otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skull

#176 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by skull »

Ovako mislim da defintivno treba neki rock kafic Marquee-a, Kornera i sličnih se već raja zasitila a i standard im je opao , nije to vise to. Defintivno ti savjetujem grad jest da ce ti skuplji prostor biti al relano niko nece ici na Stup ili Ilidzu na kafu/pivu. Nesto sam primjetila da ti vecina raje savjetuje da ne pustas balavurdiju a isti ti su u svojim početcima srednje visili u teatru i slicnim. Relano djecurlija ima love samo je bitno da se zna da se u 10 kupe kad prava raja stupa na scenu, ako nemaju gdje otici logika da ce se i oni idole normalni zasabanit.ja sam zato da uce od njaboljih. Relano i mene je spasilo sto sam srednju spičila u Teatru i korneru. Ne pretjeruj s cjenama. Imaj dobre konobare i pustaj dobru muziku. Također bilo bi dobro da imas neki podijum.:D SRETNO !
Arturo B

#177 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

sheilak wrote:
Arturo B wrote:Mislim kakvi su to ljudi koji zele da piju kafu u ta doba? :D
yo, calm down, arturo :D

vidim, licno to nekako shvatas. :D pusti ljude nek kahvenisu u veceri kasne. sta fali? zapravo fali takav jedan kafic, miran, udoban, after dark & pred zoru :D da se umorni, sludjeni party people moze malo razrahatiti.
Pa da im bude malo bolje? Nema sanse :D
Arturo B

#178 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

duminjo wrote:imas u ponudi kafu, dodjes u kafic, narucis kafu i konobar ti kaze da nema kafe JER JE TOLIKO I TOLIKO SATI.
odmah iz tavih izlazim i NIKAD se vise ne vracam
A gdje ti boga ti onda izlazis :D
Kemal Malovčić

#179 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kemal Malovčić »

SAMO ALKOHOL!!!
228mirror

#180 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by 228mirror »

Sto se tice kafica, mislim da nam treba neko mjesto na kojem se mozemo osjecati kao kod kuce. Ona blaga svjetla, dobra muzika ne tako glasna, posebno posto ce sad zima. Da imamo mjesto u kojem se mozemo ugrijati i zabaviti u drustvu prijatelja. JA sam Prvi srednje i nema bas nekih mjesta na koja mogu izlaziti. Ima samo BH Unitet i Hecco. Sve ostalo je za stariju raju. Treba nam nesto, sto moze dolaziti raja iz srednjih skola, ne mladje ali eto. :) Slazem se da nam ne trebaju folk kafici. Dajte nesto normalno po prvi put. Jer je uvijek problem kod izlaska to sto nemamo gdje sjesti i popiti nesto u dobroj atmosferi. Neka bude Svjetsko a nase. :)
228mirror

#181 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by 228mirror »

I znate li neki dobar kafic?
shiljak

#182 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by shiljak »

otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge
zasto tri tacke kad mogu cetiri zareza
tagomago

#183 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by tagomago »

nešto poput ribice, samo nemoj da čuvaš mjesta za svoje prijatelje i strance, budi user friendly, promotno će ti uvijek biti :mrgreen:
Logovan

#184 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

ekola wrote:
zlo87 wrote:- Obavezno moraš imati Wi Fi. :D
- Konobari se moraju znati ponašati jer ako imaš dobro osoblje, odmah ti je i veća zarada, više će ljudi dolaziti. Znači ne smiju tersati, slagati neke face.
- Konobari moraju znati kad neko naruči kafu, podrazumijeva se da mu donese i ČAŠU HLADNE VODE. Ovo se isto odnosi i na druge slične stvari, npr. kad je +40 i neko naruči koka-kolu, mora donijeti i malo leda, recimo dvije-tri kocke.
- Jedna od najvažnijih stvari je WC. Ne smije smrditi, ne smije biti prljav, mora uvijek imati toaletnog papira, itd, itd.
-Da bi imao dobro osoblje mora ga fino platiti i ne maltretirati...Jer ako ga ne plati dobro, uzimat ce i njega i goste a to onda vodi objekat na los glas...
-Voda uz kafu ok ali sto ce uz kolu led ako se kola sluzi hladna, iz frizdera...samo ce razvodniti kolu bezze...
-Cistoca wc-a u mnogome zavisi od kulture gostiju a malo manje od gazde...
- Pa osoblje platiš dobro, šta je problem? Ako želiš dobar i popularan kafić, normalno da ćeš izvršavati obaveze prema osobljem. Jedino ako je vlasnik neki idiot, onda se svašta može očekivati.
- Čuj razvodniti. Ja vazda uzmem i led pa dobro bude. :D
- Čistoća zavisi od gostiju ali jarane neće ti gosti čistiti wc. :lol: Poslije svake smjene, osoblje mora očistiti wc.
bez_suplje

#185 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bez_suplje »

pa do sad ste mi dali dosta ideja neke od njih su:
-pub sa muzikom ex-yu
-pub sa muzikom strana-rock
-kafic za mame i bebe (mame ugrozene nemaju gdje djecu odvest)
-kafic kao u seriji prijatelji
-sport caffe u kojem ce biti ogroman broj plazmi i gdje ce se pratit sport desavanja
-dobar koktel bar al gdje ce bas preovladavat koktel bar
ehh usput sad imam nekoliko ideja gdje da bude smjesten ,malo cemo i na tu temu a usput i dalje idemo sa idejama o vrsti kafica (jedno je sigurno svi sa foruma ce biti vip gosti otvorenja :) )
zznnnnn

#186 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by zznnnnn »

bez_suplje wrote: ehh usput sad imam nekoliko ideja gdje da bude smjesten ,malo cemo i na tu temu a usput i dalje idemo sa idejama o vrsti kafica (jedno je sigurno svi sa foruma ce biti vip gosti otvorenja :) )
Neko ti je vec rekao, ako je kafic daleko od centra grada slabo ce ti raja dolaziti, najbolje da to bude neka prometna ulica (pjesacki prometna, ne znam kako bi drugacije rekao) i po mogucnosti da ima parking u blizini..
Tesori

#187 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Tesori »

Koliki je lokal,ima li parking u blizini?koliko sam skonto kreces u posao bez ikakve ideje a to nikad nije dobro.
Sad je u fazonu da se raja osjeca udobno,ono fotelje,secije i te zajebancije. Meni su mnogo bitni konobari ili konobarice, ne gotivim kad se osoblje previse opusti.dobar dan izvolite,hvala i ugodan ostatak dana sasvim dovoljno.
Drustvo jos nije spremno za kafic bez cigara,nemoj vrsiti eksperimente nikakve sa tim.
Ekstra brzi profit donosi kafic tipa Atille bica bozijeg,na Grbavici ima onaj objekat sa tamburama jako dobro frcera.
Pokusaj mozda sa kaficem koji se bazira na kafi,al ne nekim smuljanim nego ukoliko ti sredstva dozvoljavaju egzoticne kafe.
Na kraju krajeva ti ulazes u sve to tako da se nemoj previse zanositi idejama forumasa,vidi sta trazi masa i to ponudi
BadBoy

#188 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by BadBoy »

Jebo kafiće toga ima ko gljiva. Otvori dobar, moderan klub sa dobrim ozvučenjem, modernom muzikom i što je najbitnije slobodnim DANCE FLOOROM!!!! Raje hoće da plešu, hoće da se otkače ali ne možeš ti kada seljačina gazda natrpa stolova gdje može i gdje ne može stati i onda svi stoje snuždeni, cuclaju pivu ili šta već. Za dobar klub ti nije toliko ni lokacija bitna, dolazit će raja maksuz!!
Mustang1

#189 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Mustang1 »

Prvo nadji nekoga ko ce ti cuvati ledja jer ako toga nemas djaba ces se uvaliti i zaraditi bolnice ako ne budes htio platiti reketare :D Ne zajebajem te ozbiljan sam .. Znam za par slucajeva u Sarajevu isto tako otvorili kafice .. Nakon nekog vremena u bolnici ne moze ih ni mater prepoznati :D
bez_suplje

#190 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bez_suplje »

Bubalo1 wrote:Prvo nadji nekoga ko ce ti cuvati ledja jer ako toga nemas djaba ces se uvaliti i zaraditi bolnice ako ne budes htio platiti reketare :D Ne zajebajem te ozbiljan sam .. Znam za par slucajeva u Sarajevu isto tako otvorili kafice .. Nakon nekog vremena u bolnici ne moze ih ni mater prepoznati :D
neznam zaista sto se neko zamara tim kamatarima to je moj posao i da nemam i neznam kako cu ne bih ni ulazio u to a za lokaciju sam rekao od cengic vile do vijecnice dolazi u obzir .

Danas sam dobio zvanicnu ponudu lokal tj bivsi buddha bar vjerujem da dosta vas zna taj objekat je smjesten kod taxi standa kod bbi centra u onom prolazu objekat je podrumskog tipa slican jezu. ali to je objekat za pub ili neki klub .

Po meni je lokacija savrsena
Gray

#191 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Gray »

bez_suplje wrote:
Bubalo1 wrote:Prvo nadji nekoga ko ce ti cuvati ledja jer ako toga nemas djaba ces se uvaliti i zaraditi bolnice ako ne budes htio platiti reketare :D Ne zajebajem te ozbiljan sam .. Znam za par slucajeva u Sarajevu isto tako otvorili kafice .. Nakon nekog vremena u bolnici ne moze ih ni mater prepoznati :D
neznam zaista sto se neko zamara tim kamatarima to je moj posao i da nemam i neznam kako cu ne bih ni ulazio u to a za lokaciju sam rekao od cengic vile do vijecnice dolazi u obzir .

Danas sam dobio zvanicnu ponudu lokal tj bivsi buddha bar vjerujem da dosta vas zna taj objekat je smjesten kod taxi standa kod bbi centra u onom prolazu objekat je podrumskog tipa slican jezu. ali to je objekat za pub ili neki klub .

To je ok lokacija, išao sam tamo par puta sa djevojkom prije par godina zato što je uvijek bilo prazno :D
BadBoy

#192 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by BadBoy »

bez_suplje wrote:

Pogledaj iznad onda šta sam napisao za klub i napravi tako i ja ću ti lično dovlačiti 20 ljudi svaki vikend :D Možda i više :D
Edin H.

#193 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Edin H. »

bez_suplje wrote:

Radilo je to dobro poslije rata, klijentela kriminalci :-)
burek_in_space

#194 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by burek_in_space »

Kruzhila je pricha jedno vrijeme da je Buddhabar bio gay klub odredjenim danima u sedmici.
Poshto kupio, po to' prodao prichu.
nekavalaitrebatako

#195 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by nekavalaitrebatako »

mousstapha wrote:Zasto niko ne uradi kafic kao onaj u seriji Prijatelji? Meni bi to bilo fora.
DA!
Nešto brate za punoljetne, ozbiljne, zaposlene ljude. Da sjednu, nazdrave s prijateljima. Da se može razgovarati, a ne da ti buka hipokampus izbija na oči. Neke grickalice. Može pikado, vikendom neki specijal, kakva degustacija ili malo lagane muzike uživo. Da se može doći u farmerkama i džemperu. Zimi kuhano vino i taj pederluk. Da radi do sitnih sati.
Okači negdje u ćošak TV da muški mogu pogledati tekmu, vijesti. Neka ti šankeri imaju minimum 25 godina, a po mogućnosti više. Čisti halu redovno.

Tako ćeš skupiti ljude koji rade, imaju para, ali ih nemaju gdje potrošiti jer radije ostanu kući nego da se zlopate.
Edin H.

#196 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Edin H. »

nekavalaitrebatako wrote:
mousstapha wrote:Zasto niko ne uradi kafic kao onaj u seriji Prijatelji? Meni bi to bilo fora.
DA!
Nešto brate za punoljetne, ozbiljne, zaposlene ljude. Da sjednu, nazdrave s prijateljima. Da se može razgovarati, a ne da ti buka hipokampus izbija na oči. Neke grickalice. Može pikado, vikendom neki specijal, kakva degustacija ili malo lagane muzike uživo. Da se može doći u farmerkama i džemperu. Zimi kuhano vino i taj pederluk. Da radi do sitnih sati.
Okači negdje u ćošak TV da muški mogu pogledati tekmu, vijesti. Neka ti šankeri imaju minimum 25 godina, a po mogućnosti više. Čisti halu redovno.

Tako ćeš skupiti ljude koji rade, imaju para, ali ih nemaju gdje potrošiti jer radije ostanu kući nego da se zlopate.
Ma ne mozes se na tu grupu orijentisati, jer oni rijedje izlaze. Eventualno imati tematsku vece jednom sedmicno.
NeyTheHa

#197 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by NeyTheHa »

Ako je nesto za laid back izlaske, kafice fazone, da u pola bijela dana mozes navratiti, ukinuti pusenje, il da je razdvojeno, il da je maksimalno provjetreno...
Kemal Malovčić

#198 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kemal Malovčić »

bez teleteksa ne smije kafić bit
timot

#199 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by timot »

Kakav tip kafica otvaras?
Kemal Malovčić

#200 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kemal Malovčić »

ako bude preglasna muzika i patetična ja ti jaro neću dolazit pa ti vidi