Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

#176 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by fixer »

Dobro je Zilog rekao - obicni cirrusi.
prometheus

#177 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Pa upravo to i govorim: "glasam svako cetiri godine i dobijem ono sto sam glasao", odnosno drkadzija. Stvar je jos i u sopstvenom egoizmu i mediokritetu, tako da sve dok bude hljeba, igara, fejsbuka i drkanja, velikani ce i dalje prskati bez problema. Mi zasluzeno dobivamo ono sto i trazimo.

Ne navijam za revoluciju, tu smo davno zakasnili, vec makar da sebi vratimo trunku dostojanstva dok nas lagano ubijaju.
GaRGa

#178 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by GaRGa »

cak i obicni kondenz koji avioni ispistaju ima utjecaja na klimu
http://facstaff.uww.edu/travisd/pdf/cli ... rmar04.pdf
Alfons Kauders

#179 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote:Pa upravo to i govorim: "glasam svako cetiri godine i dobijem ono sto sam glasao", odnosno drkadzija. Stvar je jos i u sopstvenom egoizmu i mediokritetu, tako da sve dok bude hljeba, igara, fejsbuka i drkanja, velikani ce i dalje prskati bez problema. Mi zasluzeno dobivamo ono sto i trazimo.

Ne navijam za revoluciju, tu smo davno zakasnili, vec makar da sebi vratimo trunku dostojanstva dok nas lagano ubijaju.
Mene niko ne ubija - za tebe ne znam...

Mozda da zovnes miliciju?
jeza u ledja

#180 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

prometheus wrote:Ako trenutno zivimo u najprosperitetnijoj eri covjecanstva ne zelim ni zamisliti kako izgleda tiranija.
Otvori knjigu historije pa mozda nesto naucis.
Alfons Kauders

#181 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
prometheus wrote:Ako trenutno zivimo u najprosperitetnijoj eri covjecanstva ne zelim ni zamisliti kako izgleda tiranija.
Knjigu? Mislis youtube clip... :D
akcid

#182 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by akcid »

Ma treba zabraniti letove aviona iznad BiH, rasprodati sve prizemljene, a na aerodromima izgraditi zgrade za stanovanje, najbolje one visoke, s boljim pogledom... :oops:
jeza u ledja

#183 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

prometheus wrote:Mi smo samo orudje u tom sistemu. Hocete dokaz? Pogledajte malo svijet oko sebe, posebno sada kada je istina konacno vidljiva i u najvecim primjerima "prosperitetnog" drustva. Sve ostalo je teatar, mi aplaudiramo predstavu.
Ovo se u svijetu anti-nauke zove dokazivanje - "pogledajte oko sebe, posebno sada kad je istina konacno vidljiva".

:sax:
agnostic_front

#184 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

prometheus wrote:Zao mi je, ali kao sto sam ocekivao vjernici i demokrate vladaju u ljudima.

Ako trenutno zivimo u najprosperitetnijoj eri covjecanstva ne zelim ni zamisliti kako izgleda tiranija.
Pokušaj. Ima milion primjera tih tiranija.
prometheus wrote:Zavidim ljudima koji gledaju u sarenu buducnost punu prilika i optimizma, ignorisuci opake cinjenice i historijske ispade i lazi.
Kao npr?
prometheus wrote:Za vecinu vas se sudbine nacija i covjecanstva odredjuju putem svetih glasackih listica, cetverogodisnji poput olimpijada, i to je vrh nasih mogucnosti u izgradnji ljepseg i pravednijeg svijeta. Svi shvataju "demokratiju" kao neiskvarljivu svetinju, a ignorisu ili ne zele prihvatiti da je u stvari jedina realna vladavina kapital, bilo da glasaju za Lagumdziju, Bakira, Komsica, Obamu, Busha, Merkelovku... Samo kapital i nista drugo. Mi smo samo orudje u tom sistemu. Hocete dokaz? Pogledajte malo svijet oko sebe, posebno sada kada je istina konacno vidljiva i u najvecim primjerima "prosperitetnog" drustva. Sve ostalo je teatar, mi aplaudiramo predstavu.
Nije tačno. Ustav zemlje koji garantuje neotuđiva prava ljudima bi trebao da se gleda, nikakav predsjednik. Nikakav predsjednik ne treba da vodi ekonomiju zemlje, već obični ljudi, jer obični ljudi su ti koji stvaraju. Nažalost, uplitanje vlada i predsjednika u ekonomije i dovode do kriza. Nema Merkelova pravo da govori Siemensu šta će da proizvodi, niti Obama da naređuje GD-u šta da pravi i bankama kome da daju kredite (a to je uradio, i pomoglo u kreiranju housing bubble-a). To je vrlina slobodnog društva. Tamo gdje se vlada miješa u ekonomiju i dolazi do korupcije. Kako bi to Bastiat kazao: "The state is the great fictitious entity by which everyone seeks to live at the expense of everyone else." Dakle, što manje vlade, više slobode.
prometheus wrote:Chemtrailsi su dio kontinuirane vladavine kapitala koji ce izazvati i III Sv. Rat prije nego spadne sa trona i postane ono za sto je u biti namjenjen: sredstvo za olaksanje zivota u drustvu a ne konacni apsolutni cilj drustva. Ne vrijede mi isprike Darwinove, mi nismo ajkule jer smo svjesni i sposobni razumno komunicirati, stvarati i rastvarati. Mozemo diskutovati o predatorskom instinktu pojedinaca, sto nikako nije i ne smije biti reprezentativno cjelokupnog covjecanstva. Tema je upravo ovdje, sto je posebna i duga diskusija, ali kojoj konacno rjesenje niposto ne treba biti taj opceprihvaceni predatorski mentalitet...

Odlutah s teme, dosta vezane s ovim sto govorim.
Ovo sad samo valjaš neka tvoja viđenja budućnosti, koja veze nemaju sa životom, bez uvrede.
prometheus wrote:A sto se tice naseg nesretnog rata, jako preporucujem clanak na advance.hr s naslovom "Divide et impera na balkanski nacin", historija koju nam ne zele pokazati.
Jel ova šok terapija u ovom članku ono za što naomi klein optužuje Čikago i Friedmana?
Baš čudno da jugoslovenska planska privreda ima deficit sa EZ. Pa valjda je ta Jugoslavija imala superiornu privredu, kako deficit, i to još se krive zli kapitalisti. U biti, za svu neefikasnost jugoslovenske privrede, krivi su drugi (ovo me baš podsjeća na ovu našu fudbalsku ligu, gdje svako ko izgubi od Želje, krivi komitet, babu, uefu, itd, a nikad sebe)? Za printanje bezvrijednih para na Topčideru su krivi kapitalisti? Dakle, jednu običnu činjenicu da u vrijeme teške ekonomske situacije dolazi do radikalizma, advance.hr je povezao sa kapitalistima. Kako, gdje je veza? Boris Buden, filozof je odjednom stručan za pitanje gastarbajtera? Dakle, EZ je kriva jer su Hrvatska, Slovenija, htjele konfederaciju i isključivanje na šta su imale pravo? I Boris Buden ponovo ispada doktor ekonomije u izjavama o divljem kapitalizmu i sličnim izjavama. Članak opet koristi razmišljanja nekakvih post marksista. I šta sad, ovo treba da mi oči otvori? Na kojem mjestu u ovom članku je dokazano da je Zapad kriv za raspad jugoslavije i poslije rat? ko nas bre zavadi?

Ali bih volio da ti napišeš koja je tvoja alternativa za ovaj sistem?
agnostic_front

#185 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

Alfons Kauders wrote:
jeza u ledja wrote:
:D :D
prometheus

#186 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Alfons Kauders wrote:
jeza u ledja wrote:
Misli na knjigu historije pobjednicko izdanje, jedna jedina naucno potvrdjena verzija, svi pechati i prilozi all rights reserved. Nesto poput tumacenja '90-ih u Srbiji i kod nas.

Plitko, jako plitko koliko god vam ironija ide od ruke.
Alfons Kauders

#187 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote:
Misli na knjigu historije pobjednicko izdanje, jedna jedina naucno potvrdjena verzija, svi pechati i prilozi all rights reserved. Nesto poput tumacenja '90-ih u Srbiji i kod nas.

A kakve sad veze revizionisti imaju sa chemtrailsima?

Zapravo kakve veze s njima ima ijedan tvoj post?

Btw ako te zanima verzija istorije koja nije "pobjednicko izdanje" - internet je pun nacistickih foruma. :D
prometheus

#188 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Odosmo u prepucavanje.

@agnostic: nakon recenog o vlasti i privatnoj moci mislim da nema puno smisla dalje razglabati sa tobom, znam da te necu ubijediti, a tvoj pogled na to pitanje je, s moje perspektive, blago receno zlocest. Jedino te moze spasiti neznanje koje se mnogo lakse prasta, ali bojim se da nije slucaj, da si stvarno utupljen neoliberalnom demagogijom.

Vjerujem da istomisljenici zaista dijelite ove iskvarene "ideologije", ali vas onaj djelic filma Network (gdje Beale prima lekciju) obara kao kulu od karata. Sva posteriorna prepucavanja gube smisao. Chemtrailse necete unistiti vasim oficijalnim naucnim papagajisanjima (na zalost). Pratice vas ovaj fenomen iz dana u dan htjeli vi to ili ne.
agnostic_front

#189 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

Stvarno sam utupljen neoliberalnom ideologijom.

Sretno tebi.
prometheus

#190 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Alfons Kauders wrote:

Btw ako te zanima verzija istorije koja nije "pobjednicko izdanje" - internet je pun nacistickih foruma. :D
Nemoj se uvrijediti, al si veoma drsko i djetinjasto ofiran, ni 5 postova nismo razmijenili i nije ti falilo vise da potegnes za viktimizam i zoves naci ono sto ne mozes oboriti.

Procitan si, zao mi je sto se ne moze ni diskutovati kada se tako jeftino fatas tamo gdje ne treba.

Pobjednickih verzija ima tona, ali je uvijek zvanicna "istina" pobjednika. Tu se diskusija zavrsava i nastaje diktatura jednoumlja.
Alfons Kauders

#191 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote:Odosmo u prepucavanje.

@agnostic: nakon recenog o vlasti i privatnoj moci mislim da nema puno smisla dalje razglabati sa tobom, znam da te necu ubijediti, a tvoj pogled na to pitanje je, s moje perspektive, blago receno zlocest. Jedino te moze spasiti neznanje koje se mnogo lakse prasta, ali bojim se da nije slucaj, da si stvarno utupljen neoliberalnom demagogijom.

Vjerujem da istomisljenici zaista dijelite ove iskvarene "ideologije", ali vas onaj djelic filma Network (gdje Beale prima lekciju) obara kao kulu od karata. Sva posteriorna prepucavanja gube smisao. Chemtrailse necete unistiti vasim oficijalnim naucnim papagajisanjima (na zalost). Pratice vas ovaj fenomen iz dana u dan htjeli vi to ili ne.
Po ko zna koji put, mani se ideologije, ovdje je rijec o nauci. Tvoje misljenje o ekonomskim i politickim sistemima nikog ne zanima. Otvori drugu temu pa pricaj o kapitalizmu i neoliberalizmu do sutra.

Dalje, ako ti toliko smeta nauka, koji ce ti kurac racunar??!?!

Odakle silikon u cipovima? Odakle trazistori od 32nm? Odakle procesori koji rade na nekoliko gigaherca? Wireless cipovi i broadband modemi? Odakle ti CCFL ili LED osvjetljenje u LCD monitoru? Odakle litij-ionska baterija u laptopu i telefonu? Mislis da te stvari padaju s neba ili evoluiraju same od sebe?

To sto ti nije jasno kako funckionisu jebeni avioni je tvoj problem. To sto imas problema s naukom takodjer. Stoga te molim da fino uzmes sjekiru, razvalis racunar i postedis nas svog anti-naucnog brabonjanja.

Btw - i ta sjekira je od celika, a ni njega nema bez nauke. Ako ti smeta, mozda je bolje da se prihvatis neke toljage iz kucne radinosti.
jeza u ledja

#192 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

prometheus wrote: Misli na knjigu historije pobjednicko izdanje, jedna jedina naucno potvrdjena verzija, svi pechati i prilozi all rights reserved. Nesto poput tumacenja '90-ih u Srbiji i kod nas.

Pobjednicko izdanje cega? Partizana 45e?
Pricas o tiraniji, Rimsko Carstvo, Otomansko Carstvo, SFRJ, SHS, Treci Rajh, Pol Pot, Zirondinci i Jakobinci, faraoni, NDH, inkvizicija, indijanci, robovlasnistvo, aparthejd, Sadam, Gadafi, Mugabe, Milosevic, Staljin, Mao, Kim Yong-motherfuckin King.....take your pick.
Alfons Kauders

#193 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

prometheus wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nemoj se uvrijediti, al si veoma drsko i djetinjasto ofiran, ni 5 postova nismo razmijenili i nije ti falilo vise da potegnes za viktimizam i zoves naci ono sto ne mozes oboriti.

Procitan si, zao mi je sto se ne moze ni diskutovati kada se tako jeftino fatas tamo gdje ne treba.

Pobjednickih verzija ima tona, ali je uvijek zvanicna "istina" pobjednika. Tu se diskusija zavrsava i nastaje diktatura jednoumlja.
Drzak jesam - javio si se na temu koju sam pokrenuo i nisi rekao niti jednu jedinu rijec koja je priblizno relevantna za tu jebenu temu. Zpravo nisi ponudio nijednu cinjenicu, ne samo vezanu za temu, vec onako generalno - nisi rekao nista sto je cinjenicno utemeljeno.

Sta si ocekivao? Da ti iznesem baklavu i ruzicu? Kafu?
jeza u ledja

#194 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

Alfons Kauders wrote: Drzak jesam - javio si se na temu koju sam pokrenuo i nisi rekao niti jednu jedinu rijec koja je priblizno relevantna za tu jebenu temu. Zpravo nisi ponudio nijednu cinjenicu, ne samo vezanu za temu, vec onako generalno - nisi rekao nista sto je cinjenicno utemeljeno.

Kako nije? Pa iznio ti je dokaz - "pogledaj oko sebe". Isto tako mozes pogledati na nebo i vidjeti chemtrailse kojim otupljuju mozak neoliberalnim idejama. Sta hoces jos, mozda naucni dokaz? pih.
Alfons Kauders

#195 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
Alfons Kauders wrote: Drzak jesam - javio si se na temu koju sam pokrenuo i nisi rekao niti jednu jedinu rijec koja je priblizno relevantna za tu jebenu temu. Zpravo nisi ponudio nijednu cinjenicu, ne samo vezanu za temu, vec onako generalno - nisi rekao nista sto je cinjenicno utemeljeno.

Kako nije? Pa iznio ti je dokaz - "pogledaj oko sebe". Isto tako mozes pogledati na nebo i vidjeti chemtrailse kojim otupljuju mozak neoliberalnim idejama. Sta hoces jos, mozda naucni dokaz? pih.
Nesto zamisljam kako bi se proveo na fakultetu ili na sudu da umjesto dokaza za svoje tvrdnje i cinjenica kazes "pogledajte oko sebe"... :D Jebo mater ako ne bi u bolnici zavrsio, u sobici s izrazito mehkim zidovima :D
agnostic_front

#196 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

To je zato što se na sudovima koriste zakoni koje su pisali zvanični pobjednici.
Alfons Kauders

#197 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

agnostic_front wrote:To je zato što se na sudovima koriste zakoni koje su pisali zvanični pobjednici.
Nista, sljedeci put kad mi drot napise kaznu, trazicu da idem na sud... I da mi se sudi po zakonu NDH :D
jeza u ledja

#198 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

Predlazem da se od sad naukom, ekonomijom i legislativom bave luzeri umjesto pobjednika.
Alfons Kauders

#199 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:Predlazem da se od sad naukom, ekonomijom i legislativom bave luzeri umjesto pobjednika.
Nesto na ovaj fol? :D

Image
agnostic_front

#200 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by agnostic_front »

Jest, al on je napravio transfer kod pobjednika :D
Post Reply