cyprus wrote:stokton wrote:cyprus wrote:
1. Ništa sad. Tako je kako je.
2. Pa i nije moja stvar kakvo ime nosite (tj. kako ti kažeš 'boli me tuki'), nisam ni rekao da jeste.
3. Ne smeta mi to ime. Ni najmanje.
4. Nema potrebe da mijenjam državu.
5. Ne vjerujem da će mi igdje biti bolje nego ovdje, samo ne iz razloga koje ti navodiš.
6. Ne lajem po najbrojnijem narodu i ne znam za šta bih to trebao snositi posljedice.
7. Ja vam (niti bilo ko moj) nikad nije određivao šta smijete biti, a šta ne.
8. Dakle, ne razumijem zašto mi se obraćaš na taj način.
ne pravi se ne vješt, ti i takvi ko ti ste ovdje samo da provocirate i da uništavate temu jer vam se ne odgovara(iz nekog razloga) i na taj način želite isprovocirat moderatore da zatvore temu da bi vam srce bilo na mjestu.
Jesi li Bošnjak?Jesi li glasao za ponuđene kandidate? Ako nisi zašto si na ovoj temi? Odgovor se sam nameće, što pokazuju tvoji postovi
Zašto je provokacija ako dam primjedbu za koju smatram da je sasvim na mjestu? Zaista smatram da je diskutabilno da li se neko ko se nikada nije izjašnjavao kao Bošnjak može proglasiti za najbitnijeg Bošnjaka ikad.
Bošnjak nisam, bar se ne izjašnjavam tako, al ko zna, možda me neko za 100 godina svrsta u iste. A ako tebi i pokretaču teme smeta ulazak ''mene i meni sličnih'' na temu, trebalo je odmah u prvom postu okačit natpis 'zabranjeno psima i nebošnjacima'
I da, glasao sam u anketi... Za Aliju Izetbegovića, pošto je on daleko najvažnija bošnjačka ličnost u historiji, što ne znači nužno i da je najpozitivnija...
Otkud to da ti nikad nisi propitivao ni Srbe a ni Hrvate oko njihovog "prava" na ime naroda, kao i to koga ce i na osnovu kojih kriterija "utrpavati" u isti? Kako si , npr., zaboravio djelovanje Vase Pelagica zvani krajcar : na polju "posrbljavanja" pravoslavnog stanovnistva u BiH? Otkud potomci doseljenih Vlaha, svojedobno osmanskih akindzija u pohodima na zapad, u danasnjoj Bosanskoj Krajini, ili sto ti je jos geografski blize, Zagori

, na "spisku" danasnjih Srba?Zasto njima ne mudrujes kako nisu niti imaju prava zvati se Srbima?
Odgovor se namece sam po sebi- naucili ste jos u proslom sistemu, kad je jednom narodu,trecem po brojnosti u bivsoj nam "domovini", uskracivano pravo politickog naroda koje je za sobom povlacilo i pravo na jezik,naziv i kultur
ne institucije oficijelno do 1974-e a u praksi jos duze, skoro do ovog zadnjeg rata, igrati se dvostrukih mjerila, po kojima ono sto vazi za jedne- Srbe,Hrvate... ne vazi za druge- Bosnjake i obratno.Po tome, su pravoslavci i katolici u BiH, by default Srbi odnosno Hrvati, a muslimani u srbiji ili Crnoj Goru npr., ni u snu ne mogu biti Bosnjaci. Ili, "kopacemo " malo po rodoslovu danasnjih Bosnjaka pa cemo zakljuciti kako su konlglomerat ovih ili onih, ali necemo pomenuti onu morlacko-basibozuccku fazu predaka danjasnjih Srba.
Medutim, kolega, morat cete se navikavati na druga pravila igre- s ove strane nikad vise dozivit necete sutnju i nijemo slijeganje ramenima.Prosla su ta vremena za vik vikova, utivite to sebi u vusegla.
[/quote]
Sve to on i sam zna,al prije ili kasnije sve to dodje na svoje,ni u srbiji nisi mogao da zamislis da ce dopustiti da se kaze da pricas bosanskim jezikom,a sad ce biti i zvanicni jezik u skolama,samo polako sve ce to doci na svoje.