Kako zene voze?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
pohakontas

#176 Re: Kako zene voze?

Post by pohakontas »

onaj jedan procenat sto se zeznem su vecinom cicice preko 65godina :-)
mayab

#177 Re: Kako zene voze?

Post by mayab »

pohakontas wrote:ako vozim iza nekog znam u 99 posto slucajeva da je zensko za volanom :-)
onaj jedan procenat sto se zeznem su vecinom cicice preko 65godina :-)
Potpisujem! :thumbup:
alenthekiller

#178 Re: Kako zene voze?

Post by alenthekiller »

Kazu zene ne znaju da voze auta jer ne postoji put izmedju kuhinje i spavace sobe :D Uglavnom, zene nekako sporije procijene situaciju, provlacenja i prolazenja kroz uzak prostor. Parkiranje je slaba tacka, komsinica se boji uci u kruzni tok, jaranica ne smije preci brzinu od 80km/h jer joj je to brzooooo pravo. Primaknu skroz volan i objese se sa dvije ruke na njega, ja nisam muskarca vidio da tako vozi. Ona vozi 40 magistralom i kad dodje na zavrtanu tacku " ja vozim sigurno, pet minuta kadnije ili prija ja sam dosla a one budale jurcaju boze sacuvaj" :D Womens... :lol:
Arteta

#179 Re: Kako zene voze?

Post by Arteta »

Uzasno.
Mlad i Nevin

#180 Re: Kako zene voze?

Post by Mlad i Nevin »

A u mene ona rodica što sam već pričao, baja na cesti...kada hoće da skrene sa magistrale na nekih 20-30 metara ona auto šutne na ler i sa brzine od 80-90 km/h opali strastveno po kočnici...tu mi ni pojas ne pomaže :roll:
pohakontas

#181 Re: Kako zene voze?

Post by pohakontas »

Mlad i Nevin wrote:A u mene ona rodica što sam već pričao, baja na cesti...kada hoće da skrene sa magistrale na nekih 20-30 metara ona auto šutne na ler i sa brzine od 80-90 km/h opali strastveno po kočnici...tu mi ni pojas ne pomaže :roll:
prijateljski savjet jarane nevozi se ti vise snjom izgubit ces i mladost i nevinost ako se shebes sputa
phil manzanera

#182 Re: Kako zene voze?

Post by phil manzanera »

Ne znam kako zene voze, ali mi nije jasno kako vide plavu dlaku na svijetlom sakou sa 15 metara udaljenosti, a ne vide štok vrata garaže sa pola metra?
preludezalude

#183 Re: Kako zene voze?

Post by preludezalude »

Evo veceras u Tuzli sustizem crvenu fabiju, snijeg na citavom autu, na svim staklima, nista se ne vidi, nista nije ocisceno. Stajem na semaforu pored i uspjevam da vidim da je zena vozac. Prednja sajba- samo brisac razmaknuo snijeg. Na zeleno krecem prije i u retrovizoru vidim da fabiji radi samo jedan far. Sta reci!! :lol:
dustaban

#184 Re: Kako zene voze?

Post by dustaban »

Zaista se radi o neobjasnjivom fenomenu. Mislim da je vise zena koje su dobri piloti nego dobri soferi.
:-)

Ovo je zaista tema za ozbiljnu analizu. Nije uopce stvar o tzv. osjecaju prostora, zene plesu, zene su dobre gimnasticarke, sportasice... dakle sve ono sto podrazumjeva osjecaj prostora, ali kad sejdnu za volan vrat im se ukoci, ne okrecu glavu. Ma cak niti skrecu pogled, malo koja gleda u retrovizor.

Ali mislim da su najodgovorniji za tu situaciju nasi IDOTSKI INSTRUKTORI. To je nevjerovatno od cega oni prave nauku i na cemu komplikuju stvari. Zene su, to je poznato, bolji djaci od muskaraca i zato se one slijepo drze raznih gluposti koje su im instruktori utuvili u glavu.

Ma, zapravo ne znam, al da je problem jeste i to kakav.
sorcerer

#185 Re: Kako zene voze?

Post by sorcerer »

Matijevic_Vlado wrote:
Melami wrote:
Nije ti mama bila svjesna sta je rodila.
tvoja je bila, al se ipak zaebala,bolje da je kamen za kupusa rodila ;) pametnjakovicu :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
imas rucak od mene za ovo
topcam
Vozim: uzbrdo

#186 Re: Kako zene voze?

Post by topcam »

preludezalude wrote:Evo veceras u Tuzli sustizem crvenu fabiju, snijeg na citavom autu, na svim staklima, nista se ne vidi, nista nije ocisceno. Stajem na semaforu pored i uspjevam da vidim da je zena vozac. Prednja sajba- samo brisac razmaknuo snijeg. Na zeleno krecem prije i u retrovizoru vidim da fabiji radi samo jedan far. Sta reci!! :lol:
Idem s posla, ocistio auto i dajem gas da prije kolege krenem, isti ostavio 10 cm snijega na krovu.
Jos sam mu uzeo prednost. Zasto? Jer ce inace ispred mene nekih 15 km voziti, nek jednom nesta iskrsne i isti zakoci
.. ma bjazi ;-)

Nema nekog pravila. Ima jako puno sposobnih zena. Isto tako i muskaraca koji su uvjereni u svoje
sposobnosti kao vozaci, a antitalenti samo takvi.

Sjecam se da me na zebri (zeleni za pjesake) skenderija, za mrvu mogla neka papanka
zgaziti, nista ona kao da je sama na dzadi. Seljanci izgleda nije prijala visina u dzipu. ;-)
Industrialyzer

#187 Re: Kako zene voze?

Post by Industrialyzer »

Kako me zena maloprije otrese sa Passatom :lol: :lol: Nema potezanja protiv 4motion-a do proljeca :mrgreen:
celava_dlaka

#188 Re: Kako zene voze?

Post by celava_dlaka »

Suze me oblise citajuci neke postove :lol:
bosn.om

#189 Re: Kako zene voze?

Post by bosn.om »

preludezalude wrote:Evo veceras u Tuzli sustizem crvenu fabiju, snijeg na citavom autu, na svim staklima, nista se ne vidi, nista nije ocisceno. Stajem na semaforu pored i uspjevam da vidim da je zena vozac. Prednja sajba- samo brisac razmaknuo snijeg. Na zeleno krecem prije i u retrovizoru vidim da fabiji radi samo jedan far. Sta reci!! :lol:
:lol:
Ne znam sta reci, nista mi nema milije nego posmatrat' kako se stakla sama "otapaju" dok lagano vozim s grijanjem do daske :-D A eto, musko sam jbg.

Sto se tice zena, nista posebno, nit voze gore nit bolje sto se mene tice, muskarci mozda malkice bolje upravljaju vozilom, sto je sasvim normalno obzirom na puno raniji pristup automehanici i generalno vecem vremenu posvecenom voznji, a i nekako mi se cini da puno cesce vozimo od zena jos uvijek - one nekako imaju vozacku ali im se nesto manje mili voziti od nas, dok bih ja na primjer satima kruzio okolo bezveze da mi je vremena :-)
Post Reply