Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Infaze Studio

#176 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

Pa naravno da je i Slovacka opasna, ali oni su vec kiksnuli jednu protiv Litvanije.
MA neka Vranjesa i nemamo boljeg trenutno, a ono sa Samarasom mu je iskustvo neprocjenjivo :wink:
Djubre_

#177 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

burek_in_space wrote:Koliko ja znam, Slovaci igraju znatno ofanzivnije od Grka ( dodushe, i San Marino je za njih ofanzivan :mrgreen: ), tako da je nama u startu neuporedivo lakshe igrati s njima, nego sa Grcima.
I dalje sam mishljenja da su nam Heleni glavna prijetnja za prvo mjesto u grupi.
ma svima je to jasno ko dan, da su grci glavni konkurenti za prvo mjesto u grupi.. ali iznenadjenja se desavaju i zato se bojim da ih grci ne dobiju, a mi bas sad kiksamo sa slovacima..
Infaze Studio

#178 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

burek_in_space wrote:Koliko ja znam, Slovaci igraju znatno ofanzivnije od Grka ( dodushe, i San Marino je za njih ofanzivan :mrgreen: ), tako da je nama u startu neuporedivo lakshe igrati s njima, nego sa Grcima.
I dalje sam mishljenja da su nam Heleni glavna prijetnja za prvo mjesto u grupi.
KAd god vidim avatar ovog bureka, pocnu mi se pisati zubi i pravac kuhinja..
burek_in_space

#179 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

andr0id wrote: ma svima je to jasno ko dan, da su grci glavni konkurenti za prvo mjesto u grupi.. ali iznenadjenja se desavaju i zato se bojim da ih grci ne dobiju, a mi bas sad kiksamo sa slovacima..
Samo jednu stvar svi zaboravljamo - konachno imamo struchni shtab koji radi utakmicu za utakmicom, nema situacija kao prije da se razmishlja tri tekme unaprijed, i to daje rezultate.
Zato hajmo polako pogledati kasete od LItvanaca :mrgreen: , a Slovaci kad dodju na red - dodju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#180 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

Grčka je zahebana do bola....ja bih u Bratislavi prije na njih tipovao nego na Slovake.

Al Slovačka je i za nas i za Grke( jer i jedni i drugi tipujemo na prvo mjesto) nagazna mina i odlučuje prvog u grupi
cyprus

#181 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

andr0id wrote:
ma svima je to jasno ko dan, da su grci glavni konkurenti za prvo mjesto u grupi.. ali iznenadjenja se desavaju i zato se bojim da ih grci ne dobiju, a mi bas sad kiksamo sa slovacima..
Ma stvarno mi nije jasno ovo omalovažavanje Slovaka... U najmanju ruku oni su ravnopravni sa nama i Grcima... Znači, ako Grčka ne pobjedi u Bratislavi to bi bilo iznenađenje? :-) A ako mi kiksamo protiv Slovaka, i to je također iznenađenje? :-)
Last edited by cyprus on 14/10/2012 12:59, edited 1 time in total.
Edin H.

#182 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Edin H. »

andr0id wrote:Ostala je jos jedna utakmica do Grcke.. tj sa Litvanijom.. Tako da se stanje na tabeli nece mnogo promjeniti.. Imaju i grci sansu u slovackoj da nas prate u stopu, tj u gol razlici samo.. Tako da ce u zenici biti jedna od najtezih utakmica u ovim kvalifikacijama protiv Grcke.. Cak teza od ove iz atine.. Pa hajde sad budi pametan kako odigrati tu utakmicu.. Pobjedit cemo Litvaniju siguran sam.. ali ako Grcka pobjedi slovacku (sto vjerovatno i hoce), onda smo jebali macku mater.. Ali hajde ima jos do marta.. Kako god, treba odigrati napadacki, i ne ponoviti ovu utakmicu iz atine.. Fali tu Pandza, Pjanic.. mnogo mnogo.. koliko toliko si sigurniji u odbrani i sredini terena..
Nadajmo se da smo uzdrmali Grke malo, pa da mogu izgubiti bod ili tri u Slovackoj.

Problem je sto bi i mi mogli kisksati. Litvanija nas je jednom vec kostala play - offa kad smo igrali 1 - 1, Bolic dao gol. Istina mozda se ta ne racuna posto smo igrali na Kosevu :D . U gostima smo ih uzeli 1 - 0, Sergej strijelac, Litvanci na stadionu trazili da mijenjaju znacke :D .
burek_in_space

#183 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

cyprus wrote:
Ma stvarno mi nije jasno ovo omalovažavanje Slovaka... U najmanju ruku oni su ravnopravni sa nama i Grcima... Znači, ako Grčka ne pobjedi u Bratislavi to bi bilo iznenađenje? :-) A ako mi kiksamo protiv Slovaka, i to je također iznenađenje? :-)
Kipre, ti si stvarno pesimista po prirodi. :mrgreen:
Djubre_

#184 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Pobjeda protiv Litvanije u utorak i Grcke u martu u Zenici, je siguran put u Brazil.. Onda ostalo poshamarati u nastavku.. Ne moze ta slovacka biti teza od grcke.. a Latviju i Lihtenstajn necu ni spominjati u revansima..

Safet je cudo jedno, i vjerujem u sve njegove izjave.. Tak covjek ne zna u izjavi pogrijesiti, a kamo li na terenu sa momcima.. Gledajuci snimke te, Litvaniju bih trebali 6:0 poderati na bilinom ;)
cyprus

#185 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

burek_in_space wrote:
cyprus wrote:
Kipre, ti si stvarno pesimista po prirodi. :mrgreen:
Al zaista kakve ovo veze ima sa psimizmom? :mrgreen: Zaista nisam prognoziro ništa... Možemo mi uzeti 6 bodova Slovacima i smatram da to ne bi bilo iznenađenje... Ali isto tako i da oni nas mlatnu dvaput, ni to vala ne bi bila senzacija... Mi, Slovaci i Grci smo u pet deka...
burek_in_space

#186 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

cyprus wrote:
Al zaista kakve ovo veze ima sa psimizmom? :mrgreen: Zaista nisam prognoziro ništa... Možemo mi uzeti 6 bodova Slovacima i smatram da to ne bi bilo iznenađenje... Ali isto tako i da oni nas mlatnu dvaput, ni to vala ne bi bila senzacija... Mi, Slovaci i Grci smo u pet deka...
Nisi, samo se pitash odakle omalovazhavanje,a ja ne vidim to nigdje, ni u jednom postu koji se tiche njih.
Jednostavno, na ruku nam, za sada, ide sve protiv njih, jer imamo bolju reprezentaciju, ostvarujemo bolje rezultate, ne tako davno ih dobismo usred Bratislave chini mi se, i hajde shto smo ih dobili, nego smo ih raznijeli igrom. Naravno da niko ne kazhe da bismo ih u 9 od 10 utakmica dobili, ali u ovom trenutku, izvjesnije je da uzmemo minimalno 4 boda u dvomechu s njima, nego da osvojimo samo jedan ili nijedan.
JoseMujica

#187 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

Nema podcjenjivanja Slovaka i ko misli da su oni levati veze nema o fudbalu

Činjenica je da su Grci favoriti grupe kao tim iz prvog šešira i činjenica je da smo se mi (naš stručni štab) samoprozvali da tipujemo na prvo mjesto u grupi.
cyprus

#188 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

burek_in_space wrote:...izvjesnije je da uzmemo minimalno 4 boda u dvomechu s njima, nego da osvojimo samo jedan ili nijedan.
E vidiš, ja kontam da je to prvo i to drugo skoro podjednako izvjesno :mrgreen: Ali ima još do Slovaka... Hajmo mi prvo Litvance pobjedit... Ali bez upisivanja 3 boda unaprijed... :-D
burek_in_space

#189 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

cyprus wrote:
burek_in_space wrote:...izvjesnije je da uzmemo minimalno 4 boda u dvomechu s njima, nego da osvojimo samo jedan ili nijedan.
E vidiš, ja kontam da je to prvo i to drugo skoro podjednako izvjesno :mrgreen: Ali ima još do Slovaka... Hajmo mi prvo Litvance pobjedit... Ali bez upisivanja 3 boda unaprijed... :-D
Zato si ti pesimista. :razz: :mrgreen:
cyprus

#190 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

Jok, popularno je reći realni optimista :mrgreen:

PS Stvarno se nadam da ovaj put neću imat priliku da kenjam sa pričom: jesam vam reko... 8-)
Artest

#191 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Artest »

zahirovic pa razbijac...svasta se moze cuti :-) ...razbija on brate protiv latvijaca i td...ali za ekipu koja pretenduje plasman na svjetsko, nema ni izbliza potreban kvalitet...cak mislim da je i sesar ispred....protiv litvanije bi ga ostavio na klupi, cisto da vise ne zavarava suscia jos jednom solidnom utakmicom...a to sto je karina protiv jacih, jebo to...

stavio bi besica protiv litve jer je veci MANGUP od ovog ziherasa, koji nije napravio niti jedan pas prema naprijed za 90 min., a nisam vido ni neka uklizavanja, dobijanje duela, kojima bi bar malo opravdao svoju egzistenciju u prvoj postavi...

cocalic je zivina koja nama treba na zadnjem veznom...legitimni nasljednik generala iz rusije...cekam njegov debi protiv alzira (samo da ga ne stavi na beka ili u napad)
spacek

#192 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by spacek »

EURO 2000
14.10.1998. Litvanija - BiH...........4:2
05.06.1999. BiH - Litvanija...........2:0

WC 2006
30.03.2005. BiH - Litvanija..........1:1
07.09.2005. Litvanija - BiH..........0:1

Omjer u 4 utakmice odigranim protiv Litvanije je......2-1-1
Artest

#193 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Artest »

@
o vranjesu

malo je trenera koji daju povjerenje stoperu koji je imao 4-5 kardinalnih gresaka...unikat je safet...samo ne kontam zasto radi protiv sebe...nece se njega vranjes sjetit kad ga kosta otkaza...inace, nije se on nista popravio u drugom poluvremenu, kako neki vele...nego je grcka imala slabiji pritisak na njega , samaras je fizciki pao ...greska i santosa...da je uveo onog mitra ranije, vranjes bi se rasuo...

vranjes je u drugom poluvremenu skrivio penal koji nije sviran, zamalo zabio autogol nakon kornera, i jos imao par nespretnih reakcija...istina, nesto je pocistio....ali to nesto je cistio i mravac
Djubre_

#194 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

spacek wrote:EURO 2000

WC 2006

Tek sad vidim koliko smo prije bili losi.. a sanjali evropsko ili svetsko.. :lol:

Ovaj tim BiH je Brazil za onaj stari.. :) Ali eto, necemo nikada zaboraviti onu ekipu.. Bolic, barbarez, salihamidzic, konjic, beslija, music, i sta ti ja znam koga vise.. :thumbup: :bih:
JoseMujica

#195 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

Artest wrote:@
o vranjesu

malo je trenera koji daju povjerenje stoperu koji je imao 4-5 kardinalnih gresaka...unikat je safet...samo ne kontam zasto radi protiv sebe...nece se njega vranjes sjetit kad ga kosta otkaza...inace, nije se on nista popravio u drugom poluvremenu, kako neki vele...nego je grcka imala slabiji pritisak na njega , samaras je fizciki pao ...greska i santosa...da je uveo onog mitra ranije, vranjes bi se rasuo...

vranjes je u drugom poluvremenu skrivio penal koji nije sviran, zamalo zabio autogol nakon kornera, i jos imao par nespretnih reakcija...istina, nesto je pocistio....ali to nesto je cistio i mravac
ne prizivaj Mravca živ bio :lol: :lol: :lol: :lol:
Infaze Studio

#196 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

andr0id wrote:
spacek wrote:EURO 2000

WC 2006

Tek sad vidim koliko smo prije bili losi.. a sanjali evropsko ili svetsko.. :lol:

Ovaj tim BiH je Brazil za onaj stari.. :) Ali eto, necemo nikada zaboraviti onu ekipu.. Bolic, barbarez, salihamidzic, konjic, beslija, music, i sta ti ja znam koga vise.. :thumbup: :bih:
Eto koliko je BiH reprezentacija napredovala za 7 godina u katastrofalnoj klimi..Sta bi tek bilo da je to bilo pozitivno kao sad (nije ni sad idealno ali...)...Bilo bi vec jendo EP iza nas...Ali OK, bice jedno SP iza nas u slijedecem Kval. ciklusu za EP :wink:
Herr Flick

#197 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Herr Flick »

Da nam je samo jos jednog kvalitetnog stopera i zadnjeg veznog,igraca koji je ratoboran trci svih 90 minuta,uklizava,drugim rijecima treba nam grub igrac na poziciji zadnjeg veznog,a sto se tice vranjesa i zahirovica mogu igrat al za san marino :D :D :D
brazzo20

#198 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by brazzo20 »

Ne bi bilo dobro da Slovaci dobiju Grke. Ako bi se to desilo onda bi se ovi morali u martu u Zenici vadit protiv nas a mislim da se to i ne bi najbolje završilo. Najbolje nam odgovara remi i da onda dobijemo Grke u martu, pobjegli bi jim na 5 bodova a imali bi odigrane utakmice sa njima i mislim da bi se poslje borili samo sa Slovacima u onom dvomecu u septembru za to prvo mjesto.
cyprus

#199 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

andr0id wrote:Tek sad vidim koliko smo prije bili losi.. a sanjali evropsko ili svetsko.. :lol:

Hm, nešto kontam, da li je to zaista tako? Upoređujući tadašnja i sadašnja imena u reprezentaciji, ja vala ne bih reko da nam je današnji tim daleko jači od tadašnjeg, ako je uopšte jači... Makar po imenima... Ipak, značajna razlika je u tome što nam je nekadašnji tim imao daleko jaču defanzivu od ofanzive, a danas je obrnuto...

A prednost današnje selekcije u odnosu na tadašnju je prije uigranost i nešto zdravija atmosfera oko reprezentacije, nego individualni kvalitet igrača...
It_is_a_Leclerc

#200 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Izvinite, da li se ovdje govori o reprezentaciji Slovačke koja je u prošlim kvalifikacijama stradala usred Bratislave od "velesile" Armenije rezultatom 4-0. :D
Locked