frx wrote:koja agencija... de napisi da vidimo ima li sta i za nas....
Riv Agency - Cruise Line Jobs & Career
frx wrote:koja agencija... de napisi da vidimo ima li sta i za nas....
to su bile "studentske" plate imao sam najvisu posto je treca smjena 9$ po satu full time.Sorel wrote:Koliko si zaradio u Americi dok si radio k'o sekjutiri?
evo na fb https://www.facebook.com/hata.tupo?fref=tsBryant 24 wrote:A gdje na netu ima da se procita za taj intervju,koje se pozicije nude?
Hvalaemrah91 wrote:evo na fb https://www.facebook.com/hata.tupo?fref=tsBryant 24 wrote:A gdje na netu ima da se procita za taj intervju,koje se pozicije nude?
O (ne)moralnosti ovakve ponude necu govoriti jer nije kriv doticni, vec majka i otac koji ga ovakve odgojise.BAN___KAI wrote:Ima takodjer nacin koji izadje samo 400eura ako nekoga zanima.
Gojeni H wrote:O (ne)moralnosti ovakve ponude necu govoriti jer nije kriv doticni, vec majka i otac koji ga ovakve odgojise.BAN___KAI wrote:Ima takodjer nacin koji izadje samo 400eura ako nekoga zanima.
Ko god na ovo nasjedne, mogu samo reci "sam pao, sam se ubio". Ne znam plaho o radu na brodu, ali znam nesto malo o radu po Bliskom Istoku, Aziji i Africi.
Ko god nudi ovako nesto, to je klasika prevara.
Dobro, momak. Mozda sam bio malo preostar prema tebi, pa izvini ... ali pod uslovom da nemas lose namjere.BAN___KAI wrote:Gojeni H wrote:O (ne)moralnosti ovakve ponude necu govoriti jer nije kriv doticni, vec majka i otac koji ga ovakve odgojise.BAN___KAI wrote:Ima takodjer nacin koji izadje samo 400eura ako nekoga zanima.
Ko god na ovo nasjedne, mogu samo reci "sam pao, sam se ubio". Ne znam plaho o radu na brodu, ali znam nesto malo o radu po Bliskom Istoku, Aziji i Africi.
Ko god nudi ovako nesto, to je klasika prevara.
NIsam uopste mislio da Mora da me kontaktira preko PM, da je neko rekao da ga zanima napisao bih ovdje. Veci je text pa zato sam pitao ako nekoga zanima.
Direktno se aplicira preko "Image" kompanije. Oni šalju karte djabe(ako te prime naravno.skype interview) i samo treba Ljekarski i viza +djeparac za putne troskove. I druge se stvari poput uniforme i fotoaparata(fotograf pozicija) odbijaju od plate svaki mjesec. To je oko 450km bez djeparca. Meni su ovo rekli na glavnom forumu za te kruzere.
Buraz, moj prijatelj je prod'o svu opremu od aparata. Znači, moraš nešto uložit. Evo, vratio se momak al' mu nešto malo para ostalo. Valjda se gotovioBAN___KAI wrote:Nema problema, shvatam da je zvucalo sumljivo i znam da ima podosta ti prevaranata.
Inace koliko znam avionske karte su najveci trosak jer se ide u Miami a cim firma to placa sama onda se trosak drasticno smanjuje. Ja sam kontao da se prijavam na poziciju Fotografa iako nemam iskustva( ipak to se moze nauciti relativno lagano preko neta amaterski), ali ipak kako cu naci cak i tih 600,700km kada mi starci absolutno nista nece da pomognu . Jedino da prodam Pc ili bubreg xD.
Zatamnjena stakla wrote:Buraz, moj prijatelj je prod'o svu opremu od aparata. Znači, moraš nešto uložit. Evo, vratio se momak al' mu nešto malo para ostalo. Valjda se gotovioBAN___KAI wrote:Nema problema, shvatam da je zvucalo sumljivo i znam da ima podosta ti prevaranata.
Inace koliko znam avionske karte su najveci trosak jer se ide u Miami a cim firma to placa sama onda se trosak drasticno smanjuje. Ja sam kontao da se prijavam na poziciju Fotografa iako nemam iskustva( ipak to se moze nauciti relativno lagano preko neta amaterski), ali ipak kako cu naci cak i tih 600,700km kada mi starci absolutno nista nece da pomognu . Jedino da prodam Pc ili bubreg xD.
Eh da posudim o staraca koji su kada sam im rekao za kruzer ovo rekli "Da ides na kruzer pa da pisas i seres u "kese",(misleci na onaj "1" kruzer sto je imao problema nedavno,).I kada sam im spomenuo tu sumu odmah su rekli Eh moras pokazati vise od 400km Granicaru samo da te pusti preko graniceZatamnjena stakla wrote:Pa posudi il' zaradi negdje k'o konobar. Parola "snađi se!" .
Bas je to tuzno. Ako ce ti iko pomoc,pomoci ce roditelj. Ja sam se bio prijavio s djevojkom, ona nije imala para i moja mama rekla posudit njoj 2500 i meni 2500,kaze idite djeco,radite,zaradicete i vratit mi. Mama mi nije lovatorka,nastavnica je,u kreditima,al za svoje dijete se uvijek snadje.BAN___KAI wrote:Eh da posudim o staraca koji su kada sam im rekao za kruzer ovo rekli "Da ides na kruzer pa da pisas i seres u "kese",(misleci na onaj "1" kruzer sto je imao problema nedavno,).I kada sam im spomenuo tu sumu odmah su rekli Eh moras pokazati vise od 400km Granicaru samo da te pusti preko graniceZatamnjena stakla wrote:Pa posudi il' zaradi negdje k'o konobar. Parola "snađi se!" ..
Nemam od koga da posudim ali haj necu vise da pricam o sebi.
isto pitanjeBosnianman wrote:Pozdrav, dali neko zna, dali su u skorije vrijeme najvili neke razgovore za posao na kruzerima u Sarajevu? Unaprijed hvala.
htcxone wrote:isto pitanjeBosnianman wrote:Pozdrav, dali neko zna, dali su u skorije vrijeme najvili neke razgovore za posao na kruzerima u Sarajevu? Unaprijed hvala.![]()
kakvi su uslovi i sta traze.. odlicno poznajem engleski (pisem, citam, govorim), znam nesto i njemackog
zavrsio ekonomski fak. , radio kao konobar dugo godina, znam tonu poslova raditial bas tonu... imam puno radnog iskustva
e sad me interesuje na koji nacin i kako se prijaviti sta traze itd i koje ageencije zaposljavaju (Koje su provjerene)"