Novi mercedes A klase ima francuski motor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#176 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
najbolji primjer protiv tog tvog twin turba je golf 7 quattro turbo koji ce otresti tog twina dok kazes golf
jebote koja nebuloza
poredjenje ti je kao da kazes vidis moj autic 1:24 je veci od tvog 1:32
kad kazem ajde poredi sa mojim 1:24 onda kazes moze evo vidis da je moj 1:16 veci od tog 1:24
jebote koja nebuloza
kad kazem ajde poredi sa mojim 1:24 onda kazes moze evo vidis da je moj 1:16 veci od tog 1:24
-
emko1234
#177 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
tvoje mentalne sposobnosti su nedostatne da bi se normalno uklopio u ovaj razgovor, zato cu te zamolit da ignorises moje postove jer mi tvoji odgovori samo dizu pritisak.respo wrote:najbolji primjer protiv tog tvog twin turba je golf 7 quattro turbo koji ce otresti tog twina dok kazes golf
jebote koja nebuloza
- respo
#178 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
dizu ti pritisak jer moji odgovori te spuste na zemlju ma koliko visoko letio
jbg i dalje ignorisi moje postove jer na njih nemas odgovore na tvoju zalost
-
goran16v
#179 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Naravno jer svako o tome razmislja, a kad budes imao auto koji ce ti sluziti isljucivo za uzivanje i cejf, NIKAD za svakodnevnu voznju, a kamoli sredstvo za prevoz od A do B onda se javi da razgovaramo o cejfovima i uzivanju, a do tad si tek puki vozac koji sve gleda kroz ustedu.preludezalude wrote: To ti je Goran. On zna sve. On ti je ko macja guza. On zna zasto je neko kupio auto. On zna koliko neko ima para. On zna o cemu ja i ti razmisljamo kad kupujemo auto.
Takvi koji razmisljaju o prodaji auta a nisu ga jos ni kupili, kupuju auto samo iz razloga da im bude prevozno sredstvo od tacke a do tacke b. Razmislja o tome koliko ce izgubiti, hoce da mu trosi ko upaljac. Za mene su takva auta najskuplja jer moram svaki dan sjesti u nesto u cemu ne uzivam a jos sam i dao pare za to cudo. Pa ako vec dajem pare onda hocu i da uzivam, da cejfim.
- respo
#180 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
to je tvoje razmisljanje a ne i necije tudje al ti to ne mozes shvatiti jer sve geldas kroz ustede postprodaju itdgoran16v wrote:Naravno jer svako o tome razmislja, a kad budes imao auto koji ce ti sluziti isljucivo za uzivanje i cejf, NIKAD za svakodnevnu voznju, a kamoli sredstvo za prevoz od A do B onda se javi da razgovaramo o cejfovima i uzivanju, a do tad si tek puki vozac koji sve gleda kroz ustedu.preludezalude wrote: To ti je Goran. On zna sve. On ti je ko macja guza. On zna zasto je neko kupio auto. On zna koliko neko ima para. On zna o cemu ja i ti razmisljamo kad kupujemo auto.
Takvi koji razmisljaju o prodaji auta a nisu ga jos ni kupili, kupuju auto samo iz razloga da im bude prevozno sredstvo od tacke a do tacke b. Razmislja o tome koliko ce izgubiti, hoce da mu trosi ko upaljac. Za mene su takva auta najskuplja jer moram svaki dan sjesti u nesto u cemu ne uzivam a jos sam i dao pare za to cudo. Pa ako vec dajem pare onda hocu i da uzivam, da cejfim.
shvati da to nije kod svih i to je to
-
goran16v
#181 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ne nego je za zimu, grad i planine jeftini benzinac koji naravno nije na plin.preludezalude wrote: Zasto ne vozas od decembra do marta? Jel' to ne moze da upali??
-
goran16v
#182 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Za tebe isto vazi, kad budes imao auto iskljucivo za uzitak i hobi, koji je apsolutni trosak i sve samo ne usteda, takve automobile imaju jos neki na ovom forumu, a ne svakodnevni auto cija se kupovina pravda nekim uzivanjem i cejfom, a o kupovini novog auta na kojem se najvise gubi (a gle cuda protivnici kupovine novoga zbog velikog gubitka su na ovom forumu po pravilu isti oni koje "nije briga" za gubitak vrijednosti -respo wrote:to je tvoje razmisljanje a ne i necije tudje al ti to ne mozes shvatiti jer sve geldas kroz ustede postprodaju itdgoran16v wrote:Naravno jer svako o tome razmislja, a kad budes imao auto koji ce ti sluziti isljucivo za uzivanje i cejf, NIKAD za svakodnevnu voznju, a kamoli sredstvo za prevoz od A do B onda se javi da razgovaramo o cejfovima i uzivanju, a do tad si tek puki vozac koji sve gleda kroz ustedu.preludezalude wrote: To ti je Goran. On zna sve. On ti je ko macja guza. On zna zasto je neko kupio auto. On zna koliko neko ima para. On zna o cemu ja i ti razmisljamo kad kupujemo auto.
shvati da to nije kod svih i to je to
Last edited by goran16v on 14/02/2013 22:08, edited 1 time in total.
-
emko1234
#183 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
ne, nego su tvoji odgovori toliko besmisleni i nepismeni, da cim vidim da si ti nesto napisao, preskocim. jednostavan razlog, stvarno mi se ne da citat 5 puta da bi shvatio sta se htio reci i gdje bi trebali da stoje znakovi interpunkcije.respo wrote:dizu ti pritisak jer moji odgovori te spuste na zemlju ma koliko visoko letio
sad ti opet stavi onu svoju omiljenu sliku, al cinjenica je da su tvoji odgovori koji su duzi od 2 recenice, zamorni. halali.
- Qler
#184 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ja kada sam kupovao auto nisam razmisljao ni koliko ce mu pasti cijena ni kako cu ga prodati ni koliko cu izgubiti nakon 8 mjeseci.. Kupio sam ga jer je bio u odlicnom stanju, od osobe koju poznajem, dobra cijena, super opremljen, i najbitnije udoban. Planiram mijenjati auto, i planiram opet 1.8 ili 2.0 benzin, i planiram nesto udobno, C5, Laguna, C klasa, pa i Modeo ili Insignia, sve zavisi od toga koliko se budem mogao pruziti da dam za auto. Ali to je ugrubo lista sta mi se svidja. Od navedenih jedino mecka ne gubi na cijeni, ovo ostalo dnevno opada cijena, ali jeftino platim, jeftino prodam...
- golfiista
#185 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Otišli sa teme kao i obično...
U cijeloj ovoj priči samo je Pežo na dobitku, Mercedes je brend i to kakav brend...To što posuđuje, inače odlične dci motore, kupcima istog ne znači ništa, jer kupci Mercedesa ne žive u BiH i njima je najmanje bitno da li na filteru sija trokraka zvijezda ili ne. Oni svoje automobile servisiraju u ovlaštenim servisima a ne po garažamaa i avlijama. Za sve ostalo brine Mercedes, zato se vi koji nikada nećete kupiti Mercedesa, samo zbog finansija, naravno, ne sikirajte za kompaniju koja živi i bez vašeg suda evo već cijelo stoljeće.
Isto tako, Audi nije na gubitku zbog motora koje posuđuje Škodi i Seatu, zapravo Škoda i Seat su na dobitku, jer normalan svijet razmišlja da je u Škodi motor koji je isti kao u Audiju i mora da je odličan. Mi smo skloni mijenjanju teza pa za isto kažemo, hebo Audi kad dijeli sve sa Škodom. Audi zbog toga nije izgubio nijednog kupca, dok je Škoda dobila mnogo njih zahvaljujući braku sa koncernom. Iako dijele mnogo toga, razlika u cijeni je opravdana zbog činjenice da potreba prestaje tamo gdje počinje luksuz, što govore i prodajne cifre.
U cijeloj ovoj priči samo je Pežo na dobitku, Mercedes je brend i to kakav brend...To što posuđuje, inače odlične dci motore, kupcima istog ne znači ništa, jer kupci Mercedesa ne žive u BiH i njima je najmanje bitno da li na filteru sija trokraka zvijezda ili ne. Oni svoje automobile servisiraju u ovlaštenim servisima a ne po garažamaa i avlijama. Za sve ostalo brine Mercedes, zato se vi koji nikada nećete kupiti Mercedesa, samo zbog finansija, naravno, ne sikirajte za kompaniju koja živi i bez vašeg suda evo već cijelo stoljeće.
Isto tako, Audi nije na gubitku zbog motora koje posuđuje Škodi i Seatu, zapravo Škoda i Seat su na dobitku, jer normalan svijet razmišlja da je u Škodi motor koji je isti kao u Audiju i mora da je odličan. Mi smo skloni mijenjanju teza pa za isto kažemo, hebo Audi kad dijeli sve sa Škodom. Audi zbog toga nije izgubio nijednog kupca, dok je Škoda dobila mnogo njih zahvaljujući braku sa koncernom. Iako dijele mnogo toga, razlika u cijeni je opravdana zbog činjenice da potreba prestaje tamo gdje počinje luksuz, što govore i prodajne cifre.
- respo
#186 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
opet ti bolje znas nego ja samgoran16v wrote:
Za tebe isto vazi, kad budes imao auto iskljucivo za uzitak i hobi, koji je apsolutni trosak i sve samo ne usteda, takve automobile imaju jos neki na ovom forumu, a ne svakodnevni auto cija se kupovina pravda nekim uzivanjem i cejfom, a o kupovini novog auta na kojem se najvise gubi (a gle cuda protivnici kupovine novoga zbog velikog gubitka su na ovom forumu po pravilu isti oni koje "nije briga" za gubitak vrijednosti -) da ne pricam, onda se javi da pricamo o racunicama
jbg nikad ti to neces skontati jer kao sto rekoh ti gledas to samo kroz finansije
jbg nismo svi takvi na tvoju zalost a na neciju radost
- respo
#187 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
trebam li opet traziti onu slikuemko1234 wrote:ne, nego su tvoji odgovori toliko besmisleni i nepismeni, da cim vidim da si ti nesto napisao, preskocim. jednostavan razlog, stvarno mi se ne da citat 5 puta da bi shvatio sta se htio reci i gdje bi trebali da stoje znakovi interpunkcije.respo wrote:dizu ti pritisak jer moji odgovori te spuste na zemlju ma koliko visoko letio
sad ti opet stavi onu svoju omiljenu sliku, al cinjenica je da su tvoji odgovori koji su duzi od 2 recenice, zamorni. halali.
kad gubis u raspravi onda udri po gramatici i skreci s teme sto znaci samo jedno da nazalost nemas argumenata do tada hvali se raji u kvartu kako je tvoj audi unikat i najbrzi auto na svijetu uz milion nm
-
goran16v
#188 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Znas i ti vrlo dobro samo je suplja prica odbrambeni mehanizam ljudi bez argumenata.respo wrote:opet ti bolje znas nego ja samgoran16v wrote:
Za tebe isto vazi, kad budes imao auto iskljucivo za uzitak i hobi, koji je apsolutni trosak i sve samo ne usteda, takve automobile imaju jos neki na ovom forumu, a ne svakodnevni auto cija se kupovina pravda nekim uzivanjem i cejfom, a o kupovini novog auta na kojem se najvise gubi (a gle cuda protivnici kupovine novoga zbog velikog gubitka su na ovom forumu po pravilu isti oni koje "nije briga" za gubitak vrijednosti -) da ne pricam, onda se javi da pricamo o racunicama
![]()
jbg nikad ti to neces skontati jer kao sto rekoh ti gledas to samo kroz finansije
Sta ti mislis da li bi neko ko gleda samo kroz finansije i ne zna za cejf i uzivanje u automobilima ikad kupio nov auto, na kojem se najvise gubi, a istovremeno imao auto iskljucivo za povremeni cejf i uzivanje koji je apsolutni trosak?
-
jefferson
#189 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Taj V6 motor u Passatu je njesra zivo. Vozio sam ga i imam osjecaj da je slabiji od 2.0T. Toliko je dobar da su ga povukli iz SAD nakon godinu dana. Elem, imao sam priliku na duze staze voziti Audi 3.0T. Volio bi vidjeti tu tvoju Skodu protiv njegaemko1234 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=e-eMp_Z0Ndsjefferson wrote:Svako sebi kupuje auto prema svojim potrebama.E bravo, iz perspektive ovih kojima performanse nista ne znace i kojima je bitna ukupna racunica nema nikakve racunice kupiti 2,0T, a za ostale ostaje pitanje da li razlika u cijeni od 3k KM i razlika u potrosnji od 5 KM na svakih 100km ili 5k KM na 100k km po sadasnjim cijenama goriva (koja bi bila jos veca jer Octavia 2,0 TDI ima 6. brzinski mjenjac, dok 1,9 TDI ima 5. brzinski pa je potrosnja na 130 jos manja jer je to nekih 2450 o/min, koliko hi trisila sa DSG-om pojma nemam) opravdava nesto bolje performanse (2,0 TDI ima ipak 70 Nm veci o.momenat).
Sto se tice performansi, da, 2.0TDi ima 70nm veci obrtni moment, ali 30ks manje.
2.0tdi je tezi motor, manje obrtaja itd. Dok 2.0T ima 280nm od 1,500 o/min pa sve do 5,000 o/min.
I Mercedes Actros ima jedno 2,000nm veci obrtni moment od VW 2.0T, ali nema bolje performanse. Obrtni moment je dio price, i ja tvrdim da u BH konfiguraciji cesta, dinamike trzista i slicno, 2.0tdi je bolji izbor. Kao sto neko rece, ljudi kod nas prvo kupuju dizel da bi ga sto lakse prodali kasnije, bez obzira da li ima treba ili ne, i uzimajuci to u obzir, jeste, dizel je bolji. Ali nije to tako sve jednostavno. Dizeli su bili hit 20 godina, ali su dosegli neki svoj maksimum trenutno, i ocito je da se benzinci ponovo vracaju na trziste putem turbo tehnologije i direktnog ubrizgavanja.
Sto se tice potrosnje, nije bas 30%. Nije to bas tako, vrti se na toliko obrtaja i cao. Ti govoris o 5-6 brzini. Koliko puta ti imas auto u 6 brzini u BiH osim ako to nije izmedju Zenice i Sarajeva? Upravo na tim brzinama, velikim brzinama oko 130-150km/h je najmanja razlika izmedju benzinca i dizela, i opet i ja se slazem, za BH uslove vozenj i trzista dizel je bolji izbor, bar dok se auto put ne izgradi, a tada bi mogli pricati o nekim vecim promjenama u razmisljanju.
Ali kada vec pricamo o performansama, mislim nemoj biti smjesan i porediti 2.0tdi i 2.0T. Jos je VW tu kozervativan, pogledaj GM sa 270ks 2.0T motorom ili BMW sa 245ks. Jebeni Hyundai ima 272ks!
sta kazes na ovo?
kad vec pricas o prednostima benzinca nad dizelom?
evo ovo nije turbo sestak al je sestak koji je jaci 60 konja. i koji je laksi i ima brzi mjenjac.
u konacnici je brzi po krugu 0.1 sekundu.
dakle teorija o nadmocini benzincima pada u vodu.
najbolji primjer ce ti bit golf VII twin turbo tdi koji ce iz 2.0tdi motora vrtit 225ks i 500nm momenta. dovoljno da golfa R-a sahrani u svakom momentu na medjuubrzanjima u svim podrucjima i u svim stepenima prijenosa.
- respo
#190 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
ti gledas samo kroz finansije sve drugo sto kazes lazes i sebe i druge znamo to i ja i tigoran16v wrote:Znas i ti vrlo dobro samo je suplja prica odbrambeni mehanizam ljudi bez argumenata.respo wrote:opet ti bolje znas nego ja samgoran16v wrote:
![]()
Sta ti mislis da li bi neko ko gleda samo kroz finansije i ne zna za cejf i uzivanje u automobilima ikad kupio nov auto, na kojem se najvise gubi, a istovremeno imao auto iskljucivo za povremeni cejf i uzivanje koji je apsolutni trosak?
-
citroen xm
#191 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ovdje je najsmješnije što vi poredite benzinske i dizel motore sasvim različite snage i kubikaže. Plus kada dodate u poređenje turbo dizel i atmosferski benzinac šprdnji nikad kraja. Činjenica je da se u razvoj dizela zadnjih 30 godina uložilo mnogo više nego u razvoj benzinaca. Tek sada dolazi era turbo benzinaca posle X godina skoro pa mirovanja na razvoju istih. I opet nakon svega dizel u odnosu na benzinca ima samo jednu jedinu prednost, a to je potrošnja. Sve ostalo je apsolutno na strani benzinca želio to neko priznati ili ne. Ako uzmemo u obzir činjenicu da benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen) i ta prednost dizela se totalno gubi.
Takođe postoje ljudi koji prije kupovine automobila ne misle za koliko će ga prodati posle i da li će ga uopšte prodati. Samo to neki ljudi ovde ne mogu da shvate ni za 9 života, i uopšte ne čudi što takvi ljudi biraju uglavnom VW i škodu. Njihov argument da ljudi koji ne misle na gubitak u postprodaji moraju posjedovati auto samo za uživanje pored drugog auta je totalno smiješan. Nemaju svi mogućnost da posjeduju 2 auta iz milion razloga(nedostatak garaže, parking mjesta, postoje auta koja im ispunjavaju sve uslove od uživanja do standardnih obaveza........).
Takođe postoje ljudi koji prije kupovine automobila ne misle za koliko će ga prodati posle i da li će ga uopšte prodati. Samo to neki ljudi ovde ne mogu da shvate ni za 9 života, i uopšte ne čudi što takvi ljudi biraju uglavnom VW i škodu. Njihov argument da ljudi koji ne misle na gubitak u postprodaji moraju posjedovati auto samo za uživanje pored drugog auta je totalno smiješan. Nemaju svi mogućnost da posjeduju 2 auta iz milion razloga(nedostatak garaže, parking mjesta, postoje auta koja im ispunjavaju sve uslove od uživanja do standardnih obaveza........).
-
goran16v
#192 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Kakav filozof...citroen xm wrote:Ovdje je najsmješnije što vi poredite benzinske i dizel motore sasvim različite snage i kubikaže. Plus kada dodate u poređenje turbo dizel i atmosferski benzinac šprdnji nikad kraja. Činjenica je da se u razvoj dizela zadnjih 30 godina uložilo mnogo više nego u razvoj benzinaca. Tek sada dolazi era turbo benzinaca posle X godina skoro pa mirovanja na razvoju istih. I opet nakon svega dizel u odnosu na benzinca ima samo jednu jedinu prednost, a to je potrošnja. Sve ostalo je apsolutno na strani benzinca želio to neko priznati ili ne. Ako uzmemo u obzir činjenicu da benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen) i ta prednost dizela se totalno gubi.
Za pocetak benzinac sa turbom je skuplji od dizela sa turbom + trosi vise i tu sva prica o isplativnosti pada qurcu za usi, a ja jos ne znam da se iko usudio ugraditi plin u savremenog turbo-benzinca, tako da i to mozes smjesiti na isto mjesto i zato je jedina moguca uporedba benzinac bez tubra i dizel sa turbom. Treba li ti crtati taj dio?
Sto se tice price o finansijama, kad budes imao bar jedan svoj auto, a ne pitati tatu za kljuceve, mozemo razgovarati na tu temu, naucices stosta.
Last edited by goran16v on 14/02/2013 23:57, edited 2 times in total.
-
jefferson
#193 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Mozda da se raspitas okolo:goran16v wrote:Kakav filozof...citroen xm wrote:Ovdje je najsmješnije što vi poredite benzinske i dizel motore sasvim različite snage i kubikaže. Plus kada dodate u poređenje turbo dizel i atmosferski benzinac šprdnji nikad kraja. Činjenica je da se u razvoj dizela zadnjih 30 godina uložilo mnogo više nego u razvoj benzinaca. Tek sada dolazi era turbo benzinaca posle X godina skoro pa mirovanja na razvoju istih. I opet nakon svega dizel u odnosu na benzinca ima samo jednu jedinu prednost, a to je potrošnja. Sve ostalo je apsolutno na strani benzinca želio to neko priznati ili ne. Ako uzmemo u obzir činjenicu da benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen) i ta prednost dizela se totalno gubi.
Za pocetak benzinac sa turbom je skuplji od dizela sa turbom + trosi vise i tu sva prica o isplativnosti pada qurcu za usi, a ja jos ne znam da se iko usudio ugraditi plin u savremenog turbo-benzinca, tako da i to mozes smjesiti na isto mjesto i zato je jedina moguca uporedba benzinac bez tubra i dizel sa turbom. Treba li ti crtati taj dio?
Sto se tice price o finansijama, kad budes imao bar jedan svoj auto, a ne pitati tatu za kljuceve, mozemo razgovarati na tu temu, naucices stosta.
http://www.alfaromeo.com/com/#/technolo ... /gpl-turbo
-
citroen xm
#194 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ma svi su filozofi samo si ti objektivan i najpametniji. Eto ne moraš turbaću ugraditi plin ako je rizik, mada ja znam ljude koji su ugradili i funkcioniše baz ikakvih problema. Kolika je razlika u potrošnji turbo dizela i turbo benzinca iste kubikaže i snage? 2 litra. Ako je 2 litra puno za uživanje u vožnji onda ga jebi.
-
preludezalude
#195 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ja da gledam na ustedu kupio bih mozda oktaviju, ali bih zato svako jutro prije nego udjem u auto morao dobro ispovracati se. Nikada neces shvatiti sta je cejf, ali ipak ispod oka gledas neka dobra i "mocna" auta i duboko uzdahnes. Jos samo da je muda.goran16v wrote:Naravno jer svako o tome razmislja, a kad budes imao auto koji ce ti sluziti isljucivo za uzivanje i cejf, NIKAD za svakodnevnu voznju, a kamoli sredstvo za prevoz od A do B onda se javi da razgovaramo o cejfovima i uzivanju, a do tad si tek puki vozac koji sve gleda kroz ustedu.preludezalude wrote: To ti je Goran. On zna sve. On ti je ko macja guza. On zna zasto je neko kupio auto. On zna koliko neko ima para. On zna o cemu ja i ti razmisljamo kad kupujemo auto.
-
preludezalude
#196 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Hoces reci da dizel nije za zimu.goran16v wrote:Ne nego je za zimu, grad i planine jeftini benzinac koji naravno nije na plin.preludezalude wrote: Zasto ne vozas od decembra do marta? Jel' to ne moze da upali??
-
preludezalude
#197 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ti kad bacis bombu, to nadaleko odjekne.goran16v wrote:Kakav filozof...citroen xm wrote:Ovdje je najsmješnije što vi poredite benzinske i dizel motore sasvim različite snage i kubikaže. Plus kada dodate u poređenje turbo dizel i atmosferski benzinac šprdnji nikad kraja. Činjenica je da se u razvoj dizela zadnjih 30 godina uložilo mnogo više nego u razvoj benzinaca. Tek sada dolazi era turbo benzinaca posle X godina skoro pa mirovanja na razvoju istih. I opet nakon svega dizel u odnosu na benzinca ima samo jednu jedinu prednost, a to je potrošnja. Sve ostalo je apsolutno na strani benzinca želio to neko priznati ili ne. Ako uzmemo u obzir činjenicu da benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen) i ta prednost dizela se totalno gubi.
-
preludezalude
#198 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Ovo je prava i jedina istina.citroen xm wrote:Ovdje je najsmješnije što vi poredite benzinske i dizel motore sasvim različite snage i kubikaže. Plus kada dodate u poređenje turbo dizel i atmosferski benzinac šprdnji nikad kraja. Činjenica je da se u razvoj dizela zadnjih 30 godina uložilo mnogo više nego u razvoj benzinaca. Tek sada dolazi era turbo benzinaca posle X godina skoro pa mirovanja na razvoju istih. I opet nakon svega dizel u odnosu na benzinca ima samo jednu jedinu prednost, a to je potrošnja. Sve ostalo je apsolutno na strani benzinca želio to neko priznati ili ne. Ako uzmemo u obzir činjenicu da benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen) i ta prednost dizela se totalno gubi.
-
goran16v
#199 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Mozda da se raspitas okolo:jefferson wrote:
Kakav filozof...
http://www.alfaromeo.com/com/#/technolo ... /gpl-turbo[/quote]
Ovdje je ne radi o tvornickim instalacijama jer je cijena novog turbo benzinca sa tvornickom LPG instalacijom jako nepovoljna u odnosu na turbo dizela pa za ove nase ekonomiste ta opcija prakticno ne postoji. Ovdje se radi o naknadnim ugradnjama, da citiram jednog od njih "benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen)", ja jos ne sretoh ili ne cuh ijednog da je potegao za skupog turbo benzinca, a onda ga odvezao kod "majstora" da mu ugradi plin.
-
goran16v
#200 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor
Govori ljubitelj egziticnih automobila koji je do jucer vozio dizela i tupio do besvjesti zasto je to dobro.preludezalude wrote:Ovo je prava i jedina istina.citroen xm wrote:Ovdje je najsmješnije što vi poredite benzinske i dizel motore sasvim različite snage i kubikaže. Plus kada dodate u poređenje turbo dizel i atmosferski benzinac šprdnji nikad kraja. Činjenica je da se u razvoj dizela zadnjih 30 godina uložilo mnogo više nego u razvoj benzinaca. Tek sada dolazi era turbo benzinaca posle X godina skoro pa mirovanja na razvoju istih. I opet nakon svega dizel u odnosu na benzinca ima samo jednu jedinu prednost, a to je potrošnja. Sve ostalo je apsolutno na strani benzinca želio to neko priznati ili ne. Ako uzmemo u obzir činjenicu da benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen) i ta prednost dizela se totalno gubi.