Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ins wrote:Bunjo preuzeo Skodu, i obnovio ugovor sa Renault-Daciom, i dalje status A distributera
Neuron zeli da nastavi samo sa Renault Trucks jer im dobro ide.
Bunjo -B
Neuron - ŽELI - ali nema ništa od toga....Guma M / T / S kako li se već zovu preuzela sve.
Zadržali su Renault trucks, narednih 5 godina
Hvala za info.
Ova tema se pretvori u identičnu koja postoji o ostali uvoznicima.
Ovo je tema o ASA a o ostalim molim na drugoj temi.
ASA dobila produženje ali šute kao zaliveni. Porsche dolazi dec 2014. Do tada "guzva na terenu" i ciscenje mreze.
Skoda u Mostaru otvorila jos jednog partnera.
VW - bez promjena
Audi - bez promjena ali puno ih za nase malo trziste....
Seat - no comment - smijesno
Neuron ima svojih problema sa Renaultom u segmentu putnickih vozila, i zbog toga mu prijeti moguci gubitak licence. Time bi se otvorio prostor za Guma M, da oni preuzmu do koncesiju, jer Renault definitivno u Sarajevu treba barem 3 koncesionara, ako ne i vise, s obzirom na male kapacitete Halilovica i Neurona.
Neuron ce ostati u Renault Truck sistemu, gdje oni u 2011 i 2012 rade vrlo dobro, fakticki bolje nego ikada.
Neuron ima svojih problema sa Renaultom u segmentu putnickih vozila, i zbog toga mu prijeti moguci gubitak licence. Time bi se otvorio prostor za Guma M, da oni preuzmu do koncesiju, jer Renault definitivno u Sarajevu treba barem 3 koncesionara, ako ne i vise, s obzirom na male kapacitete Halilovica i Neurona.
Neuron ce ostati u Renault Truck sistemu, gdje oni u 2011 i 2012 rade vrlo dobro, fakticki bolje nego ikada.
Negdje sam bio nacuo da Guma preuzima Neurona, zato pitam...
Negdje sam bio nacuo da Guma preuzima Neurona, zato pitam...
Dobro si cuo, to mi je potvrdila jedna osoba iz Gume.
Guma M je definitvo poklopila BiH i preuzela kompletnu kontrolu nad prodajom Renaulta. Ama baš sve.
A to što se stvorio mit o Guma M, je na bazi "stanja na terenu" i činjenica da sa za malo više do 2 godine, uspjeli postati jedini uvoznik Renaulta za BiH, i da su pokupovali sve koji su nešto značili na tržištu. Do ove pozicije sigurno nisu došli prodajom putničkih auta.
Neuron će raditi putnički progrma možda do kraja maja, i to je to.
Pored gore navedenog, zar nije čudno da Bunjo koji je uvijek imao minimalno 100 vozila na lageru, i odlično radio, izgubi licencu ili sam odustane.
drugtito2011 wrote:Guma M je definitvo poklopila BiH i preuzela kompletnu kontrolu nad prodajom Renaulta. Ama baš sve.
A to što se stvorio mit o Guma M, je na bazi "stanja na terenu" i činjenica da sa za malo više do 2 godine, uspjeli postati jedini uvoznik Renaulta za BiH, i da su pokupovali sve koji su nešto značili na tržištu.
Bunju nisu kupili, a po ovom tvom ispade da nije nista znacio.
drugtito2011 wrote:Guma M je definitvo poklopila BiH i preuzela kompletnu kontrolu nad prodajom Renaulta. Ama baš sve.
A to što se stvorio mit o Guma M, je na bazi "stanja na terenu" i činjenica da sa za malo više do 2 godine, uspjeli postati jedini uvoznik Renaulta za BiH, i da su pokupovali sve koji su nešto značili na tržištu. Do ove pozicije sigurno nisu došli prodajom putničkih auta.
Neuron će raditi putnički progrma možda do kraja maja, i to je to.
Pored gore navedenog, zar nije čudno da Bunjo koji je uvijek imao minimalno 100 vozila na lageru, i odlično radio, izgubi licencu ili sam odustane.
Ti ocito pojma nemas o strukturi prodajne mreze BiH, jer da znas barem osnove, ne bi pisao ovakve bisere
A ja budala se ukljucujem u raspravu
Last edited by ins on 24/04/2013 16:03, edited 1 time in total.
Bunju nisu kupili, a po ovom tvom ispade da nije nista znacio.
35-40% prodaje Renaulta u BiH, ovisno o godini, pa to nije vrijedno spomena...
Zato me i zacudila tvrdnja da je Guma M kupila kao sve sto je bilo znacajno u BiH, a nije Bunju. Nekako prostom racunicom kontam, Bunjo je ubjedljivo (bio) najjaci trgovac Renaulta u Sarajevu, Sarajevo je najveci grad, da *ebe rak raka ne moze bit' da nije nesto znacio.