to sve stoji.snaga_znanja wrote:Posla nema, zdravstvo katastrofa, obrazovanje katastrofalno, transport katastrofalan, cijene u odnosu na primanja katastrofalno visoke, korupcija cvijeta, lopovski mentalitet, nacionalizam i sovinizam dominiraju sa svih strana i onda kad ti neko kaze da si crna rupa ti se nadjes u cudjenju....![]()
A najbolja mi je prica kome se ne svidja nek ide. Pa budale jedne da imam koga u dijaspori vec bi bio...
pogotovo zdrastvo je katastrofa. ja imam malu djecu, ako ikada ja odem iz BiH , bit ce zbog katastrofalnog zdrastva.
ali ja sam bio u svijetu. i shvatam da je zdrastvo katastrofalno u BiH .. jer je DZABE. (znam ja da odbijaju od plate za zdrastvo, ali koliko ide direktno u zdrastvo to je pitanje)
isto tako sa obrazovanjem, i transportom. gdje ces ti kupiti kartu 40KM i vozati se tramvajem citav mjesec po gradu ? pa to je smijesno. znas li koliko jedno sjedalo u tramvaju kosta? jedan tocak, montizer , i ostali dijelovi ?
ps. sto se tice dijaspore, uvijek se moze otici. eno u mostaru ima neki americki koledz. znam desetak poznanika koji su tako dosli u ameriku. par njih su dosli kao au-pair . jedan rodjak mi je dosao u ameriku kao turista. platio amerikanku da je ozeni (ja mu posudio pare),, i ostao je.