wejls - Bosna I Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zlajapravaraja

#176 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by zlajapravaraja »

PapeSusic wrote:
ultrarajvoSA wrote: Svi su bili dobri. Stevanovic 100 puta bolji od Ibricica.
Uopste neigraju istu poziciju. Idealni sastav:

----------Dzeko
--------------Ibricic
------Pjanic
Lulic----------------Salihovic
-------Zahirovic
Besic-Pandza-Spaha-Mujda
--------Begovic
Ibricic u postavi i Salihovic na desnom krilu :lol:
hrastov žižak

#177 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by hrastov žižak »

PapeSusic wrote:
ultrarajvoSA wrote: Svi su bili dobri. Stevanovic 100 puta bolji od Ibricica.
Uopste neigraju istu poziciju. Idealni sastav:

----------Dzeko
--------------Ibricic
------Pjanic
Lulic----------------Salihovic
-------Zahirovic
Besic-Pandza-Spaha-Mujda
--------Begovic
idealno, nema šta. prepisano iz studije "idealizam u fudbalskoj filozofiji"
Klavikula

#178 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Klavikula »

jel mi neko, ako ima, moze poslati link da skinem vecerasnju utakmicu na pp, nazalost nisam uspio gledati :sad:
Atlant

#179 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Atlant »

konacno s ''pola snage'' dobijamo reprezentacije koje su objektivno losije od nas. to je lijepo vidjeti.
begovic jos jednom pokazao klasu. pjanic najbolji na terenu, s kakvom lakocom je odigrao :thumbup: dzeko nije na svom nivou, nadam se da ce ubrzo opet biti onaj stari. stevanovic pravo osvjezenje.
od ovih, na reprezentativnom planu, jos uvijek ''nedokazanih'' igraca, po meni najbolji bio sesar, otkrivao se, trazio loptu i bio dosta aktivan onih 10ak minuta koje je proveo na terenu.
svraka nije ni imao nesto kontakata s loptom za onih 15ak minuta, da bih dao neki bolji sud.
ostali premalo vremena.
malo me iritira ovo da u prijateljskim utakmicama, u kojima se ''dobijaju'' igraci, u kojima oni treba da se testiraju, dobiju svega po 10-ak ili 15 minuta...
sve u svemu zadovoljan.
Last edited by Atlant on 16/08/2012 00:15, edited 1 time in total.
cyprus

#180 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by cyprus »

0:2 kod Velsa je sjajan rezultat, jer nam protivnici nisu bili baš bezveze (po imenima smo tu negdje)... Samo ja ne volim ove prijateljske, sad će opet bit euforija, najjači smo najjači, baci ove-one da se igramo... I onda ćemo na kraju završit tako što ćemo proklinjat nekog Stankevičiusa :-) :-)
splend

#181 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by splend »

dinty2 wrote:čitam neke komentare na "onom anamo forumu" i nije mi zaista jasno kako pojedinci nemaju veze o nogometu...
kritikuju Dzeku..ne trči...šeta ..igra sa pola srca ..vako nako
pa ljudi vi očito ne znate pratiti fudbal
dzeko jke večeras bio naš najbolji igrač---igraop je povučenije u odnosu na ibiševića ..izvlačio se ,,primao lopte...dobio sve i jedan duel..trčao koliko je trebao...driblao ih .prolazio....šteta samo što nije postigao gol
dzeko klasa...dzeko majstor
pjana isto klasa,,,bega super golman,,,steva-budućnost--- zaha, pandza -borbeni...požtrtvovani..
ostali solidno
sem možda salihovića i lulića u segmentu pas igre
:thumbup:

protiv velsa i pandza izgleda kao stoper vrhunske klase :mrgreen:
dzeko i pjanic najbolji bili. dobar je bio i stevanovic, aBd ga jos samo malo udebljati :-D
moa

#182 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by moa »

igraci su igrali sa pola snage to se vidjelo i fino je izgledalo, nedostajalo je malo vishe sansi ali boze moj.
Dzeku treba jos malo nazad povuci i to je to. Mire po obicaju igraci koji iznosi lopte od naseg sesnesterca do protivnickog sesnesterca. Imao je 4-5 pogresnih dodavanja. Dzeko malo nezainteresovan ali proci ce ga. Onaj stevanovic nije loshe igrao samo mora vjezbati ona ubacivanja a ne da lopta preleti citav sesnesterac.
todd_smith

#183 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by todd_smith »

Kako je vama Edin bio odlican? :shock:

Samo jedan dobar prodor imao i to je to, inace uvijek na njegovu stranu stanem ali veceras los meni, dodir sa loptom mu skoro pa uvijek kao da je tek lopte naucio igrati :roll:
erik2

#184 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by erik2 »

Kakav je ovo naslov, jeko wejls ?
moa

#185 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by moa »

erik2 wrote:Kakav je ovo naslov, jeko wejls ?
Tako su i igrali, wejlsovski :D
zecko_kupuz

#186 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by zecko_kupuz »

Solidna utakmica naših, treba ipak uzeti u obzir da nam je pola veznog reda izostalo (Rahimić, Medunjanin, Miske). Zanimljivo je vidjeti još jedno krilo pored Lulića i Salihovića. Stevanović je otkriće godine. :thumbup:

Mene je više interesovalo posljednjih 20 minuta igre, kada ulaze zamjene, nego prethodni period kada kolo vode glavna imena reprezentacije.

Vrančića, Bešića i Vranješa neću komentarisati, bili tu il' ne bili tu, svejedno je čini se. Šunjić je bio solidan, ukočenija i ispravljenija verzija Pandže, :D ali odlučan svejedno. Sesar pokazuje inicijativu, daje se suigračima na raspolaganje što je pohvalno, iako se previše vrti u krug dok odmjeri kome dati loptu. :-D

Svraka mi ljudi nikako nije kadar za reprezentacije. Niti je previše poletan, niti ima neku super kontrolu lopte, niti ideju šta sa njom. Čovjek dotakne loptu ili da kratak pas i otrči naprijed. To su fore s tjelesnog odgoja. Evo tebi lopta, a ja ću te čekati pred golom. :-)

Sve u svemu, kulturna predstava pred lagano otvaranje kvalifikacija, nadajmo se. :)
Mračajski proto

#187 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Mračajski proto »

Vala, smiješan protivnik, očekivao sam više od njih, dobio nulu. Ako im iko valja, onda je to Bale i onaj Arsenalovac, ostalo krampe teške. Dobili smo ih, ali i nisu neki protivnik.
cyprus

#188 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by cyprus »

A meni nije jasan ovaj fenomen... Kad god koga naš tim dobije ili bude bolji, vazda ispadne da je protivnik kita... Kako tako malo cijenimo i sebe i druge? :oops:
Mračajski proto

#189 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Pa neću svršavati na pobjedu protiv njih, i da smo onda Brazil dobili isto bih rekao. Pogotovo jer je prijateljska. Svaka čast na rezultatu, ali ove predstojeće tekme su važne.
cyprus

#190 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by cyprus »

Sarajevo_Grad wrote:Pa neću svršavati na pobjedu protiv njih, ni da smo onda Brazil dobili isto bih rekao. Pogotovo jer je prijateljska. Svaka čast na rezultatu, ali ove predstojeće tekme su važne.
Pa dobro, to se slažem... Meni prijateljske utakmice ne znače ništa, a najradije bih i da se ne igraju... Kad izgubiš, bezrazložno se pokvari atmosfera u reprezentaciji, a kad pobjediš bezrazložno se digne euforija...

Samo sam htio reći da Vels nije reprezentacija za omalovažavanje i ismijavanje... Ja sam sigiran da će oni pomrsiti računa mnogima u onoj kvalifikacionoj grupi...
Mračajski proto

#191 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Da, da, istina. Ma samo da mi otvorimo kvalifikacije kako treba, kasnije sa ne puno srkleta završavati posao. Al' ima puno posla.
caros

#192 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by caros »

Poznavajući nas i naš mentalitet, bit će puno srkleta :D
Zatamnjena stakla

#193 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Zatamnjena stakla »

Igrali smo, igrali i to dobro smo odigrali! Stevanović me pravo iznenadio sa svojom partijom i svaka čast Papetu na ovom potezu. Imamo sad brzog krilnog igrača, nije sad Robben al' jebiga :D

Nadam se da ćemo ovaj ostvarit prolaz u kvalifikacijama al' direktno jer imamo materijala, itekako :D
Infaze Studio

#194 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Infaze Studio »

bosanska senzacija wrote:Bez i malo prejterivanja mislim da će Pjanić za 2-3 godine biti world class igrač.

Ne čudi me ni malo što ga traže u Barceloni.
:thumbup: Gledajuci utakmicu ovo mi je jedan od prvih zakljucaka do kojeg sam dosao. Koliko god cijenim, a jos vise volim Misketa, mislim da je ova utakmica pokazala da puno, puno bolje igramo sa samo jednim play-om. MIslim, igramo mi sa jednim i kad je miske tu, ali onda Pjanic izvisi u nekoj semi gdje nije "domaci". Znaci samo jedan od ove dvojice treba da igra, a trenutno je to ( a ne vidim kako bi mogao biti preteknut) Miralem Pjanic. Vidi se da momak dobije krila kada mu se prepusti uloga i odgovornost kreatora igre. Niti jednom nije bez potrebe predriblao, samo kada je bas bilo potrebno, a jeste im i tur'o kroz noge k'o levatima :D .
Stevanovic je najbolja stvar koja nam se desila za Papetovog mandata. Momak se nije prep'o ni sekunde. Assist i gajba, a usput i vrlo dobart defanzivno, sta vise traziti. Super!!!
Spahic po ko zna koji put pokazuje da je jedan od najvecih stoperskih rutinera, (sa rizikom da se provalim :-D ) u evropi. Nezamjenjiv.
PAndza..OK, ali da bi mogli imati boljeg stopera od njega, bi.. Problem je u tome sto nekom drugom bi trebalo dosta vremena i utakmica da stekne iskustvo koje Pandza ima, a ima ga, jer s njim nadoknadjuje malo svoju tehnicku inferiornost i "nezgrapnost".
Sejo slab na beku, a bolji nakon prekomande u sredini poslije zamjene Lulic-Besic. Stvarno nam treba lijevi bek, a Sejo i Lula odlicno rjesenje za lijevu sredinu. Lula kada stvaramo rezultat (ganjamo golove) a Sejo kad se malo vise branimo za pressing na sredini itd... Lijevi bek neki se mora naci a ova dvojica su super par u sredini (jedan unutra, jedan na klupi).
Besic se ukenjao kad je usao, malo, malo bolji kako je utakmica odmicala. Mislim da bi ga trebalo forsirati malo na mjestu def veznog. Zahirovic sinoc totalna katastrofa.
Sesar je cak i u onom kratkom vremenu uspio da ulije neku nadu, za razliku od Svrake (nije nista pokazao... mozda radi nedostatka vremena) i ostalih rezervista.
Mujdza OK na beku, ali bi bilo mnogo bolje naci nekog klasicnog beka a da Mujdza i Stevan budu par kao Lula i Sejo na suprotnoj strani.
NAzire se sastav nazire.. Ove koji nisu imali vremena da nesto (ne)pokazu (Vrana, Svraka, Sunjic, Vranjes), obavezno probati protiv Lihtenstajna KADA I AKO se osigura pobjeda do 50-60 minute, da im se da vise vremena i iskustva. Svakako i Sesaru dati vise prilike.
DA zakljucim... :) ...Sastav se nazire, i to dobar sastav, a jedina stvar koje seplasim u kvalifikacijama jeste ako Miske i Pjana budu igrali skupa u jacim tekmama.
Pjana od pocetka a Miske kao "impact player" ili osvjezenje poslije 60-te minute. Probao je to pape u proslom ciklusu, ali zakaci se sa Misketom, onda oni mitraljezi i kojesta, pa se odlucio da ga vrati u prvih 11 da ne dolijeva ulje na vatru, a jheste se i Miske porpavio sto jest jest. Ali ipak smatram da je Pjana unutra, Miske na klupi najbolje rjesenje.
Infaze Studio

#195 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Infaze Studio »

It_is_a_Leclerc wrote:Rutinski... Ove smo prekucali...

Nažalost, Wels (kakav Wejls, pobogu) nije protivnik u našem rangu. Ovo je nešto tipa Moldavija, Litvanija i druge, više-manje, nižerazredne evropske ekipe.
Ma nije bas tako..Ima tu igraca i te kako. Bale, Ramsay, Belamy..a i ostatak igra vecinom u P'ship-u.
Pusti ti to..Sa ovakvom igrom i malo jacim lijevim bekom i def. veznim, pukla bi Slovacka ko dinja, a sa Grcima dosta i 4 boda :wink:
Kinaski

#196 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by Kinaski »

koliki je taj dzekin kredibilitet.Trenutno je Ibisevic bolji od njega

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
ultima_palabra

#197 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by ultima_palabra »

dinty2 wrote:čitam neke komentare na "onom anamo forumu" i nije mi zaista jasno kako pojedinci nemaju veze o nogometu...
kritikuju Dzeku..ne trči...šeta ..igra sa pola srca ..vako nako
pa ljudi vi očito ne znate pratiti fudbal
dzeko jke večeras bio naš najbolji igrač---igraop je povučenije u odnosu na ibiševića ..izvlačio se ,,primao lopte...dobio sve i jedan duel..trčao koliko je trebao...driblao ih .prolazio....šteta samo što nije postigao gol
dzeko klasa...dzeko majstor
:thumbup: Objasnio... s obzirom na neigranje i povredu mislio sam da će Džeko biti puno lošiji. Čovjek odigrao odličnu utakmicu, svaki potez mu je bio vrlo pametan.
tcz

#198 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by tcz »

cestitke momcima :thumbup:

malo Lula zakazo ostali vrlo dobri

Sunjic mi je izgledao dobro, mogli bi u njemu imati igraca za duze staze
sumirprimus

#199 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by sumirprimus »

konacno,jedna tekma bez srkleta...
sa stevanom :thumbup:
IlijaLadin

#200 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Post by IlijaLadin »

ultima_palabra wrote: :thumbup: Objasnio... s obzirom na neigranje i povredu mislio sam da će Džeko biti puno lošiji. Čovjek odigrao odličnu utakmicu, svaki potez mu je bio vrlo pametan.
Upravo.
Džeko je vrlodobro odigrao. Nevjerovatno je kako čuva loptu kad je okrenut leđima golu, pri kontrama, na oko 30 metara od gola. Lagano prodribla 3,4 igrača i doda loptu. Imao je izuzetne pasove, prenošenje lopte na drugu stranu. Ono što mu je falilo je koncentracija u 16 metara. Od njega se očekuju golovi i kad promaši gol po defaultu je loše odigrao, kako veli nekolicina.

No, Džeko će se vratiti i na tom polju u formu. Sinoćnji 'off' po pitanju realizacije šansi se može pripisati povredama u posljednje vrijeme i tome što nije odradio pripreme na pravi način.

Ako poredimo Vedu i Džeku jasno je koliko je ovaj drugi tehnički ispred. Ne može se zamisliti da Vedo odigra onako dobro. On je tip koji u situacijama 1:1 protiv odbrane izgubi većinu duela. Hala Bogu pa je sad u formi i iskorištava ono što napadač treba da iskoristi od prilika iako je i on sinoć zicer proful'o.

Stevanović je bio više nego dobar. Postigao gol i asistirao. Odličan učinak. Potencijal koji treba razvijati. Još me impresionirao Pjanić! Pa taj momak imao nevjerovatnu mirnoću, ne srlja, ne gubi lopte u značajnijoj mjeri.
Locked