Unutarbošnjački animozitet

Post Reply
escobar__

#176 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by escobar__ »

PipiDugaDevetka wrote:SIKTER! Šta tebe briga što se Bošnjaci samoorganizuju!
Ostala im navika iz prošlosti da ugnjetavaju Bošnjake, pa im sad problem predstavlja svaki oblik organizovanja i jačanja Bošnjaka.
miki.ba

#177 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

escobar__ wrote:
Ostala im navika iz prošlosti da ugnjetavaju Bošnjake, pa im sad problem predstavlja svaki oblik organizovanja i jačanja Bošnjaka.
Nemoj zezati cak vas i s posla puštamo kao bi se organizovali na džumi. :D
escobar__

#178 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by escobar__ »

miki.ba wrote:
escobar__ wrote:
Ma ti nisi na poziciji da bi bilo koga puštao bilo gdje, ne sanjaj. :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#179 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by PipiDugaDevetka »

Risto vozi avion, a Mujo ćopa nos.
Još od Bukvara mi nameću kompleks manje vrijednosti.
Jebo me otac mrtvi kada me nije smio poslati u mejtef.
Izgubio bi posao, a 4 djece i žena mu o vratu visilo.
Sikter!
hevi metalac

#180 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by hevi metalac »

PipiDugaDevetka wrote:
Sikter!
Hajd ne lupaj, tipicna nacionalisticka prica, kriv vam Tito, a nisu gulanferi i teski seljoberi kao Ceric
Cherry-Cherry

#181 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Cherry-Cherry »

PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote:
hevi metalac wrote: Ne treba vam BIA...ovih nekoliko hodza plus politicari i kvazi-intelektualci kao Tunjo..... BIA i Herceg Cetnici samo gledaju i nasladjuju se.
ma isti se istom raduje ;-)
Fuj!
jesi se pronašao ? :)

@hevi metalac, kontaš sad ? ;-)
Cherry-Cherry

#182 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Cherry-Cherry »

hevi metalac wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Sikter!
Hajd ne lupaj, tipicna nacionalisticka prica, kriv vam Tito, a nisu gulanferi i teski seljoberi kao Ceric
:thumbup:
znam dosta ljudi koji su išli u mejtef i nikakvih problema nisu imali zbog toga. sve ostalo je šuplja priča.
hevi metalac

#183 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by hevi metalac »

Cherry-Cherry wrote:to.
jesi se pronašao ? :)

@hevi metalac, kontaš sad ? ;-)
I dalje ne kontam, glup sam za to. U svakom slucaju Poskokovci ih razvlace uzduz i poprijeko, to je tacno
miki.ba

#184 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by miki.ba »

escobar__ wrote:
miki.ba wrote:
escobar__ wrote:
Ma ti nisi na poziciji da bi bilo koga puštao bilo gdje, ne sanjaj. :lol:
Samim tim što se ljudi ne bune što im kolege idu petkom ranije s posla je jedna vrsta puštanja.
Sasvim druga prica je što pola tih što su otišli na "džumu" završe u kafani, eto i to je jedan pokazatelj unutarbošnjackog animoziteta. :D
Inace sam privatnik :wink:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#185 Re: Unutarbošnjački animozitet

Cherry-Cherry wrote:

znam dosta ljudi koji su išli u mejtef i nikakvih problema nisu imali zbog toga. sve ostalo je šuplja priča.
Normalno je da je Cerić bio i moj Poštovani reis, a sada je i moj Poštovani predsjednik BSK.

U mojoj porodici koja odumire je bio specifičan slučaj.
Babo je bio tata, sindikalni rukovodilac, ujedno dobrovljni doušnik DB-a. Nije bilo šanse da me pošalje u mejtef, čak je ''eskivirao'' davanje imena sinovima birajući ime jednog partizana kojeg su četnici kao kurira partizanskog ogulili, mučeći ga negdje kod Mostarskog raskršća.

Ti isti četnici/partizani su bili poslijeratni (WWII) šefovi mom babi.
Morao se ponašati kao kameleon!
Da se vjerski i antipartijski ponašao otvoreno, malo morgen bi ostao u Partiji i na poslu sindikalnog rukovodioca.
hevi metalac

#186 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by hevi metalac »

PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote:

Normalno je da je Cerić bio i moj Poštovani reis, a sada je i moj Poštovani predsjednik BSK.
u sav respekt tvojoj familiji cim je tebi Ceriv postovani ovaj onaj meni ja jasno koliko je sati
PipiDugaDevetka

#187 Re: Unutarbošnjački animozitet

hevi metalac wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote:

u sav respekt tvojoj familiji cim je tebi Ceriv postovani ovaj onaj meni ja jasno koliko je sati
Obaveza svakog vjernika je da bespogovorno poštuje svog reisa, pošto sam ja vjerski rečeno munafik, a moje ime i moj identitet, koji je 80% u islamu govori da sam Bošnjak. Ostajem pri tome da su velikosrbi bosanski (počiniili genocid). Neopra vas nikakvo drugo djelo i izvinjenje.

Vrijeme je da se tema zatvori, počećemo sa psovanjem.
PipiDugaDevetka

#188 Re: Unutarbošnjački animozitet

JOVO SRBINE, ČARŠIJA JE UZ TEBE!
Autor ove parole je ovdje prisutni i u nešto razočarani, cijenjeni @Corto Maltese.
kokise

#189 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by kokise »

MuaDib wrote:Unutarbošnjački animozitet su stvorile fantomske organizacije Cerića, Tokića, Zukorlića, BANU, BF; Mladi muslimani i Aktivna islamska omladina. Zato što ni jedna druga bošnjačka stranka, NVO ili neka druga organizacija nije postala alternativa suludim vizijama islamističkog bošnjaštva. Zbog čega su oni iskuljučivo terotetski gledajući etničkim Bošnjacima zgadili bošnjaštvo, pa sada krive Bosance, Hercegovce, Jugoslavene, nacionalne manjine ili novokomponavanu floskulu "oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda i manjina". Dakle ne tražite u drugima krivce, nego tražite krivce u sebi.
Ima jos jedna stvar koja je gora od Islamistickog Bosnjastva a to su komunjare. :D
Po avartaru sudeci znamo gdje ti pripadas es de peovac. :thumbup:
theTruePath

#190 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

Vrijeme je da se tema zatvori, počećemo sa psovanjem.
:thumbup:
PipiDugaDevetka

#191 Re: Unutarbošnjački animozitet

kokise wrote:Ima jos jedna stvar koja je gora od Islamistickog Bosnjastva a to su komunjare. :D
Zabranjeno je razotkrivati identitet ostalih forumaša.

@the TruePath,
Imaš trokutić iznad moga posta, pa pošalji molbu moderaciji, ja sam to već učinio.
theTruePath

#192 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by theTruePath »

PipiDugaDevetka wrote:
kokise wrote:Ima jos jedna stvar koja je gora od Islamistickog Bosnjastva a to su komunjare. :D
Zabranjeno je razotkrivati identitet ostalih forumaša.

@the TruePath,
Imaš trokutić iznad moga posta, pa pošalji molbu moderaciji, ja sam to već učinio.
Ucinjeno :thumbup:
MuaDib

#193 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by MuaDib »

kokise wrote:
MuaDib wrote:Unutarbošnjački animozitet su stvorile fantomske organizacije Cerića, Tokića, Zukorlića, BANU, BF; Mladi muslimani i Aktivna islamska omladina. Zato što ni jedna druga bošnjačka stranka, NVO ili neka druga organizacija nije postala alternativa suludim vizijama islamističkog bošnjaštva. Zbog čega su oni iskuljučivo terotetski gledajući etničkim Bošnjacima zgadili bošnjaštvo, pa sada krive Bosance, Hercegovce, Jugoslavene, nacionalne manjine ili novokomponavanu floskulu "oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda i manjina". Dakle ne tražite u drugima krivce, nego tražite krivce u sebi.
Ima jos jedna stvar koja je gora od Islamistickog Bosnjastva a to su komunjare. :D
U svakoj dikusiji, ukoliko kao argument uzmeš etiketu, to te odmah diskvalifikuje kao sagovornika, jer se ne služiš činjenicima, već igraš na kartu pobuđivanja negativnih emocija.
Bošnjačka nacionalna emancipacija je isključivo problem Bošnjaka, a problem je usložnjen, vrlo jasnom činjenicom, da se samo jednoj grupi daje prostor za vođenje nacionalne politike. I to grupi koja htjeli vi to ili ne priznati, okupljana oko dijela islamskog klera i ljudi ne baš čistih namjera, koji naciju isključivo posmatraju kroz prizmu vjersko-etničke homogenizacije.
Upitajte se zašto su Preporod, Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, Merhamet i Bošnjački institut kao vrlo značajne i tradicionalne nacionalne instititucije Bošnjaka su grubo ignorisane od strane SBK i zašto njihova realna formulacija problema oko popisa nije dobila medijski prostor. Zato što se ne uklapaju u cerićev gabarit Bošnjaka. A da ne govorim o udaru na Maticu bošnjačku, koja nikad nije zaživjela i danas je svedena na par entuzijasta, koji pokušavaju da u modernim okvirima stvore čvorište razmjene ideja u okviru nacionalne politike.

Evo vam primjer institucije: http://www.maticabosnjaka.me/
HM 2011

#194 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by HM 2011 »

hevi metalac wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Sikter!
Znam ljude kojima su djeca išla u mejtef bez problema......

Jest da im nije dalo da budu direktori - ali šta je tu je.....

Na koji način - upoznavanje sa partijskim funkcionerom - ovo je drug .. član partije, njegova djeca idu u mejtef....

Da napomenem da i sad taj čovjek definitivno nije imao šanse da bude direktor, ne zbog nepostojanja radnog iskustva, ne zbog diplome, radnih rezultata - daleko od toga....

politička podobnost - spremnost na ropstvo - na puzanje i klečanje - to je na cijeni !
HM 2011

#195 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by HM 2011 »

PipiDugaDevetka wrote:
Cherry-Cherry wrote:

U mojoj porodici koja odumire je bio specifičan slučaj.
Babo je bio tata, sindikalni rukovodilac, ujedno dobrovljni doušnik DB-a. Nije bilo šanse da me pošalje u mejtef, čak je ''eskivirao'' davanje imena sinovima birajući ime jednog partizana kojeg su četnici kao kurira partizanskog ogulili, mučeći ga negdje kod Mostarskog raskršća.

Ti isti četnici/partizani su bili poslijeratni (WWII) šefovi mom babi.
Morao se ponašati kao kameleon!
Da se vjerski i antipartijski ponašao otvoreno, malo morgen bi ostao u Partiji i na poslu sindikalnog rukovodioca.
To tvog tatu ne opravdava ni sekunde jer to nije kameleon........
Jel tata bio na nekom tajnom zadatku ? Jel ga neko poslao na taj zadatak pa se morao do jaja infiltrirati u to ?

Predstavljao je uzor svim drugima....

I nije tvoj tata jedini tako nastupio, i da je tvoj tata to odbio pojavio bi se tata nekog drugog - jer je to traženo.....

Evo sad imaš priliku da budeš nešto - da se pitaš za nešto - baš me interesuje šta kažeš - jesi li sada ti "kameleon"....

To je druže nešto potpuno drugo - i to nije tvoja ugroženost - ti kao takav ne možeš nikada biti ugrožen !

Da si sada tek diplomirao a da ti je tata bio takav - našli bi "neki" za tebe mjesta u administraciji BiH - neko bubreg u loju mjesto kao bošnjak - tako to hoda - ima se može se....

Možeš zamislit samo kakvu tek Bog ima evidenciju, zna šta misliš.....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#196 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by Chmoljo »

Pipidugadevetka, moliću te da se malo primiriš.

ostali isto pamet u glavu.
:)
PipiDugaDevetka

#197 Re: Unutarbošnjački animozitet

HM 2011 wrote:To tvog tatu ne opravdava ni sekunde jer to nije kameleon........
Jel tata bio na nekom tajnom zadatku ? Jel ga neko poslao na taj zadatak pa se morao do jaja infiltrirati u to ?

I nije tvoj tata jedini tako nastupio, i da je tvoj tata to odbio pojavio bi se tata nekog drugog - jer je to traženo.....

Evo sad imaš priliku da budeš nešto - da se pitaš za nešto - baš me interesuje šta kažeš - jesi li sada ti "kameleon"....

To je druže nešto potpuno drugo - i to nije tvoja ugroženost - ti kao takav ne možeš nikada biti ugrožen !

Da si sada tek diplomirao a da ti je tata bio takav - našli bi "neki" za tebe mjesta u administraciji BiH - neko bubreg u loju mjesto kao bošnjak - tako to hoda - ima se može se....

Čvrsto vjerovao u Tita, Lenjina, bratstvo-jedinstvo (kao zjenicu oka svoga). Nema šanse da bi se on bilo kako vjerski eksponirao jer bi automatski izgubio članstvo u SKJ, a to znači i posao, funkciju koju je obnašao. Čim se završio projekat slanja radnika za Njemačku na rad, otišao je u penziju.

Sjećam se da je radosno uzviknuo pred promjenu SFRJ Ustava kojim se priznaju Muslimani za narod: E, dobro je, sada ćemo znati koliko nas ima. Prije toga je bio Srbin, barem tako stoji u mome rodnom listu, a majka neopredjeljena.

Takvih kameleona među Bošnjacima je na hiljade. Nemam mu šta zamjeriti, rahmet mu duši, bio je dobar za sve i nas u porodici, i komšije, uglavnom Srbe.
PipiDugaDevetka

#198 Re: Unutarbošnjački animozitet

Chmoljo wrote:Pipidugadevetka, moliću te da se malo primiriš.

ostali isto pamet u glavu.
:)
Odoh spavati, laku noć.
HM 2011

#199 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by HM 2011 »

PipiDugaDevetka wrote:
HM 2011 wrote:To tvog tatu ne opravdava ni sekunde jer to nije kameleon........

Čvrsto vjerovao u Tita, Lenjina, bratstvo-jedinstvo (kao zjenicu oka svoga). Nema šanse da bi se on bilo kako vjerski eksponirao jer bi automatski izgubio članstvo u SKJ, a to znači i posao, funkciju koju je obnašao. Čim se završio projekat slanja radnika za Njemačku na rad, otišao je u penziju.

Sjećam se da je radosno uzviknuo pred promjenu SFRJ Ustava kojim se priznaju Muslimani za narod: E, dobro je, sada ćemo znati koliko nas ima. Prije toga je bio Srbin, barem tako stoji u mome rodnom listu, a majka neopredjeljena.

Takvih kameleona među Bošnjacima je na hiljade. Nemam mu šta zamjeriti, rahmet mu duši, bio je dobar za sve i nas u porodici, i komšije, uglavnom Srbe.
I moj je čvrsto vjerovao u Boga, imao povjerenje u Tita ali i znao šta je birokratski aparat - posebno u nepravednim rukama - vodio aktivan vjerski život - nije izgubio članstvo u SKJ, nije izgubio posao - promjenio nekoliko poslova - nisu mu dali da obnaša bilo kakve funkcije - a hiljade je takvih kojima to nije dopušteno i dan danas - još radi pred penziju je ili je u penziji - ko će ga znati na sudu je da odluči....

Vezano za osjećaje prilikom promjene ustava - znam da u Ilmihalu (udžbeniku islamske vjeronauke) stoji posveta od njega meni - koja sadrži i pojam bratstvo i jedinstvo naroda Jugoslavije !

Pojma nemam šta je bio prije toga - možda neopredjeljen - a znam da mu je u interesu bio Bosanski nacionalni identitet a ne muslimanski jer je imao neke stavove o: multireligijskom društvu, naciji, religiji kao posebnim pojmovima ?

I nije to ništa - znao je biti na džumi u džamiji kada je bio samo jedan saff, znao je da mnogi jedu svinjetinu i slično....

Čovjek sa partijom nikada nije imao problema nikavih, osim margarinizovanja (marginalizovanja - margarin) od strane partije - imao je problema sa ljudima koji su vodili tu partiju....

i danas je margarinizovanje aktuelno - šta ćeš - i marganizirati (marginalizovati - liči mi na margarin) ćemo svakog čovjeka sa svakom novom idejom ili pitanjem još dugo, dugo, dugo - dok društvo ne propadne......

šta ćeš - šta možeš.....

evo dobre teme:

http://www.klix.ba/forum/jmb-problem-ak ... 11238.html

118 pregleda - od toga mojih vlastitih 15-20..... niko ni A slova da napiše..... pitam zašto baš ne rade tramvaji tokom štrajka grasa - oni 3 stranice pišu o opravdanosti plate vozača autobusa sa 50 duša iza na ćelavim gumama..... to su svježi primjeri ne pamtim ih više.....

ali znam samo jedno - kad god je pitanje izvan okvira u kojem je svijest mase - generalno - isto kao da nisam postavio pitanje - NEMA ODGOVORA..... to smatram margarinizovanjem nečega - jel to pravda, istina, činjenica - nešto jeste i nešto se margarinizuje....

Sad predlažem svima da zabijemo glavu u pijesak - ono što ne vidimo to se i ne dešava....
Last edited by HM 2011 on 11/05/2013 23:49, edited 1 time in total.
PAZI

#200 Re: Unutarbošnjački animozitet

Post by PAZI »

PipiDugaDevetka wrote:
Sikter!
Hmm!Zar nije bilo Aco čita knjigu,Asim štija njivu...Džafer nosi džak,Tanja je tužiteljica.. :? :sad:
Ja 1965-to godište,krenuo u mekteb sa nepunih 6 godina...nikada nisam imao nikakvih problema ni ja ni moja familija...ako izuzmemo hodžu Ibrahima,,koji me ,tukao ko vola u kupusu(ne samo mene nego i sve druge koji su bili "malo življi")a mati rahmetli uvijek na njegovu stranu,,pa još ga i bodrila.."Slobodno ga šibaj hodža ko mojom rukom"..Halal im bilo i jednom i drugom jer pod ovo "življi",podrazumjeva se da smo svojim nestašlucima i davali hodži povoda da nas malčice prevaspita(doduše ne onako katilski ali bože moj takva vremena)...Tukli su i učitelji,nastavnici,profesori u srednjoj školi ali neka su svima im od mene prosto...Uglavnom nikada bez razloga,nikada na nacionalnoj osnovi i nikada metodima i postupcima koji bi mogli dovesti do kakvog nedo bog, fizičkog ili psihičkog oštečenja ;-)
Post Reply