Nesporazum u Briselu!
- Mister Yes
#176 Re: Izdaja u Briselu!
Auuuu. Desetogodišnjak? Nisam te odmah prepoznao. Do mene 
Last edited by Mister Yes on 23/03/2013 22:55, edited 1 time in total.
-
Trebam te
#177 Re: Izdaja u Briselu!
Čovjek wrote:Pa zar tebi ništa ne govore ovi sljedeći podaci:Alfons Kauders wrote:Za pocetak bi bilo dobro kada bi zapravo znali o cemu pricamo, jer mane-vise nemamo pojma sta je predlozeno. Svako ima svoju verziju. To sto SDA svake sedmice izmisli novu "izdaju" me nimalo ne zanima, ni sto SDP te pite od govana kuje u zvijezde.
Dakle, posto vidim da su mnogi uvjereni da je u pitanju izdaja, imamo li bilo kakav zvanicni dokument, saopstenje, izjavu predstavnika EC... Jer ako nemamo... O cemu se uopste prica?
Ili smo odjednom poceli vjerovati Tihicu, Lagumdziji, Fahri i ostalim kokosarima? Zao mi je, ali ja nisam niti cu - tako da me zaboli za njihovim ocjenama i komentarima - zanima me prijedlog, a ne sta ovi patoloski lazovi misle o njemu.
1. postojati će 11 izbornih jedinica. (1 RS, ostalih deset su kantoni u FBiH)
2. Svaki kanton će imati po 3 elektora, bez obzira na broj stanovnika. (To znači da će Kanton Sarajevo imati 3 elektora, kao i Posavski iako je razlika u broju stanovnika skoro milion ljudi)
????
Moje mišljenje je da se na cijelu Federaciju preslikava stanje iz Mostara!
Ima li neko za ovo ohrabrujuće objašnjenje?
Ko ce objasniti to? to su tipicne neznalice i izdajice, jeftini ljudi i losi politicari
Pozvati dr. Lipovacu da pod kongreski objasni
-
westt
#178 Re: Izdaja u Briselu!
HDZ zanimaju interesi Hrvata od Prozora naniže. Cijela ta priča "ne damo srednju Bosnu" je bacanje prašine u oči i da se ne osipa ionako malo izborno tijelo. Čović bi brzinom svjetlosti pristao na entitet od Livna preko Prozora do Ravnog ali ne da MZ.hercegovac_pravi wrote:I samo još da priupitam ove "dobronamjerne"koji laprdaju o "hrvatskim" kantonima..
Jeli to znači da bilo koji Hrvat koji nije iz tih kantona ne može biti kandidata za člana Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda?? Ili će se njegovi glasovi računati samo u tim kantonima?Ako je tako, kako onda ono Hrvata što je ostalo u srednjoj Bosni, ili u TK-u ili u Žepču neće biti diskriminisani?
Eto vam malo da razmišljate.
-
megaman4
#179 Re: Izdaja u Briselu!
sva ova zavrzlama je i nastala zbog toga što Hrvati nisu mogli ili nisu bili u stanju da biraju svog člana predsjedništva...i moram priznati da bi se svako osjećao neugodno kada bi mu neko drugi u njegovoj kući glumio gazdu...i jest bilo opravdano ogorčenje...
-
hercegovac_pravi
#180 Re: Izdaja u Briselu!
Šta bi bola? Nestalo argumenata pa se poseglo za ovom omiljenom forumskom lakrdijom...de bola prosvijetli mene pa odgovori na ona pitanja od ranije. Nemoj se sada izvlačit jeftinim foramaMister Yes wrote:Auuuu. Desetogodišnjak? Nisam te odmah prepoznao. Do mene
-
westt
#181 Re: Izdaja u Briselu!
Kako nisu mogli birati člana predsjedništva? Mogli su glasovati isto kao i drugi. U RS-u nisu jer se birao samo Srbin.megaman4 wrote:sva ova zavrzlama je i nastala zbog toga što Hrvati nisu mogli ili nisu bili u stanju da biraju svog člana predsjedništva...i moram priznati da bi se svako osjećao neugodno kada bi mu neko drugi u njegovoj kući glumio gazdu...i jest bilo opravdano ogorčenje...
- Mister Yes
#182 Re: Izdaja u Briselu!
Jesli li za opkladu? Evo ja kažem da je u Briselu pao dogovor koji garantuje da HDZ-ovi imaju svog člana predsjedništva. Ti kažeš da nije tako. Istinu ćemo znati najkasnije za 20 dana. Ako sam ja u pravu ti se poniženo povlačiš sa PDF politika. Ako si ti u pravu ja se poniženo povlačim sa PDF politika. Pristaješ?hercegovac_pravi wrote:Šta bi bola? Nestalo argumenata pa se poseglo za ovom omiljenom forumskom lakrdijom...de bola prosvijetli mene pa odgovori na ona pitanja od ranije. Nemoj se sada izvlačit jeftinim foramaMister Yes wrote:Auuuu. Desetogodišnjak? Nisam te odmah prepoznao. Do mene
-
hercegovac_pravi
#183 Re: Izdaja u Briselu!
Ma ne radi se tu o HDZ-u čovječe. Vi ako mislite da je HDZ uspio nešto "svoje" nametnuti onda fakat nemate osnovnog poznavanja stvari koje su se juče desile..a u suštini nije se deilo ništa..westt wrote:HDZ zanimaju interesi Hrvata od Prozora naniže. Cijela ta priča "ne damo srednju Bosnu" je bacanje prašine u oči i da se ne osipa ionako malo izborno tijelo. Čović bi brzinom svjetlosti pristao na entitet od Livna preko Prozora do Ravnog ali ne da MZ.hercegovac_pravi wrote:I samo još da priupitam ove "dobronamjerne"koji laprdaju o "hrvatskim" kantonima..
Jeli to znači da bilo koji Hrvat koji nije iz tih kantona ne može biti kandidata za člana Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda?? Ili će se njegovi glasovi računati samo u tim kantonima?Ako je tako, kako onda ono Hrvata što je ostalo u srednjoj Bosni, ili u TK-u ili u Žepču neće biti diskriminisani?
Eto vam malo da razmišljate.
Ako je opšte mišljenje da je HDZ uvođenjem elektorskog sistema glasanja dobio bilo šta, onda ćete fakat biti razočarani. Jer matematika jednostavno ne radi. Kontajte sami. 10 kantona po tri elektorska glasa koji biraju dva člana predsjedništva. Pa samo ova rečenica je dovoljna da se shvati o kakvoj se gluposti ovdje radi.
-
Akibh
#184 Re: Izdaja u Briselu!
Tones sve dublje, nemoj vise... Poz,hercegovac_pravi wrote: Pa sama činjenica da ti nisi u stanju odgovoriti na najbanalnije pitanje, govori mi da se sa tobom NE gubi vrijeme. Ipak postoji nada da ćeš jedan dan nešto naučiti.A do tada, molim te ostani van političkih diskusija jer dreka"izdja"..."interesi"....nisu politka već političko navijanje..
p.s. ovo o "članu Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda" je namjerno ostavljeno ne bi li se ti ovizo i napokon skonto o čemu pričaš..
-
Trebam te
#185 Re: Izdaja u Briselu!
megaman4 wrote:sva ova zavrzlama je i nastala zbog toga što Hrvati nisu mogli ili nisu bili u stanju da biraju svog člana predsjedništva...i moram priznati da bi se svako osjećao neugodno kada bi mu neko drugi u njegovoj kući glumio gazdu...i jest bilo opravdano ogorčenje...
'ko drugi u njegovoj kuci glumio gazdu' ?
Problem hrvata je sto Bosnu ne dozivljavaju kao svoju drzavu, pa niko ne valja ako nije neko od njih! Ma daj koje prese..anje!!
-
hercegovac_pravi
#186 Re: Izdaja u Briselu!
Jesam. ja se kladim da ti nikad nećeš odgovriti na ona pitanja koja sam ja ranije postavio. Ako ne odgovriš, ti se poniženo povuci sa pdf politika a ako postaviš odgovre onda nam se svima izvini što nam čitavo vrijeme lažešMister Yes wrote:Jesli li za opkladu? Evo ja kažem da je u Briselu pao dogovor koji garantuje da HDZ-ovi imaju svog člana predsjedništva. Ti kažeš da nije tako. Istinu ćemo znati najkasnije za 20 dana. Ako sam ja u pravu ti se poniženo povlačiš sa PDF politika. Ako si ti u pravu ja se poniženo povlačim sa PDF politika. Pristaješ?hercegovac_pravi wrote:Šta bi bola? Nestalo argumenata pa se poseglo za ovom omiljenom forumskom lakrdijom...de bola prosvijetli mene pa odgovori na ona pitanja od ranije. Nemoj se sada izvlačit jeftinim foramaMister Yes wrote:Auuuu. Desetogodišnjak? Nisam te odmah prepoznao. Do mene
-
hercegovac_pravi
#187 Re: Izdaja u Briselu!
Akibh wrote:Tones sve dublje, nemoj vise... Poz,hercegovac_pravi wrote: Pa sama činjenica da ti nisi u stanju odgovoriti na najbanalnije pitanje, govori mi da se sa tobom NE gubi vrijeme. Ipak postoji nada da ćeš jedan dan nešto naučiti.A do tada, molim te ostani van političkih diskusija jer dreka"izdja"..."interesi"....nisu politka već političko navijanje..
p.s. ovo o "članu Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda" je namjerno ostavljeno ne bi li se ti ovizo i napokon skonto o čemu pričaš..
Imaš li ti odgovore na ona pitanja ili si samo stranačko pojačanje?
- Mister Yes
#188 Re: Izdaja u Briselu!
Tebi se evo odmah izvinjavam. Sve si vjerovatno u pravu samo ja to ne shvatam. A pošto te ne mogu shvatiti bolje da te ignorišem. Izvini još jednomhercegovac_pravi wrote: Jesam. ja se kladim da ti nikad nećeš odgovriti na ona pitanja koja sam ja ranije postavio. Ako ne odgovriš, ti se poniženo povuci sa pdf politika a ako postaviš odgovre onda nam se svima izvini što nam čitavo vrijeme lažeš
- alibegoa
#189 Re: Izdaja u Briselu!
Da ponovim post sa druge teme mozda je ovdje prikladnije pa ako ima neko da objasni:
Zar nije Sejdic-Finci da se omoguci OSTALIMA da budu birani u predsjednistvo? Kako se to odjednom svelo na problem sa Hrvatskim clanom predsjednistva? Zar nije rjesenje da se ustav promjeni da se dva clana bez navodjenja nacionalnosti u predsjednistvo biraju iz Federacije i jedan iz RS. Kako je Sejdic-Finci rjesen ako se uvode elektori a ostaje kombinacija Bosnjak-Hrvat. Ako se uvode elektori i brise kombinacija Bosnjak-Hrvat zasto se uopce uvode elektori. Ovdje se hebe Bosnjacki narod u pamet, jer Hrvati ono sto moze biti kozmeticka promjena u rjecniku Ustava uslovljavaju dubinskim promjenama koje se mogu ostvariti samo ili daljom podjelom Bosne ili aparthejdom nad Bosnjackim narodom., sto naravno i Srbima odgovara. Eno im Tudjman neka mu se zale sto nije citao sta potpisuje u Vasingtonu, a ako njima ne treba EU meni treba jos manje samo mi fali da mi konfiskuju imovinu kad dodje vreme vracanja kredita koji su spiskani na place birokracije.
Zar nije Sejdic-Finci da se omoguci OSTALIMA da budu birani u predsjednistvo? Kako se to odjednom svelo na problem sa Hrvatskim clanom predsjednistva? Zar nije rjesenje da se ustav promjeni da se dva clana bez navodjenja nacionalnosti u predsjednistvo biraju iz Federacije i jedan iz RS. Kako je Sejdic-Finci rjesen ako se uvode elektori a ostaje kombinacija Bosnjak-Hrvat. Ako se uvode elektori i brise kombinacija Bosnjak-Hrvat zasto se uopce uvode elektori. Ovdje se hebe Bosnjacki narod u pamet, jer Hrvati ono sto moze biti kozmeticka promjena u rjecniku Ustava uslovljavaju dubinskim promjenama koje se mogu ostvariti samo ili daljom podjelom Bosne ili aparthejdom nad Bosnjackim narodom., sto naravno i Srbima odgovara. Eno im Tudjman neka mu se zale sto nije citao sta potpisuje u Vasingtonu, a ako njima ne treba EU meni treba jos manje samo mi fali da mi konfiskuju imovinu kad dodje vreme vracanja kredita koji su spiskani na place birokracije.
-
hercegovac_pravi
#190 Re: Izdaja u Briselu!
Pa to je moja kuća i sasvim je normalno da u njoj budem gazda...ne kontam šta tu nije jasnomegaman4 wrote: osjećao neugodno kada bi mu neko drugi u njegovoj kući glumio gazdu.....
-
hercegovac_pravi
#191 Re: Izdaja u Briselu!
Super, izvinjenje se prihvata. E de sada ako ti nije šta zahmetli, postavi odgovore na ona pitanja. Hvala unaprijed.Mister Yes wrote:Tebi se evo odmah izvinjavam. Sve si vjerovatno u pravu samo ja to ne shvatam. A pošto te ne mogu shvatiti bolje da te ignorišem. Izvini još jednomhercegovac_pravi wrote: Jesam. ja se kladim da ti nikad nećeš odgovriti na ona pitanja koja sam ja ranije postavio. Ako ne odgovriš, ti se poniženo povuci sa pdf politika a ako postaviš odgovre onda nam se svima izvini što nam čitavo vrijeme lažeš
-
hercegovac_pravi
#192 Re: Izdaja u Briselu!
Ama bola ovdje raja uopšte ne konta o čemu se radi. Žali bože vremena što provedo na ovoj temi. ovo si vrlo lijepo napisao. Dakle nema više etničke odrednice člana Predsjedništva a ovdje se ubiše drečeći "izdaja"...deset kantona po 3 elektorska glasa biraju dva člana predsjedništva...alibegoa wrote:Da ponovim post sa druge teme mozda je ovdje prikladnije pa ako ima neko da objasni:
10
3
2
30/2 = 15
15/3=5
Dakle, pobjeda u 5 kantona osigurava ulazak u Predsjedništvo jednog kandidata..
A sad sami napravite malo kombinatorike i lahko ćete doći do zaključka u čemu je ovdje besmislica.
- King_Kenny
#193 Re: Izdaja u Briselu!
Potpuno je svejedno koji ce izborni sistem biti u ovakvoj BiH. I sadasnji i buduci izborni zakon omogucava /omogucavat ce politickim elitama da zamajavaju narod unitarnom drzavom, majorizacijom ili otcjepljenem dok svako od njih gazduje u svojoj nahiji. Dakle, ni nakon ovog sastanka se nazalost nista nece promijeniti - isti politicari sjedit ce u istim foteljama.
-
colt
#194 Re: Izdaja u Briselu!
Ne smije se zaboravit da je najveća izdaja bila u Dejtonu koju je SDA potpisala. Oni su stvorili RS i ovo sranje. Kraj priče . . .
-
westt
#195 Re: Izdaja u Briselu!
To su nametnuli Ameri. Rs u Daytonu nije bila predmet rasprave.colt wrote:Ne smije se zaboravit da je najveća izdaja bila u Dejtonu koju je SDA potpisala. Oni su stvorili RS i ovo sranje. Kraj priče . . .
-
oridjidji
#196 Re: Izdaja u Briselu!
Bosanski Hrvati ne shvaćaju da su iskorišteni, kao ni bosanski Srbi i Bošnjaci za omogučavanje i bogačenje prokletih političara i stvaranja prostora koji ce upravo njima obecavati jos vise moci. Hrvatska je BH Hrvatima olako zabila nož u leđa, gurajući ih protiv volje u Vašingtonski sporazum i kreiranje FBiH sa Bošnjacima. Na kraju ih je ostavila na cijedilu. Zato su BH Hrvati opalili lizoguz sa svojim starim haverima iz Banja Luke. Ništa čudno. Ono što je čudno, jeste činjenica da se slučajni prolaznik od prvih svojih izbora uvijek mogao dogovoriti sa istima, čak je po tome pitanju zajebao i SDA, a zalagao se šatro za ravnopravnost svih građana na cijelom teritoriju BIH-a i obečavao državu za čovjeka. Da ne govorim da je prvi put borce ARBiH nazvao i četnicima, pa je ugruhanu reputaciju stranke morao popravljati sa imidžem Komšića. Što je gore od toga, više je on svojom nakaradnom odlukom i glupom politikom doprinjeo ovakom razvoju situacije u FBiH po pitanju Hrvata. Dvaput je kandidirao Komšića za predsjedništvo BiH i dvaput je doprinjeo tome da se politička ravnoteža između naroda poremeti, čak šta više i na štetu Bošnjaka. Sada je ovim omogučio da BH Hrvati iza paravana dobiju svoju izbornu jedinicu i bez obzira na broj imaju podjednaku politicku moc kao i Bosnjaci. Vidjecemo sta ce to donjeti. Kako je krenulo, mozda i Dodik ostvari srpski kanton u FBiH, a Bosnjaci za uzvrat dobiju ponovo Srebrenicu jer ona RS-u servira najviše glavobolje u zadnje vrijeme.
Najgore od svega je što je Zlatko ušao u izbore sa pricom da ne prihvaća ništa, a na kraju je prihvatio sve što su mu Čović i Dodik zakuhali. Čak šta više svim silama se trudi da slomi SDA, ali kako mi se čini polomiće opet zube, bez obzira što je štetu napravio FBiH kakvu jeste. Ono što je sigurno, SDP će izgubiti naredne izbore, a SDA će dobiti i upravo će po ko zna koji put ova stranka oziviti SDA, samo ovaj put bi definitivno mogli otici u historiju kao SzBiH.
Da se razumijemo nisam fan SDA, za SDP sam glasao prosle izbore, ali ovakvom politikom i tjeranjem covjeka koji je najzasluzniji za ovakav rezultat SDP-a na izborima, zasluzili su da im se ne ukaze ponovo povjerenje.
Najgore od svega je što je Zlatko ušao u izbore sa pricom da ne prihvaća ništa, a na kraju je prihvatio sve što su mu Čović i Dodik zakuhali. Čak šta više svim silama se trudi da slomi SDA, ali kako mi se čini polomiće opet zube, bez obzira što je štetu napravio FBiH kakvu jeste. Ono što je sigurno, SDP će izgubiti naredne izbore, a SDA će dobiti i upravo će po ko zna koji put ova stranka oziviti SDA, samo ovaj put bi definitivno mogli otici u historiju kao SzBiH.
Da se razumijemo nisam fan SDA, za SDP sam glasao prosle izbore, ali ovakvom politikom i tjeranjem covjeka koji je najzasluzniji za ovakav rezultat SDP-a na izborima, zasluzili su da im se ne ukaze ponovo povjerenje.
Last edited by oridjidji on 23/03/2013 23:37, edited 1 time in total.
- Man of steel
#197 Re: Izdaja u Briselu!
Ti ili si zlonamjerno naivan ili jednostavno ne kontaš neke stvari, a prije bih rekao da je u pitanju ovo prvo.hercegovac_pravi wrote:Ama bola ovdje raja uopšte ne konta o čemu se radi. Žali bože vremena što provedo na ovoj temi. ovo si vrlo lijepo napisao. Dakle nema više etničke odrednice člana Predsjedništva a ovdje se ubiše drečeći "izdaja"...deset kantona po 3 elektorska glasa biraju dva člana predsjedništva...alibegoa wrote:Da ponovim post sa druge teme mozda je ovdje prikladnije pa ako ima neko da objasni:
10
3
2
30/2 = 15
15/3=5
Dakle, pobjeda u 5 kantona osigurava ulazak u Predsjedništvo jednog kandidata..
A sad sami napravite malo kombinatorike i lahko ćete doći do zaključka u čemu je ovdje besmislica.
Zapadnohercegovački kanton sa 80 000 ljudi će imati istu težinu kao i sarajevski kanton koji ima 500 000 stanovnika!!!!!!!
Podjeli te brojeve i dobićeš da jedan hrvatski glas ima istu težinu kao 6 bošnjačkih!!!!
Jesi li ti uopšte svjestan pogubnosti ove odluke i šta ona predstavlja za budućnost naše zemlje??'???????
Jesi li svjestan da su Hrvati trenutno većina i da imaju vlast u 4 kantona, a za izbor člana predsjednišva u budućem sistemu im je potrebno samo 11 elektorskih glasova.
Tri hrvatska kantona posavski,zapdnohercegovački, i desetka koji zajedno imaju oko 270 000 ljudi imaju istu težinu kao jedan sarajevski kanton koji ima 500 000 ljudi????
O R.S-u gdje je konačno zabetonirano etničko čišćenje ne treba ni govoriti.
Treba li ti još crtati ili da ti nekako na silu utuvimo u glavu!!!???
Last edited by Man of steel on 23/03/2013 23:54, edited 1 time in total.
- Man of steel
#198 Re: Izdaja u Briselu!
Ne smije se zaboraviti da je Deyton nastao kao posljedica rata sa svim okolnim brojnijim i jačim plemenima, uz sve to i ogomnom međunarodnom pritisku svih jačih svjetskih sila.colt wrote:Ne smije se zaboravit da je najveća izdaja bila u Dejtonu koju je SDA potpisala. Oni su stvorili RS i ovo sranje. Kraj priče . . .
Danas međutim ovaj "briselski dogovor" nastaje kao posljedica toga što je ljigavcu Lagumdžiji stolica važnija od države.
Da se primjetiti osjetna razlika, zar ne?
-
stari grad Visegrad
#199 Re: Izdaja u Briselu!
Po meni je zabrinjavajuce sto ce promjeniti Ustav i uvesti promejene u Ustav, po zelji Hrvata. Ne zele donjeti zakon vec zele mjenati Ustav. Zasto?? Kako zele promjeniti Ustav, crno na bijelo.
Osim toga tu ne vidim da ce se na ovakav nacin elektorima izabrati neki Sejdic. U ustav se mogla dodati rijec "ostali" i zavrseno. 1 hrvatski glas vrijedi za 10 bosnajckih. A treca stvar sto niko ne zna tacno proncip biranja, pa ne razumijem da su se slozili oko nacela "elektorskog biranja" a ne znaju sta je princip toga.
A najprva pitaja jesu:
Zasto u rs nema uspostavljenih hrvatskih i bosnjackih virtualnih kantona? Zato pristati na asimetriju?
Zasto ce nam kantoni ako ih nema i u rs?
Da se razumijemo niasm fan ni SDP ni SDA.
Osim toga tu ne vidim da ce se na ovakav nacin elektorima izabrati neki Sejdic. U ustav se mogla dodati rijec "ostali" i zavrseno. 1 hrvatski glas vrijedi za 10 bosnajckih. A treca stvar sto niko ne zna tacno proncip biranja, pa ne razumijem da su se slozili oko nacela "elektorskog biranja" a ne znaju sta je princip toga.
A najprva pitaja jesu:
Zasto u rs nema uspostavljenih hrvatskih i bosnjackih virtualnih kantona? Zato pristati na asimetriju?
Zasto ce nam kantoni ako ih nema i u rs?
Da se razumijemo niasm fan ni SDP ni SDA.
Last edited by stari grad Visegrad on 24/03/2013 00:39, edited 2 times in total.
- Man of steel
#200 Re: Izdaja u Briselu!
Odlično si primjetio taj politički kurvaluk, neprincipijelnost i zlonamjernost SDP-eove politike.oridjidji wrote:Bosanski Hrvati ne shvaćaju da su iskorišteni, kao ni bosanski Srbi i Bošnjaci za omogučavanje i bogačenje prokletih političara i stvaranja prostora koji ce upravo njima obecavati jos vise moci. Hrvatska je BH Hrvatima olako zabila nož u leđa, gurajući ih protiv volje u Vašingtonski sporazum i kreiranje FBiH sa Bošnjacima. Na kraju ih je ostavila na cijedilu. Zato su BH Hrvati opalili lizoguz sa svojim starim haverima iz Banja Luke. Ništa čudno. Ono što je čudno, jeste činjenica da se slučajni prolaznik od prvih svojih izbora uvijek mogao dogovoriti sa istima, čak je po tome pitanju zajebao i SDA, a zalagao se šatro za ravnopravnost svih građana na cijelom teritoriju BIH-a i obečavao državu za čovjeka. Da ne govorim da je prvi put borce ARBiH nazvao i četnicima, pa je ugruhanu reputaciju stranke morao popravljati sa imidžem Komšića. Što je gore od toga, više je on svojom nakaradnom odlukom i glupom politikom doprinjeo ovakom razvoju situacije u FBiH po pitanju Hrvata. Dvaput je kandidirao Komšića za predsjedništvo BiH i dvaput je doprinjeo tome da se politička ravnoteža između naroda poremeti, čak šta više i na štetu Bošnjaka. Sada je ovim omogučio da BH Hrvati iza paravana dobiju svoju izbornu jedinicu i bez obzira na broj imaju podjednaku politicku moc kao i Bosnjaci. Vidjecemo sta ce to donjeti. Kako je krenulo, mozda i Dodik ostvari srpski kanton u FBiH, a Bosnjaci za uzvrat dobiju ponovo Srebrenicu jer ona RS-u servira najviše glavobolje u zadnje vrijeme.
Ja sam prije mislio da je u pitanju čista nesposobnost i kratkovidnost, ali sam sve više i više ubjeđen da se to radi namjerno i planski.