Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Moderator: _BataZiv_0809
- Better Man
#176 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Iz BHT-a su rekli da to što nećemo ove godine imati predstavnika na Eurosongu ne znači da delegacija BHT-a neće ići na isti. Eto gdje će novac završiti!
-
trnoruzica_sa
#177 Re: Eurosong Ma zdraO:)
gdje ti Dino Mujkic vidis uspjesnost bh na eurosongu?!Dino Mujkić wrote:BiH je tu jedino bila uspješna,ni u jednom sportu je nema nigdje.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
A o tome gdje su pare zavrsile otvorite novu temu, pa tamo razglabajte, po mogucnosti da bude na pdf-u politika.
a ako cemo da diskusija krene ka sportu...sta je sa sjedecom odbojkom. momci su the best
-
Dino Mujkić
#178 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Jedna od 5 zemalja koja je od uvođenja polufinali stalno bila u finalu,bila 6 puta u top 10.trnoruzica_sa wrote:gdje ti Dino Mujkic vidis uspjesnost bh na eurosongu?!Dino Mujkić wrote:BiH je tu jedino bila uspješna,ni u jednom sportu je nema nigdje.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
A o tome gdje su pare zavrsile otvorite novu temu, pa tamo razglabajte, po mogucnosti da bude na pdf-u politika.
a ako cemo da diskusija krene ka sportu...sta je sa sjedecom odbojkom. momci su the best
Što se tiče sporta,pa dobro sjedeća odbojka,ali to u svijetu i nije atraktivan sport,u fudbalu je solidna,ali najviše što je do sad mogla bio je baraž,recimo jedna Slovenija koja i nije dala neke igrače je bila na 2 SP i 1 EP,u košarci je bivala na EP većinom ali samo jednom prošla prvi krug,u rukometu nikad nije bila na EP,daleko je najslabija od ex yu zemalja u kolektivnim sportovima,pa evo Crna Gora za samo 6 godina postojanja ima dvije zlatne medalje sa EP i srebro sa OI.
Na ESC je BiH poslije Srbije najuspješnija ex yu zemlja.
-
Dino Mujkić
#179 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Nisam zlonamjeran,ali jako mi je krivo što je BHT zadrt,pa ne želi na ESC,uvijek sam navijao za BiH na ESC.It_is_a_Leclerc wrote:Malo si mi se, druže, previše dovezao Bosne.Dino Mujkić wrote:BiH je tu jedino bila uspješna,ni u jednom sportu je nema nigdje.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
Gotovo zlonamjerno zvučiš...
- Neradnik
#180 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Kako nema ima u fudbalu samo sto srece nemamo al sad ce bit ne idu pare za eurosong zbog sp.u brazilu.Bolje u to ulozit nego u projekat gdje sve i da pobjedis nemas đe dovest ljude.Dino Mujkić wrote:BiH je tu jedino bila uspješna,ni u jednom sportu je nema nigdje.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
Ko bi ulago milione za dvoranu zbog nekog pisljivog eurosonga,niko.Stadione nisu u stanju napraviti.
- So What!
#181 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Ali nije nam ovo prvi puta, 2000. godine također na Eurosngu u Štokholmu iz nekog razloga nismo učestovali, ali zato nas je sljedeće godine u Kopenhagenu predstavljao Nino Pršeš sa legendarnm pjesmom Hano.
-
Dino Mujkić
#182 Re: Eurosong Ma zdraO:)
BiH nije učestvovala 1998 i 2000,ali tad nije odustala svojom voljom,već nije imala pravo učestvovanja jer se gledao prosjek plasmana zadnjih 5 godina o zemlje sa najslabijim prosjekom nisu imale pravo učešća.So What! wrote:Ali nije nam ovo prvi puta, 2000. godine također na Eurosngu u Štokholmu iz nekog razloga nismo učestovali, ali zato nas je sljedeće godine u Kopenhagenu predstavljao Nino Pršeš sa legendarnm pjesmom Hano.
-
Dino Mujkić
#183 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Evo da se prisjetima svih BiH pjesama:
- Edin H.
#184 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Better Man wrote:Iz BHT-a su rekli da to što nećemo ove godine imati predstavnika na Eurosongu ne znači da delegacija BHT-a neće ići na isti. Eto gdje će novac završiti!
Sad mi je malo lakse
- Point.
#185 Re: Eurosong Ma zdraO:)
A ko je ova Lejla sto o njoj pricate? Nek neko postavi sliku ove zjake da vidim skim imamo posla.
-
Dino Mujkić
#186 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Pa to će ići Kukrić da komentariše ESC,ali nije to to,ne može se ni glasati,a i ostale ex yu ostaše bez bodova.Edin H. wrote:Better Man wrote:Iz BHT-a su rekli da to što nećemo ove godine imati predstavnika na Eurosongu ne znači da delegacija BHT-a neće ići na isti. Eto gdje će novac završiti!![]()
Sad mi je malo lakse
- Logovan
#187 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Ko su ostali? Svako ima komšije.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
-
trnoruzica_sa
#188 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Dino Mujkic, da ti nisi neko od "ekipe" koja je trebala pratiti izvodjace pa si toliko aktivan na ovoj temi 
- dusa_raskopuša
#189 Re: Eurosong Ma zdraO:)
zlo87 wrote:Ko su ostali? Svako ima komšije.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
khm.
- It_is_a_Leclerc
#190 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Ne znam je li.. Ali mi zvuči nekako...sebično.trnoruzica_sa wrote:Dino Mujkic, da ti nisi neko od "ekipe" koja je trebala pratiti izvodjace pa si toliko aktivan na ovoj temi
- Logovan
#191 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Što mrzim kada mi neko ovako odgovori.dusa_raskopuša wrote:zlo87 wrote:Ko su ostali? Svako ima komšije.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
khm.
-
Dino Mujkić
#192 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Nijesam,samo sam fan ESC.trnoruzica_sa wrote:Dino Mujkic, da ti nisi neko od "ekipe" koja je trebala pratiti izvodjace pa si toliko aktivan na ovoj temi
-
Dino Mujkić
#193 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Što se tiče tih ostalih,neke zemlje mogu teže ostvariti zapaženiji plasmna ali oept ostvare,pa Njemačka je pobjedil,a nema nešto zemalja koji uvijek glasaju za nju,Finska,Belgija je 2010. bila 6. itd.
-
trnoruzica_sa
#194 Re: Eurosong Ma zdraO:)
odavno ne procitah dva puta jedan clanak, a ovaj Bogami procitah
http://www.6yka.com/novost/32002/dragan ... li-pjesmom
http://www.6yka.com/novost/32002/dragan ... li-pjesmom
-
Ambrozija
#195 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Istina, ali na kraju svake godine najbolja pjesma pobjedi, cak se i prvih 10 poreda onako kako bi i trebalo.dusa_raskopuša wrote:zlo87 wrote:Ko su ostali? Svako ima komšije.dusa_raskopuša wrote:Sjo jeste se nalozili.Ionako je glupo takmicenje. Stalno na isti kalup vise, smorilo. Komsija, komsiji, a ostale ko khm.
khm.
Jedino je Spanija ove godine zasluzila daleko bolji plasman, i jedino se kod njih osjetio taj nedostatak susjeda kad ti trebaju.
I nije bas susjed susjedu (iako je ovo zasutupljeno u velikoj mjeri), 2006. godine smo zavrsili na trecem mjestu i davali su nam bodove oni koji nikada ne daju, sto znaci da ipak i kvalitet pjesme igra ulogu
-
Dino Mujkić
#196 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Eto vazda se govore Srbi ne vole BiH,ovo ono,a kad oni žele da idu za Bih,dogodi se neka teška nacionalistkinja Lejla da im ne da.
-
Ambrozija
#197 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Jeste li procitali komentare ispod clanka?Dino Mujkić wrote:Eto vazda se govore Srbi ne vole BiH,ovo ono,a kad oni žele da idu za Bih,dogodi se neka teška nacionalistkinja Lejla da im ne da.
-
Dino Mujkić
#198 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Jesam,ima nekih što se sprdaju sa ovim.
- It_is_a_Leclerc
#199 Re: Eurosong Ma zdraO:)
De se ti malo uozbilji...Dino Mujkić wrote:Eto vazda se govore Srbi ne vole BiH,ovo ono,a kad oni žele da idu za Bih,dogodi se neka teška nacionalistkinja Lejla da im ne da.
I da smo odlučili sudjelovati na Eurosongu, gospodu iz RTRS-a, kao ni drugove iz FTV-a, se ne pita, ali apsolutno ništa !!! Dopustiti im miješanje u unutrašnje stvari BHRT-a je kršenje zakona.
To što su na RTRS-u, jadni, mislili da će se svi rascvjetati kad oni okupe neki analfabetični bendić notornih anonimusa i probisvijeta, potpišu ga kao "neviđeno", je isključivo njihov problem. Ja ne znam otkud tim ljudima obraz da uopšte staju iza nekog benda i to još daju kao "projekat RTRS-a", i još očekuju, pazi molim te bezobraznika, da se to prihvati bespogovorno, jer je to "njihov projekat".
Ne'š ti nacionalistkinje ! Ista ta nacionalistkinja u pola rata, 1994. šalje Dejana iz Banjaluke da pjeva - "Ostani kraj mene", a o tome kako su kojekakve Tatićke sa Kanarskih ostrva, Mije Martine iz Ministarstva turizma, predstavljale BiH iako više muzičke pozadine imam ja, da i ne pričam. Slobodno recite da Lejla Babović nije stručna ni da pitu napravi, ali optužiti ženu da je nacionalista, više govori o onom k'o to čini.
Ako nam je Eurosong poligon da se "mirimo", "izjednačavamo", umjesto da bude takmičenje na kojem ćemo pokazati kakvu muzičku scenu imamo/nemamo, onda ću ja ovim putem čestitati Lejli Babović zbog povlačenja uz nadu da se nikad više nećemo vratiti na takmičenje koje cijeli svijet shvata kao priliku za promociju, zabavu i ismijavanje, a samo u BiH u tome vide nacionalne izdaje i prodaje.
-
Dino Mujkić
#200 Re: Eurosong Ma zdraO:)
Što se tiče anonimusa,pa anonimusi su bili i Laka i Maya Sar,pa su išli,a i vide se da si i ti nacionalista dok ti smeta što su Maja Tatić i Mija Martina predstavljale BiH.
Što se tiče ko ima pravo birati predstavnika,pa očito je i RTRS član EBU-a pod BHRT-om dok jer ne bi tražio da mu daju da nema pravo,samo što bi to za vas tkz. patriote BiH bio atak na državu,ali neka zbog ovaga bi Dodik mogao da ukine pretplatu BHRT-u,a to bi bio korak ka njegovom gašenju.
Ja sam uvijek navijao za BiH bez obzira ko je predstavlja,a Lejla jeste teški nacionalista jer je odustala od ESC samo da ne bi slala nekoga iz RS.
Što se tiče ko ima pravo birati predstavnika,pa očito je i RTRS član EBU-a pod BHRT-om dok jer ne bi tražio da mu daju da nema pravo,samo što bi to za vas tkz. patriote BiH bio atak na državu,ali neka zbog ovaga bi Dodik mogao da ukine pretplatu BHRT-u,a to bi bio korak ka njegovom gašenju.
Ja sam uvijek navijao za BiH bez obzira ko je predstavlja,a Lejla jeste teški nacionalista jer je odustala od ESC samo da ne bi slala nekoga iz RS.
Last edited by Dino Mujkić on 19/12/2012 12:00, edited 1 time in total.