Meni nije jasno, kako će oni da ocijene taj opšti dojam, ako me više ništa nisu pitali
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- azurna_obala
#176 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja se prijavila danas...nije bilo gužve, došla na red nakon 5 minuta čekanja. Eh, nakon što sam izašla iz opštne, jedan veeeliki upitnik mi je ostao iznad glave...jer, kad sam ušla tamo pred komisiju, ona gospođa je pregledala prijavu, i samo me pitala koji sam fakultet završila. Nakon što sam ja odgovorila, samo mi je rekla, to je sve, hvala. Ostali članovi komisije ni prozborili nisu.
Meni nije jasno, kako će oni da ocijene taj opšti dojam, ako me više ništa nisu pitali
Imam osjećaj da je ovo završena priča, ali konkurs je otvoren do kraja mjeseca i moraju ispuniti formu, tako da im taj nekakav dojam i ne igra nikakvu ulogu, jer kako se priča, već se zna ko će raditi popis 
- perfect_guy
#177 Re: POsao-Popis stanovnistva
dovoljno je samo da vidiš 3 ili 4 lične i da skontaš na kojim pozicijama su slovadiablo23 wrote:
Hvala, ne znam samo kako bi to obican gradjanin trebao znati, valjda treba raditi u administraciji?!![]()
Nadam se da ce mi ovi znalci odgovoriti na prva 2 pitanja.
- perfect_guy
#178 Re: POsao-Popis stanovnistva
ista stvar kad sam bio juče, koji fakultet i to je to. Kriteriji su tako postavljeni da na bodovima za rukopis i opšti dojam mogu štimati kako god im odgovaraazurna_obala wrote:Ja se prijavila danas...nije bilo gužve, došla na red nakon 5 minuta čekanja. Eh, nakon što sam izašla iz opštne, jedan veeeliki upitnik mi je ostao iznad glave...jer, kad sam ušla tamo pred komisiju, ona gospođa je pregledala prijavu, i samo me pitala koji sam fakultet završila. Nakon što sam ja odgovorila, samo mi je rekla, to je sve, hvala. Ostali članovi komisije ni prozborili nisu.
Meni nije jasno, kako će oni da ocijene taj opšti dojam, ako me više ništa nisu pitaliImam osjećaj da je ovo završena priča, ali konkurs je otvoren do kraja mjeseca i moraju ispuniti formu, tako da im taj nekakav dojam i ne igra nikakvu ulogu, jer kako se priča, već se zna ko će raditi popis
- azurna_obala
#179 Re: POsao-Popis stanovnistva
da, nažalost.perfect_guy wrote:ista stvar kad sam bio juče, koji fakultet i to je to. Kriteriji su tako postavljeni da na bodovima za rukopis i opšti dojam mogu štimati kako god im odgovara
-
mali_balon
#180 Re: POsao-Popis stanovnistva
Koliko sam ja shvatio komisija sa bodovima moze uticati samo na opcti dojam o kandidatu i citljivost rukopisa, za ostalo su odredjena bodovanja npr ako imas fakultet ( a ima rubrika najvisa zavrsena skola pa se stavi X pored Visoka skola) automatski ti mora da ti maksimalan broj bodova, ili ako si nezaposlen takodje ima bodovanje.
@diablo
1. Prijavljujes se u opcini Novi Grad Sarajevo ( upravi zbog tog u RS-u pises i Sarajevo)
2. U licnoj ti ne pise (makar u staroj) adresa stanovanja a ni opstina. Ali pises isto kao pod 1, znaci N Grad Sarajevo
3. Vec je objasnjeno, ali ja geldam koje je "okruglije" O je okruglije od 0
@diablo
1. Prijavljujes se u opcini Novi Grad Sarajevo ( upravi zbog tog u RS-u pises i Sarajevo)
2. U licnoj ti ne pise (makar u staroj) adresa stanovanja a ni opstina. Ali pises isto kao pod 1, znaci N Grad Sarajevo
- bariton
#181 Re: POsao-Popis stanovnistva
a t si očekivala da te gospođa uštine za obraz, poljubi i kaže ti ''dušo moja , samo tebe smo čekali''.azurna_obala wrote:J kad sam ušla tamo pred komisiju, ona gospođa je pregledala prijavu, i samo me pitala koji sam fakultet završila. Nakon što sam ja odgovorila, samo mi je rekla, to je sve, hvala. Ostali članovi komisije ni prozborili nisu.
onaj čemer, jad, invalidi, socijalni slučajevi i ini koji čekaju u redu da zarade koju kintu su manje bitni.
svakome iznad glave ostane upitnik koji lebdi a nekome uz taj upitnik i po tri uzvičnika.
nacionalna (ne)osvješćenost bi trebala biti jako bitan kriterij za izbor popisivača al ona nikome ne piše na čelu.
koliko samo ima onih tornjaka koji čekaju u redu a sebe smatraju indijancima iz plemena probušeni nosevi ili crne noge.
- azurna_obala
#182 Re: POsao-Popis stanovnistva
de ne provaljuj se...bariton wrote:a t si očekivala da te gospođa uštine za obraz, poljubi i kaže ti ''dušo moja , samo tebe smo čekali''.azurna_obala wrote:J kad sam ušla tamo pred komisiju, ona gospođa je pregledala prijavu, i samo me pitala koji sam fakultet završila. Nakon što sam ja odgovorila, samo mi je rekla, to je sve, hvala. Ostali članovi komisije ni prozborili nisu.
onaj čemer, jad, invalidi, socijalni slučajevi i ini koji čekaju u redu da zarade koju kintu su manje bitni.
svakome iznad glave ostane upitnik koji lebdi a nekome uz taj upitnik i po tri uzvičnika.
nacionalna (ne)osvješćenost bi trebala biti jako bitan kriterij za izbor popisivača al ona nikome ne piše na čelu.
koliko samo ima onih tornjaka koji čekaju u redu a sebe smatraju indijancima iz plemena probušeni nosevi ili crne noge.
svoj sarkazam i takvo mišljenje zadrži za sebe
-
diablo23
#183 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jbga buraz ja zivim sam, a kad odem sa prijateljima na kafu oni sigurno ne nose licne pa da mogu uporediti, znas.perfect_guy wrote:dovoljno je samo da vidiš 3 ili 4 lične i da skontaš na kojim pozicijama su slovadiablo23 wrote:
Hvala, ne znam samo kako bi to obican gradjanin trebao znati, valjda treba raditi u administraciji?!![]()
Nadam se da ce mi ovi znalci odgovoriti na prva 2 pitanja.
-
diablo23
#184 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bas pise u staroj licnoj (sa crno-bijelom fotkom, koja mi jos nije istekla) "opstina prebivalista" i tu fino pise: Sarajevo Novi Grad, ne bih pitao da ne pise.mali_balon wrote:Koliko sam ja shvatio komisija sa bodovima moze uticati samo na opcti dojam o kandidatu i citljivost rukopisa, za ostalo su odredjena bodovanja npr ako imas fakultet ( a ima rubrika najvisa zavrsena skola pa se stavi X pored Visoka skola) automatski ti mora da ti maksimalan broj bodova, ili ako si nezaposlen takodje ima bodovanje.
@diablo
Hvala za prijasnje odgovore.
-
lolol
#185 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa zar u polju adresa nebi trebalo da se napise puna adresa stanovanja? A ne opet samo pisati Novi Grad? Sta mislite da li oni MORAJU ZAKONSKI da se svima jave, ko god je aplicirao za popis ili ce se javiti samo probranima i kako ce nas kontaktirati? Ili mi opet treba da pratimo negdje neke rezultate?
- shmizlica
#186 Re: POsao-Popis stanovnistva
do 25.08. će biti objavljene liste na oglasnoj ploči općine i web stranici zavoda za statistiku.....ako se nađeš ima i da se javišlolol wrote:Pa zar u polju adresa nebi trebalo da se napise puna adresa stanovanja? A ne opet samo pisati Novi Grad? Sta mislite da li oni MORAJU ZAKONSKI da se svima jave, ko god je aplicirao za popis ili ce se javiti samo probranima i kako ce nas kontaktirati? Ili mi opet treba da pratimo negdje neke rezultate?
-
lolol
#187 Re: POsao-Popis stanovnistva
Super, hvala ...shmizlica wrote:do 25.08. će biti objavljene liste na oglasnoj ploči općine i web stranici zavoda za statistiku.....ako se nađeš ima i da se javišlolol wrote:Pa zar u polju adresa nebi trebalo da se napise puna adresa stanovanja? A ne opet samo pisati Novi Grad? Sta mislite da li oni MORAJU ZAKONSKI da se svima jave, ko god je aplicirao za popis ili ce se javiti samo probranima i kako ce nas kontaktirati? Ili mi opet treba da pratimo negdje neke rezultate?
- perfect_guy
#188 Re: POsao-Popis stanovnistva
upisuješ i opštinu i adresu stanovanjalolol wrote:Pa zar u polju adresa nebi trebalo da se napise puna adresa stanovanja? A ne opet samo pisati Novi Grad? Sta mislite da li oni MORAJU ZAKONSKI da se svima jave, ko god je aplicirao za popis ili ce se javiti samo probranima i kako ce nas kontaktirati? Ili mi opet treba da pratimo negdje neke rezultate?
-
DON_eARL
#189 Re: POsao-Popis stanovnistva
Brzo, brzo.
Obzirom da je sutra posljednji dan prijava, trebam par informacija, koje ne pronađoh na temi ili nisu bila u potpunosti pojašnjena.
Imaju li neko radno vrijeme? Neko reče pola 8, neko 10, pa šta je tačno? Konkretno Ilidža.
U kom periodu će biti obuka popisivača?
Edit: Pronašao sam na stranici opčine/opštine da je radno vrijeme od 10 do 15h.
Imaju li neko radno vrijeme? Neko reče pola 8, neko 10, pa šta je tačno? Konkretno Ilidža.
-
gidra
#190 Re: POsao-Popis stanovnistva
na Ilidži primaju lične karte samo od pola 8 do 8 i to je to...a tek od 10 sati počinju sa prozivkama. Ovo ti je info iz prve rukeDON_eARL wrote:Brzo, brzo.Obzirom da je sutra posljednji dan prijava, trebam par informacija, koje ne pronađoh na temi ili nisu bila u potpunosti pojašnjena.
![]()
-
mali_balon
#191 Re: POsao-Popis stanovnistva
Za radno vrijeme nisam siguran, mislim da je od 10 do 15, a obuka popisivaca, ako te prime je od 16 do 20 septembra, nakon obuke ide i test.DON_eARL wrote:Brzo, brzo.Obzirom da je sutra posljednji dan prijava, trebam par informacija, koje ne pronađoh na temi ili nisu bila u potpunosti pojašnjena.
![]()
-
DON_eARL
#192 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zahvaljujem.
Valja poraniti onda ujutro.
Gdje se tačno predaju LK Gidra?
-
gidra
#193 Re: POsao-Popis stanovnistva
odmah na ulazu kod portira, ne možeš fuliti...onda ti portir da redni broj i nekakav papir koji potvrđuje da si predao ličnu. I onda čekaj do 10h dok komisija ne dođe na posao. A isto tako portir će te prozvati kad dođe vakat i poslati na 1 sprat pred komisiju 
-
DON_eARL
#194 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mogu komotno predati, vratiti se kući i spavati sat vremena, a možda i duže.gidra wrote:odmah na ulazu kod portira, ne možeš fuliti...onda ti portir da redni broj i nekakav papir koji potvrđuje da si predao ličnu. I onda čekaj do 10h dok komisija ne dođe na posao. A isto tako portir će te prozvati kad dođe vakat i poslati na 1 sprat pred komisiju
-
gidra
#195 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma ništa i sretnoDON_eARL wrote:Mogu komotno predati, vratiti se kući i spavati sat vremena, a možda i duže.gidra wrote:odmah na ulazu kod portira, ne možeš fuliti...onda ti portir da redni broj i nekakav papir koji potvrđuje da si predao ličnu. I onda čekaj do 10h dok komisija ne dođe na posao. A isto tako portir će te prozvati kad dođe vakat i poslati na 1 sprat pred komisijuHvala još jednom.
-
gidra
#196 Re: POsao-Popis stanovnistva
izašle su preliminarne liste za instruktore...
Imal' vas gdje ljudi
?
Imal' vas gdje ljudi
-
Galamdzija
#197 Re: POsao-Popis stanovnistva
Izasle su i za malu raju - popisivače
. Svi imaju 5 dana počevši od 10 Avg. da ulože prigovor na listu, poslije je kasno. Usput sam čuo par komentara da nekih nema ni na listi onih koji su ispunili sve kriterije ni na onoj drugoj gdje stoji spisak onih koji nisu ispunili očekivanja. Loš rukopis je automatski bio eliminatoran tako da ima onih koji imaju mnogo bodova ali na rukopis 0.
-
shae_ba
#198 Re: POsao-Popis stanovnistva
Gdje ima to pogledat ?
- Bosnianman
#199 Re: POsao-Popis stanovnistva
Moze link na listu? Hvala.gidra wrote:izašle su preliminarne liste za instruktore...
Imal' vas gdje ljudi?
-
gidra
#200 Re: POsao-Popis stanovnistva
odete na web stranicu svoje općine i nađete.