RUSIJA

Post Reply
DesertWind

#176 Re: RUSIJA

Post by DesertWind »

bosnje nazalost idu iz jedne krajnosti u drugu - nekad se pitam je l Mesa Selimovic im'o debelo pravo po pitanju bosanaca i hercegovaca - pljuju po SAD-u, kunu se u Tursku, - a hvale Rusiju :lol: :-) (koja je napravila mnogostruke zrtve u Afganistanu npr u Ceceniji - i sad kao dala "prava" kavkaskim muslimanima na nesto kao... :lol: a instalirala najveceg marionetskog ortodoksnog korumpiranog nepismenog banditskog hohstaplera (kako je ovo sve navedeno vec poznato u nasKE) Ramzana Kadirova na celo te pokrajine (koji slucajno podobro lici na Nasera Orica :lol: ) ).

sta reci koju posluku porat.... od Ruja nikakve koristi bosnjama da je zakivaju u nebo - dan danas i za vijek vijekova ce biti samo imaginarni "ja cu te branit" (slovima) jaran za cetnicke fanove i politiku.... meni je samo drago sto su opeljesili kompletan da kazem strateski kapital koji su posjedovali srbi sa okupiranih teritorija BIH i u Srbiji... naguzili su se za DZ a za to ce dobit jedno veliko N - nista - nula - nada a najveci profiteri ce biti oni sami i lokalni olos (MasturbDojajnik) koji je sebi provizijama natrpo dzepove a narod zasljepljuje nebulozama o referendumima otcjepljenjima dok zvacu vazduh...

zalosno je da u toj lekciji bosnje koje eto misle da su patriote - nisu nista naucile.... i sramotno...

trebate se ugledat na dzafersona - cim je otis'o u ameriku progledo je rentgenovim ocima na sve i citavu konstalaciju stvari u svijetu a posebno na pozitivne aspekte vanjske americke politike - jedino jos nije razgranicio sa sobom jesu li ti aspekti pitanje pomoci ili pitanje interesa :D :mrgreen:
jefferson

#177 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

DesertWind wrote:bosnje nazalost idu iz jedne krajnosti u drugu - nekad se pitam je l Mesa Selimovic im'o debelo pravo po pitanju bosanaca i hercegovaca - pljuju po SAD-u, kunu se u Tursku, - a hvale Rusiju :lol: :-) (koja je napravila mnogostruke zrtve u Afganistanu npr u Ceceniji - i sad kao dala "prava" kavkaskim muslimanima na nesto kao... :lol: a instalirala najveceg marionetskog ortodoksnog korumpiranog nepismenog banditskog hohstaplera (kako je ovo sve navedeno vec poznato u nasKE) Ramzana Kadirova na celo te pokrajine (koji slucajno podobro lici na Nasera Orica :lol: ) ).

sta reci koju posluku porat.... od Ruja nikakve koristi bosnjama da je zakivaju u nebo - dan danas i za vijek vijekova ce biti samo imaginarni "ja cu te branit" (slovima) jaran za cetnicke fanove i politiku.... meni je samo drago sto su opeljesili kompletan da kazem strateski kapital koji su posjedovali srbi sa okupiranih teritorija BIH i u Srbiji... naguzili su se za DZ a za to ce dobit jedno veliko N - nista - nula - nada a najveci profiteri ce biti oni sami i lokalni olos (MasturbDojajnik) koji je sebi provizijama natrpo dzepove a narod zasljepljuje nebulozama o referendumima otcjepljenjima dok zvacu vazduh...

zalosno je da u toj lekciji bosnje koje eto misle da su patriote - nisu nista naucile.... i sramotno...

trebate se ugledat na dzafersona - cim je otis'o u ameriku progledo je rentgenovim ocima na sve i citavu konstalaciju stvari u svijetu a posebno na pozitivne aspekte vanjske americke politike - jedino jos nije razgranicio sa sobom jesu li ti aspekti pitanje pomoci ili pitanje interesa :D :mrgreen:
Itekako interesa!
Pomoc dodje ono usput!
SVe je interes, sav zivot pojedinca, a ne jedne zemlje se svodi na interes!
Pitanje je samo na koji nacin doci do tog interesa i kakvu stetu pri tom napraviti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#178 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

i pomoć je nečiji interes...uvijek biraš i kome pomagati i koliko, a obje varijable su određene interesom
Shahab

#179 Re: RUSIJA

Post by Shahab »

Sa jedne strane rastuća vojna i ekonomska moć konsolidovane Rusije, sa druge strane socijalna nepravda i razlike bez presedana..tranzicijska bagra i elita koja perverzno paradira svojim sumnjivo stečenim bogatstvom...Ovo je druga strana današnje Rusije koja će dugoročno toliko oslabiti rusko društvo...da će korupcija i nepoizam srušiti same temelje države..Ovo nisu sposobni poduzetnici koji organiziraju biznise i koji se probijaju na svjetskom tržištu, kakve imamo u Njemačkoj ili Turskoj, ovo je bagra koja je opljačkala sopstvenu državu i narod...
jefferson

#180 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

JoseMujica wrote:i pomoć je nečiji interes...uvijek biraš i kome pomagati i koliko, a obje varijable su određene interesom
Zavisi, ali npr. znam sta se desavalo sa haitijem 2009 godine i tu amerikancima treba kapu skinuti.
Za 24 sata su imali aerodrom obezbjedjen i par ljudi koji su sa obicne stolice navodili avione CB vezeom na slijetanje.
Kada je u pitanju Pakistan, Egipat i sl, tu pomoc uskladjujes sa svojim interesima.
Kada je u pitanju pomoc africi kada je u pitanju AIDS tada je to druga stvar.
jefferson

#181 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Shahab wrote:Sa jedne strane rastuća vojna i ekonomska moć konsolidovane Rusije, sa druge strane socijalna nepravda i razlike bez presedana..tranzicijska bagra i elita koja perverzno paradira svojim sumnjivo stečenim bogatstvom...Ovo je druga strana današnje Rusije koja će dugoročno toliko oslabiti rusko društvo...da će korupcija i nepoizam srušiti same temelje države..Ovo nisu sposobni poduzetnici koji organiziraju biznise i koji se probijaju na svjetskom tržištu, kakve imamo u Njemačkoj ili Turskoj, ovo je bagra koja je opljačkala sopstvenu državu i narod...
A sta kad padne cijena nafte? :lol:
DesertWind

#182 Re: RUSIJA

Post by DesertWind »

nece past cijene nafte dok se prodaje preko tvojih ekonomista na špekulativnoj berzi Wall Street :mrgreen:

oni se ugradjuju u procenat zajedno sa centrima moci koji kako ti kazes "obezbjedjuju normalan protok" :mrgreen:

- (kroz dzepove :mrgreen: :dance: )
Avetinho

#183 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

DesertWind wrote:nece past cijene nafte dok se prodaje preko tvojih ekonomista na špekulativnoj berzi Wall Street :mrgreen:

oni se ugradjuju u procenat zajedno sa centrima moci koji kako ti kazes "obezbjedjuju normalan protok" :mrgreen:

Naprotiv, bas zahvaljujuci "spekulativnoj berzi", cijena nafte ce ici i gore i dole, bas kao i uvijek do sada.
DesertWind

#184 Re: RUSIJA

Post by DesertWind »

Ja Sam Odavle wrote:
DesertWind wrote:nece past cijene nafte dok se prodaje preko tvojih ekonomista na špekulativnoj berzi Wall Street :mrgreen:

Naprotiv, bas zahvaljujuci "spekulativnoj berzi", cijena nafte ce ici i gore i dole, bas kao i uvijek do sada.
pa sta sam ja rek'o jaruga ? :lol:
Avetinho

#185 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

DesertWind wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

pa sta sam ja rek'o jaruga ? :lol:
Ne znas procitati sta si sam napisao, ili ti treba pomoc u tumacenju vlastitih stavova?
jefferson

#186 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Uvijek ce se prodavat, bar dok je relevantna.
Ipak ne zaboravi jedno, SAD su za 4 godine smanjile potosnju za 3.5 miliona barela dnevno, dok je Evropa jos vise od 1991 godine.
Jos dugo ce nafta biti primarni energent, ali kada razmisljas o drzavi ne moze srazmisljati u narednih 10 godina nego daleko vise od toga.
I da, jos od 1979 godina izvoz nafte iz rusije stagnira kada je izvlacenje doseglo vrhunac. Jedino sto omogucava profit su vece cijene. ALi kada jedna drzava ili njen budzet zavise od cijene nafte na Wal Streetu, e tu otprilike dodjes do zakljucka ko koga ima u dzepu. Jer zadnji put kada sam bio u NYC Wal Street je bio tamo lociran a ne blizu Crvenog trga!
Ono sto rusima ne bi bilo na odmet je razmisliti kako napraviti ekonomiju raznovrsnijom i sprjeciti odlazak mladih ljudi iz drzave.
jefferson

#187 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

Kao sto reko, treba imati dugorocan plan:
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=659682

ili malo detaljnije na engleskom:
http://news.yahoo.com/u-overtake-saudi- ... 31660.html
Zavatoni

#188 Re: RUSIJA

Post by Zavatoni »

Image
hrastov žižak

#189 Re: RUSIJA

Post by hrastov žižak »

http://www.advance.hr/vijesti/ruski-izv ... -drzavama/
joj komedije, rusi o ljuckim pravima u americi :lol: cinizam bez granica
doduše, cinizam je i kad to rade ameri, al jebiga, mogu oni, oni su najveća demokratija svijeta.
jefferson

#190 Re: RUSIJA

Post by jefferson »

hrastov žižak wrote:http://www.advance.hr/vijesti/ruski-izv ... -drzavama/
doduše, cinizam je i kad to rade ameri, al jebiga, mogu oni, oni su najveća demokratija svijeta.
Najzalosnije je sto sve informacije koje su prezentirane dolaze od strane americkih izvora, konkretno, SPLC!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#191 Re: RUSIJA

Post by JoseMujica »

Zavatoni wrote:Image
i jesu za ovakog zahebavanja :-) ni za šta drugo

sinoć pogledah na NG-u Seconds From Disaster: Meltdown in Chernobyl...na nesreću spadam u one generacije koje se dobro sjećaju Černobila.

nakon ovoga niko me nemre uvjeriti da Ruse smatram bilo čime osim klaunovima...doduše opasnim klaunovima :-)
Avetinho

#192 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

A jos je veci cinizam kad bosnje kritikuju americku demokratiju.
hrastov žižak

#193 Re: RUSIJA

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle wrote:
nisam nikakav zvaničnik. brkaš pojmove sinko. pod rusi se ođe misli na "zvančnu moskvu" što bi se reklo :lol:
i pipim ti na demokratiu :D
Avetinho

#194 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

hrastov žižak wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
nisam nikakav zvaničnik. brkaš pojmove sinko. pod rusi se ođe misli na "zvančnu moskvu" što bi se reklo :lol:
I kao sad si ti imun. Ako nisi zvanicnik, a "kritikujes demokratije", s tobom se ne smije pricat.
hrastov žižak

#195 Re: RUSIJA

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle wrote:
hrastov žižak wrote:
Ja Sam Odavle wrote: A jos je veci cinizam kad bosnje kritikuju americku demokratiju.
I kao sad si ti imun. Ako nisi zvanicnik, a "kritikujes demokratije", s tobom se ne smije pricat.
ma jok, u upravu si. iako nisam "kritikovao" američku demokratiju, klanjam se američkoj demokratiji, eto, da ne bude više bošnjo ciničan. :-D samo, ta riječ je postala haman pežorativ za mene. ofucana ko govori kilari klinton. zine, a dah demokratije razdvaja dobro od zla.
što se tiče te nake demokratije u bih, ona sasvim solidno fercera, ljudi biraju koga žele, prevara na izborima ima, ali ne toliko, sporadične su. i to je demokratija. problem je što većina ostalog ne fercera.
Avetinho

#196 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

hrastov žižak wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
hrastov žižak wrote: nisam nikakav zvaničnik. brkaš pojmove sinko. pod rusi se ođe misli na "zvančnu moskvu" što bi se reklo :lol:
ma jok, u upravu si. iako nisam "kritikovao" američku demokratiju, klanjam se američkoj demokratiji, eto, da ne bude više bošnjo ciničan. :-D samo, ta riječ je postala haman pežorativ za mene. ofucana ko govori kilari klinton. zine, a dah demokratije razdvaja dobro od zla.
što se tiče te nake demokratije u bih, ona sasvim solidno fercera, ljudi biraju koga žele, prevara na izborima ima, ali ne toliko, sporadične su. i to je demokratija. problem je što većina ostalog ne fercera.
Bosnjo, prevarili su te.

Ljudi ne biraju koga zele. Glasaju za partije, a onda partije poture svoje poslusne "kadrove" za gradonacelnike i ministre.
A tvoja raja glasa jer su ih dobro uplasili da eto onih drugih da ih kolju.

Meni je kilari mnogo bolja.
hrastov žižak

#197 Re: RUSIJA

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle wrote:
hrastov žižak wrote:
Ja Sam Odavle wrote: I kao sad si ti imun. Ako nisi zvanicnik, a "kritikujes demokratije", s tobom se ne smije pricat.
Bosnjo, prevarili su te.

Ljudi ne biraju koga zele. Glasaju za partije, a onda partije poture svoje poslusne "kadrove" za gradonacelnike i ministre.

dosadan si ko vodenasta stolica.
glasaju, glasaju
a ko je kilari izabro?
boldirano netačno. malogrđanski prebacuješ raspravu na privatno. gadiš mi se. najviše zato što me smještaš tamo gdje nisam. fuj.
Avetinho

#198 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

hrastov žižak wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
hrastov žižak wrote: ma jok, u upravu si. iako nisam "kritikovao" američku demokratiju, klanjam se američkoj demokratiji, eto, da ne bude više bošnjo ciničan. :-D samo, ta riječ je postala haman pežorativ za mene. ofucana ko govori kilari klinton. zine, a dah demokratije razdvaja dobro od zla.
Bosnjo, prevarili su te.

dosadan si ko vodenasta stolica.
glasaju, glasaju
a ko je kilari izabro?
boldirano netačno. malogrđanski prebacuješ raspravu na privatno. gadiš mi se. najviše zato što me smještaš tamo gdje nisam. fuj.
Placi, placi. Za sve je kriva Kilari.
hrastov žižak

#199 Re: RUSIJA

Post by hrastov žižak »

ok, odo bacit koju suzu, za ljubav tvoju :D
ne reče, ko ju je izabro?
Avetinho

#200 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

hrastov žižak wrote:ok, odo bacit koju suzu, za ljubav tvoju :D
ne reče, ko ju je izabro?
Izabrao, gdje? Hillary Clinton je izgubila protiv Obame 2008.
Ako mislis na mjesto u vladi, ova nisu podlozna izborima, nego pripadaju pobjedniku predsjednickih izbora. Predsjednik bira s kim ce ratit u vladi, a ne Hrastov Zizak.

Nije valjda da tako malo znas o tome kako funksionise americka administracija. Vidim da si aktivan, pa rekoh, sve znas.

Hillary Clinton se moze kandidovati opet 2016.

Gradonacelnici i clanovi skupstina se biraju direktno, u Americi. U Bosni, po partijskoj liniji, a ne direktno. Valjda bi to bar trebalo da znas, ako o oveme zelis diskutovati.
Post Reply