E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#176 Re: E-cigarete

Post by Pitar sa Kariba »

eGo-C4 sa 1100mah x 2 komada. :D
Pitar sa Kariba

#177 Re: E-cigarete

Sliver wrote:
Pitar sa Kariba wrote:eGo-C4 sa 1100mah x 2 komada. :D
je li to VV ego ili klasicni? ne razmisljas jos uvijek o necemu tezem?

Vamo V2, Russian 91%
Ma klasični, nisam ja nešto zahtjevan :D , Uh mašine kod tebe +/- ovo, ono... :thumbup:
Pitar sa Kariba

#178 Re: E-cigarete

Ti si prvi koji me je podržao i uputio, i još ti jednom hvala.

Image

I nemam zamjerki na tvoj izbor. :thumbup:
Bronco_Billy

#179 Re: E-cigarete

Post by Bronco_Billy »

Kod nas su e cigare definitivno znatno skuplje nego vani? Ja sam neki dan kupio ovaj paket Ego-T CE4 1100mAh. Gledam malo po internetu... recimo kod nas se ova stvarcica prodaje za nekih 50-60 km dok ista stvar na ebayu izadje 17.4 dolara ili ti ga 24.80 km ( http://www.ebay.com/itm/Ego-T-CE4-1100m ... 3cdc64bf93 ). U principu sve je ovo kineski klon koliko kontam. Inace kad kupujem bilo sta prvo se uputim, al eto u pitanju bio rodjendanski poklon pa sve nesto nabrzaka oko ove cigare. Ova bi trebala posluziti pa ako se navucem uzmem nesto kvalitetnije, srecom dosta kvalitetnih domacih foruma ima na ovu temu.

Elem stvar je odlicna i uz malo volje se mogu postici odlicni rezultati. Ovih par dana odlicno stojim, malo neobicno bez nekih navika koje pruza cigara al kuliram. Ostaje eksperimentisanje sa aromama.
Vidim da se kod nas po obicaju prodaju nesto losije arome. Navedene su neke navodno kvalitetnije, recimo ova inawer. Sad, nisam probao al citam po forumima da je bas kritikuju. Opet stvar je ukusa vjerovatno.

Ako sam lupio sta neka ne zamjere iskusniji "konzumenti" :mrgreen:
saabsa

#180 Re: E-cigarete

Post by saabsa »

Prvi dan umijesto 50-60 cigara sto mi je inace prosjek , ispusio sam jednu ( pola izgorila u prazno ) i oko 1,6ml cowboy blend 18mg/ml , ja prezadovoljan :-D samo me strah da mi se danas baterija ne istrosi posto je nisam jos ni jednom punio
vazi

#181 Re: E-cigarete

Post by vazi »

saabsa wrote:Prvi dan umijesto 50-60 cigara sto mi je inace prosjek , ispusio sam jednu ( pola izgorila u prazno ) i oko 1,6ml cowboy blend 18mg/ml , ja prezadovoljan :-D samo me strah da mi se danas baterija ne istrosi posto je nisam jos ni jednom punio

bravo :thumbup: :thumbup: :thumbup:

nije to tako lako, svaka cast!

meni se baterija ispraznila :D
dajdza-ze

#182 Re: E-cigarete

Post by dajdza-ze »

Pozz. Nije me bilo iz opravdanih razloga. :roll: Preporuka za sve korisnike digitale. Dvije baterije par atomizera (grijaca) a tecnosti morate prebavati dok ne sjedne prava. Licno koristim tecnosti INAWERA . Probao sam razne marke i poslije upoznavanja sa "werom" druga mi ne treba. :D Naravno o ukusima se ne raspravlja. I da jos jedna stvar - sve tecnosti su napravljene od 3 vrste baze: VG, PG i VPG . Ova treca je mjesavina prve dvije u raznim omjerima. Ovim bazama se dodaje nikotin i aroma. Znaci potrebno je izabrati aromu koja vama odgovara i izabrati jacinu (nikotina) koja vaz zadovoljava. Sto se tice kvalitete tecnosti mogu vam reci par stvari iz mog iskustva. Kada sebi pravim tecnost tj. mjesam sastojke dobijem tecnost skoro prozirnu ili veoma malo obojenu bez obzira koju aromu koristim jer ona najvise utice na obojenost. Vremenom tecnost sazrijeva i postaje tamnija. Potrebno je minimum 15-20 dana da tecnost sazrije i dobije pravu aromu i ukus. I nikada ama bas nikada mi ni jedna tecnost nije dobila boju koje vidim da se prodaju (a imam tecnosti napravljene prije 6 mjeseci). Mislim na one tamne tecnosti koje se kod nas prodaju. Samo jos jedan pokazatelj sta se kod nas prodaje. Toliko za sad. Ako imate pitanja pitajte. Ako znam odgovorit cu.
terra_incognita

#183 Re: E-cigarete

Post by terra_incognita »

Meni sutra mejsec dana :D

E i to: nasla sam dobavljaca za tekucine po sljedecim cijenama: 10 ml- 7 KM i 20 ml po 12 KM. Narucila sam tri ukusa pa javim kakve su (neke talijanske sa smanjenim VG-om). Ko zeli, mogu da spojiti....
duboka_misao

#184 Re: E-cigarete

Post by duboka_misao »

Sad ce sedam dana kao parim ovu digitalnu, a danas prvi dan bez ijedne cigare prave,jel se vama pocela gaditi cigara kako dimite ove digitalne? Jucer jedva dvije tri cigare i to nekako na silu ukus im je fuj imal kod vas toga?
safran

#185 Re: E-cigarete

Post by safran »

duboka_misao wrote:Sad ce sedam dana kao parim ovu digitalnu, a danas prvi dan bez ijedne cigare prave,jel se vama pocela gaditi cigara kako dimite ove digitalne? Jucer jedva dvije tri cigare i to nekako na silu ukus im je fuj imal kod vas toga?
O, da :thumbup:
i_ja_na_forumu

#186 Re: E-cigarete

Post by i_ja_na_forumu »

evo nesto kontam.. prodje 15 dana kako parim i kako nisam zapalila od tad obicnu cigaru :D sjedim na kafi, ostali puse obicne cigare, a mene ubija smrad :D sad tek kontam kako je ljudima koji ne puse :D
i da dodam da mi stan nikad nije vise mirisao :D
archi_a

#187 Re: E-cigarete

Post by archi_a »

I ja razmisljam o prelasku na "digitalu". Pokusavao sam da prestanem pusiti..... Nisam uspio. :(
Ono sto mene buni je da ni nakon toliko godina postojanja e-cigarete nema ni jednog sigurnog i relevantnog dokaza o uticaju aroma na organizam. Dakle, nisam uspio naci ni pozitivna ni negativna misljenja o "parenju". Nije mi jasno da se nauka nije oglasila po ovom pitanju.
Pitar sa Kariba

#188 Re: E-cigarete

Ma ne razmišljaj nego prelazi, evo vidiš iskustva iz prve ruke poslije "samo" 15-tak dana. Jedino negativno u parenju kod mene jeste da ne mogu podnijeti smrad duhana u odjeći. Znači izlasci, sijela i ostalo nam ubiše veš mašinu.
Last edited by Pitar sa Kariba on 21/02/2014 13:15, edited 1 time in total.
saabsa

#189 Re: E-cigarete

Post by saabsa »

Meni se juce izpraznila baterija oko pola tri a na poslu sam do pet , nisam ni pomislio da zapalim obicnu :)
Osmi dan bez cigara :-D
archi_a

#190 Re: E-cigarete

Post by archi_a »

Pitar sa Kariba wrote:Ma ne razmišljaj nego prelazi, evo vidiš iskustva iz prve ruke poslije "samo" 15-tak dana. Jedino negativno u parenju kod mene jeste da ne mogu podnijeti smrad duhana u odjeći. Znači izlasci, sijela i ostalo nam ubiše veš mašinu.
Sad, kad vidim mozda sam se pogresno izrazio. Dakle, imam dvojbe oko stetnosti te pare (arome) na organizam.
Pitar sa Kariba

#191 Re: E-cigarete

Dvojbe nema štetno je, ali ovdje govorimo o pušačima gdje je jedina zdrava alternativa ne pušiti :D . Ali za to treba imati želju, volju, snagu..... Ako si aktivan pušač a nemaš damu prestati, parenje je sigurno najbolji način da smanjiš unošenje svih onih hemijskih supstanci koje su u cigareti. U EU je bilo dopušteno parenje bez ikakvih ograničenja, sada su ograničili upotrebu E-cig samo zato što "navodi na pušenje".
kosturx

#192 Re: E-cigarete

Post by kosturx »

gdje kupujete, koje tecnosti i po kojim cijenama?
ja npr u robotu, mada nisam probao nigdje drugo niti drugu tecnost, koristim dekang marlboro 11mg i nije mi losa mada ne znam kakve su druge, vjerovatno ima i boljih.
draskoo

#193 Re: E-cigarete

Post by draskoo »

ja sam u BBI kupila tecnost - Duhan - 0 nikotina, i on mi najvise pase. Cudnije od svega je da ne osjetim da mi nikotin nedostaje, bar zasad
archi_a

#194 Re: E-cigarete

Post by archi_a »

Gledao sam u robotu neki model e-joy, 45 km. Sta mislite o tom modelu ? Ako neko ima info...
kosturx

#195 Re: E-cigarete

Post by kosturx »

archi_a wrote:Gledao sam u robotu neki model e-joy, 45 km. Sta mislite o tom modelu ? Ako neko ima info...
mislim da je ta kod mene, ne znam sta da ti kazem, ja imam par zamjerki ali nisam koristio druge da bih mogao uporediti..
archi_a

#196 Re: E-cigarete

Post by archi_a »

Probao sam povuci par dimova ..... Onako, na prvu, osjecaj je da ima manje dima.... kao da mi nesto fali... probao sam ulje lucky od 18 mg. Slatkast okus. Ne znam da li je to tako samo u pocetku ? Nisam siguran da bi mi ovo moglo smanjiti potrebu za cigaretom. :( Nikad ne mozes biti siguran.
E- cigaretta, e-joy, baterija 650ma, ulje lucky 18 mg

p.s. ako mozes napisati koje su tvoje zamjerke. Ne skodi imati info
safran

#197 Re: E-cigarete

Post by safran »

archi_a wrote:Probao sam povuci par dimova ..... Onako, na prvu, osjecaj je da ima manje dima.... kao da mi nesto fali... probao sam ulje lucky od 18 mg. Slatkast okus. Ne znam da li je to tako samo u pocetku ? Nisam siguran da bi mi ovo moglo smanjiti potrebu za cigaretom. :( Nikad ne mozes biti siguran.
E- cigaretta, e-joy, baterija 650ma, ulje lucky 18 mg

p.s. ako mozes napisati koje su tvoje zamjerke. Ne skodi imati info
Upravo parim kafu koja mi je prve sedmice bila slatka ko 3 u 1 (inače mrzim slatku kafu). Svi parfemi su mi bili odvratni i generalno mirisi. Prođe za nekih 5-6 dana.
prolazna

#198 Re: E-cigarete

Post by prolazna »

Pročitah cijelu temu i osjećam se lajk a krme... Ništa mi nije jasno :roll:

Žensko, do kutije dnevno, super light inače pušim :roll:

Može li neko da mi kaže konkretno gdje da odem i šta da tražim???

Muka mi je od smrada, muka mi je od smrdljive sobe :(
Pitar sa Kariba

#199 Re: E-cigarete

@prolazna ako si iz Sarajeva, BBI na trećem spratu imaju štandovi "Medisane" i ovog iz "Vaper-team" što je spam`o temu :D . U robotu na "socijalnom" opet na trećem ali sada katu :P ima radnja ne znam naziv (ovog bih preporučio) koje prodaju e-cigarete i tečnosti. Također u skenderiji imaju dvije ili tri radnje koje se bave prodajom e-cig. Ponesi 50KM i objasni da nemaš pojma i da želiš da probaš elektroniku, siguran sam da će svi izaći u susret i olakšati ti nabavku. E a onda se vrati na forum tu smo da ti pomognemo. Na ovoj temi imaš već koju otprilike cig. da tražiš, ali da ponovim ne kupuj one koje liče na regularne cigarete (mislim da ih samo ima na Medisaninom štandu). Znači osnove su: što veći tank i što jača baterija, ostalo su finese. Sretno.
vazi

#200 Re: E-cigarete

Post by vazi »

prolazna wrote:Pročitah cijelu temu i osjećam se lajk a krme... Ništa mi nije jasno :roll:

Žensko, do kutije dnevno, super light inače pušim :roll:

Može li neko da mi kaže konkretno gdje da odem i šta da tražim???

Muka mi je od smrada, muka mi je od smrdljive sobe :(
upravo ovako kako ti je drug @pitar odgovorio :thumbup:

ja sam kupila slatku manju i sve ok u pocetku ali ubrzo dosadi , nikad se napotezati:)))) nisam ni znala d apostoje te vece kad sad , u gostima, vidim kod domacina ta s velikim rezervoarom i dobrom baterijom, cim se vratim kuci kupujem je akBd :D
do sada sam mijesala duhan i elektronsku jedno mjesec dana tako...evo vec peti dan samo elektronska, ne mogu da vjerujem :-D
Post Reply