švr, dbrinSighT wrote:Ma ALipašino zakon! Ostala naselja nisu vrijedna spomena!
Najopasnija mjesta u Sarajevu
- harell
#176 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
-
FreakyStyley
#177 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
- magi87
#178 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
alipasino i svrakino! 
- harell
#179 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Bgm evo mene u svrakinu i nikad nista, jedino ako nisam ja jedan od tih klosara koji probleme prave 
- Hemera
#180 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
meni je svako mjesto od navedenih isto
kriminalci se razmilili svukuda
skontali da dobro funkcionisu i da im niko nista ne moze
i uzelo maha.
kriminalci se razmilili svukuda
skontali da dobro funkcionisu i da im niko nista ne moze
i uzelo maha.
- Zatamnjena stakla
#181 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Moja destinacija od Sebilja do Hrasnog
Dalje nisam kročio.
- cyprus
#182 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ma šta serete o Alipašinu, mene nije niko pipno već negdje 7-8 godina
Istina ovi lokalni klošari koji me znaju me često pitaju da im 'posudim' marku-dvije 
- Zatamnjena stakla
#183 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
cyprus wrote:Ma šta serete o Alipašinu, mene nije niko pipno već negdje 7-8 godinaIstina ovi lokalni klošari koji me znaju me često pitaju da im 'posudim' marku-dvije
- Maharadza
#184 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Također (B-faza), "domaći" su sigurni, a za sve ostale vrijedi:cyprus wrote:Ma šta serete o Alipašinu, mene nije niko pipno već negdje 7-8 godinaIstina ovi lokalni klošari koji me znaju me često pitaju da im 'posudim' marku-dvije
Ne bi mijenjao ovo naselje za Beverly Hills!
-
mali_balon
#185 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
U 12 navece u ovim mahlama te moze samo kako pasce zaganjat, nidze zive duse, dok na M. dvoru svakavih budala koje se vracaju kuci.FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#186 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
isto, nikad me niko nije pogledao ruzno a kamoli sta viseharell wrote:Bgm evo mene u svrakinu i nikad nista, jedino ako nisam ja jedan od tih klosara koji probleme prave
-
iamia
#187 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ovaj beethoven , Bach , i sl izmislja vec duze vrijeme.
Ima neki kompleks nize vrijednosti naspram bosnjaka.
pogledajte mu samo druge teme o kojim pise.
Sarajevo je jedno od sigurnijih gradova u kojim sam bio po evropi i americi.
Osjecam se sigurnije ovdje nego u bilo kojim drugom gradu u njemackoj ili americi.
Toliko o ovoj temi.
Sitni dzeparosi sa cakijama su opasni??
Odrastite.
Osjecam se sigurnije ovdje nego u bilo kojim drugom gradu u njemackoj ili americi.
Toliko o ovoj temi.
Odrastite.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#188 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
iamia wrote:Ovaj beethoven , Bach , i sl izmislja vec duze vrijeme.
Toliko o ovoj temi.
Odrastite.
je u nasem gradu - Bullet Tooth Tony
#189 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Amko i DP
- medjutim
#190 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Hahahah 100%Bullet Tooth Tony wrote:Amko i DP
-
FreakyStyley
#191 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Nisi u pravu. Daleko najvise dilera, narkomana i sitnog kriminala ima u ovim naseljima.mali_balon wrote:U 12 navece u ovim mahlama te moze samo kako pasce zaganjat, nidze zive duse, dok na M. dvoru svakavih budala koje se vracaju kuci.FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#192 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Dobro, eto ima. Ja sam u Svrakinom vec 5 godina i ni jedan incident nisam vidio. Zasto ?
-
mali_balon
#193 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Jah eto, pa gdje su, ja kad hocu dobre ganDZe nigdje nikog. Da ne zivim tu pa hajd. Ali eto vjerujte u mitove. Mozda ti dileri zive u ovim mahalama ali ih ja ne vidjam na ulicama.FreakyStyley wrote:Nisi u pravu. Daleko najvise dilera, narkomana i sitnog kriminala ima u ovim naseljima.mali_balon wrote:U 12 navece u ovim mahlama te moze samo kako pasce zaganjat, nidze zive duse, dok na M. dvoru svakavih budala koje se vracaju kuci.FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
-
FreakyStyley
#194 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Kakve mitove ? Ja zivim 10ak godina na Alipasinom, znaci prakticno odrastao ovdje i znam sta se desava. Cuj ne vidjas dilere na ulici, pa kako ih to zamisljas, molim te ? Crnje, s kapuljacama i utokama za pasom krek prodaju, il ima stand na kojem pise diler, sta ? Ne kazem da nema normalne raje, jer je naselje ogromno, pa ima svega. Ima studenata, ima porodicnih ljudi, penzionera, djece, ali sam siguran da sitnog kriminala ima vise nego bilo gdje u gradu. Znaci kradja, narkomanije, dilanja, onda ove djecurlije satro huligana, wannabe ganstera u air maxu i sl.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#195 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
zato sto ljudi iz tih naselja kradu po drugim naseljima, a drugi ne smiju da kradu po Svrakinom i Aneksuun1ted wrote:Dobro, eto ima. Ja sam u Svrakinom vec 5 godina i ni jedan incident nisam vidio. Zasto ?
znam, zato sto zivim tu vise od 20 godina
- harell
#196 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Pa kako cu jarane vutru nabavit neka hin, nasi dileri su fini bgm

A mangupa u air maxu imas i u ap svrakinu dobrniji hrasnom grbavici ankesu vratniku bistriku cvili marin dvoru buca citiju buljakovom itd
A mangupa u air maxu imas i u ap svrakinu dobrniji hrasnom grbavici ankesu vratniku bistriku cvili marin dvoru buca citiju buljakovom itd
-
dresdener78
#198 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ovo mogu samo da potpišem što je kolega forumaš naveo. Rođen sam u gradu koji se nalazi u Češkoj, ali čini se da pripada više nekoj Kolumbiji. Ogromni problemi sa narkomanima, drogiranim ciganima, ubistva također nisu ništa neobično, lično sam poznavao nekoliko osoba koje su bile ubijene kriminalcima... valjda imam onda dobar treninkiamia wrote: Sarajevo je jedno od sigurnijih gradova u kojim sam bio po evropi i americi.
Toliko o ovoj temi.
droge i dileri... nemojte se sikirati, ja sam u takozvanoj EU, i iz prozora moje poslovnice gledam dilere u samom centru grada u jednoj ulici manjeg značaja kako obavljaju svoj posao... nekad mi je žao što ne posjedujem snajpersku opremu, posebno kada vidim djecu iz 8.-9. razreda osnovne škole kako kupuje. I još "bolje" je da vidim kupce koje, šokiran, poznajem iz kafića, iz birtije... pa mi je konačno jasno zašto se oni likovi nekad ponašaju tako čudno (očigledno u tim trenutcima nervoznog i čudnog ponašanja nemaju svoj "materijal"). Onda dilera i narkomana ima svudje, to je sveprisutna kuga.
Svakako, uporedo sa Parizom, Berlinom, Pragom, ali i Bečom, Sarajevo je siguran i ugodan grad sa veoma malom stopom kriminala... Mislim da je dovoljno koristiti prirodnu inteligenciju, ne ponašati se prenapadno, ne lutati ulicama sa kamerom za 500 € oko vrata u mraku, ne otvarati novčanik na stajalištu tramvaja... ovo funkcioniše. Ja sam doživio u Sarajevu strah zbog čopora psa lutalica, ne zbog ljudi...
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#199 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
U Sarajevu se ljudi dijele na raju i papke.Ako si raja,slabo koje mjesto da je opasno.Bar ja to tako doživljavam.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#200 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Baš ovako nekako i ja razmišljam.Sve s mjerom i sve 5dresdener78 wrote:Mislim da je dovoljno koristiti prirodnu inteligenciju, ne ponašati se prenapadno, ne lutati ulicama sa kamerom za 500 € oko vrata u mraku, ne otvarati novčanik na stajalištu tramvaja... ovo funkcioniše.