Da se hoće g-din Haris vratiti u politiku, više ne bih imala dilemu "za koga".... za Harisa..." za koga "...za BiH !beeri wrote:Rekao sam ja tebi da SBiH nije mrtva,samo laganoultima_palabra wrote:Jesu se ovo svi članovi SBiH skupili na temi?
Nakon svih ovih lutanja, previranja,, .... ulaska " svega i svačega" u fotelje ,koaliranja, razdruživanja, dijeljena i po babi i po stričevima, postaje jasno da je g-din Silajdžić , istinski politički dojen. Čovjek koji političkoj sceni daje ozbiljnost .
Svojim političkim autoritetom uživao je respekt s obje strane enitetskih granica, a i van državnih granica.
Sreća naša pa je u najtežim danima ON, baš ON, bio ministar vanjskih poslova .Njegova uloga u "promociji" tadašnjih dešavanja je bila izuzetna.Bio nam je svetlo u tami srednjeg vijeka.
Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo -kad bi bilo..msm da je neko od ovih sada " glamuroznih političara" bio na njegovom mjestu. Doduše, njihova uloga je tada bila pacerska...miševi, koji sada kolo vode.
Hvala g-dinu Harisu , što me je svojim energičnim nastupima,svojim obrazovanjem, tada učinio ponosnom i bitnom .
Hvala...neizmjerno hvala .
Hvala g-dine Harise, što si uvijek " pojave i događaje" nazivao pravim imenenom i što nisi ustukno ni pred licemjernim Zapadom, koji je nakon rata zagovarao ekspresnu "kolektivnu amneziju".
Nedostaje Haris
Oprosti....nismo znali .