolonu lijekova. Dakle jedini izlaz za Bosnjake je more.

Sa relavno malom investicijom se tu moze osposobiti luka za 10 ili 15 godina. Netreba biti hiper moderna luka ali jednostavno osnovna infrastruktura.
Ne znam na cemu si, ali bio bi red da malo pocastis raju. :D
Alfons Kauders

#192 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote:
Alfons Kauders wrote:
gereb_stari wrote:

kAko ste se snasli? U Visegradu, Zvorniku, Foci, Prijedoru, Srebrenici, Mostaru, Bratuncu, Zepi ste bili vecina pa su vs jednostavno pobili jer niste imali oruzija. Da ne pricam o tome da su zene masovno silovane.

U Banja Luci, Derventi, Brodu, Doboju, bijeljini ste cinili 50% ili 40% stanovnistva pa vas sada nema. Hrvati i Srbi vas zivotni prostor danas nazivaju trokutistan.

Snacicete se vi sa tom pameti vrlo dobro. Samo ispijajte kafice i glavom u pjesak... :thumbup:
Jesi ti nesto opterecen tim silovanjem i jebanjem za krisku hljeba...
Edin H.

#193 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Edin H. »

Punda podrska uplovljavanju tankera u Neum :oops:
Canton

#194 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Canton »

Alfons Kauders wrote:
U sadasnjoj ekonomskoj situaciji?

Koliko bi nasa privreda trebala narasti da se isplati izgradnja luke, autoputa i pruge do iste, i jos pride nekog mega projekta na Kleku? To je problem, i meni bi bilo drago da mi imamo rast od 7-8 posto pa da se mozemo kurcit ko npr. Turska, koja gradi kanal zapadno od Bosfora...

Fino Hrvatima kulturno zavrnut ruku, izganjat koncesije za pristup Plocama i jos neke sitnice i tacka. Nista vise i ne mozemo... Kamo srece da fakat postoji neki realistican plan za razvoj Neuma i Kleka, da postoji ekonomska racunica da dole neko investira milijarde, ali jednostavno ne postoji. Pa mi ne mozemo naci investitore za nove termoelektrane, koje su isplative, i autoput, koji je barem djelimicno isplativ. Kako se onda nadati da cemo ubosti 3-5 milijardi za Klek i luku?

Pobogu zasto bi neko ulagao milijarde u Klek kraj pustog Peljesca, u deset puta sredjenijoj drzavi koja ulazi u EU za par mjeseci... Da ne govorimo o ostatku jadranske obale, ukljucujuci Albaniju i CG.
Zasto nasa privreda mora biti ta koja bi investirala u Klek? Zasto to danas-sutra ne bi bio neki strani investitor? Ne smijemo sebi zatvarati prostor. Bilo ne bilo takvih projekata mi ne smijemo sebe zatvoriti.

Zar i mostom da placamo Luku Ploce? Nije li ta stvar trebala biti rijesena odmah nakon rata? Do kad ce nas ucjenjivati plocama. Oteli su nam i luku u Sibeniku. Ti kao veliki mag ekonomije valjda znas da smo nasli investitore za gradnju bloka 7 u Tuzli, Cengiz koji gradi dvije dionice autoputa je svjetska kompanija itd...

Kakve milijarde za luku, nemoj zajebavat. Mi sebe ne smijemo zatvoriti, ako su grijesili ovi prije nas, ne moramo mi.
gereb_stari

#195 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Alfons Kauders wrote:
Jesi ti nesto opterecen tim silovanjem i jebanjem za krisku hljeba...[/quote]

Ja samo kazem kako je bilo. Nista se vi niste snasli. Da ste slucajno bili crnici a ne bijelci i da se nije Americka javnost pocela buniti protiv ubijanja "bijelih ljudi" danas vas i nebi bilo. To ti vrlo dobro znas.

Snasli ste se na taj nacin sto se svake pola godine napravi film o vama gdje ste vi u ulozi zrtve. Dakle o dzenosajdu. Vrlo jadno da to nazivate snalazenje.
Canton

#196 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Canton »

gereb_stari wrote:
Ja samo kazem kako je bilo. Nista se vi niste snasli. Da ste slucajno bili crnici a ne bijelci i da se nije Americka javnost pocela buniti protiv ubijanja "bijelih ljudi" danas vas i nebi bilo. To ti vrlo dobro znas.

Snasli ste se na taj nacin sto se svake pola godine napravi film o vama gdje ste vi u ulozi zrtve. Dakle o dzenosajdu. Vrlo jadno da to nazivate snalazenje.

iduce godine pocinje snimanje filma o majorizaciji
Liga Rojalista

#197 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Liga Rojalista »

Čuj ovih Bosanaca i Hercegovaca puno usta Bosne oni nisu u toru nadnacionalni su a kazu kakve interesa ima BIH izgradjnom luke?????WTF???

Kakve interese ima znaci zemlja da izgradi svoju sopstvenu luku u neumu koji ima najdublji gaz u onom djelu obale jadrana????Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??Briga me sta misle hrvati u neumu ne mogu oni ucjenjivat citavu FBIH.Ionako je u FBIH neum proglasen urbanim planom kao mjesto narocitog interesa.Na kraju krajeva ti isti hrvati bi razvalili ovu zemlju za 24 sata.Al Trinidažana i Tobažana dobri su brane svoje hrvate drugove jer kod njih idu da se kupaju i da jedu pastetu na plazi a ovi im psuju majku balijsku kad odu nazad.Pu jebem ti kompleks inferiornosti...
gereb_stari

#198 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Liga Rojalista wrote:Čuj ovih Bosanaca i Hercegovaca puno usta Bosne oni nisu u toru nadnacionalni su a kazu kakve interesa ima BIH izgradjnom luke?????WTF???

Kakve interese ima znaci zemlja da izgradi svoju sopstvenu luku u neumu koji ima najdublji gaz u onom djelu obale jadrana????Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??Briga me sta misle hrvati u neumu ne mogu oni ucjenjivat citavu FBIH.Ionako je u FBIH neum proglasen urbanim planom kao mjesto narocitog interesa.Na kraju krajeva ti isti hrvati bi razvalili ovu zemlju za 24 sata.Al Trinidažana i Tobažana dobri su brane svoje hrvate drugove jer kod njih idu da se kupaju i da jedu pastetu na plazi a ovi im psuju majku balijsku kad odu nazad.Pu jebem ti kompleks inferiornosti...

:thumbup: :thumbup:

Bravo. Ovo nisu Bosnjaci vec komunjare ili Hrvati. Sledeci put bi opet bilo help baznia now i "dzenosajd" umjesto da konstruktivno rade na tome da ojjacaju svoju poziciju.

Samo nek nebude opet help dzenosajd...
Canton

#199 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Canton »

gereb_stari wrote:
:thumbup: :thumbup:

Bravo. Ovo nisu Bosnjaci vec komunjare ili Hrvati. Sledeci put bi opet bilo help baznia now i "dzenosajd" umjesto da konstruktivno rade na tome da ojjacaju svoju poziciju.

Samo nek nebude opet help dzenosajd...
Tvoje ismijavanje genocida postaje neumjesno
Soniboy

#200 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Soniboy »

Liga Rojalista wrote:Čuj ovih Bosanaca i Hercegovaca puno usta Bosne oni nisu u toru nadnacionalni su a kazu kakve interesa ima BIH izgradjnom luke?????WTF???

Kakve interese ima znaci zemlja da izgradi svoju sopstvenu luku u neumu koji ima najdublji gaz u onom djelu obale jadrana????Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??Briga me sta misle hrvati u neumu ne mogu oni ucjenjivat citavu FBIH.
Evo shvatam da si rekao da država ima pravo graditi luku na svom teritoriju, što je sasvim normalno,
Ali reći da se Bosnjaci ne moraju pravdati da grade svoju luku na svojoj zemlji??
Izgleda da bi najbolje bilo iseliti ono malo ljudi što živi u Neumu da ne smetaju pri gradnji.
Post Reply