Rad na brodu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
emrah91

#176 Re: Rad na brodu

Post by emrah91 »

frx wrote:koja agencija... de napisi da vidimo ima li sta i za nas....

Riv Agency - Cruise Line Jobs & Career
Zatamnjena stakla

#177 Re: Rad na brodu

Post by Zatamnjena stakla »

Koliko si zaradio u Americi dok si radio k'o sekjutiri? :mrgreen:
emrah91

#178 Re: Rad na brodu

Post by emrah91 »

Sorel wrote:Koliko si zaradio u Americi dok si radio k'o sekjutiri? :mrgreen:
to su bile "studentske" plate imao sam najvisu posto je treca smjena 9$ po satu full time.

sve sto sam uspio zaradit tamo sam potrosio na obilazak east coast-a i na shoping :) donio kuci oko 1000$
Bryant 24

#179 Re: Rad na brodu

Post by Bryant 24 »

A gdje na netu ima da se procita za taj intervju,koje se pozicije nude?
emrah91

#180 Re: Rad na brodu

Post by emrah91 »

Bryant 24 wrote:A gdje na netu ima da se procita za taj intervju,koje se pozicije nude?
evo na fb https://www.facebook.com/hata.tupo?fref=ts
Bryant 24

#181 Re: Rad na brodu

Post by Bryant 24 »

emrah91 wrote:
Bryant 24 wrote:A gdje na netu ima da se procita za taj intervju,koje se pozicije nude?
evo na fb https://www.facebook.com/hata.tupo?fref=ts
Hvala ;)
alkimia

#182 Re: Rad na brodu

Post by alkimia »

bas mu je dobro dok radi 15 h dnevno i uspio se javiti jedanput u 5 mjeseci :D
Recruit_bb

#183 Re: Rad na brodu

Post by Recruit_bb »

Zna li ko kada ce biti intervju u Sarajevu za Carnival?
nera18

#184 Re: Rad na brodu

Post by nera18 »

pratim :twisted:
BAN___KAI

#185 Re: Rad na brodu

Post by BAN___KAI »

Ima takodjer nacin koji izadje samo 400eura ako nekoga zanima.
Gojeni H

#186 Re: Rad na brodu

Post by Gojeni H »

BAN___KAI wrote:Ima takodjer nacin koji izadje samo 400eura ako nekoga zanima.
O (ne)moralnosti ovakve ponude necu govoriti jer nije kriv doticni, vec majka i otac koji ga ovakve odgojise.

Ko god na ovo nasjedne, mogu samo reci "sam pao, sam se ubio". Ne znam plaho o radu na brodu, ali znam nesto malo o radu po Bliskom Istoku, Aziji i Africi.
Ko god nudi ovako nesto, to je klasika prevara.
BAN___KAI

#187 Re: Rad na brodu

Post by BAN___KAI »

Gojeni H wrote:
O (ne)moralnosti ovakve ponude necu govoriti jer nije kriv doticni, vec majka i otac koji ga ovakve odgojise.

Ko god na ovo nasjedne, mogu samo reci "sam pao, sam se ubio". Ne znam plaho o radu na brodu, ali znam nesto malo o radu po Bliskom Istoku, Aziji i Africi.

NIsam uopste mislio da Mora da me kontaktira preko PM, da je neko rekao da ga zanima napisao bih ovdje. Veci je text pa zato sam pitao ako nekoga zanima.

Direktno se aplicira preko "Image" kompanije. Oni šalju karte djabe(ako te prime naravno.skype interview) i samo treba Ljekarski i viza +djeparac za putne troskove. I druge se stvari poput uniforme i fotoaparata(fotograf pozicija) odbijaju od plate svaki mjesec. To je oko 450km bez djeparca. Meni su ovo rekli na glavnom forumu za te kruzere.
Gojeni H

#188 Re: Rad na brodu

Post by Gojeni H »

BAN___KAI wrote:
Gojeni H wrote:

NIsam uopste mislio da Mora da me kontaktira preko PM, da je neko rekao da ga zanima napisao bih ovdje. Veci je text pa zato sam pitao ako nekoga zanima.

Direktno se aplicira preko "Image" kompanije. Oni šalju karte djabe(ako te prime naravno.skype interview) i samo treba Ljekarski i viza +djeparac za putne troskove. I druge se stvari poput uniforme i fotoaparata(fotograf pozicija) odbijaju od plate svaki mjesec. To je oko 450km bez djeparca. Meni su ovo rekli na glavnom forumu za te kruzere.
Dobro, momak. Mozda sam bio malo preostar prema tebi, pa izvini ... ali pod uslovom da nemas lose namjere.
Evo ovako i za tebe informacija ... sila jedna nekakvih firmi (uglavnom se ustvari radi o indijskim i nigerijskim prevarantima) ti salju nekakve informacije da "udjes u odabranu listu", "troskovi rada na pasosu", i sl.
Gledam vec godinama kako jadne Bangale, Indijce, Pakistance, i Filipince "presvlace" bjelosvjetski lopovi i moderni trgovci robljem.
Porucujem mladoj raji da ne nasjeda. Troskovi dobijanja vize o tvom trosku, medicinski pregled o tvom trosku moze biti valjan, ali znaci nesto odradis i platis. Ja sam tako radio i u vecem broju slucajeva te firma refundira.
Ponovo, pare ne dajte NIKOME. To je u 99 od 100 slucajeva prevara.
Ima toliko poslova napolju. Bitno je samo na sta je covjek spreman. Da mi je 20-25 isao bih i na manje placene poslove. Posto se udje u sistem, ako si sposoban ili sposobna, velike su mogucnosti napredovanja. Ali, znaci osnovno na medjunarodnom trzistu rada je da nesto vrijedis odnosno da si ekspert u svom polju.
Ako imas fakultet, malo je lakse. Ako imas medjunarodne certifikate, malo-je-vise lakse, itd.
BAN___KAI

#189 Re: Rad na brodu

Post by BAN___KAI »

Nema problema, shvatam da je zvucalo sumljivo i znam da ima podosta ti prevaranata.

Inace koliko znam avionske karte su najveci trosak jer se ide u Miami a cim firma to placa sama onda se trosak drasticno smanjuje. Ja sam kontao da se prijavam na poziciju Fotografa iako nemam iskustva( ipak to se moze nauciti relativno lagano preko neta amaterski), ali ipak kako cu naci cak i tih 600,700km kada mi starci absolutno nista nece da pomognu . Jedino da prodam Pc ili bubreg xD.
Zatamnjena stakla

#190 Re: Rad na brodu

BAN___KAI wrote:Nema problema, shvatam da je zvucalo sumljivo i znam da ima podosta ti prevaranata.

Inace koliko znam avionske karte su najveci trosak jer se ide u Miami a cim firma to placa sama onda se trosak drasticno smanjuje. Ja sam kontao da se prijavam na poziciju Fotografa iako nemam iskustva( ipak to se moze nauciti relativno lagano preko neta amaterski), ali ipak kako cu naci cak i tih 600,700km kada mi starci absolutno nista nece da pomognu . Jedino da prodam Pc ili bubreg xD.
Buraz, moj prijatelj je prod'o svu opremu od aparata. Znači, moraš nešto uložit. Evo, vratio se momak al' mu nešto malo para ostalo. Valjda se gotovio :mrgreen:
Qler

#191 Re: Rad na brodu

Post by Qler »

Ja znam dvojcu sto su otisli na brod. Jedan se vratio sa dosta para ali je radio i radio, i nije se provodio, drugi se veatio sa 300KM u Sarajevo. Ali se izgotivio tamo. Prvog su zvali nazad, i eno ga jos radi, drugi je ostao, nisu ga htjeli nazad...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
BAN___KAI

#192 Re: Rad na brodu

Post by BAN___KAI »

Zatamnjena stakla wrote:
BAN___KAI wrote:Nema problema, shvatam da je zvucalo sumljivo i znam da ima podosta ti prevaranata.

Buraz, moj prijatelj je prod'o svu opremu od aparata. Znači, moraš nešto uložit. Evo, vratio se momak al' mu nešto malo para ostalo. Valjda se gotovio :mrgreen:

Jedina stvar koju JA posjedujem jeste taj PC i mogao bi max dobiti 400km ako bih ga prodao. Znam neki se vrate sa 15000km a neki sa sicom. Kada bih barem nesta mogao zaloziti ili barem naci neki sitni posao ali ne, ovo je Bosna.

Ja znam desetak ljudi to su tamo otisli i cak su i neki bili Oficiri.
Zatamnjena stakla

#193 Re: Rad na brodu

Pa posudi il' zaradi negdje k'o konobar. Parola "snađi se!" .
BAN___KAI

#194 Re: Rad na brodu

Post by BAN___KAI »

Zatamnjena stakla wrote:Pa posudi il' zaradi negdje k'o konobar. Parola "snađi se!" .
Eh da posudim o staraca koji su kada sam im rekao za kruzer ovo rekli "Da ides na kruzer pa da pisas i seres u "kese",(misleci na onaj "1" kruzer sto je imao problema nedavno,).I kada sam im spomenuo tu sumu odmah su rekli Eh moras pokazati vise od 400km Granicaru samo da te pusti preko granice :(.

Nemam od koga da posudim ali haj necu vise da pricam o sebi.
newlevel

#195 Re: AW: Rad na brodu

Post by newlevel »

Da, najbolje ti je crnčit negdje, dok ne zaradis kapital. Znam ja dva momka, vec cetvrtu godinu rade na brodu. Jedan od njih dosao s broda, kupio bmw, platio ga osam milja km, cijeli dan se vozao raju castio, navece disko, cuga ovo ono i slupa ga. U dijelove ga proda.
Samo mene zanima, kako to funkcionise, da li se moze poslije ocekivati kakva penzija ?

Sent from my nokia 3310
Recruit_bb

#196 Re: Rad na brodu

Post by Recruit_bb »

BAN___KAI wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Pa posudi il' zaradi negdje k'o konobar. Parola "snađi se!" .
Eh da posudim o staraca koji su kada sam im rekao za kruzer ovo rekli "Da ides na kruzer pa da pisas i seres u "kese",(misleci na onaj "1" kruzer sto je imao problema nedavno,).I kada sam im spomenuo tu sumu odmah su rekli Eh moras pokazati vise od 400km Granicaru samo da te pusti preko granice :(.

Nemam od koga da posudim ali haj necu vise da pricam o sebi.
Bas je to tuzno. Ako ce ti iko pomoc,pomoci ce roditelj. Ja sam se bio prijavio s djevojkom, ona nije imala para i moja mama rekla posudit njoj 2500 i meni 2500,kaze idite djeco,radite,zaradicete i vratit mi. Mama mi nije lovatorka,nastavnica je,u kreditima,al za svoje dijete se uvijek snadje.

Medjutim nismo prosli kao par,a ja nisam htio da idem sam,jer sam mogao,rekli su mi da mi je engleski i vise nego odlican. S djevojkom sam dugo( 4 godine) i nisam je htio ostaviti.
Bosnianman

#197 Re: Rad na brodu

Post by Bosnianman »

Pozdrav, dali neko zna, dali su u skorije vrijeme najvili neke razgovore za posao na kruzerima u Sarajevu? Unaprijed hvala.
htcxone

#198 Re: Rad na brodu

Post by htcxone »

Bosnianman wrote:Pozdrav, dali neko zna, dali su u skorije vrijeme najvili neke razgovore za posao na kruzerima u Sarajevu? Unaprijed hvala.
isto pitanje :D
kakvi su uslovi i sta traze.. odlicno poznajem engleski (pisem, citam, govorim), znam nesto i njemackog
zavrsio ekonomski fak. , radio kao konobar dugo godina, znam tonu poslova raditi :D al bas tonu... imam puno radnog iskustva
e sad me interesuje na koji nacin i kako se prijaviti sta traze itd i koje ageencije zaposljavaju (Koje su provjerene)"
jacke

#199 Re: Rad na brodu

Post by jacke »

htcxone wrote:
Bosnianman wrote:Pozdrav, dali neko zna, dali su u skorije vrijeme najvili neke razgovore za posao na kruzerima u Sarajevu? Unaprijed hvala.
isto pitanje :D
kakvi su uslovi i sta traze.. odlicno poznajem engleski (pisem, citam, govorim), znam nesto i njemackog
zavrsio ekonomski fak. , radio kao konobar dugo godina, znam tonu poslova raditi :D al bas tonu... imam puno radnog iskustva
e sad me interesuje na koji nacin i kako se prijaviti sta traze itd i koje ageencije zaposljavaju (Koje su provjerene)"

Ja sam se prijavila prije par dana u agenciju Kouzon, poslala CV na mail, ubrzo su mi odgovorili mailom da ću biti obaviještena o narednoj prezentaciji i preliminarnom intervjuu, ali otprilike da će biti krajem januara,početkom februara.
Eh ja sam spremna da idem na brod, da li ima još zainteresovanih, ali ozbiljno zainteresovanih pa da se organizujemo i idemo zajedno?? Ipak lakše je kad imaš nekog "svog"?

P.S. koristim bratov korisnički račun, da ne bude zabune :D
Armynhoo

#200 Re: Rad na brodu

Post by Armynhoo »

Ja sam zainteresovan, moze li mi neko bolje objasniti ggdje bih se mogao prijaviti i koji su uslovi Hvala
Post Reply