BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucija

Locked
MuaDib

#176 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by MuaDib »

hercegovac_pravi wrote:
MuaDib wrote:Vala su mi se na vrh glave popeli i Bošnjaci sa svojih 10 genocida, i Hrvati sa svojih 8 genocida i Srbi sa svojih 12 genocida. Samo se takmičite u repliciranju kvazihistorije, koja nema veze ni sa vremenom, ni sa prostorom, ni sa stvarnim konotacijama vremena u kom su navodno počinjeni. Svak je tamanio onog drugog kad je bio u većini.
Ti Bosnolog ohani malo sa ovom bošnjačkom mitomanijom, jer ona najviše slama kičmu bošnjačkom narodu, praveći kult žrtve, koje je mnoge narode na kraju i odveo u propast. I koji je najopasnija vrsta genocida - samogenocida. Bošnjacima su svi krivi, samo oni nisu krivi. De malo pročitaj šta su radili mnogi Bošnjaci po Hercegovini u XIX vijeku, pogledaj malo jame gdje su žive ljude spaljivali po Nevesinju, Gacku, Ljubinju, itd...A da ne govorim o bošnjačkim spahijama i njihovom kabadahijskom ponašanju, posebno prema kršćanima. Pa kršćani su u BiH sve do dolaska Austro-Ugarske bili građani drugog reda i sada neki slave to doba. I čudiš se što je postojala mržnja i što je dolazilo do protjerivanja muslimana, što osuđuješ, a sa istim žarom mržnje i sličnim argumentima govoriš o srpskoj politici. I nije to samo bosanski fenomen, već je i srbijanski, i crnogorski, i rumunski, u bugarski, i makedonski, i grčki, pa čak i albanski i turski. Pljuješ po Kraljevini Jugoslaviji, a prešućuješ da su bošnjački prvaci su bili najveća uzdanica Kralju, glasali su za vidovdanski ustav, preglasavajući sa Srbima, Hrvate i KPJ, stvarajući uslove za dominaciju velikosrpke buržoazije. Koja je i iznjedrila četnički pokret, a pod uticejem Kneza Pavla, na kraju likvidirala i Spahu. I opet se vrtimo u krugu šta je ko kome uradio. Šta sada treba sve Srbe i Hrvate protjerati iz BiH, koji ne prihvataju teze da je njihova politika uvjek bila genocidna, loša prema komšijama, da je njihova crkva genocidna, kultura zasnovana na ubilačkom guslarstvu i slične nebuloze, koje se nastoje nametnuti kao javno mišljenje i koje se iz dana u dan prosipaju po našem javnom prostoru. Ako ćemo iskreno najveće žrtve genocida u BiH u XX vijeku su Srbi, gdje AUM monarhija ubila oko 200 000, a NDH ubila između 300 i 400 hiljada Srba, na cijeloj teririji BiH. I sa ovakvim argumentima, samo dajete legitimitet Dobricinim, Smiljinim, Radovanovim, Biljaninim ili Vojislavovim argumentima. Jer je riječ o istom mehanizmu, pronađi uljeza i ukloni ga svim sredstvima. Ta nacionalna ideologija balkanskih naroda, mora stati ili ćemo nestati svi zajedno.
Ko nas bre zavadi ? Čitao sam do ovog boldanog i tu prestao...utuvite sebi u glavu da iznošenje činjenica nije mitomanija. To je rezervisano za tvoje.
Niko ne osporava da su ljudi bili žrtve raznoraznih zločinačkih pohoda koje je Balkan proživljavao. Ali stalno upiranje da je jedan narod isključivo zločinački, a da su drugi isključivo žrtve, je najodvratnija manipulacija. Koja samo jača i jedne i druge nacionaliste. A u BIH u XX vijeku nisu samo Bošnjaci pretpili genocidnu politiku, već su je i prtrpjeli Srbi. A upravo ignorisanje srpskih strahova, pod izgovorom "strašni Milošević", je i dovelo do ekspanzije šovinističke politike Karadžića, koja je prerasla u otvoreni fašizam. Fašizam koji je upravo počeo sa sličnim tezama kakve Bosnolog iznosi. Kult žrtve je obogaljio srpski narod. A to se sada dešava i sa bošnjačkim narodom. Sva priča i jednih i drugih je usmjerena na konačni obračun, ako se ne prihvati moje i samo moje mišljenje.

Kao što Bosnolog sada govori ovo:
Nad Bosnjacima traje nacertanijski 150 godina kontonuirani velikosrpski genocid,..on je posebno bio izrazen kroz dvije velikosrpske okupatorske tvorevine (Srboslavije) zapocete balkanskim ratovima i okupacijom Sandzaka, najvece razmjere genocida i etnickog ciscenja nad Bosnjacima desio se u periodu 1911-1995 godine,...devedesete su bile samo nastavak kontinuirane velikosrpske ideologije "Krvi i Tla".
Tako je slično Karadžić govorio pred rat ovo, parafraziram:
Nad Srbima traje 600-godišnji genocid, koji su započeli Turci na Kosovu polju, a kontinuirano provodili Austrija, Ugarska, Hrvatska, Albanija i Bugarska. Što je posebno bilo izraženo u dvija zlotvorska carstva Austriju i Tursku, te njihove nasljednike Hrvate i Muslimane. Iz stoljeća u stoljeće su samo modifikovali etničko čišćenje, od velike seobe Srba u Vojvodinu, pogromu Srba u brojim ustancima, I svjetskom ratu, zatim u NDH itd.,itd.,itd...
dakle riječ je o istom obrascu, riječ je o istom načinu mišljenja i ponašanja, samo su uloge zamjenjene.
dragan.s

#177 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

hercegovac_pravi wrote:
uglavnomja wrote:pobjegli od cetnika, od ju vojske, od srpske vojske, od vrs, od mladica i slicnih.

ti ne kontas sta ja hocu da kazem, tema emisije nije rat, nego izbjeglice.
Dobro, pa što bi onda tim IZBJEGLICAMA oduzimali i ono malo što im je ostalo? Jer nisu valjda postali izbjeglice svojom voljom?
Neki i jesu, ali većina nije. Danas sam pričao sa prijateljem nešto na tu temu. I ja i on bili tu čitav rat, trunuli u rovu i za šta? Ja rintam za neku siću, on pola godine provede u Rusiji da bi ishranio porodicu. Složili smo se obojica da bi bolje prošli u životu da smo dali petama vjetra 1992-e u neku skandinavsku državu i sad dolazili u kurtoazne posjete rodbini.
Ali ono što jeste na njima i samo na njima je povratak. Povrat imovine je završene, odavno već postoji sloboda kretanja, ni od koga više ovdje ne zavisi njihov povratak, samo od njih.
hercegovac_pravi

#178 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by hercegovac_pravi »

uglavnomja wrote:sad ja ne kontam :?

ko im sta oduzima?

bosansko drzavljanstvo, naciju, pravo da budu statisticki podatak u zemlji sa kojom imaju jako malo veza nakon 20 godina :-)
I onda se tu vraćamo do tog da li se radi o broju veš mašine ili o marki mašine? Da se radi samo o broju sigurno se ovolika dreka nebi dizala oko popisa. Ako se radi samo o statističkom broju, čemu onda izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti??? ..
E sad tako izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti tim ljudima (prognanim i izbjeglicama) oduzima se pravo da budu dio svog naroda u svojoj državi?? Kontaš ili opet jok?
uglavnomja

#179 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by uglavnomja »

hercegovac_pravi wrote: Kakve veze imaju Bošnjaci sa tim što su se ta divlja plemena tamanila imeđu sebe u zadnjih 150 - 200 godina ???
Ovdje niko ne pljuje ni po srpskom ni po hrvatskom narodu. Jedino ako ti misliš da su svi srbi i hrvati nacisti onda je to do tebe. Nema to nikakve veze sa Bošnjačkim nacionalistima.
A put do istine se zna. Iznošenje istine pa koliko god ona bila bolna po nacističke nakaze i ove što prodaju parolu "ko nas bre zavadi"...dakle zapamtite da nikad više nećete biti u stanju da Bošnjacima oduzmete identitet, da ih institucionlno obespravite i svezane dovedete na klanje..akve Bošnjake ste već sve pobili 92-ge i 93-će. Što prije shvatite da su vremena prošla vremena kad se kokarda mogla jednostavno zamijeniti petokrakom i prekonoći postati "narodni heroj", lakše će vam biti živjeti u našoj državi. Do tada, odguslaj nam jednom onu "četnicim došla vuna briju bradu bez safuna"...ali kao što već rekoh...nema od tog više ništa. ZA vijek vjekova

cuj vasoj drzavi :zzzz:

tvojoj i tvojih dijasporasa sa njemackim, svedskim, americkim i ostalim pasosima :lol:
dragan.s

#180 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

MuaDib wrote:...
dakle riječ je o istom obrascu, riječ je o istom načinu mišljenja i ponašanja, samo su uloge zamjenjene.
:thumbup:
cyprus

#181 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by cyprus »

hercegovac_pravi wrote:Notorna neistina. Rezultat genocida se anulira tako što se cilj zbog kojeg je gencoid napravljen satre u korjenu. Nešto kao nacistička Njemčaka..Kontaš?
Hmmm... ipak ne... Ukidanje nacističke Njemačke nije vratilo ubijene Jevreje u život...
hercegovac_pravi wrote:Da ali nema ni nacističke Njemačke koja je i provela taj genocid već postoji Njemačka koja se svake godine klanja žrtvama.
Istina. Ali zar to treba značiti da je genocid anuliran?
hercegovac_pravi wrote:Vidi iznad....nema ni nacističke Njemačke
Vidio...
hercegovac_pravi wrote: :? Šta reče jadan bio? šta to provali pa osta živ :-) Po tebi bi onih 40 + % Bošnjaka koji su živjeli na teritoriji današnje genocidne tvorevine "eto samo tako" prihvatilo krsne slave i svetosavske institucije. Pa da su to htjeli ostali bi u četnoslaviji
Rekao sam to što sam rekao. Prvo, etničko čišćenje nije isto što i genocida, a drugo Republika Srpska je mogla biti stvorena i bez etničkog čišćenja. A ko kaže da bi Republika Srpska sa 40% Bošnjaka imala svoju krsnu slavu? Genocid je bio više otežavajuća, nego olakšavajuća okolnost njenim stvaraocima... Dakle, RS stoji na temeljima Dejtona, bez Dejtona nje danas ne bi bilo u legalnom obliku...
hercegovac_pravi wrote:Pa naravno da i Bošnjaci i Hrvati smatraju da tu zločinačku tvorevinu treba ukinuti. Tamo i dan danas zločinci šeću ulicama. I šta ti očkuješ od žrtava? Da gledaju krvoloka kako im se ceri u facu? I to je ono o čemu ti pričam kada kažem da se rezultati genocida moraju satrati u korjenu. Ali znaš ti dobro šta ti ja govorim već pokušavaš prosuti šuplju ..
Od žrtava ne očekujem ništa... Od pravosuđa očekujem da ukloni zločince sa slobode, a od nacionalista da prestanu zloupotrebljavati tuđu muku...
hercegovac_pravi wrote:Čuj bogati :-) a krsne slave? a sistem obrazovanja? a institucionalna diskriminacija...itd...itd...ma valjaš gluposti. i tebi samom je to jasno..ali eto nek se lupa pa šta bilo
Opet ponavljam da Bošnjaka i Hrvata danas ima u RS-u više, krsnih slava i institucionalne diskriminacije bi bilo manje... A Bošnjaka i Hrvata je u RS-u danas moglo biti više da su bošnjačka i hrvatska politika tako htjele... Međutim, Fadila Banjanovića je bilo premalo, a nacionalista na daljinski previše... Ovim uopšte ne amnestiram srpsku politiku, jer se dobro zna čije je maslo etničko čišćenje i genocid na prostoru RS-a (eto samo da uđe u zapisnik, jer mi forumske patriote vrlo lako kače svakojake epitete)...
cyprus

#182 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by cyprus »

hercegovac_pravi wrote:
cyprus wrote:Bosnolog, trebaju li ti gusle?
Jeli nudiš svoje na pozajmicu ?
Meni mitologija nije jača strana, tako da si me pomiješao sa nekim...
uglavnomja

#183 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by uglavnomja »

hercegovac_pravi wrote:
uglavnomja wrote:sad ja ne kontam :?

ko im sta oduzima?

bosansko drzavljanstvo, naciju, pravo da budu statisticki podatak u zemlji sa kojom imaju jako malo veza nakon 20 godina :-)
I onda se tu vraćamo do tog da li se radi o broju veš mašine ili o marki mašine? Da se radi samo o broju sigurno se ovolika dreka nebi dizala oko popisa. Ako se radi samo o statističkom broju, čemu onda izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti??? ..
E sad tako izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti tim ljudima (prognanim i izbjeglicama) oduzima se pravo da budu dio svog naroda u svojoj državi?? Kontaš ili opet jok?
niko im nije oduzeo pravo da dodju kuci, na adresu na kojoj su prijavljeni (ako su :oops: ) i da sacekaju popis.

kome je to vazno naci ce nacin da se tuspasi :-)
nije im vazno, boli ih peta, veze nemaju sta se u bosni desava, vaznija im je rata kredita i novi mobitel od svih izbora i popisa u bosni.

a ves masina, zaboravio si, nije vazan tip, nego zemlja porijekla :D
dragan.s

#184 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

hercegovac_pravi wrote: I onda se tu vraćamo do tog da li se radi o broju veš mašine ili o marki mašine? Da se radi samo o broju sigurno se ovolika dreka nebi dizala oko popisa. Ako se radi samo o statističkom broju, čemu onda izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti??? ..
Izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti je potrebno zbog etničkog pariteta koji je ustanovljen u svim zakonima ove države uključujući i Ustav. Od izbora sudija, prijema vojnika u OS BiH, zapošljavanja u državne institucije svugdje se koristi etnički paritet. Trenutno se koriste podatci iz popisa 1991-e, a kad se proglase konačni rezultati ovog popisa oni će se koristiti kao mjerodavni.
Etničko izjašnjavanje nije obavezno prema smjernicama EU, ali nije ni zabranjeno.
hercegovac_pravi

#185 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

MuaDib wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ko nas bre zavadi ? Čitao sam do ovog boldanog i tu prestao...utuvite sebi u glavu da iznošenje činjenica nije mitomanija. To je rezervisano za tvoje.
Niko ne osporava da su ljudi bili žrtve raznoraznih zločinačkih pohoda koje je Balkan proživljavao. Ali stalno upiranje da je jedan narod isključivo zločinački, a da su drugi isključivo žrtve, je najodvratnija manipulacija. Koja samo jača i jedne i druge nacionaliste. A u BIH u XX vijeku nisu samo Bošnjaci pretpili genocidnu politiku, već su je i prtrpjeli Srbi. A upravo ignorisanje srpskih strahova, pod izgovorom "strašni Milošević", je i dovelo do ekspanzije šovinističke politike Karadžića, koja je prerasla u otvoreni fašizam. Fašizam koji je upravo počeo sa sličnim tezama kakve Bosnolog iznosi. Kult žrtve je obogaljio srpski narod. A to se sada dešava i sa bošnjačkim narodom. Sva priča i jednih i drugih je usmjerena na konačni obračun, ako se ne prihvati moje i samo moje mišljenje.

Nad Bosnjacima traje nacertanijski 150 godina kontonuirani velikosrpski genocid,..on je posebno bio izrazen kroz dvije velikosrpske okupatorske tvorevine (Srboslavije) zapocete balkanskim ratovima i okupacijom Sandzaka, najvece razmjere genocida i etnickog ciscenja nad Bosnjacima desio se u periodu 1911-1995 godine,...devedesete su bile samo nastavak kontinuirane velikosrpske ideologije "Krvi i Tla".
Tako je slično Karadžić govorio pred rat ovo, parafraziram:
Nad Srbima traje 600-godišnji genocid, koji su započeli Turci na Kosovu polju, a kontinuirano provodili Austrija, Ugarska, Hrvatska, Albanija i Bugarska. Što je posebno bilo izraženo u dvija zlotvorska carstva Austriju i Tursku, te njihove nasljednike Hrvate i Muslimane. Iz stoljeća u stoljeće su samo modifikovali etničko čišćenje, od velike seobe Srba u Vojvodinu, pogromu Srba u brojim ustancima, I svjetskom ratu, zatim u NDH itd.,itd.,itd...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Same činjenice koje su danas svima dostupne upućuju upravo na to da su samo i isključivo pripadnici srpskog naroda, institucija koje su birali pripadnici istog tog naroda počinili genocid u Bosni i Hercegovini. Poznato nam je kome iznošenje takvih činjenica smeta.
Dalje, kad su Srbi pretrpjeli genocid? Ja sam se do sada nalušao raznih mitova. Međutim loša strana mitova je da uvjek nedostaje činjenica. Dalje, ako je istina to što tvrdiš, pa ko onda sravni Vukovar, ko pokla istočnu Bosnu 43-će, ko masakrira Sandžak 913-te itd..itd..Pusti relativizaciju..ta vremena su davno iza nas. Kao što već rekoh, mjenjanje kokarde sa petokrakom neće više proći.
Razlika je ogromna jer Bosnolog tu tezu podkrijepi urednim člankom koji to potvrđuje. A sa čim je to potvrdio pišopija? To ti samo govori o svijesti naroda i ništa drugo.
hercegovac_pravi

#186 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

uglavnomja wrote:
hercegovac_pravi wrote: Kakve veze imaju Bošnjaci sa tim što su se ta divlja plemena tamanila imeđu sebe u zadnjih 150 - 200 godina ???
Ovdje niko ne pljuje ni po srpskom ni po hrvatskom narodu. Jedino ako ti misliš da su svi srbi i hrvati nacisti onda je to do tebe. Nema to nikakve veze sa Bošnjačkim nacionalistima.
A put do istine se zna. Iznošenje istine pa koliko god ona bila bolna po nacističke nakaze i ove što prodaju parolu "ko nas bre zavadi"...dakle zapamtite da nikad više nećete biti u stanju da Bošnjacima oduzmete identitet, da ih institucionlno obespravite i svezane dovedete na klanje..akve Bošnjake ste već sve pobili 92-ge i 93-će. Što prije shvatite da su vremena prošla vremena kad se kokarda mogla jednostavno zamijeniti petokrakom i prekonoći postati "narodni heroj", lakše će vam biti živjeti u našoj državi. Do tada, odguslaj nam jednom onu "četnicim došla vuna briju bradu bez safuna"...ali kao što već rekoh...nema od tog više ništa. ZA vijek vjekova

cuj vasoj drzavi :zzzz:

tvojoj i tvojih dijasporasa sa njemackim, svedskim, americkim i ostalim pasosima :lol:
Naravno i mojoj državi koja je sticajem okolnosi i država tih istih izbjeglica. Znam da ti smeta što ja ne želim da se odreknem ali nek oni o tome odluče. Zašto ti misliš da si bogom data osoba koja na takvo što ima pravo?
hercegovac_pravi

#187 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

čovjek tikva wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
čovjek tikva wrote:
odakle bošnjacima monopol na genocid? reko smail čekić? i drugi su pretrpljavali genocid u bosni i sad kao da se ništa nije desilo.

nije problem anuliranje rezultata genocida, već selektivno anuliranje rezultata genocida.
Presudio MSP 2007. u članu 36. te Presude u slučaju BiH v.s. SRJ/SiCg tako što su imenovani počinitelji GENOCIDA.

Btw, sa genocidom tokom WWII Bošnjaci nemaju ništa, nikakvog oblika vlasti nisu imali, bili su vegetacija, cvijeće koje su pravi vlastodršci zalijevali pozicijama malo vrijednim u Vladi NDH kao što je bio doglavnik.

ti si relativizator ustaškog genocida koji je po obimu puno veći nego zbir svih žrtava u zadnjem ratu uključujući i vojnike i civile na svim stranama.

mnogi bošnjaci su bili u ustašama a imali su i ss handžar diviziju. sve je to perfektno dokumentovano i reći da "nemaju ništa" s tim je van svake pameti.
Ništa ja ne relativiziram već tražim da dostaviš potvrdu tog genocida. Koji je sud donio presudu o genocidu koji je izvršen nad Srbima u toku drugog svjetskog rata? Izvoli dostavi mi takvu presudu.

Dalje bilo je nešto Bošnjaka i u bivšej tzv. vrs. Međutim niti jedan nije osuđen za genocid. E sada što su tebi gusle i brlja bubnule u tikvu..to ti je dugi par opanaka..
dragan.s

#188 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

hercegovac_pravi wrote: Dalje, kad su Srbi pretrpjeli genocid? Ja sam se do sada nalušao raznih mitova. Međutim loša strana mitova je da uvjek nedostaje činjenica. Dalje, ako je istina to što tvrdiš, pa ko onda sravni Vukovar, ko pokla istočnu Bosnu 43-će, ko masakrira Sandžak 913-te itd..itd..Pusti relativizaciju..ta vremena su davno iza nas. Kao što već rekoh, mjenjanje kokarde sa petokrakom neće više proći.
Od 1941-1945-te od strane ustaškog režima na čelu sa Antom Pavelićem. Ako ćemo se sporiti oko notornih činjenica onda nema ništa od rasprave.
Nije sporno ni da su četnici klali po Istočnoj Bosni (i prije 43-će) ni da je vojska Kraljevine Srbije činila zločine po Kosovu i Sandžaku. Sve su to notorne činjenice.
Razlika je ogromna jer Bosnolog tu tezu podkrijepi urednim člankom koji to potvrđuje. A sa čim je to potvrdio pišopija? To ti samo govori o svijesti naroda i ništa drugo.
Nije sporan članak (ovdje ne raspravljamo sa autorom članka) već zaključak koji on izvodi, a to je da je gro Bošnjaka iz BiH izbjegao nakon 1918-te. Uz falsifikat sliku. Dokazano da nije već za vrijeme A-U monarhije.
dragan.s

#189 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

hercegovac_pravi wrote: Ništa ja ne relativiziram već tražim da dostaviš potvrdu tog genocida. Koji je sud donio presudu o genocidu koji je izvršen nad Srbima u toku drugog svjetskog rata? Izvoli dostavi mi takvu presudu.
Zločin genocida je ustanovljen nakon II svjetskog rata i ni za holokaust nema nijedne presude za genocid.
Ali niko ne spori da je holokaust genocid (barem ne niko normalan). Prema tome nema presuda, ali zločin na Srbima u NDH ima sve elemente genocida.
Dalje bilo je nešto Bošnjaka i u bivšej tzv. vrs. Međutim niti jedan nije osuđen za genocid. E sada što su tebi gusle i brlja bubnule u tikvu..to ti je dugi par opanaka..
Imaš temu o handžar diviziji gdje pojedinici pišu prave hvalospjeve toj jedinici. Da li to sve Bošnjake stavlja u ustaše? Naravno da ne, ali moraš priznati da je jedan dio bio tamo i činio zločine. Drugi dio je bio u partizanima.
hercegovac_pravi

#190 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

cyprus wrote:
hercegovac_pravi wrote:Notorna neistina. Rezultat genocida se anulira tako što se cilj zbog kojeg je gencoid napravljen satre u korjenu. Nešto kao nacistička Njemčaka..Kontaš?
Hmmm... ipak ne... Ukidanje nacističke Njemačke nije vratilo ubijene Jevreje u život...
hercegovac_pravi wrote:Da ali nema ni nacističke Njemačke koja je i provela taj genocid već postoji Njemačka koja se svake godine klanja žrtvama.
hercegovac_pravi wrote:Vidi iznad....nema ni nacističke Njemačke
Vidio...
hercegovac_pravi wrote: :? Šta reče jadan bio? šta to provali pa osta živ :-) Po tebi bi onih 40 + % Bošnjaka koji su živjeli na teritoriji današnje genocidne tvorevine "eto samo tako" prihvatilo krsne slave i svetosavske institucije. Pa da su to htjeli ostali bi u četnoslaviji
Rekao sam to što sam rekao. Prvo, etničko čišćenje nije isto što i genocida, a drugo Republika Srpska je mogla biti stvorena i bez etničkog čišćenja. A ko kaže da bi Republika Srpska sa 40% Bošnjaka imala svoju krsnu slavu? Genocid je bio više otežavajuća, nego olakšavajuća okolnost njenim stvaraocima... Dakle, RS stoji na temeljima Dejtona, bez Dejtona nje danas ne bi bilo u legalnom obliku...
hercegovac_pravi wrote:Pa naravno da i Bošnjaci i Hrvati smatraju da tu zločinačku tvorevinu treba ukinuti. Tamo i dan danas zločinci šeću ulicama. I šta ti očkuješ od žrtava? Da gledaju krvoloka kako im se ceri u facu? I to je ono o čemu ti pričam kada kažem da se rezultati genocida moraju satrati u korjenu. Ali znaš ti dobro šta ti ja govorim već pokušavaš prosuti šuplju ..
Od žrtava ne očekujem ništa... Od pravosuđa očekujem da ukloni zločince sa slobode, a od nacionalista da prestanu zloupotrebljavati tuđu muku...
hercegovac_pravi wrote:Čuj bogati :-) a krsne slave? a sistem obrazovanja? a institucionalna diskriminacija...itd...itd...ma valjaš gluposti. i tebi samom je to jasno..ali eto nek se lupa pa šta bilo
Opet ponavljam da Bošnjaka i Hrvata danas ima u RS-u više, krsnih slava i institucionalne diskriminacije bi bilo manje... A Bošnjaka i Hrvata je u RS-u danas moglo biti više da su bošnjačka i hrvatska politika tako htjele... Međutim, Fadila Banjanovića je bilo premalo, a nacionalista na daljinski previše... Ovim uopšte ne amnestiram srpsku politiku, jer se dobro zna čije je maslo etničko čišćenje i genocid na prostoru RS-a (eto samo da uđe u zapisnik, jer mi forumske patriote vrlo lako kače svakojake epitete)...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Notorna neistina. Rezultat genocida se anulira tako što se cilj zbog kojeg je gencoid napravljen satre u korjenu. Nešto kao nacistička Njemčaka..Kontaš?
Pa ti tvrdiš da je za anulianje genocida neophodno mrtve vraititi u život. Ne ja. Dakle to je tvoje mjerilo a ne moje. Po mojoj mjeri sasvim je dovoljno što je nacistička Njemačka nestala u prahu. To je anuliranje odnosno uništavanje razloga zbog kojeg se genocid desio.
Naravno da znači. Jer da genocid nije anuliran onda bi nacistička Njemačka nastavila postojati..
Čuj bogati? A šta ćeš misliti kad se donese presuda pišopiji i usranku? Uostalom znaš li koja je prva opština u BiH za koju postoji presuda o genocidu?
Dalje, ispade po tebi onda da je etničko čišćenje uredu a genocid nije..zbogom pameti..
Kako je to genocidna tvorevina mogla biti napravljena sa (nije 40% Bošnjaka već više od 40%, čak šta više, radi se o 47%. i dodaj tu i Hrvate pa se saberi..) sa toliko nesrba u njoj? Uostalom imaš one famozne zaključke sa "skupštine" u kojoj jasno stoji o čemu se radi..ali nek se relativizira..mada nema više prođe i to je ono što vas peče.
I ko kaže da bi genocidna tvorevina uopšte bila napravljena sa tolikim brojem nesrba u njoj. A ne još da bi imala krsnu slavu. Pa zbog tog je genocid i počinjen..
Aha, znači od istih onih institucija koje su počinile genocid ti očekuješ da uklone same sebe.....aferim
Pa zašto ih nema više? O tome se i radi. Dakle, ostale su institucije koje su počinile genocid. Dokumentovano od strane najkredibilnijih instanci pravde i ti diplaš o nedostatu Bošnjaka i Hrvata u genocidnoj tvorevini...zbogom pameti..
Salonski Kriticar

#191 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Salonski Kriticar »

Otisli smo od teme.

Sve je vrlo jednostavno - ljudi se popisuju tamo gdje zive duze od sest mjeseci u godini, jer cine stanovnistvo (ne drzavljane) tog sela, grada, drzave. Ko silno zeli da bude stanovnik BiH, bujrum, nek' dodje i zivi s nama duze od sest mjeseci u godini. :)
hercegovac_pravi

#192 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

dragan.s wrote:
hercegovac_pravi wrote: I onda se tu vraćamo do tog da li se radi o broju veš mašine ili o marki mašine? Da se radi samo o broju sigurno se ovolika dreka nebi dizala oko popisa. Ako se radi samo o statističkom broju, čemu onda izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti??? ..
Izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti je potrebno zbog etničkog pariteta koji je ustanovljen u svim zakonima ove države uključujući i Ustav. Od izbora sudija, prijema vojnika u OS BiH, zapošljavanja u državne institucije svugdje se koristi etnički paritet. Trenutno se koriste podatci iz popisa 1991-e, a kad se proglase konačni rezultati ovog popisa oni će se koristiti kao mjerodavni.
Etničko izjašnjavanje nije obavezno prema smjernicama EU, ali nije ni zabranjeno.
Pa naravno. Uništiti, protjerati, žive spaliti, počiniti genocid nad Bošnjačkoj etniji i onda tražiti da se izvrši popis po etničkoj pripadnosti po kome će se vršiti sve ove funkcije izvršne vlasi koje si gore nabrojao je konkretno šta?

Za mene je to samo davanje legaliteta rezultatima genocida i ništa drugo..
dragan.s

#193 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

hercegovac_pravi wrote: Pa naravno. Uništiti, protjerati, žive spaliti, počiniti genocid nad Bošnjačkoj etniji i onda tražiti da se izvrši popis po etničkoj pripadnosti po kome će se vršiti sve ove funkcije izvršne vlasi koje si gore nabrojao je konkretno šta?

Za mene je to samo davanje legaliteta rezultatima genocida i ništa drugo..
Koliko ljudi toliko mišljenja.
dragan.s

#194 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

Salonski Kriticar wrote:Otisli smo od teme.

Sve je vrlo jednostavno - ljudi se popisuju tamo gdje zive duze od sest mjeseci u godini, jer cine stanovnistvo (ne drzavljane) tog sela, grada, drzave. Ko silno zeli da bude stanovnik BiH, bujrum, nek' dodje i zivi s nama duze od sest mjeseci u godini. :)
:thumbup:
Nažalost ovdje su i jednostavne stvari komplikovane do bola.
hercegovac_pravi

#195 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

čovjek tikva wrote:
MuaDib wrote:
Vala su mi se na vrh glave popeli i Bošnjaci sa svojih 10 genocida, i Hrvati sa svojih 8 genocida i Srbi sa svojih 12 genocida. Samo se takmičite u repliciranju kvazihistorije, koja nema veze ni sa vremenom, ni sa prostorom, ni sa stvarnim konotacijama vremena u kom su navodno počinjeni. Svak je tamanio onog drugog kad je bio u većini.
Ti Bosnolog ohani malo sa ovom bošnjačkom mitomanijom, jer ona najviše slama kičmu bošnjačkom narodu, praveći kult žrtve, koje je mnoge narode na kraju i odveo u propast. I koji je najopasnija vrsta genocida - samogenocida. Bošnjacima su svi krivi, samo oni nisu krivi. De malo pročitaj šta su radili mnogi Bošnjaci po Hercegovini u XIX vijeku, pogledaj malo jame gdje su žive ljude spaljivali po Nevesinju, Gacku, Ljubinju, itd...A da ne govorim o bošnjačkim spahijama i njihovom kabadahijskom ponašanju, posebno prema kršćanima. Pa kršćani su u BiH sve do dolaska Austro-Ugarske bili građani drugog reda i sada neki slave to doba. I čudiš se što je postojala mržnja i što je dolazilo do protjerivanja muslimana, što osuđuješ, a sa istim žarom mržnje i sličnim argumentima govoriš o srpskoj politici. I nije to samo bosanski fenomen, već je i srbijanski, i crnogorski, i rumunski, u bugarski, i makedonski, i grčki, pa čak i albanski i turski. Pljuješ po Kraljevini Jugoslaviji, a prešućuješ da su bošnjački prvaci su bili najveća uzdanica Kralju, glasali su za vidovdanski ustav, preglasavajući sa Srbima, Hrvate i KPJ, stvarajući uslove za dominaciju velikosrpke buržoazije. Koja je i iznjedrila četnički pokret, a pod uticejem Kneza Pavla, na kraju likvidirala i Spahu. I opet se vrtimo u krugu šta je ko kome uradio. Šta sada treba sve Srbe i Hrvate protjerati iz BiH, koji ne prihvataju teze da je njihova politika uvjek bila genocidna, loša prema komšijama, da je njihova crkva genocidna, kultura zasnovana na ubilačkom guslarstvu i slične nebuloze, koje se nastoje nametnuti kao javno mišljenje i koje se iz dana u dan prosipaju po našem javnom prostoru. Ako ćemo iskreno najveće žrtve genocida u BiH u XX vijeku su Srbi, gdje AUM monarhija ubila oko 200 000, a NDH ubila između 300 i 400 hiljada Srba, na cijeloj teririji BiH. I sa ovakvim argumentima, samo dajete legitimitet Dobricinim, Smiljinim, Radovanovim, Biljaninim ili Vojislavovim argumentima. Jer je riječ o istom mehanizmu, pronađi uljeza i ukloni ga svim sredstvima. Ta nacionalna ideologija balkanskih naroda, mora stati ili ćemo nestati svi zajedno.

svaka ti čast. malo je pravih ljudi kao ti a previše fašista poput bosnologa, hercegovca, devetki i sličnih u bošnjačkom javnom prostoru. sve od učiteljica u vrtićima pa do reisa su profašistički nastrojeni i truju nadolazeće generacije fašizmom po identičnom obrascu sa kojim su se ispirali mozgovi srpskih generacija u ranim devedesetim.

svim ovim likovima ni najmanje ne smeta zločin kao zločin već ih svrbe ruke da oni uzmu nož i počnu klat a ne neki tamo sa druge strane. sve je to potpuno isto, za njih tuđe žrtve i ne postoje, izmišljene su ili zaslužene.
Fašista je onaj ko počini genocid. Fašista je onaj ko traži i želi legalizirati rezultate najgnusnijih zločina koje je moderna Evropa vidjela još od vremena Hitlera...Fašista je onaj kome je usranko eroj a pišopija idol...kontaš?
A najveći je nacista onaj ko negira genocid.
hercegovac_pravi

#196 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

čovjek tikva wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Same činjenice koje su danas svima dostupne upućuju upravo na to da su samo i isključivo pripadnici srpskog naroda, institucija koje su birali pripadnici istog tog naroda počinili genocid u Bosni i Hercegovini. Poznato nam je kome iznošenje takvih činjenica smeta.
Dalje, kad su Srbi pretrpjeli genocid? Ja sam se do sada nalušao raznih mitova. Međutim loša strana mitova je da uvjek nedostaje činjenica. Dalje, ako je istina to što tvrdiš, pa ko onda sravni Vukovar, ko pokla istočnu Bosnu 43-će, ko masakrira Sandžak 913-te itd..itd..Pusti relativizaciju..ta vremena su davno iza nas. Kao što već rekoh, mjenjanje kokarde sa petokrakom neće više proći.
ti nisi čuo za jasenovac i nezavisnu državu hrvatsku ili si samo relativizator?
Naravno da sam čuo. Zašto pitaš?
dragan.s

#197 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

hercegovac_pravi wrote: Fašista je onaj ko počini genocid. Fašista je onaj ko traži i želi legalizirati rezultate najgnusnijih zločina koje je moderna Evropa vidjela još od vremena Hitlera...Fašista je onaj kome je usranko eroj a pišopija idol...kontaš?
A najveći je nacista onaj ko negira genocid.
Je li to za sebe govoriš pošto očito negiraš sve genocide za koje ne postoje sudske presude?
hercegovac_pravi

#198 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

dragan.s wrote:
hercegovac_pravi wrote: Dalje, kad su Srbi pretrpjeli genocid? Ja sam se do sada nalušao raznih mitova. Međutim loša strana mitova je da uvjek nedostaje činjenica. Dalje, ako je istina to što tvrdiš, pa ko onda sravni Vukovar, ko pokla istočnu Bosnu 43-će, ko masakrira Sandžak 913-te itd..itd..Pusti relativizaciju..ta vremena su davno iza nas. Kao što već rekoh, mjenjanje kokarde sa petokrakom neće više proći.
Od 1941-1945-te od strane ustaškog režima na čelu sa Antom Pavelićem. Ako ćemo se sporiti oko notornih činjenica onda nema ništa od rasprave.
Nije sporno ni da su četnici klali po Istočnoj Bosni (i prije 43-će) ni da je vojska Kraljevine Srbije činila zločine po Kosovu i Sandžaku. Sve su to notorne činjenice.
Nije sporan članak (ovdje ne raspravljamo sa autorom članka) već zaključak koji on izvodi, a to je da je gro Bošnjaka iz BiH izbjegao nakon 1918-te. Uz falsifikat sliku. Dokazano da nije već za vrijeme A-U monarhije.
De bola neku presudu dostavi pa da nastavimo dalje.

Pa dašta je već izbjegao? Otkud onda oni milioni Bošnjaka po Turskoj?
Salonski Kriticar

#199 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Salonski Kriticar »

Hercegovac, sta si se ti svezao tih presuda?

Ako je potrebna presuda da verifikuje genocid, onda je jedini genocid koji su Bosnjaci dozivjeli onaj u Srebrenici 1995. godine. Po tome, nista drugo, nikad i nigdje nije bio genocid nad Bosnjacima. Osim u toj jednoj opstini te jedne godine.
hercegovac_pravi

#200 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

dragan.s wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ništa ja ne relativiziram već tražim da dostaviš potvrdu tog genocida. Koji je sud donio presudu o genocidu koji je izvršen nad Srbima u toku drugog svjetskog rata? Izvoli dostavi mi takvu presudu.
Zločin genocida je ustanovljen nakon II svjetskog rata i ni za holokaust nema nijedne presude za genocid.
Ali niko ne spori da je holokaust genocid (barem ne niko normalan). Prema tome nema presuda, ali zločin na Srbima u NDH ima sve elemente genocida.
Imaš temu o handžar diviziji gdje pojedinici pišu prave hvalospjeve toj jedinici. Da li to sve Bošnjake stavlja u ustaše? Naravno da ne, ali moraš priznati da je jedan dio bio tamo i činio zločine. Drugi dio je bio u partizanima.
Eh pa to je već druga pjesma. Počinjeni genocid i elementi genocida su dvije različite stvari.
Ko kaže da za Holokaust nema niti jedna presuda za genocid?? Jeli me ti stvarno zezaš ili šta??? Ne kontam :shock:
Za ovaj drugi dio posta..handžar diviziju i njeno postojanje niko ne spori. Baš kao i ono nešto Bošnjaka u bivšoj tzv vrs. Ali to nema ama baš nikave veze sa genocidom. Povezivanje tih hajvana sa genocidom je natezanje istorije odnosno mitomanija.
Locked