Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
respo wrote:
to sto ima kretena u cheersu koji bi se pripojili turskoj isto ne mjenja cinjenicu da kretena ima na obe strane s kojima ne zelim imati posla
evo ti ikota pa pravi dzamahiriju negdje daleko od mene u bosni necete
a slobodno zovnite bracu s pala pa pocnite stogodisnji rat
Izvini respo, ali i sam znas da poredjenje ne stoji. Sto se mene tice, mozemo odmah sutra imati referendum u Sarajevu da li hocemo ili necemo da se pripojimo Turskoj. Jer znam garant da vecina nece glasati za.
Sto se bas i ne moze reci za Srbe u istocnom Sarajevu. Ponavljam da morate pustiti njih da govore u svoje ime. Idi na njihove forume, na njihove ulice pa napravi anketu "zelite li ujedinjenje sa Sarajevom ili Srbijom" pa mi iskreno reci sta je vecina odgovorila.
frngla wrote:Nemojte me pogrešno shvatiti, al' ja sam se lično tukao do prije 5 godina sa tim likovima iz tzv. istočnog sarajeva, a vi ovdje pričate o nekom ujedinjeju i suživotu Dobrinjac sam, odrastao sam tu i sa tim ruralcima nema nikakvog ujedinjenja. Naravno, svaka čast izuzecima, ali na žalost vašu i moju takvih je jako malo. Tim ljudima koji rade u sarajevu, a dolaze iz tzv. i. sarajeva, sarajevo je obična krava muzara, a novac nose "svojima". Ne zavaravajte se, nema suživota tu ni mrva... Pitajte djecu, omladinu iz tzv. i. sarajeva sta misle o sarajevu i ujedinjenju... Pa tamo djeca na silu pričaju ekavicom itd. šega, šala, pošalica... Upis i ispis iz ove teme u jednom...
a nisi se tukao sa likovima sa alipasina svrakina pofalica?
nemam ja sta pricati o ujedinjenju kad je to vec ujedinjeno jer za mene je i to bosna i hercegovina ti ako to ne smatras bosnom onda imas velik problem
to sto ima onih koji me mrze me najmanje brine pa prvi komsija me mrzi zato jer nisam narkoman pa da ima mahalati o meni kako sam bio dobar a vidi me sada kakav sam
jer zaradjujem dovoljno za zivot ne vucajuci se po kvartu kladionicama i s kafe na kafu
sto ne sjednem ispred zgrade da bi ogovarao svakog drugog komsiju koji prodje i smijao se ako danas nema marku za kafu
i sam govoris o izuzecima e vidis ja cu se druziti sa tim izuzecima kao sto cu se druziti i sa izuzecima sa ove strane koje ne brine niti ih uopste interesuje ta prica srbi hrvati muslimani ovi oni nego normalni nasuprot glupih
Cuj ujedniti grad, da se sepure po nasem Sarajevu. nema teorije,treba referendum u sarajevu provesti, pa ne bi glasalo 2 posto za ujedninjenje. Svakom svoje
respo wrote:[a nisi se tukao sa likovima sa alipasina svrakina pofalica?
nemam ja sta pricati o ujedinjenju kad je to vec ujedinjeno jer za mene je i to bosna i hercegovina ti ako to ne smatras bosnom onda imas velik problem
to sto ima onih koji me mrze me najmanje brine pa prvi komsija me mrzi zato jer nisam narkoman pa da ima mahalati o meni kako sam bio dobar a vidi me sada kakav sam
jer zaradjujem dovoljno za zivot ne vucajuci se po kvartu kladionicama i s kafe na kafu
sto ne sjednem ispred zgrade da bi ogovarao svakog drugog komsiju koji prodje i smijao se ako danas nema marku za kafu
i sam govoris o izuzecima e vidis ja cu se druziti sa tim izuzecima kao sto cu se druziti i sa izuzecima sa ove strane koje ne brine niti ih uopste interesuje ta prica srbi hrvati muslimani ovi oni nego normalni nasuprot glupih
Tukao sam se i sa svrakindolcima i al'pasincima, ali ne iz istoga razloga
Ja to smatram dijelom BiH, ali ti isti likovi protiv kojih mi je 90% familije ratovalo, ja nastavio nastavio svoj neki ulični rat ne smatra... Ja lično ne dijelim ljude prema vjeri, dijelim ih na dobre i loše, ali tako je brate... Govorim ti iz prve ruke, nisam to gledao na televiziji, niti mi je od jaranicinog brata daidža, pa njegov jaran pričao... Ja sam te stvari živio i imam dosta "podsjetnika" na sve to.
Last edited by frngla on 14/02/2013 01:03, edited 1 time in total.
respo wrote:
to sto ima kretena u cheersu koji bi se pripojili turskoj isto ne mjenja cinjenicu da kretena ima na obe strane s kojima ne zelim imati posla
evo ti ikota pa pravi dzamahiriju negdje daleko od mene u bosni necete
a slobodno zovnite bracu s pala pa pocnite stogodisnji rat
Izvini respo, ali i sam znas da poredjenje ne stoji. Sto se mene tice, mozemo odmah sutra imati referendum u Sarajevu da li hocemo ili necemo da se pripojimo Turskoj. Jer znam garant da vecina nece glasati za.
Sto se bas i ne moze reci za Srbe u istocnom Sarajevu. Ponavljam da morate pustiti njih da govore u svoje ime. Idi na njihove forume, na njihove ulice pa napravi anketu "zelite li ujedinjenje sa Sarajevom ili Srbijom" pa mi iskreno reci sta je vecina odgovorila.
jesi i ti zapeo za to ujedinjenje
nema tu ujedninjenja kad to i jeste sarajevo za mene ce uvijek i biti i uvijek ce biti blize od jednih hadzica trnova tarcina ilijasa
sve ostalo je politika koja me ne zanima u ovom slucaju
Ja koliko vidim ko ne trazi belaja u istocnom sarajevu nece ga ni dobit i to nije samo u istocnom sarajevu nego na planeti zemaljskoj.U to istocno sarajevo moze uci ko hoce bez pasosa ili bilo kakve druge kontrole na"granici"koja je zacrtana tamo negdje...
To sto vecina srba tamo zivi ne znaci da je drugima zabranjeno krociti na to tlo.Rat je bio i ostavio je mnoge oziljke na svim stranama koje ne treba na silu ušivati,prikrivati...
Treba pustiti da vrijeme uradi svoje i raditi na poboljsanju ljudskih odnosa(ako je kome uopste do toga stalo)a ostalo ce vrijeme pokazati.Kad je vojska pred predsjednistvom strajkovala vidilo se (po meni) dovoljno sta je "obican narod" sve u stanju da uradi...
Jebo politicare oni su nas doveli svakako do onoga sto nam se desilo.
Last edited by Neradnik on 14/02/2013 01:04, edited 1 time in total.
Sa_u_srcu wrote:
Pitaj ti policajce, zdravstvene radnike, ljude iz prosvjete ili administracije da li bi se ujedinili sa Sarajevom kada bi do toga doslo...da li bi zeljeli imati plate kao ljudi koje dijeli kao neka entiteska linija...pa ces vidjeti odgovore...pusti se pala, sarajevo rs foruma...ko su uopste oni?? Neko znacajan??? .
Problem je sto vi govorite u ime Srba i mislite da znate bolje od njih sta zele. Oni da su htjeli zivjeti sa Bosnjacima ne bi masovno napustili grad. Da sutra bude referendum u Istocnom Sarajevu ogromna vecina ne da se ne bi ujedinila sa Sarajevom nego bi se pripojila Srbiji. Da li je to ispravno ili ne, u to ne ulazim ali to je realnost, to je njihova volja. A to sto vi imate par drugara tamo koji vikendom dolaze u Cheers ne promijeni to cinjenicu.
Ma meni stvarno Lukavica ne smeta, ako mi vjerujes...niti imam bilo kakav problem s tim dijelom grada...
Bio prije 2 dana cini mi se, u onoj sportskoj radnji...gledali nesto, ikreno sjebao se...i vjerovatno necu za dugo tamo vise otici, ne radi neke mrznje, nego apsolutno sto mi taj dio grada nema sta ponuditi, al bas nista...
Ne bih se slozio s tobom za taj referendum...sumnjam da bi Lukavica ili Pale glasali sa izdvajanje iz BIh, kada bi to bilo moguce, jer bi to bilo itekako pogubno za njih same... Ja apsolutno ne uzimam kao validno misljenje par kompleksasa...koji ima na obje strane...i iskreno bas bih volio da se provede taj referendum...da vidim i to...
respo wrote:
nema tu ujedninjenja kad to i jeste sarajevo za mene ce uvijek i biti i uvijek ce biti blize od jednih hadzica trnova tarcina ilijasa
Pa o tome ti kazem, tebi jeste, ali onima koji tamo zive nije.
Sa_u_srcu wrote:
Pitaj ti policajce, zdravstvene radnike, ljude iz prosvjete ili administracije da li bi se ujedinili sa Sarajevom kada bi do toga doslo...da li bi zeljeli imati plate kao ljudi koje dijeli kao neka entiteska linija...pa ces vidjeti odgovore...pusti se pala, sarajevo rs foruma...ko su uopste oni?? Neko znacajan??? .
Problem je sto vi govorite u ime Srba i mislite da znate bolje od njih sta zele. Oni da su htjeli zivjeti sa Bosnjacima ne bi masovno napustili grad. Da sutra bude referendum u Istocnom Sarajevu ogromna vecina ne da se ne bi ujedinila sa Sarajevom nego bi se pripojila Srbiji. Da li je to ispravno ili ne, u to ne ulazim ali to je realnost, to je njihova volja. A to sto vi imate par drugara tamo koji vikendom dolaze u Cheers ne promijeni to cinjenicu.
Ma meni stvarno Lukavica ne smeta, ako mi vjerujes...niti imam bilo kakav problem s tim dijelom grada...
Bio prije 2 dana cini mi se, u onoj sportskoj radnji...gledali nesto, ikreno sjebao se...i vjerovatno necu za dugo tamo vise otici, ne radi neke mrznje, nego apsolutno sto mi taj dio grada nema sta ponuditi, al bas nista...
Ne bih se slozio s tobom za taj referendum...sumnjam da bi Lukavica ili Pale glasali sa izdvajanje iz BIh, kada bi to bilo moguce, jer bi to bilo itekako pogubno za njih same... Ja apsolutno ne uzimam kao validno misljenje par kompleksasa...koji ima na obje strane...i iskreno bas bih volio da se provede taj referendum...da vidim i to...
bravo,pa oni žive od Sarajeva,da prekinu veze sve veze s nama pocrkali bi od gladi
Ne znam u cemu je problem?
Okacene su na temama koje su vezane za rat i nigdje nikoga ne vrijedjaju. Te fotografije mozes pronaci na fb stranici VRS i postavljaju ih borci.
Ne znam zasto se unistava tema? Cak je i na temama koje su posvecene ratu na ovom forumu vise tolerancije izmedju ratnih neprijatelja nego ovdje.
Gospodin_bez_kravate wrote:U to istocno sarajevo moze uci ko hoce bez pasosa ili bilo kakve druge kontrole na"granici"koja je zacrtana tamo negdje...
To sto vecina srba tamo zivi ne znaci da je drugima zabranjeno krociti na to tlo.Rat je bio i ostavio je mnoge oziljke na svim stranama koje ne treba na silu ušivati,prikrivati...
Šta misliš koliki je procenat Srba u Lukavici koji bi više voljeli da se njihov grad zove Srpsko Sarajevo nego Istočno Sarajevo? Otprilike.
respo wrote:[a nisi se tukao sa likovima sa alipasina svrakina pofalica?
Tukao sam se i sa svrakindolcima i al'pasincima, ali ne iz istoga razloga
Ja to smatram dijelom BiH, ali ti isti likovi protiv kojih mi je 90% familije ratovalo, ja nastavio nastavio svoj neki ulični rat ne smatra... Ja lično ne dijelim ljude prema vjeri, dijelim ih na dobre i loše, ali tako je brate... Govorim ti iz prve ruke, nisam to gledao na televiziji, niti mi je od jaranicinog brata daidža, pa njegov jaran pričao... Ja sam te stvari živio i imam dosta "podsjetnika" na sve to.
ne brini i ja sam bio u sarajevu citav rat
siguran sam da si 88-o i mladji po tipkanju ovdje
to sto si se tukao iz razloga ko je poceo rat a nisi ratovao je samo kao pokazivanje muda eto ja sam gazda tu i tu
pa gori su poslijeratni tinejdzeri nego oni koji su se gledali preko nisana
kad vidim danasnju omladinu sve nacionalista do nacionaliste svi bi nesto tukli bili jebali mater cetnicku ustasku balijsku a da im zapuca pobjegli bi prvi
ja ti opet govorim boli me briga ima li tamo tih koji bi da se odcijepe znam da ima al me ne zanimaju tih ima i s ove strane koji me isto ne zanimaju
zelim da imam oko sebe ljude koji su normalni kojima nije u glavi e tvoj cukundeda je mog cukundedu ubio u kosovskom boju 1389-e
Mnogi se u prsa busaju, drzava BiH jednistvena, cjelovita...na svakom pedlju ove teritorije..ali bi vrlo rado "berlinski zid" digli na Dobrinji. Aferim "patriote". Busa li se u prsa katkad
To ti je ona varijanta: " ma nisma ja rasista, nisam majke mi..uopste mi crnci ne smetaju, cak sta vise..ali eto, nekakvi su mi gadni..crni, drugaciji..daleko im kuca od moje..ali rasista, definitivno, nisam". E to je ta prica, odprilike.
I prestanite srati vise o ratu. Ovo nije tema o tome. Imate pdf vezano samo za to.
Dobro Respo rece, nekada ti blizi bude covjek iz Belgije ili Portorika, od onoga cija su vrata metar od tvojih.
država se pravi od dna ka vrhu a ne obratno. dakle malim koracima, mic po mic, svakodnevnim životom, kontaktima običnih ljudi. prvo da se ljudi naviknu jedni na druge pa da počnu zajednički rješavati probleme. a mnogi žele suprotno, da neko odjednom napravi krov i kaže ovo vam je sad država ima da se volite i živite skupa a pod krovom nikakve suštine nema.
respo wrote:
Pa o tome ti kazem, tebi jeste, ali onima koji tamo zive nije.
Pa ti razmisli ko je u pravu.
otkud ti znas da nekome tamo nije?
jesi sve tamo ispitao i dosao do tog zakljucka
nemoj generalizovati i balkanske zakljucke
svi tamo negdje su zli a s moje strane ako to i postoji to je pojedinacan slucaj
pristran si do zla boga
ako ti kazem da imam par drugova koji su cak bolji i od ovih ovdje i koji ce mi prije pomoci nego ovdje neki sta bi trebao odjebat ih samo zato jer im je prebivaliste u lukavici
trebam li ovamo biti sa nekim kretenima samo zato jer su "moji"
meni ne pada na pamet takav zivot a ti razmisli jesam li upravu
Gospodin_bez_kravate wrote:U to istocno sarajevo moze uci ko hoce bez pasosa ili bilo kakve druge kontrole na"granici"koja je zacrtana tamo negdje...
Šta misliš koliki je procenat Srba u Lukavici koji bi više voljeli da se njihov grad zove Srpsko Sarajevo nego Istočno Sarajevo? Otprilike.
To stvarno neznam al znam ovo srba sto sam prico sa njima a zive na palama,lukavici...sviju vuce nostalgija za proslim vremenom i niko al bas niko mi nije spomenuo kojekakvo srpsko sarajevo ili bilo sta na taj fol.Ljudi su o sebi pri sebi gledaju kako ce prezivjet dan za danom...kao i mi ovde.
Da kretena ima ima u to ne sumnjam al na takve nisam naletio jos u zivo samo po forumima,anketama na tv-u i sl. primjetim neka kretenska misljenja,zelje....
Gospodin_bez_kravate wrote:Ja koliko vidim ko ne trazi belaja u istocnom sarajevu nece ga ni dobit i to nije samo u istocnom sarajevu nego na planeti zemaljskoj.U to istocno sarajevo moze uci ko hoce bez pasosa ili bilo kakve druge kontrole na"granici"koja je zacrtana tamo negdje...
Treba pustiti da vrijeme uradi svoje i raditi na poboljsanju ljudskih odnosa(ako je kome uopste do toga stalo)a ostalo ce vrijeme pokazati.Kad je vojska pred predsjednistvom strajkovala vidilo se (po meni) dovoljno sta je "obican narod" sve u stanju da uradi... Jebo politicare oni su nas doveli svakako do onoga sto nam se desilo.
Ne, ne i ne, upravo je to floskula koju zele da cuju od nas. Kako je ovo sve bila ruzna igra nekih politicara koji su nas zavadili i naravno pored toga svemocna Amerika.
Do ovoga te dovelo to sto su politicki predstavnici srpskog naroda imali viziju da svoj teritoriji etnicki ociste i da stvore veliku srbiju.
da i?
inace citava lukavica su sve srpski predstavnici
a ovamo na bascarsiji sve pacifisti u pm
sto si tako ogranicen u lukavici znam ljudi koji i nisu takvi nego su npr kao natasa kandic cedo jovanovic i taj profil al jok nekima svi su oni isti
-LIBERO- wrote:Mnogi se u prsa busaju, drzava BiH jednistvena, cjelovita...na svakom pedlju ove teritorije..ali bi vrlo rado "berlinski zid" digli na Dobrinji. Aferim "patriote". Busa li se u prsa katkad
To ti je ona varijanta: " ma nisma ja rasista, nisam majke mi..uopste mi crnci ne smetaju, cak sta vise..ali eto, nekakvi su mi gadni..crni, drugaciji..daleko im kuca od moje..ali rasista, definitivno, nisam". E to je ta prica, odprilike.
I prestanite srati vise o ratu. Ovo nije tema o tome. Imate pdf vezano samo za to.
Dobro Respo rece, nekada ti blizi bude covjek iz Belgije ili Portorika, od onoga cija su vrata metar od tvojih.
Jeli ti brani neko? Idi izlazi tamo, nek' ti salju ture jelen piva, pjevaj s njima, druzi se, dijeli muku.
A sutra kupi "Nedjeljnik" i procitaj milenijski intervju sa Dodikom i njihovom vizijom zadnjeg bastiona srpstva.
Dodik= svi Srbi (jel i ovi koji nisu u RS-u)
Bakir= svi Bosnjaci.
Covic=svi Hrvati?
Pusti mi se te demagogij i balkanskih shvatanja kolektiviteta.
I da. Ne brani mi niko, niti mi moze zabraniti. I vrlo rado cu komunicirati, druziti se sa normalnim ljudima i iz Kostarike ili Eritreje , sto ne bih sa onima gdje nas "dijeli" imaginarna granica.