Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
supercali

#176 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by supercali »

leškarenje wrote:
supercali wrote:bambino smanji malo sa gledanjem klipova engleskih huligana
skini fancy odjecu koju su furali englezi 80-ih i dodji sebi

jbt najgore je kad se djeca pocnu furati na neke glupe furke
Za sve napisano je u pravu,nasa murija je ta koja u 90% slucajeva izazove incident i onda se to sve predstavi na drugi nacin.Ko ide na gostovanja zna kako to ide.
Pretjera ga ti sa ovih 90%
Manje je al nema veze zivite u ubjedjenju da su navijaci cvjecke koje u 10% slucajeva su oni krivi
alchak.ba

#177 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by alchak.ba »

Kad god je belaj u 95% slucajeva su krivi drotovi i losa organizacija.
duminjo

#178 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by duminjo »

Drotovi su uvijek krivi. Nama je uvijek onaj drugi kriv, jebiga.
34sf4drgu67d25

#179 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by 34sf4drgu67d25 »

alchak.ba wrote:Kad god je belaj u 95% slucajeva su krivi drotovi i losa organizacija.
Ma u 99.9% slucajeva drotovi krivi. Nasi navijaci su poznati kao kulturni ljudi, gospoda. Ljudi jedva cekaju da im dodju u kraj. Gdje se god pojave ljudi komentarisu, evo ide Gospoda iz Sarajeva. A ovih 0.01% su vjerovatno ljudi iz drugih skupina koji se infiltriraju i hoce da nas ocrne.
Sarajevski-Seljak

#180 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Sarajevski-Seljak »

Ma kos te ba vi ?

99,9% vas sto branite muriju nije vidjelo utakmice !

Milion puta sam dobio pendrek preko ledja, samo zato sto sam na tribini, ni kriv ni duzan !!

Kerovi jedva cekaju da udaraju navijace!!!

Udarili su momka ni krivog ni duznog na zednjem derbiju u kupu na Kosevu.

Momak (manijak) fino digo ruke, a KER ga po faci udara! Sekunda je falila da momak oko izgubi!
Last edited by Sarajevski-Seljak on 25/03/2015 10:52, edited 1 time in total.
alchak.ba

#181 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by alchak.ba »

Da Bog da im djecu tukli bez razloga.
Da Bog da im se nad djecom vrsio teror i zastrasivanje "nako".
Bambino Blu

#182 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Bambino Blu »

A ja bih tebvi preporucio da odes jednom na gostovanje, pa da se uvjeris sam u ono sto pise, to sto ti dalje on fotelje i klixa nisi mak'o nije moj problem vec tvoj, i vjerovatno si ti taj koji gleda te engleske klipove i nosos fancy odjecu a ne ja al' otom potom. Kazem ti skupi muda otidji na gostovanje tipa BL, zenica itd...pa ces vidjeti sta ti govorim, najlakse je iz kuce i sa arenesporta gledati i slusati sta komentator kaze i onda kasnije na klixu komentare ostavljati i pisati kako su navijaci huligani ;)

ACAB !
supercali

#183 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by supercali »

Sarajevski-Seljak wrote:Ma kos te ba vi ?

Milion puta sam dobio pendrek preko ledja, samo zato sto sam na tribini, ni kriv ni duzan !!

Momak (manijak) fino digo ruke, a KER ga po faci udara! Sekunda je falila da momak oko izgubi!
Kladim se da sam isao na utakmice kad si jos u osnovnoj bio
I ovdje niko ne brani muriju samo govorimo cinjeniceda drot udara prvog koji je ispred njega jer on ne zna koji je kriv i od kojeg navijaca prijeti opasnost
U frci bi i ja isto postupio
supercali

#184 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by supercali »

Bambino Blu wrote:

A ja bih tebvi preporucio da odes jednom na gostovanje, pa da se uvjeris sam u ono sto pise, to sto ti dalje on fotelje i klixa nisi mak'o nije moj problem vec tvoj, i vjerovatno si ti taj koji gleda te engleske klipove i nosos fancy odjecu a ne ja al' otom potom. Kazem ti skupi muda otidji na gostovanje tipa BL, zenica itd...pa ces vidjeti sta ti govorim, najlakse je iz kuce i sa arenesporta gledati i slusati sta komentator kaze i onda kasnije na klixu komentare ostavljati i pisati kako su navijaci huligani ;)

ACAB !
I za tebe vazi isto
Siguran sam da sam na utakmice isao kad si bio u osnovnoj
Isao u bl kad se tek ujedinila liga a tad je bilo sasvim drugacija situacija nego danas
Al eto ti se furaj da idete u afganistan kad idete u banja luku
Bambino Blu

#185 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Bambino Blu »

supercali wrote:

I ovdje niko ne brani muriju samo govorimo cinjeniceda drot udara prvog koji je ispred njega jer on ne zna koji je kriv i od kojeg navijaca prijeti opasnost
Pa zato su i kerovi i zato ih i mrzim iz dna duse sto udaraju prvog koji je do njih, a ne gledaju je li to djete ili djevojka ili starija osoba i ne gledaju gdje udaraju.
Cuj prijeti mu opasnost od navijaca koji je goloruk nema nista eventualno kajs a on oklop od glave do pete, pa samo da te cizmom onom sa pola snage udari poplavi ti sve a kamoli pendrekom preko ledja ( da ne pricam da im je nova praksa drito u glavu da udaraju ).
I sto prscu suzavac i ne gledaju kuda i po kome.
todd_smith

#186 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by todd_smith »

:mrgreen:
BlueBlood

#187 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by BlueBlood »

ovi su mi najjaci "ja kad sam isao ti si.... bla bla" :-)
Odvojis vrijeme i novac za gostovanje da ides gledati svoj klub, krenes na utakmicu i onda krene standardno maltretiranje od strane murije, putujes 7-8 sati a ovi te zadrzavaju da ne dodjes na vrijeme na tekmu, izvode te ranije sa tekme, u startu si ti za njih narkoman alkoholicar klosar problem najveci u drzavi itd itd i tako se cijelo vrijeme ophode prema tebi... i ko god ide redovno na utakmice svako ce ti potvrditi ovu cinjenicu da u 90% slucajeva murija prva napravi problem! Ne kazem ja da su navijaci cvjecke i jbg desi se uvjek neka sitnica ili glupost koja se moze lahko i smireno rijesiti ali ovi jedva cekaju da do toga dodje da bi onako isfustrirani kakvi dodju na posao uzeli pendrek i mahati ne gledajuci gdje udara... ACAB!
Radio Sarajevo

#188 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Radio Sarajevo »

BlueBlood wrote:ovi su mi najjaci "ja kad sam isao ti si.... bla bla" :-)
Odvojis vrijeme i novac za gostovanje da ides gledati svoj klub, krenes na utakmicu i onda krene standardno maltretiranje od strane murije, putujes 7-8 sati a ovi te zadrzavaju da ne dodjes na vrijeme na tekmu, izvode te ranije sa tekme, u startu si ti za njih narkoman alkoholicar klosar problem najveci u drzavi itd itd i tako se cijelo vrijeme ophode prema tebi... i ko god ide redovno na utakmice svako ce ti potvrditi ovu cinjenicu da u 90% slucajeva murija prva napravi problem! Ne kazem ja da su navijaci cvjecke i jbg desi se uvjek neka sitnica ili glupost koja se moze lahko i smireno rijesiti ali ovi jedva cekaju da do toga dodje da bi onako isfustrirani kakvi dodju na posao uzeli pendrek i mahati ne gledajuci gdje udara... ACAB!
To je istina 100%. U Zenici nikad nijedan problem ne bi nastao da ga murija nije pravila.

Ja sam na kraju išao na gostovanja bez rekvizita i sjedio na najskupljoj tribini jer mi je to bila jedina garancija da ću gledati utakmicu.
Bambino Blu

#189 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Bambino Blu »

Ovo je realan stav svakog normalnog navijaca koji je barem jednom u zivotu otisao na gostovanje a kamoli nesto vise i zna kako stoje stvari.
A ne ovi sto utakmice na areni gledjau i slusaju sta komentator govori i sta klix i avaz izbace najlakse je blatiti navijace a zbog koga se igra ova liga ? sigurno ne zbog igraca jer da nema nas ne bi bilo ni njih ;)
Ne samo zenice i bl i tuzla itd...sva ova jaca gostovanja mostar tu i tamo al' i on zna nekad' biti odvratan za navijace.
supercali

#190 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by supercali »

Bambino Blu wrote:
supercali wrote:

Pa zato su i kerovi i zato ih i mrzim iz dna duse sto udaraju prvog koji je do njih, a ne gledaju je li to djete ili djevojka ili starija osoba i ne gledaju gdje udaraju.
Cuj prijeti mu opasnost od navijaca koji je goloruk nema nista eventualno kajs a on oklop od glave do pete, pa samo da te cizmom onom sa pola snage udari poplavi ti sve a kamoli pendrekom preko ledja ( da ne pricam da im je nova praksa drito u glavu da udaraju ).
I sto prscu suzavac i ne gledaju kuda i po kome.
A i ti bi postupio isto pa dobar si ti momak vidi se mogo bi i ti u kerove onda konkurisi ja msm da ces biti primljen bez mozga imas odlicne sanse da budes prvi na listi ;)

Sta ima navijac sa klixa nisam te prepozno
Neces ni prepoznati jer sam te furke tvoje davno prevazisao
supercali

#191 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by supercali »

A jos jaci ste vi koji tek to prolazite i mislite da ste najpametniji i da s vama svijet pocinje
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#192 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by -LIBERO- »

Nije diktatura, nego druzenje :D ;-) . Barem ja ovo pisanje ovdje na forumu shvatam kao vid druzenja s vama. Tako bi trebali i vi. Dijalog, upozorenje, ban...sve ima svoj i razlog upotrebe, i momenat kako se na nesto treba odreagovati.

Nego....budite fina "djeca" i fino se druzite :skoljka: :skoljka: :sax:
duminjo

#193 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by duminjo »

todd_smith wrote:ma samo banuj bolan, sta se raspravljas sa nama :mrgreen: evo mene prvog, ako vidis da treba, vidis da smo bezobrazni bolan :mrgreen:
Neka ne banuje, biće oni (drotovi) krivi sto jedan drugom govori da je glupa dzukela :lol:

Stalno se kuka drotovi marisu sve redom. Pa sto jedna navijačka grupa ne bude malo pametna i ne izda saopstenje: "nećemo na gostovanja dok nas drotovi marisu bezveze. Mi dodjemo do stadiona, trošimo samo grla i dlanove a za to dobijamo batine. Nećemo na gostovanja gdje ulazimo na stadion u 40-oj a izlazimo u 70-oj minuti" i selam alejk.
Sumnjam da bi lopovima iz saveza bilo drago da samo manijaci i horde prestanu ići na gostovanja. A ne znam i koliko bi bilo realno očekivati da ove grupe uslove svoja gostovanja NORMALNIM i da se pridržavaju toga.

Zanimljivo mi je ovo oko navijača i gostovanja. Tražio sam temu al nisam našao.
cvrčak_na_hedonizmu

#194 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jah, filozofija. Pa nemoguće je da smo baš svi na ovom forumu huligani i da se mi i komšinice 100% slažemo oko džukela u uniformama. Nema logike. Nema tu furke, zaista je tako.

Čuj ovog, da navijačka grupa izda saopštenje, ne idemo na gostovanja, jer nas murija udara :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Džaba krečite. Ja odustajem :D U pravu si
Radio Sarajevo

#195 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by Radio Sarajevo »

duminjo wrote:
todd_smith wrote:ma samo banuj bolan, sta se raspravljas sa nama :mrgreen: evo mene prvog, ako vidis da treba, vidis da smo bezobrazni bolan :mrgreen:
Neka ne banuje, biće oni (drotovi) krivi sto jedan drugom govori da je glupa dzukela :lol:

Stalno se kuka drotovi marisu sve redom. Pa sto jedna navijačka grupa ne bude malo pametna i ne izda saopstenje: "nećemo na gostovanja dok nas drotovi marisu bezveze. Mi dodjemo do stadiona, trošimo samo grla i dlanove a za to dobijamo batine. Nećemo na gostovanja gdje ulazimo na stadion u 40-oj a izlazimo u 70-oj minuti" i selam alejk.
Sumnjam da bi lopovima iz saveza bilo drago da samo manijaci i horde prestanu ići na gostovanja. A ne znam i koliko bi bilo realno očekivati da ove grupe uslove svoja gostovanja NORMALNIM i da se pridržavaju toga.

Zanimljivo mi je ovo oko navijača i gostovanja. Tražio sam temu al nisam našao.
Pa hajde realno razmisli, pa ćeš vidjeti da se niko neće ni počešati zbog ovoga. Ljudi koji dođu organizovano na gostovanja uglavnom ne žele platiti kartu, a i da žele, njihov broj je toliko mali da je zanemariv. Svakom klubu se mnogo više isplati da mu gostujući navijači NE DOLAZE i svaki klub bi više volio da ima babe, dede i porodice s djecom na stadionima, kao što je danas slučaj u Engleskoj. Međutim, klubovi u Bosni to sebi ne mogu priuštiti i zbog toga se još uvijek ulizuju navijačima, koliko je to moguće, iako ih ustvari boli đon za njih.

Ja sam jedan od onih koji je prošao i cijelu Jugoslaviju i cijelu BiH dok sam živio u Bosni, i mogu uporediti kako je to bilo nekad, a kako sad. Vjeruj mi, da sam na mjestu bilo kojeg kluba, gledao bih da privučem ljude s parama i ljude koji žele platiti ulaznicu, a da otjeram ove koji pale baklje, iako se ni sam ne slažem s politikom Saveza kad su kazne u pitanju.
duminjo

#196 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by duminjo »

Ideš na gostovanje i znaš da ćeš dobiti pendrek NEVIN. Znaš da ćeš od 90 minuta utakmice, gledati 20-30 min i to tebi valja?
BlueBlood

#197 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by BlueBlood »

supercali wrote: A jos jaci ste vi koji tek to prolazite i mislite da ste najpametniji i da s vama svijet pocinje
:mrgreen: reci mi samo dvije stvari, po cemu si zakljucio da "tek" prolazim i zasto si se bas ti nasao uvrijedjen i ovoliko pises protiv navijaca ako neides na gostujuce utakmice i sam kazes da si te "furke" davno prevazisao, znaci da nemozes biti nikako upucen nego samo saznati sto se prenese preko medija?

@duminjo vjeruj mi da bi murija najvise voljela da nema gostujucih navijaca, njemu je mrsko doci na poso vikendom, evo ti samo primjer nedavno utakmica Siroki - Željo, ne opravdavam incident koji se desio prije toga kada su napadnuta ova djeca sirokog na Grb, ali zasto nije bilo policije na toj utakmici pa da se izbjegne taj incident? Ovima iz hercegovine je to doslo ko kec na desetku samo zabrane da dodju navijaci Želje na slijedecu utakmicu. Znaci incident se desio, navijaci Želje nisu isli u Siroki policija nista nije radila...
Sarajevski-Seljak

#198 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

supercali wrote:

Izgubio si opkladu, odmah!

Posjedujem sezonsku, istina nisam otiso na gostovanje od... prosle polusezone :-)

A posto ti na svakoj temi sve najbolje znas , nebih se vise raspravljo sa tobom. Dovidjenja i prijatno.
Sarajevski-Seljak

#199 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

todd_smith wrote:
:mrgreen:

Fak ju :lol:
supercali

#200 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2014/15

Post by supercali »

Sarajevski-Seljak wrote:
supercali wrote:

Izgubio si opkladu, odmah!

Posjedujem sezonsku, istina nisam otiso na gostovanje od... prosle polusezone :-)

A posto ti na svakoj temi sve najbolje znas , nebih se vise raspravljo sa tobom. Dovidjenja i prijatno.
Posjedovanje sezonske znaci sta?
Naravno da najbolje znam kad se javljam na teme o kojima znam a ne na svaku mogucu i kad znam i kad ne znam
U nedostatku argumenata s tvoje strane ne bih se ni ja raspravljao
Post Reply