Moram se složiti s tobom. Ovdje su kritikovali skok, Sinanovićev način skupljanja skokova, Mašića 6 poena(50 %za 3), Teletovića 24 poena (30 % šut)...Fakat se na njih ne treba obazirat.Tomahawk11 wrote:Jest, al kad dodjes na utakmicu i smatras da znas bolje kosarku od Jordana, a zapravo nemas pojmaneno#4 wrote:Ma ja, Latvija je na nivou Azerbejdzana, Albanije i ostalih.
Kad samo pogledas komentare i cujes sta se po dvorani prica isto kao da smo mi Dream team otprilike i da to treba razbiti hladno 30 razlike.![]()
Gubili smo od Finske (pregazili nas), koja takodje igra brzu kosarku sa puno vanjskih suteva, pa sto bi bilo sramota izgubiti od Latvije?!
Ma ne treba se previse obazirati na te dezurne kriticare koji znaju sve, a ne znaju nista.
BiH, kvalifikacije za EP 2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrastov žižak
#176 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
-
Bodkin
#177 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ti mozes misliti ali nisi u pravu ni blizu. zezancije, driblinzi i fazoni nisu kosarka nego basket. onaj koji to pokusa u pravoj kosarci igrao bi toliko da stigne napraviti taj tvoj fazon. a druga stvar je sto nema sanse da neko ko je iole ozbiljno trenirao ili trenira nije bar prosjecan na basketuComrad wrote:A ti to izracunao? Ja mislim da se bas prava kosarka moze vidjeti na basketu. Zezancije, driblinzi, fazoni, improviziranje itd. Toga u kosarci, ovoj modernoj nema, barem u evropi. Postavi se igra i tako je, trci tamo - trci ovamo, nemas ti sta svoje nesta provoditi.vryzas wrote:CollegeGunner wrote:Kako ce biti dobrih igraca kod nas, kad ih treniraju neznalice. Cesto igram basketa protiv momaka koji su trenirali ili i dalje treniraju. Pola ih ne zna ni loptu voditi kako treba. Prave neke akcije koje su naucili napamet bez obzira na situaciju na terenu. Otvoren mu put prema kosu on se nesto okrece, vraca nazad...
basket ima "kosarke" nekih 10%
-
neno#4
#178 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Koliko to mi kvalitetnih igraca imamo u rosteru? Kako bi ga ti sklopio?Moram se složiti s tobom. Ovdje su kritikovali skok, Sinanovićev način skupljanja skokova, Mašića 6 poena(50 %za 3), Teletovića 24 poena (30 % šut)...Fakat se na njih ne treba obazirat.
- hrastov žižak
#179 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ma nije čovjek o tome govorio. Govorio je da ti neki mladi igrači igraju po šablonu, bez obzira na raspored ljudi na terenu. Npr. tražiće ti blok, iako ima otvoren put do koša. Valjda je mislio da im fali maštovitosti i spontanosti u igri, ali tako je to kod mladih košarkaša koji treniraju. Iskusni košarkaši će uvijek tražiti najbolje rješenje s obzirom na kontekst. Ako ti trener nacarta akciju, a ti je ne možeš odigrati zbog rasporeda odbrambenih igrača, ili protivnik pročita namjeru, moraš tražiti drugo rješenje. Te šeme su svakako korisne i kod spontanih akcija jer znaš gdje se trebaš kretati. Ja još nisam vidio kod nas nekog Rafera Alstona koji nudi radikalno različit koncept basketa u odnosu na košarku. I na kraju, on je sa svojom basketaškom igrom opet mogao igrati u NBA jer je poznavao osnovne kretnje u košarci (ne mislim na driblinge). Basket je faličan u odnosu na košarku jer naspram potencijalno jake odbrane moraš individualno kreirati napad, a obzirom da u polju imaš samo 6 igrača, dobivaš i više prostora. Ono, vjerujem da bi Westbruk pobjedio Krisa Pola na basketu, ali zato je ovaj 2 puta bolji košarkaš.
- hrastov žižak
#180 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ne razumiješ aluziju i zašto sam to napisao, ali razumije autor posta.neno#4 wrote:Koliko to mi kvalitetnih igraca imamo u rosteru? Kako bi ga ti sklopio?Moram se složiti s tobom. Ovdje su kritikovali skok, Sinanovićev način skupljanja skokova, Mašića 6 poena(50 %za 3), Teletovića 24 poena (30 % šut)...Fakat se na njih ne treba obazirat.
A koliko imamo kvalitetnih? Pa trenutno 6 po meni, ako uzmem u obzir Mašićevu igru iz matičnog kluba.
-
Mr. Brightside
#181 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
meni Ikona fali 
-
neno#4
#182 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Masic je nama mnogo bitan igrac jer je jedini uz Persica koji igra pravu odbranu.hrastov zizak wrote:Ne razumiješ aluziju i zašto sam to napisao, ali razumije autor posta.neno#4 wrote:Koliko to mi kvalitetnih igraca imamo u rosteru? Kako bi ga ti sklopio?Moram se složiti s tobom. Ovdje su kritikovali skok, Sinanovićev način skupljanja skokova, Mašića 6 poena(50 %za 3), Teletovića 24 poena (30 % šut)...Fakat se na njih ne treba obazirat.
A koliko imamo kvalitetnih? Pa trenutno 6 po meni, ako uzmem u obzir Mašićevu igru iz matičnog kluba.
- hrastov žižak
#183 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
slažem se, ali eto mene su ovdje napadali zbog njeg...neno#4 wrote:Masic je nama mnogo bitan igrac jer je jedini uz Persica koji igra pravu odbranu.hrastov zizak wrote:Ne razumiješ aluziju i zašto sam to napisao, ali razumije autor posta.neno#4 wrote:
Koliko to mi kvalitetnih igraca imamo u rosteru? Kako bi ga ti sklopio?
-
vryzas
#184 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
hrastov zizak wrote:Ma nije čovjek o tome govorio. Govorio je da ti neki mladi igrači igraju po šablonu, bez obzira na raspored ljudi na terenu. Npr. tražiće ti blok, iako ima otvoren put do koša. Valjda je mislio da im fali maštovitosti i spontanosti u igri, ali tako je to kod mladih košarkaša koji treniraju. Iskusni košarkaši će uvijek tražiti najbolje rješenje s obzirom na kontekst. Ako ti trener nacarta akciju, a ti je ne možeš odigrati zbog rasporeda odbrambenih igrača, ili protivnik pročita namjeru, moraš tražiti drugo rješenje. Te šeme su svakako korisne i kod spontanih akcija jer znaš gdje se trebaš kretati. Ja još nisam vidio kod nas nekog Rafera Alstona koji nudi radikalno različit koncept basketa u odnosu na košarku. I na kraju, on je sa svojom basketaškom igrom opet mogao igrati u NBA jer je poznavao osnovne kretnje u košarci (ne mislim na driblinge). Basket je faličan u odnosu na košarku jer naspram potencijalno jake odbrane moraš individualno kreirati napad, a obzirom da u polju imaš samo 6 igrača, dobivaš i više prostora. Ono, vjerujem da bi Westbruk pobjedio Krisa Pola na basketu, ali zato je ovaj 2 puta bolji košarkaš.
Slazem se da je jedan od razloga sto "vecina mladih igraca igra po sablonu" je iskustvo koje se stice u utakmicama, a ne na treninzima!
A za basket i kosarku...bolje da ne ulazimo u to jer ima nekih koji misle da je to isto
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#185 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Mora nam biti jasno da reprezentaciju prati i murta i kurta, zato sto je reprezentacija, nije neki Real Madrid, Olimpiakos, Heat, sta ti ja znam. Sta onda ocekivati nego malo zesce izvale?
@hrastov zizak, ne mozes ocekivati da navijaci reprezentacije cijene igraca koji ima odbrambene kvalitete. Dobar je samo onaj koji trpa, ali pod uslovom da ne fuli
@hrastov zizak, ne mozes ocekivati da navijaci reprezentacije cijene igraca koji ima odbrambene kvalitete. Dobar je samo onaj koji trpa, ali pod uslovom da ne fuli
-
Jokericious
#186 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Masic da moze igrao bi za Hrvatsku. Dovoljno mi je to da znam o njemu. A da je neki igrac, nije.
-
Bodkin
#187 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
igrao bi wright za usa ali to nije toliko bitno jel takoCollegeGunner wrote:Masic da moze igrao bi za Hrvatsku. Dovoljno mi je to da znam o njemu. A da je neki igrac, nije.
- just principe
#188 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
isti bi igrao i u NBA da moze, ali nemaBodkin wrote: igrao bi wright za usa ali to nije toliko bitno jel tako
-
Jokericious
#189 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ja glupog poredjenja. Wright nema nikakve veze sa Bosnom i zauzima poziciju naturalizovanog igraca. I puno se vise trudi od Masica koji izgleda na terenu kao da ga je neko natjerao da igra.Bodkin wrote:igrao bi wright za usa ali to nije toliko bitno jel takoCollegeGunner wrote:Masic da moze igrao bi za Hrvatsku. Dovoljno mi je to da znam o njemu. A da je neki igrac, nije.
-
legenda reala
#190 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Stvarno se vidi da si s onim malim igro godinama u ekipiCollegeGunner wrote:
Ja glupog poredjenja. Wright nema nikakve veze sa Bosnom i zauzima poziciju naturalizovanog igraca. I puno se vise trudi od Masica koji izgleda na terenu kao da ga je neko natjerao da igra.
-
Bodkin
#191 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ima li na tv-u prenos sa holandijom?
-
Hibridni_Otučak
#192 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ne.Bodkin wrote:ima li na tv-u prenos sa holandijom?
-
Bodkin
#193 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
sjetim im se citave familije. ima negdje na streamu?Hibridni_Otučak wrote:Ne.Bodkin wrote:ima li na tv-u prenos sa holandijom?
- le piaf
#194 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
U Holandiji je kosarka na 15. mjestu po popularnosti i zato nema prenosa, nema to veze sa (ne)sposobnoscu naseg javnog servisa.
- red evil
-
Bodkin
#196 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
onda sjetim holandjanimale piaf wrote:U Holandiji je kosarka na 15. mjestu po popularnosti i zato nema prenosa, nema to veze sa (ne)sposobnoscu naseg javnog servisa.
@red evil
-
roboth
#197 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ima to veze sa (ne)sposobnoscu naseg javnog servisa. Kad je face tv iz Maribora prenosio utakmicu 2.pretkola koju nijedna slovenska tv nije prenosila,onda je sve jasno.le piaf wrote:U Holandiji je kosarka na 15. mjestu po popularnosti i zato nema prenosa, nema to veze sa (ne)sposobnoscu naseg javnog servisa.
-
miki.ba
#199 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Nema ni stream