Hahaha! Pa ovo ja idem onom tvojom alkoholnom logikom.miskin wrote:nemoj me zezati sad i oko ovoga, ne opija ni svinjetina pa je zabranjena
Najmladji hafizi na svijetu
- Kroksica
#176 Re: Najmladji hafizi na svijetu
- miskin
#177 Re: Najmladji hafizi na svijetu
upravo je nasa, nesto si cudna danas, da nisi negdje nagrajisala
ili da nisu mozda oni dani u pitanju 
-
DrArmani
#178 Re: Najmladji hafizi na svijetu
pa jarane nemoj razmisljat uopste tako!Kroksica wrote:Pa ne klanja se, brato, po citav dan. Evo recimo sad, da jedan pripalim, bi li bilo haram? Dugo je do sabaha.DrArmani wrote:slozio bi se, ali ipak bolja alternativa od alkohola..miskin wrote:ne rece mi sta mozes li zapalit, jesam li pogodio s ovom travom
uhhh, kakav halal, daleko od toga
nepravis probleme, mirniji si itd.![]()
ali posto su nam odredzeni namazi, u tom stanju nebi mogo klanjati tako da automatski ispada
Prvo gledaj namaze pa onda ostalo, ako neklanjas onda je to po mom znanju slicno kao da si nevjernik, tako da je u tom slucaju trava nebitna vise.. A kad bi klanjo sve namaze, i u pauzi do sabaha zapalio, znas sam da nebi doso sebi do sabaha
- Kroksica
#179 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ma cini vam se.miskin wrote:upravo je nasa, nesto si cudna danas, da nisi negdje nagrajisalaili da nisu mozda oni dani u pitanju
- miskin
#180 Re: Najmladji hafizi na svijetu
kroksice jel to tebi ovaj armani jaran

-
DrArmani
#181 Re: Najmladji hafizi na svijetu
a ti si zensko, oprosti nisam vidio, spava mi se vec 
- Kroksica
#182 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ne budi smijesanDrArmani wrote:
pa jarane nemoj razmisljat uopste tako!![]()
Prvo gledaj namaze pa onda ostalo, ako neklanjas onda je to po mom znanju slicno kao da si nevjernik, tako da je u tom slucaju trava nebitna vise.. A kad bi klanjo sve namaze, i u pauzi do sabaha zapalio, znas sam da nebi doso sebi do sabaha
Gledaj ovako, jacija je u 7:40, sabah klanjam oko 6h. Izmedju jacije i sabaha mogu se 6 puta "otrijeznit".
- Kroksica
#183 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Jok, ja sam njemu jaran a on je meni brato.miskin wrote:kroksice jel to tebi ovaj armani jaran![]()
- miskin
#184 Re: Najmladji hafizi na svijetu
aha to vec moze, ima smisla
ja znam da se ti salis sa ovim vremesnkim proracunima
- miskin
#185 Re: Najmladji hafizi na svijetu
kroksice, jel i kod tebe ovoliko sati ko i u mene, jel vakat da idemo u krevet
- Kroksica
#186 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Pa zar nije tako? Eo da se ispravim jacija u oko 19:30/40 sabah klanjam oko 6. Jel sad u redu?miskin wrote:aha to vec moze, ima smisla
- Kroksica
#187 Re: Najmladji hafizi na svijetu
miskin wrote:kroksice, jel i kod tebe ovoliko sati ko i u mene, jel vakat da idemo u krevet
Boze sacuvaj, mogo bi neko pogresno protumacit!
Jasta je nego vakat, valja uranit na pos'o.
Hajde, selam i laku noc.
-
DrArmani
#188 Re: Najmladji hafizi na svijetu
ma dobro znam sta mislis.. uglavnom nije ni meni bas jasno, kazu da nije stetno za tijelo, dakle neznam sto je zabranjeno, ili bar mnogi tako tvrde, ipak nama nije tacno navedeno kao grijeh ili haram to kao mariuhana u kur'anu kako ja znam, niti bi je svrstio kao droga u tu kategoriju, droga je za mene ono hemijsko sranje. Sad kako i sta nemogu ti znaci ni ja reci, ima pametnijih ljudi od mene koji su te probleme rijesavali. Ali ipak ja sam uz taj stav, kontam ono radi kolko mozes, trudi se, svako grijesi, a allah grijehe oprasta i milostiv je. "Svako ko jednom u zivotu izgovori iskreno la ilahe illalah uci ce u dzennet" bar ce to biti zadnji ljudi koji ce biti izvedeni iz dzehenema, oni ostali nevjernici ce ostati zauvjek. Tako da allah najbolje zna.
a to za vutru i mene zanima, imal kakav ekspert da pojasni situaciju?
a to za vutru i mene zanima, imal kakav ekspert da pojasni situaciju?
- miskin
#189 Re: Najmladji hafizi na svijetu
"Žene su kao policija - mogu imati sve dokaze, ali i dalje će željeti priznanje."
Dobio sam jednu sad poduzu pp poruku od insana Allah da ga nagradi, procitao sam je onako nabrzinu, ali mislim da se vise necu druzit ovako s vama na forumu, ipak sutra abd. cu je opet procitati malo bolje, ali sam se zabrinuo, zaista
Subhanallah!!!
Za kraj jedan poklon za kroksicu

Uploaded with ImageShack.us
Dobio sam jednu sad poduzu pp poruku od insana Allah da ga nagradi, procitao sam je onako nabrzinu, ali mislim da se vise necu druzit ovako s vama na forumu, ipak sutra abd. cu je opet procitati malo bolje, ali sam se zabrinuo, zaista

-
DrArmani
#190 Re: Najmladji hafizi na svijetu
e ovde te nisam bas skonto, pojasni.. sutra abd.miskin wrote:"Žene su kao policija - mogu imati sve dokaze, ali i dalje će željeti priznanje."
Dobio sam jednu sad poduzu pp poruku od insana Allah da ga nagradi, procitao sam je onako nabrzinu, ali mislim da se vise necu druzit ovako s vama na forumu, ipak sutra abd. cu je opet procitati malo bolje, ali sam se zabrinuo, zaistaSubhanallah!!!
- odr0n
#191 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Kakvi dokazi pred nosom, de nam ih pokazi? Niko nije stvorio, ni planine i rijeke koje vidiš niko nije naštimao tako, nego su vremenom ovisno o situaciji, vremenu, procesima nastale takve kakve jesu, isti princip je i za sve ostalo.DrArmani wrote:A pa nije to stvar tjeranja djece! mozda i jeste ali to rijetko. Jel ijedno dijete zna ijednu drugu knjigu napamet? De mi pokazite da vidim imali to? To je od boga
A za ove nevjernike, dokazi su vam pred nosom. Ko je stvorio ovo sve? objasni mi prvo ti, prije nego sto trazis dokaze za boga? Reci ko je stvorio. A ako vam to nije logicno sto da se pitate to evo vam primjer.
Legnes u krevet kod kuce i zaspes navece, ujtru se probudis u vozu, prvo sta bi se pito je odkud ja odjednom ovde? Ko me je doveo vamo i zasto?
Necu ja nikog da tjeram nista, jer po mom vjerovanju nevjernici ostaju nevjernici sve dok ih allah neuputi, tako da vas samo upozoravam da bar malo mislite..
Tako da kako sam vec reko dokazi su vam pred nosom, i sve teorije postojanju su logicna, a suprotno nelogicna..... Odkud ti na ovom svijetu?
-
Smail Aga
#192 Re: Najmladji hafizi na svijetu
miskin wrote:nema privremni, nego ce i neki muslimani biti u vatri, to su oni cija losa djela, budu prevagnula dobra, pa nako sto odsluze svoju kaznnu bit ce izvedeni iz vatre okupani u rijeci, sad da te ne gnjavim ima jedan poduzi hadis o tome, kljuc je la ilahe ilellah, zato je poslanik molio svog amidzu samo da kaze sehadet, a ali on kada je umirao kaze: umirem na vjeru mojih predakaZar ima i kakav privremeni?
Sto mu ga je Amidza suknuo
Amidza je Tito
Svako odgaja svoju djecu ,da budu kao oni. Svako pravi svoje replike,produzava svoju'lozu' osigurava si vjecni zivot,kroz svoju djecu ,unuke i praunuke.
To je normalno i u redu,dokle god se ne ode i neke krajnosti ili koriste neke ne bas ispravne metode. Naravno djeca kada udzu u pubertet,kada se poveca nivo hormona ,pocnu traziti istinu,ispitivati i preusmjeravati se. To je normalna,nagonska reakcija,jer to je period kada mladi primati ,napustaju maticni copor i osnivaju vlastiti. Dobrim i pozitivnim odgojem se mogu izbjeci problemi u tome periodu,no cesto ,posebno kada je odgoj prestrog dodze do pobune mladog bica i okrene se u suprotnost od roditelja.
- pussysmoke
#193 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Evo ja protumačio!Kroksica wrote:miskin wrote:kroksice, jel i kod tebe ovoliko sati ko i u mene, jel vakat da idemo u krevet![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Boze sacuvaj, mogo bi neko pogresno protumacit...
- nasa
#194 Re: Najmladji hafizi na svijetu
miskin wrote:wikipedia nije izvor odakle se mogu uzimati propisi, ja sad mogu ovaj text preuredit isto kao ti , tako da nula bodova
trazim halala od @nasa ako sam je uvrijedio sto sam napisao "mozda si ti manje lijepa", nista lose nisam mislio, sorry![]()
Ali bez sale novina mi je ovo za rum,ja npr ne jedem kolace s rumom ,a svidjaju mi se,mislis da je dozvoljeno stvarnoMada sam ih jednom kupila gosci arapkinji,ziva istina, tek kasnije ja skontam da ima ruma
- odr0n
#195 Re: Najmladji hafizi na svijetu
http://islamika.net/pitanja-i-odgovori/ ... ze-alkoholnasa wrote:miskin wrote:wikipedia nije izvor odakle se mogu uzimati propisi, ja sad mogu ovaj text preuredit isto kao ti , tako da nula bodova
trazim halala od @nasa ako sam je uvrijedio sto sam napisao "mozda si ti manje lijepa", nista lose nisam mislio, sorry![]()
promijenicu avatar ako ti se ne svidja......
Ali bez sale novina mi je ovo za rum,ja npr ne jedem kolace s rumom ,a svidjaju mi se,mislis da je dozvoljeno stvarnoMada sam ih jednom kupila gosci arapkinji,ziva istina, tek kasnije ja skontam da ima rumastvarno mi je ruzno kad god se sjetim toga!
Uvali ti nju u vatru, a i sebe.
- Kroksica
#196 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ooooo! Puno hvala na ruuuzi.miskin wrote:"Žene su kao policija - mogu imati sve dokaze, ali i dalje će željeti priznanje."
Dobio sam jednu sad poduzu pp poruku od insana Allah da ga nagradi, procitao sam je onako nabrzinu, ali mislim da se vise necu druzit ovako s vama na forumu, ipak sutra abd. cu je opet procitati malo bolje, ali sam se zabrinuo, zaistaSubhanallah!!!
Nego, ako je u pitanju neki posao koji ti je drug nasao pa se zato neces sa nama druziti - oprosteno ti je. Ako je u pitanju nesto drugo, onda nemas nas blagoslov da nas napustas. Razumis?
- miskin
#197 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Nema na cemu i drugi put!Ooooo! Puno hvala na ruuuzi.
Nego, ako je u pitanju neki posao koji ti je drug nasao pa se zato neces sa nama druziti - oprosteno ti je. Ako je u pitanju nesto drugo, onda nemas nas blagoslov da nas napustas. Razumis?
U pitanju je ovo nesto drugo, i ja mislim da je on u vecini toga sto je napisao, upravu, da Allah pomogne i popravi stanje, a i mislim da ce vam biti ljepse bez mene, ipak sam ja ovdje bio haman jedini muskarac, sad mozete pisati sta hocete, ja cu se drzati svoje teme tamo hadisi,ajeti i dove, i one druge gdje stavaljam kratak tefsir posljednjih sura.
Kada macka nema macke kolo vode
- odr0n
#198 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ma ja, lako je tebi kad se napucaš čokoladica od ruma.miskin wrote:Nema na cemu i drugi put!Ooooo! Puno hvala na ruuuzi.
U pitanju je ovo nesto drugo, i ja mislim da je on u vecini toga sto je napisao, upravu, da Allah pomogne i popravi stanje, a i mislim da ce vam biti ljepse bez mene, ipak sam ja ovdje bio haman jedini muskarac, sad mozete pisati sta hocete, ja cu se drzati svoje teme tamo hadisi,ajeti i dove, i one druge gdje stavaljam kratak tefsir posljednjih sura.
- Kroksica
#199 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Slamas mi srce! Fakat nije ti fazon, vaku ekipu ostaviti je van svake pameti.miskin wrote:Nema na cemu i drugi put!Ooooo! Puno hvala na ruuuzi.
-
DrArmani
#200 Re: Najmladji hafizi na svijetu
cuj niko nije stvorio, jeli bi se zadovoljio ko u primjeru da se probudis u vozu i zakljucis da te niko nije odveo tu nego je jednostavno tako kako je? vidis..odr0n wrote:Kakvi dokazi pred nosom, de nam ih pokazi? Niko nije stvorio, ni planine i rijeke koje vidiš niko nije naštimao tako, nego su vremenom ovisno o situaciji, vremenu, procesima nastale takve kakve jesu, isti princip je i za sve ostalo.DrArmani wrote:A pa nije to stvar tjeranja djece! mozda i jeste ali to rijetko. Jel ijedno dijete zna ijednu drugu knjigu napamet? De mi pokazite da vidim imali to? To je od boga
A za ove nevjernike, dokazi su vam pred nosom. Ko je stvorio ovo sve? objasni mi prvo ti, prije nego sto trazis dokaze za boga? Reci ko je stvorio. A ako vam to nije logicno sto da se pitate to evo vam primjer.
Legnes u krevet kod kuce i zaspes navece, ujtru se probudis u vozu, prvo sta bi se pito je odkud ja odjednom ovde? Ko me je doveo vamo i zasto?
Necu ja nikog da tjeram nista, jer po mom vjerovanju nevjernici ostaju nevjernici sve dok ih allah neuputi, tako da vas samo upozoravam da bar malo mislite..
Tako da kako sam vec reko dokazi su vam pred nosom, i sve teorije postojanju su logicna, a suprotno nelogicna..... Odkud ti na ovom svijetu?
a ja ti pricam kao prvo o cjelom univerzumu