Nego sjetih se sada par osoba koje su se iz sve snage zalile na dijasporu. Te ne valjaju, te nekulturni, te foliraju se... Par godina kasnije ti najglasniji su sami zavrsili u dijspori (iako im se gadila i strana zemlja i strani ljudi i nasi koji zive vani) i sada ista prica samo obratna ne valjaju oni dole samo traze pare... itd.
Isti fazon sa onima koji se dole zale kako sve ne valja sve je lose. Onda kada zavrse u dijaspori i onda ni vani im nista ne valja ako pada kisa oni se zale sto nije sunce, kada sunce sije zale se sto je prejako. Ako ih pozdravis ne valjas, ako ih ne pozdavis opet ne valjas. Ne valja im sto placaju poreze, ne valja im ni besplatan doktor ali mu idu jednom sedmicno iako im nije nista. I sve tako nase skole u BiH su najbolje, ali djecu ipak salju u strane skole. Nasi doktori sve znaju ma mrtve vracaju u zivot, ali ipak idu stranim doktorima... i da ne nabrajam vise mogla bi knjigu napisati..
Ponekad i mene zaraze tom svojom negativnoscu o svemu... onda zaboravim da uzivam u finim stvarima koje me okruzuju pa samo vidim sve negativno (iako je 80-90% stvari oko mene pozitivnih). Zato takve ljude treba zaobilaziti! Ovo zadnje je samo a reminder to myself