Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#176 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by nosara »

FOČANSKI PROPISI wrote:
nosara wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Sad kad sam ostario veliš:" U potok s njim!"
Ja sam mislio da si ti neki klinac od najvise 15 godina... :-)
Samo u duši!
Mislim na glavu...
Sikandar

#177 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Sikandar »

Da se nadovežem na ovu diskusiju o povratku Arzije.
Moje mišljenje je da je dotična dok je obnašala funkciju direktora JU Djeca Sarajeva bila vrlo arogantna, prepotentna itd. i ponašala se kao da je JU Djeca Sarajeva njena privatna firma, a ne javno preduzeće. Da je prema kompetentnosti i stručnosti i nadasve ljudskosti nikada ne bi postala direktor JU Djeca Sarajeva. Zna se kako je došla na to radno mjesto (preko stranke SDA). Sarajevo je i pored ratne kataklizme ostalo vrlo senzibilan grad i pored toga što su Bošnjaci muslimani u većini u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda (prema Ustavu). Bošnjaci muslimani nisu ni dan danas podlegli vanjskim a naročito unutrašnjim utjecajima da se na neki način negativno radikaliziraju u nekim svojim životnim stavovima koje su imali prije rata, što je samo dokaz da se radi o pravom evropskom narodu. Arzija je, čini se, imala zadatak da podijeli djecu po vjeri još u obdaništu kako bi ta djeca u daljem razvoju imali odgovarajuću (negativnu) percepciju prema svojim drugovima koji su druge vjere, a kojima je Deda Mraz bio jedan lijepi tren u njihov djetinjstvu.. Ovo ne generalizujem na sve Bošnjake Muslimane nego samo na one koji misle da ne treba Deda Mraz u obdaništima. Ovo se ne može vrlo riješti isključivošću i nametanjem svog stava i mišljenja uz obilato korištenje trenutne funkcije, već samo na način da se svako opredijeli za ono za što misli da je najbolje za njegovo dijete. Može se organizovati Deda Mraz za svu djecu u obdaništima bez obizra na vjeru, naciju. boju kože i itd. pa ko želi bujrum,, a ko ne, neka nesmeta ovim prvim. Na svu sreću akcija Arzije "Dead Mraz" nije uspjela, jer ipak Sarajevo i dalje ima, ono što je imao i prije rata, a to je samo normalan svijet.
FOČANSKI PROPISI

#178 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by FOČANSKI PROPISI »

nosara wrote: Mislim na glavu...
Samo kad su promjene,boli.
T-Rexx

#179 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by T-Rexx »

Bice zanimljivo pratiti halabuku oko Arzije dok nam politicari rade o glavi. :roll:
zateznistub

#180 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by zateznistub »

Sikandar wrote:Da se nadovežem na ovu diskusiju o povratku Arzije.
Moje mišljenje je da je dotična dok je obnašala funkciju direktora JU Djeca Sarajeva bila vrlo arogantna, prepotentna itd. i ponašala se kao da je JU Djeca Sarajeva njena privatna firma, a ne javno preduzeće. Da je prema kompetentnosti i stručnosti i nadasve ljudskosti nikada ne bi postala direktor JU Djeca Sarajeva. Zna se kako je došla na to radno mjesto (preko stranke SDA). Sarajevo je i pored ratne kataklizme ostalo vrlo senzibilan grad i pored toga što su Bošnjaci muslimani u većini u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda (prema Ustavu). Bošnjaci muslimani nisu ni dan danas podlegli vanjskim a naročito unutrašnjim utjecajima da se na neki način negativno radikaliziraju u nekim svojim životnim stavovima koje su imali prije rata, što je samo dokaz da se radi o pravom evropskom narodu. Arzija je, čini se, imala zadatak da podijeli djecu po vjeri još u obdaništu kako bi ta djeca u daljem razvoju imali odgovarajuću (negativnu) percepciju prema svojim drugovima koji su druge vjere, a kojima je Deda Mraz bio jedan lijepi tren u njihov djetinjstvu.. Ovo ne generalizujem na sve Bošnjake Muslimane nego samo na one koji misle da ne treba Deda Mraz u obdaništima. Ovo se ne može vrlo riješti isključivošću i nametanjem svog stava i mišljenja uz obilato korištenje trenutne funkcije, već samo na način da se svako opredijeli za ono za što misli da je najbolje za njegovo dijete. Može se organizovati Deda Mraz za svu djecu u obdaništima bez obizra na vjeru, naciju. boju kože i itd. pa ko želi bujrum,, a ko ne, neka nesmeta ovim prvim. Na svu sreću akcija Arzije "Dead Mraz" nije uspjela, jer ipak Sarajevo i dalje ima, ono što je imao i prije rata, a to je samo normalan svijet.
Bravo za post! :thumbup:
Rajvosa26

#181 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Rajvosa26 »

T-Rexx wrote:Bice zanimljivo pratiti halabuku oko Arzije dok nam politicari rade o glavi. :roll:
S ovim nam isto rade...a kao nesto nova cinjenica da nam rade o glavi. Rade vec 15 godina, pa niko nista.
Rajvosa26

#182 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Rajvosa26 »

zateznistub wrote:
Sikandar wrote:Da se nadovežem na ovu diskusiju o povratku Arzije.
Bravo za post! :thumbup:
:thumbup:
DaysleepeR

#183 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by DaysleepeR »

džaba panika
Advokat Nezirić: Sud nije naredio Arzijin povratak!

Sud nije naredio povratak Arzije Mahmutović u sarajevske vrtiće, tvrdi Sanel Nezirić, advokat Javne ustanove (JU) Djeca Sarajeva, koji je reagirao na današnju izjavu advokata smijenjene direktorice sarajevskih vrtića. Naime, jutros je u medijima prozujala vijest da je Općinski sud u Sarajevu poništio njezinu smjenu i naredio povratak na posao. Saopćio je to advokat Arzije Mahmutović, kazavši kako je sud naložio njen povratak na posao.
Sud je poništio rješenje Vlade KS o imenovanju v.d. predsjednika i članova Upravnog odbora (UO) JU Djeca Sarajeva iz maja 2010, odluku v.d. UO iz i odluku o saglasnosti za imenovanje direktora iz juna iste godine, te tri odluke iz februara 2011.
No, ipak, situacija je sljedeća, tvrdi advokat Nezirić, koji naglašava kako presuda sarajevskog Općinskog suda „apsolutno nema nikakav značaj za imenovanje direktora JU Djeca Sarajeva“. Njegove su riječi da su poništene odluke vezane za imenovanje v.d. Upravnog odbora i v.d. direktora, a, „kako je nekadašnja direktorica Arzija Mahmutović bila v.d. direktor i istoj je istekao mandat, tako ni presuda ne glasi da se Arzija Mahmutović vraća na mjesto direktora niti je to moguće da se desi provođenjem poništenih odluka prema presudi Općinskog suda u Sarajevu“.
Nadalje, Nezirić ističe da se prema Zakonu o predškolskom obrazovanju, direktor JU Djeca Sarajeva imenuje temeljem javnog konkursa od strane UO. U slučaju aktuelne direktorice Mirjane Jovanović Halilović ta je procedura ispoštovana, decidan je advokat Nezirić.
„Sem toga, ranijoj direktorici Arziji Mahmutović je uspostavljen radno-pravni status, odnosno, ista je obavljala svoje poslove i radne zadatke u skladu sa zaključenim ugovorom o radu, te po osnovu toga ostvarivala sva prava iz radnog odnosa, pa su neosnovani navodi da ima pravo i na naknadu štete“, zaključio je advokat Sanel Nezirić.
FOČANSKI PROPISI

#184 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

DaysleepeR wrote:džaba panika

Sud nije naredio povratak Arzije Mahmutović u sarajevske vrtiće, tvrdi Sanel Nezirić, advokat Javne ustanove (JU) Djeca Sarajeva, koji je reagirao na današnju izjavu advokata smijenjene direktorice sarajevskih vrtića. Naime, jutros je u medijima prozujala vijest da je Općinski sud u Sarajevu poništio njezinu smjenu i naredio povratak na posao. Saopćio je to advokat Arzije Mahmutović, kazavši kako je sud naložio njen povratak na posao.
Sud je poništio rješenje Vlade KS o imenovanju v.d. predsjednika i članova Upravnog odbora (UO) JU Djeca Sarajeva iz maja 2010, odluku v.d. UO iz i odluku o saglasnosti za imenovanje direktora iz juna iste godine, te tri odluke iz februara 2011.
No, ipak, situacija je sljedeća, tvrdi advokat Nezirić, koji naglašava kako presuda sarajevskog Općinskog suda „apsolutno nema nikakav značaj za imenovanje direktora JU Djeca Sarajeva“. Njegove su riječi da su poništene odluke vezane za imenovanje v.d. Upravnog odbora i v.d. direktora, a, „kako je nekadašnja direktorica Arzija Mahmutović bila v.d. direktor i istoj je istekao mandat, tako ni presuda ne glasi da se Arzija Mahmutović vraća na mjesto direktora niti je to moguće da se desi provođenjem poništenih odluka prema presudi Općinskog suda u Sarajevu“.
Nadalje, Nezirić ističe da se prema Zakonu o predškolskom obrazovanju, direktor JU Djeca Sarajeva imenuje temeljem javnog konkursa od strane UO. U slučaju aktuelne direktorice Mirjane Jovanović Halilović ta je procedura ispoštovana, decidan je advokat Nezirić.
„Sem toga, ranijoj direktorici Arziji Mahmutović je uspostavljen radno-pravni status, odnosno, ista je obavljala svoje poslove i radne zadatke u skladu sa zaključenim ugovorom o radu, te po osnovu toga ostvarivala sva prava iz radnog odnosa, pa su neosnovani navodi da ima pravo i na naknadu štete“, zaključio je advokat Sanel Nezirić.
Onda je gotovo,Zaključavaj!
nosara

#185 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by nosara »

Nema ni odstete... Bas mi je zao... :lol:
manki

#186 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by manki »

Samo za nasu Azrailu Mahmutovic

Last edited by manki on 18/12/2012 15:36, edited 2 times in total.
Rajvosa26

#187 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Rajvosa26 »

FOČANSKI PROPISI wrote:
DaysleepeR wrote:džaba panika

Onda je gotovo,Zaključavaj!
Cek da potvrdimo vijest, onda ide slavlje, pa paketici kod Deda Mraza.
starii

#188 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by starii »

jebote isto ko da se vracamo u zonu sumraka :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#189 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

nosara wrote:Nema ni odstete... Bas mi je zao... :lol:
bilo bi lijepo sada poslušati priču o pravnoj državi i pobjedi pravde... :oops:
VjecitiStudent

#190 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Šta ćemo sa našim duševnim bolima, pretrpljenim strahom od onakve vijesti?
manki

#191 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by manki »

VjecitiStudent wrote:
Da se jednom i s tobom slozim :D
Chmoljo

#192 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:
:D :thumbup:

(na hajr)
FOČANSKI PROPISI

#193 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

VjecitiStudent wrote:
Džaba išli do Jeleča,toliki put.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#194 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

vratite je Husi, ako je i Huso hoće :-)

nego Fočak..kakva je situacija u Buničkom glede Povratka Arzije Mahmutović..šta kaže komšiluk?
BHF_Manijak

#195 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by BHF_Manijak »

Da se ne lazemo bezze, nij problem ni Deda mraz, ni Arzija, ni potrazivanje novca, vec je problem njena mahrama. Slobodno recite bez okolisanja, zna se da je ovo crveno obojen forum. "Mahrame su za kuce i za 4 zida, mars tamo gradjani treceg reda gdje vam je mjesto". Izrazite se bez ustrucavanja. :oops: :oops:

Sto se tranaka tice, vecina vas se dici "sarajlilukom", eh posto nije ostalo mnogo stranaka koje nisu okusile vlast i koje su imale sansu da nesto promjene, sve su se one tu vrtile ali eto samo je SDA sunovratila drzavu, onda da Bog da vam Fahro upraljo drzavom, pa od nas napravio sandzakistan, koji ionako polahko postajemo! 8-) :zzzz: Nismo bolje ni zasluzili, samo se onda ne zalite za 5-10 godina na Keljmendije, Gasije, sve ce to biti stare bosanske porodice.
Samo mogu reci kao Sarajlija, daleko im kuca od moje bila!

KAd shvatite da su 99% lopovi u strankama, onda mozda i progledate. Hebo vas vise SDA ko da su sami upravljali 20 godina...Svi protiv Avaza laprdate a Avaz vam napuni glavu tim sranjima. Jok eto, za ovih 20 godina nije bilo ni Stranke za BiH, ni SDPa, ni HDZa, nikog u vlasti, sve sam sda upravljo! Da nije smijesno bilo bi zalosno.
Chmoljo

#196 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

ne znam zašto ti sam sebe lažeš.
IDEA

#197 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by IDEA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Rajvosa26 wrote: Izvini svega ti, nisam znao da je Jeleč neko stvarno mjesto. Mea culpa, sorry.
Kako nisi,informiši se . Jeleč je nekad bio u rangu Beča.Dođe Tito, napravi fabrike po Sarajevu .Dalje znaš.
Zar Jeleč nije poznat po prvoj javnoj kući na Balkanu? Valjda ste u prošlosti bili previše liberalni pa sada idete u drugu krajnost.
BHF_Manijak

#198 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by BHF_Manijak »

Chmoljo wrote:ne znam zašto ti sam sebe lažeš.
Koji dio tacno?! :wink:
Chmoljo

#199 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

BHF_Manijak wrote:Koji dio tacno?! :wink:
da je problem njena marama.

štaviše, ovih dana SDP tresu optužbe da je previše nacionalno određen: čitaj bošnjački.

a glede Arzije, evo ona meni smeta, i generalno, gadi mi se. želiš reći da i meni smeta marama?
Skyfox

#200 Re: Arzija Mahmutovic- ALL ABOUT

Post by Skyfox »

pobjeda nacionlaista
Post Reply