Odbjegla nevjesta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
trcicu trceci

#176 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

Kako ste bezobrazni, evo ja sad salu na stranu hocu da ti dam pravi savjet:
Vrati mu se, reci da si pogrijesila i da ga volis kao nikoga prije, cak i onoga momka s kojim si raskinula pa pristala da se udas onda. Reci mu da ti ne smeta biti na selu, cuvaj mu majku i pazi ga. Svakako trebas imati i ti neke uslove pod navodnim znacima, a to bi bilo da te postuje, da te nikada ne udari, nemoj ici ispod toga.
Reci mu jos da morate imati internet a ako te bude pitao sto, nemoj mu reci pravu istinu. Ti i ja samo znamo da bi to bilo za ovaj forum jer opet kada se posvadjate kome ces se obratiti nego forumasima preko teme. To ce svakako biti moja i tvoja tajna.
On je divan momak a i ti si divna djevojka. Selo ? Pa sta, sta je lose u prirodi i zdravom zivotu.
Ovdje je na forumu bila tema oko zaposljavanja, pa eto ako te krene mozes pokrenuti preko foruma i firmu. Dakle ima nade, nemoj se ubiti, nemoj molim te.
Grozan sam i ja i svi ostali, stvarno smo gadovi. Ti si pametna djevojka i stalozena koja uvjek razmisli kada nesto odluci i znas ima jedan citat koji kaze otprilike da onaj covjek koji voli sebe uvijek je nesretan sam sa sobom dok onaj koji voli malo i druge ne pogadjaju ga ni vece stvari od ove tvoje. Dakako, ovo nema veze s tobom. Danas cu pratiti ovu temu, molim te uradi kako ti srce kaze. Pozdrav od najdobronamjernijeg forumasa :thumbup:
Last edited by trcicu trceci on 17/03/2013 13:43, edited 1 time in total.
žuta lala

#177 Re: Odbjegla nevjesta

Post by žuta lala »

Sad si se predomislila i mogla bi živjeti na selu?
djevojka26

#178 Re: Odbjegla nevjesta

Post by djevojka26 »

Kao prvo, duzina veze nije nikakva garancija za sretan i uspijesan brak.
Budimo realni tesko je danas zivjeti u gradu, a ne na selu.
Vas dvoje ste sve dogovorili i koliko sam shvatila iznijela si svoje misljenje koje je on i prihvatio. E sad, obzirom da je iznenada promijenio stav, postavlja se pitanje uticaja roditelja na njega koji je ocigledno veliki. Ti isti roditelji koji su cijeli zivot tamo, trebalo bi da znaju da veca sredina ima bolju perspektivu, kako za posao tako i za unucad sutra itd... Mislim da je tu presudilo njihovo misljenje, a on je ocito jako vezan za svoje. On bi trebao da trazi osobu koja djeli njegovo misljenje.
Sto se tebe tice, mislim da se ti u sutini ne kajes za svoju odluku i da je ne bi promijenila (cak i ako bi se ta mogucnost opet ukazala), vec jednostavno ti je tesko sto si ga povrijedila i sto je sve to tako ispalo, sto te on vrijedja i ponizava porukama. Zbog toga bi i zeljela da razgovarate, ali on je sad povrijedjen, a tome dodatno doprinosi i sredina, roditelji, jer da to tako mlada izjavi a sve vec dogovoreno, zakazano, objavljeno...

Ti bi trebala nastaviti dalje, vremenom ce biti lakse... Kada se donose tako velike i bitne odluke treba dobro razmisliti i odvagati. Mislim da si svjesna da si ovu odluku donijela ishitreno, ali bolje je sto si to isparavila na vrijeme, nego da se cijeli zivot kajes.
Last edited by djevojka26 on 17/03/2013 13:45, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#179 Re: Odbjegla nevjesta

Post by dječak sa šibicama »

Kastanienallee wrote:
dječak sa šibicama wrote:A i neki komentari su komicni, tragikomicni.
Inace mi je "super" kad ljudi gledaju na taj nacin, kao "ko ga jebe kad nece da otkaci roditelje, ti mu moras biti na prvom mjestu". I to napise necija majka, ej!
I onda ce naravno reci, politickikorektno, pa ja bi to i svom djetetu savjetovala. Aha, na forumu, papir trpi svasta.
Vjerovatno polaze od sebe i imaju takav odnos prema svojim roditeljima i to očekuju i od svoje djece :-)
aha, dobro.

Nego, sta ti znaci taj nick, sve hodu da te pitam a ne primas pm :D
Not My Idea

#180 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Not My Idea »

Dokle ste?

Da vam nije bilo o glavu vjencat se kao da vam gori pod nogama, mozda bi stigli i porazgovarat o zeljama i planovima za buducnost i jednog i drugog.
Niste se ni vjencali a vec pri prvom neslaganju, sve razjebali...Zrelo, nema sta. I onda se cudimo stopi razvoda.
respo

#181 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

dječak sa šibicama

#182 Re: Odbjegla nevjesta

Kastanienallee wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nego, sta ti znaci taj nick, sve hodu da te pitam a ne primas pm :D
Dosadile su mi te pm u zadnje vrijeme. Je li se sjećaš da smo se "upoznali"?
Prvi glas :? :D ne zamjeri, moja memorija je...

Pokretacica teme njega dakle voli, ali ne zeli zivjeti na selu, a on voli li on nju? i jos nejasno, kakvo je ono "iz bijesa, zbog bivse, ne znam ni sama zasto, pristala sam na udaju" :?
Nur_

#183 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nur_ »

Ti si njemu učinila uslugu tim postupkom, kao i sebi, bolje ovako na vrijeme se rastati (iako ste trebali i ranije :wink: , jer vam je veza od početka "neuobičajena" - tješi te, itd.,), nego se kasnije peglati po sudu. Ti si onaj tip ljudi koji zavole kad izgube, zapravo misle da zavole, saberi se malo, skontaj šta hoćeš i sljedeći put ozbiljno se ponašaj.
Sad čovjeka pusti na miru, ja ti nikad ne bih oprostila i bilo koja osoba koja ima samopoštovanja, mislim oprostila bih ti u smislu: "Oprošteno ti je i sad me popusti". Vjerovatno sad zvučim grubo, ne bi bilo loše kad bi bila dosljedna svojim riječima, jer suprotno samo pokazuješ svoju nezrelost.
theTruePath

#184 Re: Odbjegla nevjesta

Post by theTruePath »

Na zapadu Bogami sad bjeze na selo,najlijepse kuce ,svi direktori uglavnom zive van grada

BIH uvijek kasni jedno 50 godina,pa to ocekujem za 50 godina :D
kritichar

#185 Re: Odbjegla nevjesta

Post by kritichar »

Neka tamo, evo ja ću te oženiti, samo se nemoj ubijati
zlo zlo

#186 Re: Odbjegla nevjesta

Post by zlo zlo »

ImageImage

:mrgreen:
hhaarree

#187 Re: Odbjegla nevjesta

Post by hhaarree »

vidi svekrve sto ih dagle :mrgreen:
Nisrin

#188 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

theTruePath wrote:Na zapadu Bogami sad bjeze na selo,najlijepse kuce ,svi direktori uglavnom zive van grada

BIH uvijek kasni jedno 50 godina,pa to ocekujem za 50 godina :D

Pa kako mozes porediti evropska sela sa nasim! Kod nas je situacija kriticna u gradovima-carsijama, kamoli na selima! Imam osjecaj da neki ljudi nisu isli dalje od asfalta pa veze nemaju s cim se ti ljudi na selima susrecu i kakav im je zivot...rijetki su oni kojima je "odlicno"...

Oženio se Mujo…
Veli njemu Fata:
- De kad si na nogama naloži vatru.
Pa:
- De kad si na nogama pristavi kafu,
Pa:
- De kad si na nogama zaspi kafu,
Pa opet:
- De kad si na nogama posluži nas…
Konacno Mujo sedne, a Fata se nešto digne sa stolice…
A Mujo ce njoj:
- De matere ti, dok si na nogama aj’ se vrati svom babi.
ho oponopono

#189 Re: Odbjegla nevjesta

Post by ho oponopono »

...evo ja živim na selu, to mi ne predstavlja problem , nemam zbog čega da zazirem od istog, no dobro nismo svi isti...gdje god da me baciš ja se adaptiram ,beton ili zemlja, sasvim nebitno! 8-)

...zar nije bitno da ste vi skupa, a irelevantno je gdje ćete boraviti pobogu...kad vam je to u startu već veliki problem, onda je možda i najbolje da niste zajedno...kad vam je to stvorilo jaz, mislim šta da ti više kažem!
htcxone

#190 Re: Odbjegla nevjesta

Post by htcxone »

babyline wrote:
bosan wrote:Ako si krenula s njim 01.01. znaci da si bila pod utjecajem alkohola :D
:thumbup: jos ako se mijesalo sa kolom recimo
ja se duboko nadam da je kola sluzila za mjesnje PIĆA :D a ne kao nas cijenjeni forumas sanchez koji je kolu upotrijebio u svrhe do sada čovječanstvu nepoznate :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sha_ba

#191 Re: Odbjegla nevjesta

Post by sha_ba »

babyline wrote:
bosan wrote:Ako si krenula s njim 01.01. znaci da si bila pod utjecajem alkohola :D
:thumbup: jos ako se mijesalo sa kolom recimo
:lol: :lol: :lol:
hhaarree

#192 Re: Odbjegla nevjesta

Post by hhaarree »

babyline wrote:
Nekatamo wrote:
respo wrote:on nije predivan momak cim tako razmislja
Mislim predivan u smislu kako se ophodio prema meni i kako smo se slagali
pa sta mu bi je li povuko vlage
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kockica_kockica

#193 Re: Odbjegla nevjesta

Post by kockica_kockica »

Nekatamo wrote:Da ja ispricam svoju tuznu pricu.I svaki bi mi savjet dobro dosao.Znam ,bice vise onih koji ce da me ismijavaju ali molila bih takve da me obidju,dosta je sto se ljutim sama na sebe.
Naime ,da ne duljim,upoznala sam jednog divnog momka s kojim sam krenula 1.1.ove godine.Nije iz mog grada tako da smo se rijetko vidjali ali dane smo provodili na telefonu.Bio je najbolji decko kojeg sam upoznala.Imao sve ono sto sam ja htjela u zivotu.Tada sam bila u fazi lizanja rana od bivseg i nisam se nista trudila.Ali se trudio on.....I to previse.I tako,zaprosio me.Iz nekog razocarenja,bijesa radi bivseg,neznam cega, ja sam pristala.Zakazali smo da se vjencamo 16.3.Danas,ili to vec dodje juce
Posto on zivi sa svojima na selu na istom spratu moj je prijedlog bio da zivimo u gradu(odakle je on ) jer on tu radi,i ja bih nasla posao,pocela raditi,i bili bi postanari a svremenom ko zna....I pristao je.Dolazila sam sa svojima kod njega,bili su mu svi od familije.rucak.....prelijep dan.Sve vec gotovo ,papiri spremni samo se stan ceka.I 16.2 je sasvim slucajno rekao sta zurim oko stana kada cemo tu da zivimo samo dva mjeseca.Dok izradi sprat svoje kuce i vratili bi se tu.Naravno izbila je svadja tu oko toga jer ja necu na selo,regovali smo prebrzo oboje....rekla sam mu da otkaze vjencanje da se necu udati....I sada ispastam.Ne prosje dan da ne zaplacem,da ne molim Boga da mi ga vrati.Cula sam da je jako postidjen i povrijedjen,niko od njegovih ne govori samnom,pokusavala sam mu slati poruke a odgovor je bio da me mrzi,da sam umrla za njega i da ne zeli da mu dosadjujem .....A ja bih da se ubijem.Sta da radim ima li ikakav nacin da ga vratim i koliko vas bi oprostilo ovo sto sam mu uradila.
Ja kod tebe vidim vise problema...
Prvi problem je taj sto si razmazena...
Drugi problem je sto si sa tim momkom iz inata prethodnoj vezi pristala na zabavljanje i brak...
Treci problem je taj sto si znala u startu d aon zivi na selu ali si ti u svojoj glavi lijepo smislila da cete zivjeti u gradu...
Cetvrti problem je otkazivanje vjencanja jer nije bilo onako kako si ti zamislila...
Peti problem je taj sto si uvjerena da se pod hitno moras udati jer ti je naravno vrijeme...

Od nas trazis savjet...

Evo ti jedan dobar savjet... Obrisi suze... Zaboravi na tog momka koga si napravila budalom i nije ni cudo sto te sad mrzi... Prihvati poraz.... i nastavi dalje...
htcxone

#194 Re: Odbjegla nevjesta

Post by htcxone »

babyline wrote:
MedenoSrce wrote:kako bih ja sa merakom zivjela na selu, a radila gdje i sada radim
pa malo mrkve, malo persuna, koja krava :thumbup:
idila... a za kravu ces imati bejbisitera ?
PA poslije posla kosi sijeno, pa polozi kravi, pa balegu skloni ispod nje :D
Pa pomuzi (Odose 3h) pa udjes u kucu napravis veceru, jedes pa hajd krave zatvori i kokosi, pa zalij bašču :oops: jel ti se jos svidja :D
MedenoSrce

#195 Re: Odbjegla nevjesta

Post by MedenoSrce »

@Kastanienallee :thumbup:

volim raditi, svakako se i sada budim u 5:30, 6:00 osim zimi ... nego htjedoh primijetiti kako se kod nas rad predstavlja kao nesto zastrasujuce ili ponizavajuce :cry:
hhaarree

#196 Re: Odbjegla nevjesta

Post by hhaarree »

pito bi vas ja kad bi samo jedan dan morali ustat u pola 5 u decembru da namirite stalu :mrgreen:
htcxone

#197 Re: Odbjegla nevjesta

Post by htcxone »

NISTA PONIZAVAJUCE :)
imam i kokosi i piladi i koze :D (ovo cisto zbog zdravlja da znam sta jedem a kozije mlijeko je najzdravija stvar na svijetu) i nikad mi nije tesko poslije posla u kancelariji vratit se kuci i ovo da me doceka...
ho oponopono

#198 Re: Odbjegla nevjesta

Post by ho oponopono »

...pošto oko pola 5 ustajem, samo mi još stoka fali i da si dignem spomenik za čestitost! :oops: :mrgreen:
hhaarree

#199 Re: Odbjegla nevjesta

Post by hhaarree »

Kastanienallee wrote:
hhaarree wrote:pito bi vas ja kad bi samo jedan dan morali ustat u pola 5 u decembru da namirite stalu :mrgreen:
moje kravice će pratiti prirodne tokove i spavati dok je mrak...dakle u decembru ništa prije ustajanja najranije u pola sedam ili sedam...treba paziti i na njihov duševni mir..zaboga :D
:lol:

e more i ta varijanta :mrgreen:
dječak sa šibicama

#200 Re: Odbjegla nevjesta

Uganjase li se?
Locked