Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
-
suncokret10
#176 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
imao sam malo bodova (70-ak), moram razmisliti.
-
sebivazan
#177 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
A ja 79.9suncokret10 wrote:imao sam malo bodova (70-ak), moram razmisliti.
-
suncokret10
#178 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
koliko su ti dali na intervjuu?sebivazan wrote:A ja 79.9suncokret10 wrote:imao sam malo bodova (70-ak), moram razmisliti.
-
sebivazan
#179 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Pardon, 79.2suncokret10 wrote:koliko su ti dali na intervjuu?sebivazan wrote:A ja 79.9suncokret10 wrote:imao sam malo bodova (70-ak), moram razmisliti.
A na intervju u mi dali 16.2 . Malo sam zezno na pisanom 29 bod.
Da su mi dali 17 proso bi.
-
suncokret10
#180 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
pa to su ti i dali da ne prođeš. da si imao više na pismenom, manje bi ti dali na intervjuu.sebivazan wrote:[q
Pardon, 79.2
A na intervju u mi dali 16.2 . Malo sam zezno na pisanom 29 bod.
Da su mi dali 17 proso bi.
-
Lion Pavi
#181 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
moze li mi neko objasniti kako je moguce da nekoga obore na fizickom testu radi kilaze i da ga opet zovu na testiranje dok je malo regulisao kilazu i naravno prode i pojavi se na itervjuu
-
manditasea
#182 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ljudi, manite se zalbi, ti svi su prosli jer su imali vezu, sve i da se zalimo necemo se naci na listi predlozenih kandidata umjesto ovih 50. Ja bar necu, osobe iz komisije su iz raznih ministarstava, treba da mi zapamte ime i prezime, pa sta onda, nigdje mi vrata nece biti otvorena, jer mogu steci utisak da sumnjam u njihov rad i da njima zelim napraviti problem.
-
bez_suplje
#183 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
ljudi evo informacije koje su relevantne prema zakonu o policijskim sluzbenicma, niti jedan clan nije bio duzan da odmah kaze broj bodova, vec da pored imena kandidata napise misljenje i bodove koje ti u slucaju zalbe samo posalju tako da tu nema prolazu za zalbe,,zatim te dvije kile koje su tolerisali također su ispravne jer po pravilniku o testiranju fizicke spreme se u svjetskoj federaciji o sportu tolerisu i postoji zakon o tome jer ako se covjek najede ili napije recimo 1l vode prije testa moze se odraziti na kilazu, to se ima pravo tolerisat, a to je svakako ucinjeno svima nama u korist nismo osteceni tako da i tu pada zalba u vodu .I treci argument koji bi smo imali npr zasto je neko odbijen sa 82,6 a primljen sa 80.4 to također ne pije vode jer nacionalna pripadnost se gledala jer je ovo na drzavnom nivou i srbin hrvatu i muslimanu nije bio konkurencija jer je islo ja mislim 14 bosnjaka 16 srba 10 hrvata i ostalo cura tj njih 10,tako da zaista mozemo se svi zaliti ali cemo svi dobiti odbijenice sa ovakvim argumentima otprilike ,ovo sam se sa pravnikom konsultovao koji je u nekoliko navrata pisao zalbe za neke ljude na prethodnim konkursima, Ja sam iskreno odustao nemam zivaca da cekam odgovore nerviram se a falilo mi je 0,6... a ko hoce da se zali sretno svima
-
sebivazan
#184 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ocita ti brate meni bukvicu , fkt nema izgleda da bila sta dobijemo zalbom. Jbga odustajem , nista drugo mi ne preostajebez_suplje wrote:ljudi evo informacije koje su relevantne prema zakonu o policijskim sluzbenicma, niti jedan clan nije bio duzan da odmah kaze broj bodova, vec da pored imena kandidata napise misljenje i bodove koje ti u slucaju zalbe samo posalju tako da tu nema prolazu za zalbe,,zatim te dvije kile koje su tolerisali također su ispravne jer po pravilniku o testiranju fizicke spreme se u svjetskoj federaciji o sportu tolerisu i postoji zakon o tome jer ako se covjek najede ili napije recimo 1l vode prije testa moze se odraziti na kilazu, to se ima pravo tolerisat, a to je svakako ucinjeno svima nama u korist nismo osteceni tako da i tu pada zalba u vodu .I treci argument koji bi smo imali npr zasto je neko odbijen sa 82,6 a primljen sa 80.4 to također ne pije vode jer nacionalna pripadnost se gledala jer je ovo na drzavnom nivou i srbin hrvatu i muslimanu nije bio konkurencija jer je islo ja mislim 14 bosnjaka 16 srba 10 hrvata i ostalo cura tj njih 10,tako da zaista mozemo se svi zaliti ali cemo svi dobiti odbijenice sa ovakvim argumentima otprilike ,ovo sam se sa pravnikom konsultovao koji je u nekoliko navrata pisao zalbe za neke ljude na prethodnim konkursima, Ja sam iskreno odustao nemam zivaca da cekam odgovore nerviram se a falilo mi je 0,6... a ko hoce da se zali sretno svima
-
Rubbie
#185 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
super, ako je ovako kako si napisao onda ovo treba da padne na svakom sudu, ne treba ti zalba... po zakonu o pol sluzbenicima i po pravilniku o testiranju bili su duzni i da pregledaju pismene radove odnosno esej, nijedan rad nije detaljno pregledan kako je to po pravilniku o testiranju (da ti gledaju odgovor na temu, rukopis, kompoziciju rada, pravopis itd.. .iz svega toga treba da dobijes ocjenu) nijedan rad nije pregledan na ovaj nacin nego su davane ofrlje ocjene od 7 do 9...bez_suplje wrote:ljudi evo informacije koje su relevantne prema zakonu o policijskim sluzbenicma, niti jedan clan nije bio duzan da odmah kaze broj bodova, vec da pored imena kandidata napise misljenje i bodove koje ti u slucaju zalbe samo posalju tako da tu nema prolazu za zalbe,,zatim te dvije kile koje su tolerisali također su ispravne jer po pravilniku o testiranju fizicke spreme se u svjetskoj federaciji o sportu tolerisu i postoji zakon o tome jer ako se covjek najede ili napije recimo 1l vode prije testa moze se odraziti na kilazu, to se ima pravo tolerisat, a to je svakako ucinjeno svima nama u korist nismo osteceni tako da i tu pada zalba u vodu .I treci argument koji bi smo imali npr zasto je neko odbijen sa 82,6 a primljen sa 80.4 to također ne pije vode jer nacionalna pripadnost se gledala jer je ovo na drzavnom nivou i srbin hrvatu i muslimanu nije bio konkurencija jer je islo ja mislim 14 bosnjaka 16 srba 10 hrvata i ostalo cura tj njih 10,tako da zaista mozemo se svi zaliti ali cemo svi dobiti odbijenice sa ovakvim argumentima otprilike ,ovo sam se sa pravnikom konsultovao koji je u nekoliko navrata pisao zalbe za neke ljude na prethodnim konkursima, Ja sam iskreno odustao nemam zivaca da cekam odgovore nerviram se a falilo mi je 0,6... a ko hoce da se zali sretno svima
ovo za kilazu isto nije navedeno u pravilniku, nema nikakvog tolerisanja, kako cu ja znati kome ti tolerises 2 a kome 5 kg, ako se spremas za konkurs skini 2 kg manje da si siguran... znam lika koji je sa 10 kg prosao dalje...
pismeni radovi su u 90% slucajeva prepisani, ali tu i nema neke fajde zalit se... da su imalo iskreni skontali bi to na intervju... toliko ljudi sa maksimalnim brojem bodova na testu, a kad pricas s njima nijedno pitanje ne znaju
treca stvar ovo za nacionalnu strukturu? zasto se onda ne objave imena, odkud tebi informacija koga je koliko primljeno? zasto to nije transparentno? gdje su ostali? nacionalne manjine?
opet kazem kako se moze objaviti konacna lista, ako nije proveden ljekarski i sigurnosne provjere? na konkursu za mup ks od 130 ljudi 30 je palo na ljekarskom na kraju, to nije mala cifra, ja garantujem da ce od ovih 50 bar 5 pasti na ljekarskom... tako da ti sto imas 0.6 za prolaz dobro prati situaciju, ako imas zivaca naravno... najlakse se poklopit usima i reci ne moze se nista uradit.
-
eeedin
#186 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Druze nije objavljena konacna lista nego:"LISTA NAJUSPJEŠNIJIH KANDIDATA PREDLOŽENIH ZA ZAPOŠLJAVANJE".Rubbie wrote:super, ako je ovako kako si napisao onda ovo treba da padne na svakom sudu, ne treba ti zalba... po zakonu o pol sluzbenicima i po pravilniku o testiranju bili su duzni i da pregledaju pismene radove odnosno esej, nijedan rad nije detaljno pregledan kako je to po pravilniku o testiranju (da ti gledaju odgovor na temu, rukopis, kompoziciju rada, pravopis itd.. .iz svega toga treba da dobijes ocjenu) nijedan rad nije pregledan na ovaj nacin nego su davane ofrlje ocjene od 7 do 9...bez_suplje wrote:ljudi evo informacije koje su relevantne prema zakonu o policijskim sluzbenicma, niti jedan clan nije bio duzan da odmah kaze broj bodova, vec da pored imena kandidata napise misljenje i bodove koje ti u slucaju zalbe samo posalju tako da tu nema prolazu za zalbe,,zatim te dvije kile koje su tolerisali također su ispravne jer po pravilniku o testiranju fizicke spreme se u svjetskoj federaciji o sportu tolerisu i postoji zakon o tome jer ako se covjek najede ili napije recimo 1l vode prije testa moze se odraziti na kilazu, to se ima pravo tolerisat, a to je svakako ucinjeno svima nama u korist nismo osteceni tako da i tu pada zalba u vodu .I treci argument koji bi smo imali npr zasto je neko odbijen sa 82,6 a primljen sa 80.4 to također ne pije vode jer nacionalna pripadnost se gledala jer je ovo na drzavnom nivou i srbin hrvatu i muslimanu nije bio konkurencija jer je islo ja mislim 14 bosnjaka 16 srba 10 hrvata i ostalo cura tj njih 10,tako da zaista mozemo se svi zaliti ali cemo svi dobiti odbijenice sa ovakvim argumentima otprilike ,ovo sam se sa pravnikom konsultovao koji je u nekoliko navrata pisao zalbe za neke ljude na prethodnim konkursima, Ja sam iskreno odustao nemam zivaca da cekam odgovore nerviram se a falilo mi je 0,6... a ko hoce da se zali sretno svima
ovo za kilazu isto nije navedeno u pravilniku, nema nikakvog tolerisanja, kako cu ja znati kome ti tolerises 2 a kome 5 kg, ako se spremas za konkurs skini 2 kg manje da si siguran... znam lika koji je sa 10 kg prosao dalje...
pismeni radovi su u 90% slucajeva prepisani, ali tu i nema neke fajde zalit se... da su imalo iskreni skontali bi to na intervju... toliko ljudi sa maksimalnim brojem bodova na testu, a kad pricas s njima nijedno pitanje ne znaju
treca stvar ovo za nacionalnu strukturu? zasto se onda ne objave imena, odkud tebi informacija koga je koliko primljeno? zasto to nije transparentno? gdje su ostali? nacionalne manjine?
opet kazem kako se moze objaviti konacna lista, ako nije proveden ljekarski i sigurnosne provjere? na konkursu za mup ks od 130 ljudi 30 je palo na ljekarskom na kraju, to nije mala cifra, ja garantujem da ce od ovih 50 bar 5 pasti na ljekarskom... tako da ti sto imas 0.6 za prolaz dobro prati situaciju, ako imas zivaca naravno... najlakse se poklopit usima i reci ne moze se nista uradit.
-
Rubbie
#187 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
ma dovoljno je pogledati spisak i skontat na koji nacin se radilo, prvo su prosle veze, a onda su davani bodovi za intervju da nebi presao 80.4 boda, svakom normalnom je ovo jasno... zbog toga nisu govorili odma koju si ocjenu dobio, jer daj mi neko drugo logicno objasnjenje... neko dobio 33 boda na testu, 33 na fizickom i onda dobije 12 bodova na itervju
how yes no
-
sebivazan
#188 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Sigurno je da ce makar pet ljudi pasti na ljekarskom, a onda ce pozivati one koji su priblizno bodovnom statusu.
Ovo nije konacna lista , ali opet se covjek iznervira i izludi.
Konkretno , dal ce se neko od vas zaliti ? Da znam , da se ne blamiram ja sam
Ovo nije konacna lista , ali opet se covjek iznervira i izludi.
Konkretno , dal ce se neko od vas zaliti ? Da znam , da se ne blamiram ja sam
-
MUP_KS
#189 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Meni je ovo sve smiješno,za MUP KS je isto pisalo +5 kilaza i -15 pa se nije gledalo jer su svi imali pravo i sa 20 kg i više su primljeni a ovo za direkciju smiješno
-
slauf_Bijela
#190 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ma necu da se zamaram,sta god radio necu promijeniti nista. Prosli konkurs za MUP KS sam predao zalbu i momak mi fino kaze sto je primao zalbe : " Sinko dobro razmisli hoces li predati zalbu jer vrata u policiji su ti zauvijek zatvorena ako to uradis ,a novi konkurs samo sto nije" ,tako da sam predao i mogu se vjerovatno halaliti sa konkursom sto dolazi u januaru. PS.Zalba mi nije pomogla; znaju oni kako to ide bolje od nas,valja ubaciti " Podobne" . A nama ostaje konkurs za MUP koji uskoro izlazi, DGS takodze prima od 120do 180 ljudi u februaru izlazi konkurs , 
-
MUP_KS
#191 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Odakle znaš da je za MUP KS u Jaunaru u Martu se nešto priča?
-
sebivazan
#192 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Nista brate , necu se ni zaliti. Kome god sam to spomeno , svako kaze mogu te samo sjebat.
A hoce li inspektore u MUP KS primati ili samo policajce ?
A hoce li inspektore u MUP KS primati ili samo policajce ?
-
MUP_KS
#193 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
10 inspektora i 120 policajaca i ja brate imam magistarski nema posla 
-
sebivazan
#194 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Hhahhahaha.. tesko brate ,tesko. Ja kontam i Magistarski nebi li lakse do posla .MUP_KS wrote:10 inspektora i 120 policajaca i ja brate imam magistarski nema posla
-
Rubbie
#195 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
ko vam je napunio glavu tim glupostima ako se zalis vrata su ti zauvijek zatvorena... zbog te politike suti samo nek ne puca i jeste takvo stanje... uvijek se dobro zaliti i skrenuti paznju, radi ovog ali i narednih konkursa, da ne misle da se samo ovce prijavljuju dok oni guraju svoje...
al eto nadajte se vi da ce sutra u granicnoj biti posteno, pogotovo kad ovo ovako prodje... takve izjave mogu dati samo oni koji su prosli i samo oni znaju na koji nacin
ako imas osnova zali se i to je cijela poenta price... po mom misljenju najveca manipulacija je bila na intervju jer su morali odma reci koju si ocjenu dobio i obrazloziti je, a ne bice vam javljeno dok mi skontamo sta i kako. pa ne treba ti fakultet da to skontas
al eto nadajte se vi da ce sutra u granicnoj biti posteno, pogotovo kad ovo ovako prodje... takve izjave mogu dati samo oni koji su prosli i samo oni znaju na koji nacin
ako imas osnova zali se i to je cijela poenta price... po mom misljenju najveca manipulacija je bila na intervju jer su morali odma reci koju si ocjenu dobio i obrazloziti je, a ne bice vam javljeno dok mi skontamo sta i kako. pa ne treba ti fakultet da to skontas
-
slauf_Bijela
#196 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ja sam čuo da je u januaru,a možda i krajem decembra izadze. I Federalna sam čuo da ce uskoro tražiti jer im fali veliki broj policajaca.MUP_KS wrote:Odakle znaš da je za MUP KS u Jaunaru u Martu se nešto priča?
-
Mama 2
#197 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Vi što niste prošli, nemojte se plaho sikirat, nije to neki poso.Pokajali bi ste se prvi dan i prvu noć.Vjerujte 
-
vazna
#198 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Ma vjeruj mi kada sam saznao da intervju nosi 20 bodova odmah mi je bilo jasno da se mogu pozdraviti sa poslom. Citav konkurs je imao puno manjkavosti, ali pravno su se dobro "pokrili" tako da mislim da je svaka zalba uzaludna. Ovi sto govore da poznaju ljude koji su prosli bez stele ili lazu nas ili ti ljudi lazu njih. Dovoljno je samo da vidis da od 50 ljudi koji su prosli niko na intervju nije dobio manju ocjenu od 19. Neko je napisao da ce vjerovatno biti nekoliko njih koji nece proci ljekarski, pa zar mislite da su imali tako jaku stelu da eliminisu 1600 ljudi i sad da ne prodju kada su usli u 50 "velicanstvenih"Rubbie wrote:ko vam je napunio glavu tim glupostima ako se zalis vrata su ti zauvijek zatvorena... zbog te politike suti samo nek ne puca i jeste takvo stanje... uvijek se dobro zaliti i skrenuti paznju, radi ovog ali i narednih konkursa, da ne misle da se samo ovce prijavljuju dok oni guraju svoje...
-
MUP_KS
#199 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
Dabogda jer se nema para al eto,ja sam već se poćeo spremati ko budala trčim po ovoj zimi 
-
suncokret10
#200 Re: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela
kanton je bankrotirao, i šanse da oni nekoga prime su 0,0000000000000001%.MUP_KS wrote:Dabogda jer se nema para al eto,ja sam već se poćeo spremati ko budala trčim po ovoj zimi