sherbett wrote:borcanin wrote:
Oj majko moja mila... Muslimani ce da izgube sva prava zato jer neki tamo kreten na drugoj strani okeana moze praviti filmove i zna koristiti YouTube. Kraj svijeta, nema govora, nuklearni rat ima da pocne... Gotovo...
Idi ba uhvati se transparenta i pravi budalu od sebe na Carsiji svega ti...
Btw. nego za ovaj nuklearni rat... Vecini arapskih drzava u pokusaju ne treba nuklearka, gradovi im vec izgledaju kao da ih je roknula, bez ikakvog rata. Pretpostavljam da su i za to krivi Ameri i Izrael?
Kako ti to samo povrsno posmatras i sa kolikom dozom predrasude. Jel to zato sto sam musliman i sto mi je slika pase cuprilica na avataru..... Muslimani ce da izgube prava zato sto ce se u skoli i u svim drugim sferama smatrati primitivnim ono sto muslimani praktikuju, zato sto ce biti prikazivani kao bradate spodobe koje su na drogama i zaludjene dzihadom.... Da da i Libija je izgledala kao da je nuklearka pukla, i Malezija tako izgleda, i Jugoslavija je bolja sad nego kad je bila u socijalizmu... Na neke je ta propaganda vec vidim poprilicno dobro djelovala... A muslimanima se crno pise popamti da si to jednom na forumu procitao.
A dobro što onda vi pravi, istinski, Muslimani ne nadjačate ove što odaju svijetu takvu sliku? Što se oni tako ističu tim nedjelima i štete vama, istinskim pravim vjernicima? Pa nije nitko izmislio činjenice...fakat je fakat..ako si u pravu i uvjeren u svoje stavove i razmišljanja, što ti pada na pamet da netko ima predrasude prema tvom avataru? Ako si u pravu, što ikome dopuštaš da ima primisli o tvom avataru, jel možda zato što sam uviđaš da bi trebali imati predrasude prema njemu Što se braniš, napadaš, ako nisi kriv? I mi Katolici u katoličkoj zemlji smo izgubili prava, ali tko mene u mom domu, u mojoj duši može spriječiti i ograničiti, osim mene same..
I izvini unaprijed ako sam što slagala[/quote]
Smijem se zakleti da svi ovi sa kojima smetaju moji postovi i takvi kao ti koji su liberalni ce reci: "zasto vjera mora da se mjesa u sve sfere zivota, vjera ne smije da se mjesa u politiku i ostalo...." zato sto je to jedan ogroman sistem koji je tako skrojen, da se obican covjek ne moze izboriti sa tim, a vjeruj da su skoro svi pravi vjernici samo obicni ljudi koji prezivljavaju, rade i koji jedva skuckaju za dzenazu sahranu... Islam je sam po sebi jedan sistem koji je poslan ljudima kao uputa i ta kvazi liberala i kapitalizam i pun grijeha zamisljeni globalizam se kosi sa islamom... nemas pravo prihvatati samo odredjene stavove islama, tu ili si unutra ili nisi.. Nema to, "uzimam kamatu, ali ja sam musliman hej zovem se ibrahim, znam za Muhameda a.s. za Allaha" islam kao vjera se ne moze minimizirati i krojiti prema samom sebi, jer je to skrojeno po Allahovom naredjenju... Vjeruj da bi kod pravog muslimana imala prava nego kod nekog kvazi katolika, koji se krsti a izrabljuje sve oko sebe.
A za avatar, znam, to nije predrasuda, vjerovatno si i ti upoznata sa mrznjom prema Turcima i Bosnjacima(cast izuzecima), ja jesam ii ne zatvaram oci pred tim cinjenicama.