Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
slikarr

#176 Re: Unicredit banka, all about

Post by slikarr »

Kartica mi je blokirana nisam je koristio 1 godinu i sad mi je pred istekom pa hocu da produzim sad koliko kosta produzivanje i hoce li mi nesto naplatiti dodatno da je odblokiraju... i kolik kosta novu napraviti ako neko zna..
kakavdanakneiskustvu

#177 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

slikarr wrote:Kartica mi je blokirana nisam je koristio 1 godinu i sad mi je pred istekom pa hocu da produzim sad koliko kosta produzivanje i hoce li mi nesto naplatiti dodatno da je odblokiraju... i kolik kosta novu napraviti ako neko zna..

jesi li dobijao kakve uplate na račun u tih godinu dana?
slikarr

#178 Re: Unicredit banka, all about

Post by slikarr »

kakavdanakneiskustvu wrote:jesi li dobijao kakve uplate na račun u tih godinu dana?

Ne nisam, kontam otici pa reko da od prilike znam sta kako se krece jel to naplacuju da deblokiraju i koliko se krece prodizuti a koliko napraviti novu karticu nisam uspio naci na njihovoj stranici te detalje.
lucatoni05

#179 Re: Unicredit banka, all about

Post by lucatoni05 »

Pozdrav svima
Htio bih sebi uzeti Visa Electron karticu u Unicredit banci, pa me interesuej sljedece:
1. Sta mi je od dokumenata potrebno?
2. Da li mjesecno naplacuju vodjenje racuna, kao sto to rade u raiffeisen?
kokuz_sa

#180 Re: Unicredit banka, all about

Post by kokuz_sa »

slikarr wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:jesi li dobijao kakve uplate na račun u tih godinu dana?

Ne nisam, kontam otici pa reko da od prilike znam sta kako se krece jel to naplacuju da deblokiraju i koliko se krece prodizuti a koliko napraviti novu karticu nisam uspio naci na njihovoj stranici te detalje.
meni bila kartica istekla ovako 6mjeseci..
i odem reko da zahtjev podnesem za novu
kad mi odmah dadode karticu..sami oni pred kraj isteka kartice naprave zamjensku koja se samo ode podici..
nista placao nisam

nego zanima me za limit kod njih..

kakav zahtjev treba podnijeti?
i koliko daju limit..
ako su npr mjesecno isti iznosi redovni na racunu koji dospijevaju
starii

#181 Re: Unicredit banka, all about

Post by starii »

lucatoni05 wrote:Pozdrav svima
Htio bih sebi uzeti Visa Electron karticu u Unicredit banci, pa me interesuej sljedece:
kosta mjesecno 1.65KM a treba ti CIPS i licna..
kakavdanakneiskustvu

#182 Re: Unicredit banka, all about

lucatoni05 wrote:Pozdrav svima

mislim da naplaćuju vođenje računa
kakavdanakneiskustvu

#183 Re: Unicredit banka, all about

kokuz_sa wrote:
slikarr wrote:

meni bila kartica istekla ovako 6mjeseci..
i odem reko da zahtjev podnesem za novu
kad mi odmah dadode karticu..sami oni pred kraj isteka kartice naprave zamjensku koja se samo ode podici..
nista placao nisam

nego zanima me za limit kod njih..

i koliko daju limit..

meni i ženi limit otprilike duplo veći od mjesečnih primanja
lucatoni05

#184 Re: Unicredit banka, all about

Post by lucatoni05 »

Pitam jer sam negdje procitao da naplacuju samo ako u toku mjeseca budu neke transkacije, a ako nema nikakvih transkacija onda nista ne naplacuju.
Karticu bih koristio za placanje preko interneta, pa ne bih imao svaki mjesec transakcije.
uzgajivac

#185 Re: Unicredit banka, all about

Post by uzgajivac »

zahtejv za karticu 20.-, zamjena kartice u slucaju 20.- KM, mjesecna naknada za online banking gotovo 4.- KM, naplacuje se svaka uplata i putem weba, odjava 20.- KM, banka i dalje skuplja pare.
Kir Janja

#186 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kir Janja »

Ubjedljivo najgora "velika" banka u BiH, u žestokoj konkurenciji. Tragikomedija od službenika, samo su im tzv šefovi gori. Čestitke.
dorkcic

#187 Re: Unicredit banka, all about

Post by dorkcic »

lucatoni05 wrote:Pitam jer sam negdje procitao da naplacuju samo ako u toku mjeseca budu neke transkacije, a ako nema nikakvih transkacija onda nista ne naplacuju.
Karticu bih koristio za placanje preko interneta, pa ne bih imao svaki mjesec transakcije.
Naplaćuje se održavanje računa 1.50 KM svaki mjesec, koristio ne koristio.
aServis

#188 Re: Unicredit banka, all about

Post by aServis »

kad se kupuje karticom visa clasic ona kartica sa odgođenim plaćanjeme, ako bi uzeo recimo danas nešto tj 29.9 da li bi to bilo u naplati 20.10 tj interesuje me od kojeg do kojeg datuma se računa :)
rudy81

#189 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

aServis wrote:kad se kupuje karticom visa clasic ona kartica sa odgođenim plaćanjeme, ako bi uzeo recimo danas nešto tj 29.9 da li bi to bilo u naplati 20.10 tj interesuje me od kojeg do kojeg datuma se računa :)
pa tzv 'dospijece' je 20-tog u mjesecu, znaci ako je danas placanje, onda naredni mjesec
kakavdanakneiskustvu

#190 Re: Unicredit banka, all about

rudy81 wrote:
aServis wrote:kad se kupuje karticom visa clasic ona kartica sa odgođenim plaćanjeme, ako bi uzeo recimo danas nešto tj 29.9 da li bi to bilo u naplati 20.10 tj interesuje me od kojeg do kojeg datuma se računa :)
pa tzv 'dospijece' je 20-tog u mjesecu, znaci ako je danas placanje, onda naredni mjesec

tačno,ako možeš sačekaj 1.10. sa tim plaćanjem,tad će ti dospijeće biti 20.11.
drndalo

#191 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Kir Janja wrote:Ubjedljivo najgora "velika" banka u BiH, u žestokoj konkurenciji. Tragikomedija od službenika, samo su im tzv šefovi gori. Čestitke.
Slabo si ti sa RZB imao posla...
Baby Jane

#192 Re: Unicredit banka, all about

Post by Baby Jane »

drndalo wrote:
Kir Janja wrote:Ubjedljivo najgora "velika" banka u BiH, u žestokoj konkurenciji. Tragikomedija od službenika, samo su im tzv šefovi gori. Čestitke.
:thumbup:

Ovi su jos i dobri kakva je ona bagra u RFZ
starii

#193 Re: Unicredit banka, all about

Post by starii »

Baby Jane wrote:
drndalo wrote:
:thumbup:

Ovi su jos i dobri kakva je ona bagra u RFZ
samo bjezi od raiffeisen i rijesices se peglanja u mozak :thumbup:
sema911s

#194 Re: Unicredit banka, all about

Post by sema911s »

iskreno i jedna i druga banka imaju najgore osoblje, uposlenike,., svi nesto napuhani ufurani,.,svi sve znaju,., cekas u redu pola sata i dodjes taman na red kaze predjite na drugi salter,.,odes na bankomat plavi ekran te doceka,., ako ti kojim slucajem proguta bankomat karticu moras da cekas nekoga da ti javi da ti je proguto a taj bulji u tebe i bankomat,., neke naknade za konverzije,., ako cuvas pare kod njih kamata ti 0,00001% ako uzmes od njih svaki mjesec uzmu min 12,99% pa onda neko zaokruzivanje,., a ko kojim belajom trazis neki veci iznos (preko 5000KM) e to se moras najavit,,
drndalo

#195 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

U principu si u pravu, vecinom... Imam iskustva dosta i sa jednim i sa drugim... Moje je da je Unicredit nekih 20-30% "bolji" poslovniji/pismeniji/vrijedniji/pametniji od RZB... U stvari da se ispravim, zaposleni s kojima ja imadoh posla... Naravno, bilo je krembila iz obje firme na koje naletih...

Elem, kada nadjes poslovnicu u kojoj su relativno poslovni/pismeni/hoce/znaju te, ne mijenjaj, gorko ces se razocarati...

Na svu srecu, nemadoh iskustava sa gutanjem kartica na bankomatima ni jedne ni druge firme...
Saka

#196 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kokuz_sa wrote:nego zanima me za limit kod njih..

i koliko daju limit..
Meni 7 puta veći od mjesečnih primanja. :) Nit sam im kad tražio niti kad idem u minus, ali žohari nanjušili da bi mogli derati kamatom pa me pokušavaju navući. Nisam im pružio zadovoljstvo, osim možda par puta nešto sitno. Kontao sam da tražim da mi to ukinu, zamisli neko ti mazne broj kartice i, osim što ti potroši sve na računu, još te zavali u kredit. Mislim trebali bi tražiti odobrenje za mogućnost minusa na kartici, a ne da ti moraš ganjati da ga nemaš.
kakavdanakneiskustvu

#197 Re: Unicredit banka, all about

Saka wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kokuz_sa wrote:nego zanima me za limit kod njih..

i koliko daju limit..
Meni 7 puta veći od mjesečnih primanja. :) Nit sam im kad tražio niti kad idem u minus, ali žohari nanjušili da bi mogli derati kamatom pa me pokušavaju navući. Nisam im pružio zadovoljstvo, osim možda par puta nešto sitno. Kontao sam da tražim da mi to ukinu, zamisli neko ti mazne broj kartice i, osim što ti potroši sve na računu, još te zavali u kredit. Mislim trebali bi tražiti odobrenje za mogućnost minusa na kartici, a ne da ti moraš ganjati da ga nemaš.

svašta,7 puta,prvi put čujem za toliki limit
Filter

#198 Re: Unicredit banka, all about

Post by Filter »

7x limit :-) nesta ih prenijelo. ja trazio da mi smanje limit :D

nadam se da niko od vas nije deverao sa turkis ziraat bank... jbte kakva bezobrazna i nesposobna gomila.
jos nijednom trajni nalog koji je kod njih postavljen, nije ispostovan :-) je83no nevjerovatno.
Saka

#199 Re: Unicredit banka, all about

Post by Saka »

Ma nije ih prenijelo, sve oni rade s razlogom. Poslujem preko njih kao pravno lice, što je naravno potpuno odvojen račun, ali su oni to sigurno povezali i vidjeli da se tu negdje vrti puno više od plate koja redovno legne svaki mjesec na privatni račun. Zato su to dali ne bi li mene prenijelo pa se počeo zavaljivati u minus a da oni mogu fakturisati kamatu. E neće ići. :)

Baš ću otići da tražim da se to ukine.
drndalo

#200 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Ako ne koristis nemoj da ti ukidaju... Na taj nacin moraju vise para da ostave kao garanciju svojih plasmana (rezervacija) Centralnoj banci...
Post Reply