Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post Reply
bogumila

#176 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

nego zna li iko ko je veceras na kantonalnoj na debati???
novi.dan.nova.nafaka

#177 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Chmoljo wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Dakle, da zaključimo - od svih (ozbiljnijih) kandidata za načelnika NG-a, Semir Efendić je neelokventan i sa djelimično promašenim programom (ono šta nisi kritikovao pretpostavljam da se slažeš), a o ostala 2 kandidata (ili možda je bolje reći jedan - Šuman) nemaš mišljenje: obzirom na par rođaka na listi i tih par programskih stavki na koje nemaš primjedbe, ti ćeš ipak glasati za Semira ? :)
loše pretpostavljaš, i srozavaš na lični nivo, kao i plaćenik gore. treba se dalje raspravljati ili ćeš mi opet držati lekcije o tome kako JA trolam?
Izvinjavam se na oduzetom vremenu, neću dopustiti sebi da tratim tvoje dragocjeno vrijeme. Kao što rekoh, ionako ne pripadaš skupini birača kojima bi se neko iz SDA trebao obratiti (zato što u startu SDA otpisuješ). Živio!
Pitari-CHWIILA

#179 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Pitari-CHWIILA »

Ja cu u Novom Sarajevu glasati za Muharemovica. Covjek je godinama direktor kluba i sa svojom ekipom je koliko-toliko izvukao Zelju sa dna, ako nista ljudi redovno primaju plate, a i neki prethodni dugovi se polako otplacaju. Znaci da nesto zna.
Za ove ostale kandidate se pitam koliko iskustva na nekim pozicijama imaju, jesu li ranije upravljali nekom institucijom, znaju li kako se formira budzet, itd. Nacelnik opcine treba da bude sposoban menadzer sa iskustvom a ne neko ko je juce izasao iz djacke klupe.
Bosnjak333

#180 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Bosnjak333 »

Pitari-CHWIILA wrote:Ja cu u Novom Sarajevu glasati za Muharemovica. Covjek je godinama direktor kluba i sa svojom ekipom je koliko-toliko izvukao Zelju sa dna, ako nista ljudi redovno primaju plate, a i neki prethodni dugovi se polako otplacaju. Znaci da nesto zna.
Za ove ostale kandidate se pitam koliko iskustva na nekim pozicijama imaju, jesu li ranije upravljali nekom institucijom, znaju li kako se formira budzet, itd. Nacelnik opcine treba da bude sposoban menadzer sa iskustvom a ne neko ko je juce izasao iz djacke klupe.
On je bio direktor i kad je Zeljo bio u krizi.Bolje dane mogu zahvaliti Osimu i Zuji,a nikako ovom propalitetu...
johntra

#181 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by johntra »

On je pitar, pa se malo slabije razumije u postavke Želje... :D

Kad je postao direktor, u to doba ni Mesija nije mogao spasiti Želju, a kamoli jedan Đelo, dok je kasnije sve to Žujo posložio kako treba...Kako god, Đelo (znam da je DŽelaludin, pravopisni prvoborci) je dobar čovjek, bez ijedne mrlje u privatnom životu i karijeri...a, da li je kapacitet za načelnika, to je ipak malo diskutabilno...ali, ne vidim da je potrebna neka vrla pamet da danas budeš načelnik...
Bosnjak333

#182 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Bosnjak333 »

johntra wrote:On je pitar, pa se malo slabije razumije u postavke Želje... :D

Kad je postao direktor, u to doba ni Mesija nije mogao spasiti Želju, a kamoli jedan Đelo, dok je kasnije sve to Žujo posložio kako treba...Kako god, Đelo (znam da je DŽelaludin, pravopisni prvoborci) je dobar čovjek, bez ijedne mrlje u privatnom životu i karijeri...a, da li je kapacitet za načelnika, to je ipak malo diskutabilno...ali, ne vidim da je potrebna neka vrla pamet da danas budeš načelnik...
Sportske funkcije bas i nisu za njega,samo kad se sjetim Litexa. :-) :-)
madner

#183 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by madner »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
iPod wrote:
VjecitiStudent wrote:Ako je istinski entuzijasta u pitanju, implementirat ce projekat u nekoj drugoj opstini, lose izolovanih zgrada ima sirom BiH.
Zaista ne kontam zasto bi neko za implementaciju ovoga prvo morao postati nacelnikom.
Pa čovjek je kandidat za načelnika opštine Novi Grad, ovo su lokalni izbori stoga dao je primjer i ideju kako riješiti problem te opštine, a mi sada prebacujemo temu šta bi bilo kad bi bilo. Vjerujem da je kandidat za načelnika Starog Grada, da bi predložio neki drugi projekat na teritoriji te opštine itd.
Ama, pusti trolove - pa madneru i ekipi zapada u oči od toga kako momak ne zna pričati, kako u svom nastupu "previše upotrebljava ako Bog da", pa do sasvim bezveznih stvari, poput ovoga što ti navodiš. Koliko sam vidio, niko od njih nije iznio nijednu ozbiljnu primjedbu na izneseni program, obrazovanje ili nedaj Bože, makar tenisku lopticu u džepu (ako ne i sam reket :razz: ).
Cek, mislis da nije ozbiljnja primjedba sto BiH uopste ne moze aplicirati na IPA fond za taj dio trenutno? Pa mogao je obecat tako da ce svima dati po 2000 KM.

Ovu glupost sa Njemci su to je i doktor29 izvalio, da li su bili na istom kursu ili je to isti covjek, pitanje je sad. :D
bogumila

#184 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

sto ne moze? (ipa)
madner

#185 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by madner »

madner wrote::roll:
Potential Candidate Countries – Albania, Serbia, Montenegro, and Bosnia and Herzegovina – are eligible for the first two components of IPA, which concentrate on institution building, in particular to strengthen the Copenhagen political criteria, enhance administrative and judicial capacity and encourage some alignment with the acquis communautaire.
bogumila

#186 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

"Generalni direktorat za proSirenje je pripremio model ,,Sirokog sektorskog pristupa", Sto predstavlja novi nacin rada u odnosu na dosadaSnji, ,,projektni" metod programiranja. Prema odluci Evropske komisije i nacrtu Visegodiinjeg indikativnog planskog dokumenta 201I -2013 (MIPD 2011 - 2013) ukupni iznos finansijske pomoci Komponente ce biti rasporeden na sljedece sektore:

1) Pravda i unutrasnji poslovi (Justice and Home Affairs)
2) Reforma javne uprave (Public Administration Reform)
3) Razvoj privatnog sektora (Private Sector Development)
4) Transport (Transport)
5) OkoliS i klimatske promjene (Environment and Climate Change)
6) DruStveni razvoj (Social Development)
7) Acquis relevantne i druge intervencije (Acquis related and Other Interventions).

Direkcija za evropske integracije, djelujuci u funkciji DrZavnog IPA koordinatora (DIPAK) je u periodu decembar 2010. - februar 2011. koordinirala aktivnosti 49 voditelja projekata (SPO) u 25 ministarstava, drugih organa uprave i nezavisnih institucija......"

http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=i ... 1ABUxtLw2g
Akibh

#187 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Akibh »

Pitari-CHWIILA wrote:Ja cu u Novom Sarajevu glasati za Muharemovica. Covjek je godinama direktor kluba i sa svojom ekipom je koliko-toliko izvukao Zelju sa dna, ako nista ljudi redovno primaju plate, a i neki prethodni dugovi se polako otplacaju. Znaci da nesto zna.
:D , e moj pitar...
aladin

#188 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by aladin »

Evo gledam kako raspravljate je li bolja kuga ili kolera
Da li glasati za SDA ili SDP
Zemlja koja se nalazi u svjetskom vrhu po broju stranaka po glavi stanovnika svodi raspravu da li sjahat Murta da uzjase Kurta .
Sa zla na gore .
Ako nismo naucili do sada da nas jedni te isti j.... u mozak nismo ni zasluzili bolje.
Pa bolje je glasat za najveceg anonimusa nego za ove lopove o kojim vi napunise ovolike stranice.
VjecitiStudent

#189 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by VjecitiStudent »

aladin wrote:Evo gledam kako raspravljate je li bolja kuga ili kolera
Zemlja koja se nalazi u svjetskom vrhu po broju stranaka po glavi stanovnika svodi raspravu da li sjahat Murta da uzjase Kurta .
Sa zla na gore .
Ako nismo naucili do sada da nas jedni te isti j.... u mozak nismo ni zasluzili bolje.
Pa bolje je glasat za najveceg anonimusa nego za ove lopove o kojim vi napunise ovolike stranice.
:thumbup:
U kost.
butterfly_01

#190 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by butterfly_01 »

je li ima ijedan od kandidata za nacelnika opcina ikakav konrketan plan sta bi uradili/ poboljsali u opcini?
SundanceKid

#191 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by SundanceKid »

VjecitiStudent wrote:
aladin wrote:Evo gledam kako raspravljate je li bolja kuga ili kolera
Sa zla na gore .
:thumbup:
U kost.
+1
Doktor29

#192 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

Mander

Ti jos uvjek vjerujes da Njemci kao osnivaci i vlasnici Bauhausa (kao i kcerke firme) nemaju veze i nisu upoznati sa ovim sto se desava u Bosni. :-) :-) :-)
Za ovo drugo si vec dobio odgovor
Opetja033

#193 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Opetja033 »

dino84 wrote:Ne podrzavam Efendica jer je iz stranke koju bi trebalo zabraniti sudski
Davno je proslo vrijeme kada se politicki pluralizam kaznjavao smjestajem u komunisticke kazamate.
dino84 wrote:Da mogu ikako dao bih kompletnu vlast Nasoj stranci da vidim sta mogu uraditi
Pa upravo putem nekog sudskog dekreta i uvodjenja diktature ta smijurija od stranke poreznih parazita i moze imati upliva na nivou MZ a kamoli da govorimo o visim nivoima.
Opetja033

#194 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Opetja033 »

Tebi svaka cast, ali ja ne bih za strumfa glasao da mi je iz oka kan'o. Ne znam fakat kako razmisljas. Brate, ako naginjes SDP-u, uzmi lijepo pregledaj kandidatske liste i sigurno ces naci nasih ljudi koji su na listi SDP-a. Ako ne znas, poslacu ti ja na PP. Frajer sa nickom "Pitari" glasa za covjeka koji je bio jedan od kljucnih igraca Zeljeznicara i covjeka koji je bio maltene alfa i omega u njihovom klubu nakon igracke karijere.. Prosto nevjerovatno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#195 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by -LIBERO- »

Opetja033 wrote:
dino84 wrote:Ne podrzavam Efendica jer je iz stranke koju bi trebalo zabraniti sudski
Davno je proslo vrijeme kada se politicki pluralizam kaznjavao smjestajem u komunisticke kazamate.
dino84 wrote:Da mogu ikako dao bih kompletnu vlast Nasoj stranci da vidim sta mogu uraditi
Pa upravo putem nekog sudskog dekreta i uvodjenja diktature ta smijurija od stranke poreznih parazita i moze imati upliva na nivou MZ a kamoli da govorimo o visim nivoima.
Ti, koji si deklarisani SDA glasac, imas obraza da nekome, bilo kome, napises ovo uvecano. :lol:

Mene bi bilo stid. Pa stranka za koju ti glasas, bi se J za fotelje i vlast. Usli bi u koaliciju od SDS-a, do mrskog im SDP-a...a o HDZ-ovima da i ne pricam. Nedavno je Tihic isao na noge Covicu u Mostar, da ga bukvalno moli da ne prihvati ponude SDP-a za formiranje nove vlasti i koalicije. Sve i sa svakim, samo za fotelje i poluge moci.

SDA ne samo da "jase" na glasovima i potpori glasackog tijela koje je situirano u drzavnom apartu, po svim nivoima, i drzavnim firmama, nego je odgojila i stvorila cijelu "elitu" tajkuna i tako nastaje kvazi elite.

Presmijesno prijatelju, presmijesno. :run:
coek

#196 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:17, edited 1 time in total.
sase.ba

#197 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by sase.ba »

Chmoljo wrote:mislim da si fulio kapiju jarane.

član moje najuže obitelji nalazi na listi SDA Novog Grada. članovi moje malo šire porodice su zaslužni za odbranu krajeva oko Sarajeva, i pogađaš, članovi su SDA.

dakle, pljuvanje po svaku cijenu nije mi namjera, nego odgovor na nebuloze da će nas ovaj dečkić voditi u bolje sutra. predstavljate ga kao biser, a dečko je taraba.
Ti potičeš iz lopovske "obitelji" ili te je se "obitelj odrekla kao izdajnika :-D
Doktor29

#198 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

Centar ide naprijed :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
homar

#199 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by homar »

Ovaj Igor Kamočaj je z..ebao Fincija po funkcijama u Gradu Sarajevu. Najmanje 5 političkih funkcija u SDP-u, pa onda dogradonačelnik grada Sarajeva, pa čujem sada Direktor zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo, pa nosilac svih lista na svim izborima u Sarajevu.... nastavi dalje...
Dobro čovječe, imali iko da valja u SDP-u osim Kamočaja, Zlatka i Damira, sjašite ba malo, pustite čestite ljude da dođu do izražaja.
zli_hordas

#200 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by zli_hordas »

homar wrote:Ovaj Igor Kamočaj je z..ebao Fincija po funkcijama u Gradu Sarajevu. Najmanje 5 političkih funkcija u SDP-u, pa onda dogradonačelnik grada Sarajeva, pa čujem sada Direktor zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo, pa nosilac svih lista na svim izborima u Sarajevu.... nastavi dalje...
Dobro čovječe, imali iko da valja u SDP-u osim Kamočaja, Zlatka i Damira, sjašite ba malo, pustite čestite ljude da dođu do izražaja.
Ma nema drug izgleda oni hocu da se popasu sve sto se popast moze dacu glas nekom ali to nece biti ni SDA,SDP a pogotov SBB.
Post Reply