moke_31 wrote:Jarane, nismo se predali i postali manjina '92 pa nećemo ni sada! Ako je moja današnja žrtva za BiH da budem "ostali" onda ću biti i sekunde se ne brinem

Nekako imam dojam da Bošnjaci potipisuju svjesnu kapitulaciju?

ako je toliko Bosanaca i Hercegovaca, što onda ima ovoliko Bosanaca na anketi.
Nisi odgovorio na pitanje, shvatit ću to kao potvrdan odgovor o kapitulaciji Bošnjaka.
Zar je bitno, Bosanac, Bosanac i Hercegovac ili samo Hercegovac, ti reče da ćemo svakako biti ostali

[/quote]
ovaj zjev je odgovor u vezi kapitulacije. ja ne mislim da će Bosanci, Hercegovci i Bosanci i Hercegovci nadjačati brojem Bošnjake, ali nam to hoće svima pobrkati račune. Ne možete da shvatite da to što ćete se izjasniti drugačije od Bošnjaka samo će oslabiti državu, a neće je ojačati. Umanjićete broj Bošnjaka, naroda koji je cijeli rat bio garant opstanka BiH. A kao manjina bićete politički bespomoćni da učinite nešto. Ova država je nakaradno nasađena, treba paziti šta se radi a ne srljati na neki sentimentalni način.[/quote]
BiH jeste nakaradno nasađena ali mora se priznati da je ideja bošnjaštva također. Time je samo stvoren problem i dato legitimno pravo drugima da se u BiH izjašnjavaju kao Srbi, Hrvati, sad im više niko ne može prigovoriti što se tako osjećaju, niti želim da se razumijemo. Ideja Bošnjaštva nikad nije zaživjela kako treba i vjeruj mi ne bi me čudilo da doživi krah. Upravo zbog toga ide ova kampanja, uskoro će i bilbordi...
Stvarno ne razumijem zašto je problem staviti državu na prvo mjesto, još uvijek imaš opciju "Islam" koju ću također ponosno zaokružiti i time reći ko sam i šta sam, za one koje to zanima.[/quote]
Koliko gluposti u jednom postu da ne povjeruješ!!!! Čista velikosrpska SANU propaganda!!! Izjasni se kao Bosanac koje nije priznato kao nacionalnost (nažalost) i time budi ostali (u prevodu niko i ništa) a ovamo fol kao vjeroispovjest musliman, i onda ti ništa ne preostaje nego da se seliš u Arabiju kao što su govorili Srbi 1992. godine.
Dakle, vraćamo se u vrijeme komunizma na početnu poziciju gdje bi ostala dva naroda u BiH imali argument da kažu svijetu "visite da su ovi niko i ništa, nemaju nikakve etničke veze sa BiH, došli zajedno sa Turcima odnekud i sl."
Neko je već napisao ovdje i ponoviću. Bošnjak je smao varijacija riječi Bošnjanin i Bosanac. Značenje riječi Bošnjak na turskom je Bosanac. Bošnjaci nisu nikakva "ideja" nego narod koji 1000 godina živi u Bosni. Sticajem okolnosti nisu pokršteni i primili su Islam i ostali Bošnjaci u cijeloj svojoj historiji. Bosanski katolici i pravoslavci su se srbizirali i kroatizirali krajem 19. stoljeća a Bošnjaci su ostali Bošanjaci.
Austrougari su pokušali da stvore naciju Bosanac koja bi bila sastavljena od tri etničke grupe (Srbi, Hrvati i Bošnjaci) ali nažalost nisu uspejeli. Ovo bi bilo najbolje rješenje ali ni tada a ni sada velikohrvatske a naročito velikosrpske politike to nisu dozvolile iako je sasvim logično.
Naravno ovo nije ni u Daytonskom sporazumu i zato popisni listići izgledaju ovako. Svi ovi probosanci(kao i Bošnjaci) se trebaju prvo izboriti za nacionalnost Bosanac pa se onda izjašnjavati kao bosanci a ne sada ići u ostale. Ovo je samodestrukcija. Ovo je matrica koju SDP i prosdpeovci evo već dugo vremena propagiraju a koja aspolutno nema smisla i štetna je ne samo po Bošnjake nego za sve probosanske snage i na fonu je velikosprske SANU politike.
Prvo promijeni ustav, uredi BiH kao građansku pa onda biraj Komšića za predsjednika a ne kao što sada rade i oduzimaju pravo drugom narodu i stvaraju dodatni haos. Niko nije protiv građanske BiH, ni protiv Bosanaca kao nacionalnosti, čak ni nacionalne stranke (SDA, SBiH i ostale) a ni Islamska zajednica, ali u drugačijim okolnostima, odnosno drugačijem ustavnom uređenju. Svako drugo izjašnjavanje onih koji su se silom prilika izjašnjavli kao muslimani sa velikim M u bivšoj jugoslaviji je ni manje ni više nego SAMOGENOCID u trenutnim okolnostima!!!!
Ovi neokomunisti (sada fol socijaldemokrati i građani) pokušavaju da pobjegnu od riječi Bošnjak jer je previše poistovjećena sa riječju musliman, odnoso previše vezana za nju. Ova veza je donašla ponajprije zbog okolnosti uvođenja riječi Bošnjak, ratno vrijeme i sl. i slažem se da treba raditi da je se maksimalno odvoji od vjere upravo zbog ateista i sličnih njima i to prije svega kroz obrazovanje i akcenat na bošnjačkoj historiji od Austrougarske do 2. svjetskog rata.
Nažalost, komunizma je tako brainwashed određeni dio bošnjačkog populacije (po porijeklu bošnjačke) za vrijeme komunizma (negiranjem bošnjačke historije, jezika, prava na samoopredjeljenje, tradicije) i usadio im jednu jako pogubnu i suicidalnu ideju, islamofobiju, koja često graniči sa mržnjom prema islamu. Takvi su se i u jugi izjašnjavali ka jugosloveni, Srbi, Hrvati ili ostlai. Karakteristično je da se nešto slično nije desilo sa Srbima i Hrvatima za vrijeme komunizma, odnosno oni nemaju ovakav odnos prema svojoj religiji. Dakle, ovaj dio poulacije će se, zbog svog (ne)shvatanja riječi Bošnjak i nemogućnosti da se bar djelimično samoidentificira sa svojim precima Bošnjacima, historijom ili vjerom Islamom, na sljedećem popisu izjasniti kao "ostali", tj. Bosanci i dodatno oslabiti probosanske snage a ojačati nebosanske i gurnuti zemlju još jedan korak ka nestanku.
Samo jedna riječ ovo može opisati SAMOGENOCID!!!![/quote]
Moke, Dejton je bio vrhunac samogenocida a potpisao ga je zna se ko. Svak ko slijedi tu politiku potpisuje rezultate genocida!