Bože dragi,budala i krivih drva nikad neće nestati...
Napad na Ilidzu aprila 92-e
-
PM72
#176 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Poslušaj mu onaj dio kad levat priča kako je sa stricem prošao kroz kolonu "vikićevaca" koji je bilo 500 i svi sa plavkastim beretkama
a koji su kao krenuli na Nedžariće ili onaj dio kad je oklopni transporter uletio među njih,oni mislili UN a kad se okrenuo na zadnjim vratima bili ljiljani...
- muha_sa
#177 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
kojetou@
jel ovo ti ozbiljno
jel ovo ti ozbiljno
- karanana
#178 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
kojetou wrote:Evo situacija danasnjeg "Srpskog Sarajeva" da vidi ovaj Torcadero da ima smisla o cemu ja pricam.
Jeli govorio Karadzic da je nuzno bilo postaviti tenkovo oko Sarajeva jer bi Srspka naselja iza Trebevica bila izlozena bijesnim handzar divizijama i HOS-ovcima?
Pa evo vidite sa slike da je Karadzic tada bio u pravu! Samo sto je on tada imao i Srpsku Ilidzu, Hadzice, Blazuj, Nedzarice, Grbavicu, Dobrinju i vrh Trebevica te cijeli pojas oko Sarajeva koje je uredno stitio ovaj dio istocno od ove plave linije.
Sada cete mi opet reci da sam ekstremista i nacionalista i rato huskac ali neka mi neko onda fino kaze gdje grijesim? U slucaju nekog sukoba (kojeg naravno nikada nece biti jer rat je zlo i za rat je potrebno dvoje) kako u tom imaginarnom nemogucem ratu da ova flekica istocno od ove plave linije gdje se nalaze kucice na jedan ili dva sprata sa tu i tamo nekom rijetkom manjom zgradicom opstane pored ovolikog grada koji je samo za pola uspijeo da stane u ovu sliku pun cijelih kwartova gdje nema nebudera manjeg od 14 spratova?
Znaci sa desne strane imamo Igman; sa ove pozicije se nalazimo u Federaciji; olimpijskom cestom iz Pazarica mozes dovuci topove i artlilijeriju kakvu hoces do ove kote:
Sa druge strane imamo Trebevic:
Sa Bascarsije do ove kote na Trebevicu mozes stici za sat vremena brzog hoda. Sa onih mahala na padinama Trebevica do ove kote zdrac covijek mozda za 35 minuta da je gore.
Eh sada.... Izmedju one kote na Igmanu do kote na Trebevicu... sta se nalazi dole u dolini sto bi branilo republiku otadzbinu? Imas ulicu Draze Mihajlovica malo nize i Vojkovice i istocno Sarajeva; sve skupa je to ona mala flekica istocno od plave linije. I malo dijete vidi da bi se to pregazilo uz podrsku artilijerije sa ove dvije kote i uz oklopnu podrsku za dan borbe i spojilo bi se preko ovog zelenila koje se proteze dole u dolini.
I neka mi sada neki strucnjak kaze... kada bi se to u nekom imaginarnom ratu spojilo i kada bi ti najveci srbi na ovoj planeti koji zive upravo od uvijek na tom podruciju koje se nalazi izmedju ove dvije kote bili porazeni... sta bi ostalo odatle pa do Drine? Koja naselja ili nedaj boze gradovi osim ovakvih livada; pasnjaka itd?
to je to. sve je receno.
zicarom jos brze, max 10 minuta.
Last edited by karanana on 18/03/2013 21:19, edited 1 time in total.
- muha_sa
#179 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
fakat nemam želudac--od ronioca Riste i njegovog "humora" presto sam gledat a bogme i slušat šta pricaju.PM72 wrote:Poslušaj mu onaj dio kad levat priča kako je sa stricem prošao kroz kolonu "vikićevaca" koji je bilo 500 i svi sa plavkastim beretkamaa koji su kao krenuli na Nedžariće ili onaj dio kad je oklopni transporter uletio među njih,oni mislili UN a kad se okrenuo na zadnjim vratima bili ljiljani...
-unaprijed znam-il bar pretpostavim- šta ce rec
-
PM72
#180 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Muha,
Dijasporac je car.Sa Bascarsije do ove kote na Trebevicu mozes stici za sat vremena brzog hoda. Ne zna dečko šta je brdo i kako se pentrati sa rukama na guzovima a kamoli oružjem pa lupeta kao kita po samaru.
Za ovu rečenicu:
sve skupa je to ona mala flekica istocno od plave linije. I malo dijete vidi da bi se to pregazilo uz podrsku artilijerije sa ove dvije kote i uz oklopnu podrsku za dan borbe i spojilo bi se preko ovog zelenila koje se proteze dole u dolini. dajem mu čistu desetku.Čuj ti stratega,istočno od flekice pa se spojiš preko ovog zelenila...
Dijasporac je car.Sa Bascarsije do ove kote na Trebevicu mozes stici za sat vremena brzog hoda. Ne zna dečko šta je brdo i kako se pentrati sa rukama na guzovima a kamoli oružjem pa lupeta kao kita po samaru.
Za ovu rečenicu:
sve skupa je to ona mala flekica istocno od plave linije. I malo dijete vidi da bi se to pregazilo uz podrsku artilijerije sa ove dvije kote i uz oklopnu podrsku za dan borbe i spojilo bi se preko ovog zelenila koje se proteze dole u dolini. dajem mu čistu desetku.Čuj ti stratega,istočno od flekice pa se spojiš preko ovog zelenila...
- muha_sa
#181 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
PM72 wrote:Muha,
Za ovu rečenicu:
sve skupa je to ona mala flekica istocno od plave linije. I malo dijete vidi da bi se to pregazilo uz podrsku artilijerije sa ove dvije kote i uz oklopnu podrsku za dan borbe i spojilo bi se preko ovog zelenila koje se proteze dole u dolini. mu dajem čistu desetku.Čuj ti stratega,istočno od flekice pa se spojiš preko ovog zelenila...
mašta može svašta
e djeco draga
samo jedno mogu rec--javnite kad ce taj napad da se ispalim--ostavim otkljucan stan i širom otvorena vrata
-
PM72
#182 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ma nemaš potrebe da se ispališ,ako ovaj strateg to isplanira za vikend i krene na te flekice još u petak,sve će biti gotovo do nedjelje.Mi možemo u ribu ili do Kleka...
-
kojetou
#183 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Pa jeli to sto ti radis argumentacija? Jeli se tako diskutuje na bosanski nacin? Vidi car vidi ovo vidi ono. Hajd me demantuj.PM72 wrote:Muha,
Za ovu rečenicu:
sve skupa je to ona mala flekica istocno od plave linije. I malo dijete vidi da bi se to pregazilo uz podrsku artilijerije sa ove dvije kote i uz oklopnu podrsku za dan borbe i spojilo bi se preko ovog zelenila koje se proteze dole u dolini. mu dajem čistu desetku.Čuj ti stratega,istočno od flekice pa se spojiš preko ovog zelenila...
Evo ti sa nase strane vrh Trebevica; znaci sa nase strane dokle mozes dobrom cestom doci. Ja sam rekao sat vremena hoda da bi oznacio kako je to blizu za one koji nisu iz sarajeva. U slucaju nekog nemoguceg i totalno imaginarnog rata; nravano da bi stavio ljude i opremu na kamione i vozio ih cestom dokle mozes:

Znaci do ovog doma 200 metara od vrha Trebevica. Vrh Trebevica je gore gdje se vide ovi oblaci. Vidis dole zaobilaznicu i vidis cestu. Od ovog doma do vrha mozes stici pjeske za 15 minuta laganog hoda. Mozes gore cak i tenkove izvuci ovim putem isaranim sa ljeve strane; vidis i sam da tu postoji vec putza izvlacenje sume ili stali je vec.
Last edited by kojetou on 18/03/2013 21:30, edited 2 times in total.
-
anonimus0007
#184 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
pa neka ti trikadero javi, a može i pm jer su sada pajjde.muha_sa wrote:PM72 wrote:Muha,
Za ovu rečenicu:
sve skupa je to ona mala flekica istocno od plave linije. I malo dijete vidi da bi se to pregazilo uz podrsku artilijerije sa ove dvije kote i uz oklopnu podrsku za dan borbe i spojilo bi se preko ovog zelenila koje se proteze dole u dolini. mu dajem čistu desetku.Čuj ti stratega,istočno od flekice pa se spojiš preko ovog zelenila...![]()
![]()
mašta može svašta![]()
e djeco dragakakva flekica kakvi bakraci
nema nam druge vec durat--što reko zavrzlama--rahat patnja pa ko izdura
![]()
samo jedno mogu rec--javnite kad ce taj napad da se ispalim--ostavim otkljucan stan i širom otvorena vrata
- karanana
#185 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
molim sto brze ciscenje ceste prema krupcu i igmanu i bjelasnici. hocu u nedjelju da se vozim oslobodjenom teritorijom na skijanje. mozemo vojkovice blokirati tamo na mostu i raskrsnici, ne moramo ih odmah uzeti.
-
PM72
#186 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Trocadero se sad valja od šege šta sve ljudi mogu lupetati a i on će sa nama u ribu jer je on podaleko od tih "flekica".Pošto dijasporac nema pojma šta je i gdje je Trebević,sljedeći put kad dođe na odmor neka dobro izvidi taj put do vrha Trebevića kojim jedva Lada Niva izađe a kamoli tenk.To će mu dobro koristiti za daljnje operacije...šta kaže,od doma na slici a to je "Napretkov dom" do vrha Trebevića laganih 15 minuta hoda.
jest ali helikopterom i to onim iz Vijetnama.
-
kojetou
#187 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Zelis reci da tenk M60A3 ili M84 nemoze da se penje poD mnogo vecim uglom od Lade? Pa tenk ima gusjenice Bog te mazao. Pa znasli ti sta je tenk? Znasli kakav motor ima tenk a kakav lada?PM72 wrote:Trocadero se sad valja od šege šta sve ljudi mogu lupetati a i on će sa nama u ribu jer je on podaleko od tih "flekica".Pošto dijasporac nema pojma šta je i gdje je Trebević,sljedeći put kad dođe na odmor neka dobro izvidi taj put do vrha Trebevića kojim jedva Lada Niva izađe a kamoli tenk.To će mu dobro koristiti za daljnje operacije...
Mozes gore do vrha trebevica izvuci na kraju krajeva na magarcima cijelu artilijerijsku bateriju ako zelis. To nije ni bila moja poenta. Poenta je da ti cetalji; kao sto vidimo jednim pogledom na kartu, jesu totalno ali totalno zavaljeni izmedju dvije kote bez bilo kakvog zaledja; logistike i bez ljudstva koje bi moglo sprijeciti da se ove dvije kote ne povezu za samo jedan dan kako god zelis. Pa to je Karadzic sam i govorio.
Last edited by kojetou on 18/03/2013 21:39, edited 1 time in total.
- muha_sa
#188 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
izvini, al jesil ikad bio na Trebevicukojetou wrote:Pa jeli to sto ti radis argumentacija? Jeli se tako diskutuje na bosanski nacin? Vidi car vidi ovo vidi ono. Hajd me demantuj.PM72 wrote:Muha,
Za ovu rečenicu:
Evo ti sa nase strane vrh Trebevica; znaci sa nase strane dokle mozes dobrom cestom doci. Ja sam rekao sat vremena hoda da bi oznacio kako je to blizu za one koji nisu iz sarajeva. U slucaju nekog nemoguceg i totalno imaginarnog rata; nravano da bi stavio ljude i opremu na kamione i vozio ih cestom dokle mozes:
Znaci do ovog doma 200 metara od vrha Trebevica. Vrh Trebevica je gore gdje se vide ovi oblaci. Vidis dole zaobilaznicu i vidis cestu. Od ovog doma do vrha mozes stici pjeske za 15 minuta laganog hoda. Mozes gore cak i tenkove izvuci ovim putem isaranim sa ljeve strane; vidis i sam da tu postoji vec putza izvlacenje sume ili stali je vec.
-džojstikom se svašta može
al nesje
-pozdrav veliki i mani se tih planiranja--nema od tog ništa
pardon, ne slušaj mene vec se pripremi jer sam ja i u februaru 92. konto da od rata nema ništa pa najebah 4 godine.
meni dosta jedan--sad bih ja malo guzove u hlad i unucad po ŠveCkoj vodat a putem radioamatera vas bodrit da izdržite
- karanana
#189 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ovo mora da je zezancija.
mora da je. ni naveci gejmer ne moze ovo ozbiljno ovako pricati.
- didžej
#190 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
pa ovaj sto prica na 9:54 pominje kako je radio 9 godina u trokaderu. imam osjecaj da smo saznali ko je forumski trokadero.
evo citav intervju koji traje sat vremena.
PM 72 dje ces trokaderu reci da je levat.

PM 72 dje ces trokaderu reci da je levat.
-
dudlov
#191 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ja snimio izbjegličke kampove 2003. godine u danskoj. nije loše za početak tj. svaki je početak težak. 
- muha_sa
#192 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
karanana wrote:ovo mora da je zezancija.
ja se ko djete s Trebevica niz brdo spušto na sankama sat vremena
-
PM72
#193 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Jesi li ti ikad vidio tenk uživo? Nisi,zato i lupetaš tako.Put do vrha je širok nepunih 2,5 metara,uz ogromne serpentine i zavoje.Dakle,nije do motora nego do širine ceste.A ovo za artiljeriju kako bi je mogli izvući na magarcima si u pravu samo nemamo magaraca.Da se prijaviš sa ostalim dijasporcima koji bi malo pucali?
- muha_sa
#194 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ideš ti sa mnom u ŠveCku--jebeš Danskududlov wrote:ja snimio izbjegličke kampove 2003. godine u danskoj. nije loše za početak tj. svaki je početak težak.
-
dudlov
#195 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
more.muha_sa wrote:ideš ti sa mnom u ŠveCku--jebeš Danskududlov wrote:ja snimio izbjegličke kampove 2003. godine u danskoj. nije loše za početak tj. svaki je početak težak.
-
kojetou
#196 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
karanana wrote:ovo mora da je zezancija.
Ne pricam ja ozbiljno to je samo konstatacija:

Smijesno je misliti da je istocno sarajevo odrabnjivo jer nije. Mozda to nece biti vazno u buducnosti a mozda ce ipak za 30 godina ili 40, 50; 100 biti bitno ovo o cemu pricamo. Ovo ima sustinske veze sa temom posto ako pogledamo onda nam je i jasno zasto je srbima bila tako bitna Ilidza, Vogosca i drzanje sarajeva pod opsadom. Kao sto i sami govore u onom prvom filmu na 2. stranici njima je to bilo bitno upravo da bi sprijecili ovo sto "dijasporac" prica.
Jer da nisu tako postupili i da su im se izmakla recimo Ilidza, Vogosca, Hadzici, Blazuj, Grbavica, Breza onda bi upravo ostala Romanija i Sokolac i Vojkovice koje bi branile "republiku otadzbinu"; dole u dolini a sve okolo su "zle handzar divizije".
To je priznao Karadzic sa tim rijecima u dokumentarcu smrt Yugoslavije a to svaki normalan covijek vidi jednim pogledom na kartu. Jedan polu milionski grad sa sirom okolinom (Od Hadzica do Breze i Visokog) bi se usmjerivao na ovu "flekicu" plus pale a kad bi to palo onda imas jos samo Bosnjacka naselja na Drini i slobodnu Bosnu.
Ali eto ja sam budala i serem samo ali nekada cete shvatiti da je to bas tako. Izmedju ove dvije kote tu stoji ili pada republika otadzbina. Ako se ikada ove dvije kote spoje do Drine nemas vise nista osim pasnjaka i zelenila.
Last edited by kojetou on 18/03/2013 21:50, edited 1 time in total.
- junkers
#197 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
dijete drago da si se samo jednom jednom ispentro na neko brdo sa 20-30 kila opreme,pio čaj od brezove metle,jeo neka govna ,nebi ti naumpadale ove budalaštine
-
dudlov
#198 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
od mene hajra nema. evo mi žena maznu laptop pa se moram gurit za pc-jem, a vojkoviće mogu sanjat jer laptop ne uspjeh zadržat.kojetou wrote:karanana wrote:ovo mora da je zezancija.
Ne pricam ja ozbiljno to je samo konstatacija:
Smijesno je misliti da je istocno sarajevo odrabnjivo jer nije. Mozda to nece biti vazno u buducnosti a mozda ce ipak za 30 godina ili 40, 50; 100 biti bitno ovo o cemu pricamo. Ovo ima sustinske veze sa temom posto ako pogledamo onda nam je i jasno zasto je srbima bila tako bitna Ilidza, Vogosca i drzanje sarajeva pod opsadom. Kao sto i sami govore u onom prvom filmu na 2. stranici njima je to bilo bitno upravo da bi sprijecili ovo sto "dijasporac" prica.
Jer da nisu tako postupili i da su im se izmakla recimo Ilidza, Vogosca, Hadzici, Blazuj, Grbavica, Breza onda bi upravo ostala Romanija i Sokolac i Vojkovice koje bi branile "republiku otadzbinu"; dole u dolini a sve okolo su "zle handzar divizije".
To je priznao Karadzic sa tim rijecima u dokumentarcu smrt Yugoslavije a to svaki normalan covijek vidi jednim pogledom na kartu. Jedan polu milionski grad sa sirom okolinom (Od Hadzica do Breze i Visokog) bi se usmjerivao na ovu "flekicu" plus pale a kad bi to palo onda imas jos samo Bosnjacka naselja na Drini i slobodnu Bosnu.
Ali eto ja sam budala i serem samo ali nekada cete shvatiti da je to bas tako. Izmedju ove dvije kote tu stoji ili pada republika otadzbina. Ako se ikada ove dvije kote spoje do Drine nemas vise nista osim pasnjaka i zelenila.
- muha_sa
#199 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
kojetou@
-pusti šta je pišonja Dabic prico
zar možeš to slušat
-znaš kako je meni moj dobar jaran--oficir JNA govorio negdje u martu 92.--Muha, onaj Hadžibajric u Starom Gradu nešto sere
skloni djecu jer se paljani spremaju napast Sa--skloni ih jedno 7 dana--za 7 dana ce se sve završit.
-ne poslušah ga a bogme ni paljani ne uzeše SA.
-pusti šta je pišonja Dabic prico
-znaš kako je meni moj dobar jaran--oficir JNA govorio negdje u martu 92.--Muha, onaj Hadžibajric u Starom Gradu nešto sere
-ne poslušah ga a bogme ni paljani ne uzeše SA.
- karanana
#200 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
hahaha, eki trocadera. vidi mu glave.