Blind date
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
BigusDickus
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Harry's i zlatnog i srebrnog magu si osvojio
:D broncanog dijelis sa Gitusom
:D
Nego, da nastavimo:
Snijeg nam je skripao ispod cipela dok smo gazili prema Boemima. Drzala me je ispod ruke, ne zato sto nije mogla hodati nego zato sto sam ja posrtao. Cugao sam dok smo isli ka nekom mjestu "za ples" kako je lady rekla. Pitao sam je ima li decka. Odgovorila je da nema. Pitao sam je treba li joj. Rekla je da ne treba. Vino je islo sve lakse...sada sam i imao razloga.
"Znas" rekla je nakon sto je vidjela kako ljustrim vino"meni treba muskarac, nikakav decko". Oci su mi ponovo zasjajile. Silazili smo u Boeme. Eric Clapton se orio iz zvucnika. "Wonderfull tonight" .
"Sad!!"uzviknuh u sebi, "sad ili nikad, naprijed Hornsieeeeeeee, jurrriiisssssss". Pogledi su nam se susreli, pjesma je bila idealna za ples...
Nastavice se...
Nego, da nastavimo:
Snijeg nam je skripao ispod cipela dok smo gazili prema Boemima. Drzala me je ispod ruke, ne zato sto nije mogla hodati nego zato sto sam ja posrtao. Cugao sam dok smo isli ka nekom mjestu "za ples" kako je lady rekla. Pitao sam je ima li decka. Odgovorila je da nema. Pitao sam je treba li joj. Rekla je da ne treba. Vino je islo sve lakse...sada sam i imao razloga.
"Znas" rekla je nakon sto je vidjela kako ljustrim vino"meni treba muskarac, nikakav decko". Oci su mi ponovo zasjajile. Silazili smo u Boeme. Eric Clapton se orio iz zvucnika. "Wonderfull tonight" .
"Sad!!"uzviknuh u sebi, "sad ili nikad, naprijed Hornsieeeeeeee, jurrriiisssssss". Pogledi su nam se susreli, pjesma je bila idealna za ples...
Nastavice se...
-
_BaykoNoor_
- manijak1
..........kiša je padala
kao danas snijeg.............nema dalje

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ovo me podsjeca na V.Foht biblioteku...uzmes neku knjigu sa krimi zapletom, i vec na 6-oj strani ti neko podvuce ime ubice...manijak1 wrote:..........kiša je padala![]()
![]()
manijace, manijace....
- horns&drums
Pokusala me je pogledati u oci. Bile su mutne(moje). Sa zvucnika odjednom pocinje tresti neka disco muzika. "A u kurac, Bobo" promrmljah u sebi. Zanm da moram da plesem sa ovom damom, jer ce u protivnom neko drugi. Ali kako??? Noge su mi kao od pijeska, manta mi se. Zaboravio sam pitanje u svoj onoj gunguli. "Moram jos nesto popiti" pomislio sam i kao carolijom sam se stvorio za sankom.
"Duplu tekilu!"
Konobar me je gledao kao izbezumljenog. "Ne sluzimo pijane goste"
"Ma ko ti je pijan, majku ti j..." zgrabio sam ga za tvrdi vrat i poceo udarati sakama. Nastala je vriska. Saka mi je bila krvava.
Neko me je polio vodom. Cijelo vrijeme sam desnom rukom drzao za drvenu sipku sto podupire sank i udarao je svom zestinom. Osjetih njenu ruku na ramenu i glas. "Hajdemo odavde, ni meni se ne svidja sank".
Svaka joj cast...sve mi se sa chata ispunilo. Prava je dama. I kad je nevolja, prava je dama. Ponovo smo izasli napolje. Padao je snijeg.
"Htio si me nesto pitati" rekla mi je dok je zakopcavala kaput i previjala mi ruku.
"Da" jedva izustih. U grlu mi je bila knedla velicine bilijarske kugle. Napipah u dzepu unucic loze od prosle noci. "Sam Bog te je ostavio u dzepu" rekoh flasici i stadoh da cugam. Iskapivsi sve, okrenuh se prema dami i rekoh joj:"Znas..."
Nastavak (i kraj price) za pola sata
:D:D
"Duplu tekilu!"
Konobar me je gledao kao izbezumljenog. "Ne sluzimo pijane goste"
"Ma ko ti je pijan, majku ti j..." zgrabio sam ga za tvrdi vrat i poceo udarati sakama. Nastala je vriska. Saka mi je bila krvava.
Neko me je polio vodom. Cijelo vrijeme sam desnom rukom drzao za drvenu sipku sto podupire sank i udarao je svom zestinom. Osjetih njenu ruku na ramenu i glas. "Hajdemo odavde, ni meni se ne svidja sank".
Svaka joj cast...sve mi se sa chata ispunilo. Prava je dama. I kad je nevolja, prava je dama. Ponovo smo izasli napolje. Padao je snijeg.
"Htio si me nesto pitati" rekla mi je dok je zakopcavala kaput i previjala mi ruku.
"Da" jedva izustih. U grlu mi je bila knedla velicine bilijarske kugle. Napipah u dzepu unucic loze od prosle noci. "Sam Bog te je ostavio u dzepu" rekoh flasici i stadoh da cugam. Iskapivsi sve, okrenuh se prema dami i rekoh joj:"Znas..."
Nastavak (i kraj price) za pola sata
- bug
ja sam odustajala vec kod predgovoramIRCerka wrote:ovo me podsjeca na V.Foht biblioteku...uzmes neku knjigu sa krimi zapletom, i vec na 6-oj strani ti neko podvuce ime ubice...manijak1 wrote:..........kiša je padala![]()
![]()
manijace, manijace....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Bug, sreca pa su mnoga djela ekranizovana
inace bih stvarno ostala uskracena...totalno....
Hornsy, nemoj da ti dolazimo na posao po ovom kijametu pricaj ajdan ne bio, izgrizoh nokte i na nogama od nervoze i iscekivanja!
Hornsy, nemoj da ti dolazimo na posao po ovom kijametu pricaj ajdan ne bio, izgrizoh nokte i na nogama od nervoze i iscekivanja!
- horns&drums
Cekaj bona dok jedem
Ovo djelo, tj. jedan njegov dio nije ekranizovan ali je stripovan
Ovo djelo, tj. jedan njegov dio nije ekranizovan ali je stripovan
- horns&drums
Moram sai
Dakle, kraj:
Iskapivsi sve, okrenuh se prema dami i rekoh joj:"Znas, gledam te na chatu, na forumu. Dojmila si me se jako i hotio bih nesto vazno da ti kazem" .
"I ja tebi"
Pocinje mi se bistriti, konacno.
"Znas, ja ti oduvijek sanjam nekog takvog da bude sa mnom osnovica za nesto, nesto sto planiram vec duze vremena, a nemam s kim"
"Interesantno, i ja isto" rece zensko i prvi put je doista pogledah u oci. Znao sam da ne laze. U zraku je bio neki divlji magnetizam, nesto kao zatisje pred buru.
"Nasa zajednica bi mogla da ostane i opstane, i da nam dobro bude"
"Znam, zato sam i nagovorila ove dvije da dodju u Buldog". Sada se vec otvoreno smijesila. Ruke su nam se priblizavale.
"Kako da se zove onda" rekoh joj mada sam znao odgovor.
"Nema veze kako se zove, dok god je zdravo i dok god se svi smiju oko njega". Ushicenje nas je oboje obuzelo. Drhtali smo kao Jermenija.
"O ovome sam godinama sanjao i sad je to, nadohvat meni" razmisljao sam i nisam razmisljao.
Ruke su nam se spojile,lijeve, od srca.
"Neka se zove GOLUBARNIK" uzviknuh iz sveg glasa
"I neka bude GOLUBaarnik" uzviknu i ona dok se sunce stidljivo pojavljivalo na istoku.
Bila je to zima, bio je to februar i bila je to noc kada sam upoznao zensko...
Za neupucene:
Golubarnik je forumska organizacija koja je aktivno djelovala vise od godinu dana, od 2001 do 2002 pa i trece i cetvrte i pete... Sada nije toliko aktivna, neki clanovi idu na studije, neki puno rade, neki su u bracnim vodama, a neki abroad. Golubarnik su cinili i cine sljedeci forumasi:
horns&drums kao samoproglaseni vozd
zensko kao desna ruka gorenavedenog
Debela kao inicijator dogadjaja
krava kao izbacivac
zox kao umjetnicki savjetnik i povjerenik za pitanja sa inozemstvom
krava i zox vise nisu aktivni clanovi nego povremeni
debela/zensko/horns se jos uvijek povremeno nalaze i ne daju da uspomena na golubove i golubice umre jer je to ipak bila organizacija koja je znala i proveseliti se, a i zasrati, Bogami
:D Ispijena je barem jedna cisterna raznoraznog alkohola, sve sarajevske kafane pamte ovo veselo drustvo koje je pjevalo&plesalo&zezalo se. U gloubarniku je bilo i kurvaluka i preljuba, kocke, pica, zena i muskaraca. Naravno, nikada to nije bila mahalska organizacija, pa tako detalje i necete cuti (oni sa slabim stomakom i ne zele, vjerujte mi. Krava, sjetite se samo ljubicaste boje
)
No ono sto je bilo karakteristicno za sve ovakve organizacije je to da su se uvijek vracali jedni drugima i da se jos uvijek svi medjusobno vole. Toliko da bi se nekada i za vratove od dragosti pohvatali
Ako je jos u zivotu(text, ne kolega Vi
) molio bih kolegu zoxa da posta strip koji je on svojerucno napravio u danima kada je bio u inozemstvu na raznoraznim dogadjanjima, a kada mu je srce (i jos ponesto) bilo, a gdje drugo nego u golubarniku i sa golubarnikom
Nadam se da sam vas dobro zabavio u ova dva dana
H&D
Dakle, kraj:
Iskapivsi sve, okrenuh se prema dami i rekoh joj:"Znas, gledam te na chatu, na forumu. Dojmila si me se jako i hotio bih nesto vazno da ti kazem" .
"I ja tebi"
Pocinje mi se bistriti, konacno.
"Znas, ja ti oduvijek sanjam nekog takvog da bude sa mnom osnovica za nesto, nesto sto planiram vec duze vremena, a nemam s kim"
"Interesantno, i ja isto" rece zensko i prvi put je doista pogledah u oci. Znao sam da ne laze. U zraku je bio neki divlji magnetizam, nesto kao zatisje pred buru.
"Nasa zajednica bi mogla da ostane i opstane, i da nam dobro bude"
"Znam, zato sam i nagovorila ove dvije da dodju u Buldog". Sada se vec otvoreno smijesila. Ruke su nam se priblizavale.
"Kako da se zove onda" rekoh joj mada sam znao odgovor.
"Nema veze kako se zove, dok god je zdravo i dok god se svi smiju oko njega". Ushicenje nas je oboje obuzelo. Drhtali smo kao Jermenija.
"O ovome sam godinama sanjao i sad je to, nadohvat meni" razmisljao sam i nisam razmisljao.
Ruke su nam se spojile,lijeve, od srca.
"Neka se zove GOLUBARNIK" uzviknuh iz sveg glasa
"I neka bude GOLUBaarnik" uzviknu i ona dok se sunce stidljivo pojavljivalo na istoku.
Bila je to zima, bio je to februar i bila je to noc kada sam upoznao zensko...
Za neupucene:
Golubarnik je forumska organizacija koja je aktivno djelovala vise od godinu dana, od 2001 do 2002 pa i trece i cetvrte i pete... Sada nije toliko aktivna, neki clanovi idu na studije, neki puno rade, neki su u bracnim vodama, a neki abroad. Golubarnik su cinili i cine sljedeci forumasi:
horns&drums kao samoproglaseni vozd
zensko kao desna ruka gorenavedenog
Debela kao inicijator dogadjaja
krava kao izbacivac
zox kao umjetnicki savjetnik i povjerenik za pitanja sa inozemstvom
krava i zox vise nisu aktivni clanovi nego povremeni
debela/zensko/horns se jos uvijek povremeno nalaze i ne daju da uspomena na golubove i golubice umre jer je to ipak bila organizacija koja je znala i proveseliti se, a i zasrati, Bogami
No ono sto je bilo karakteristicno za sve ovakve organizacije je to da su se uvijek vracali jedni drugima i da se jos uvijek svi medjusobno vole. Toliko da bi se nekada i za vratove od dragosti pohvatali
Ako je jos u zivotu(text, ne kolega Vi
Nadam se da sam vas dobro zabavio u ova dva dana
H&D
- horns&drums
Ovo je extra za DebeluToliko da bi se nekada i za vratove od dragosti pohvatali
- manijak1
........bilo je i pridruženih članova foruma
od proljeća 2003
..........čini mi se
prvo je Deba samostalno pokazala da je hrabra i teška treba
.
- horns&drums
I meni su suze isle kada sam pisao. Cak smo i u novinama ispali, sjecas se onog fotografa iz Tite sto mu je smetala glasna muzika?krava wrote:evo suzne su mi oci
dirljivo
I zoxov solo na vilsonovom
Brazzo se pridruzio na kraju, vec kada smo ulazili u povijest, tako da sam pravo djubre sto ga nisam spomenuo i zato ga zovem na hektolitar necega
- horns&drums
Mirci, jesi svrsila?
:D:D:D
- manijak1
BrazzoBuBu wrote:Čisto jedno pitanjce sa stanovištva neupućenih:
- može li se postati članom moćnog GOLUBARNIKA?
- horns&drums
Ne moze, iz cistog razloga sto Golubarnik vise ne djeluje aktivno i sto se bojim da je navlakusa kao sto Brazzo kaze
Nisam vam opisivao kriterije za clanstvo?
Zamislite samo...
p.s. Mirtzie, ti fakat zagorila...

Nisam vam opisivao kriterije za clanstvo?
Zamislite samo...
p.s. Mirtzie, ti fakat zagorila...