BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#176 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Jeste se pokušalo za Radončića, ali postoje objektivni razlozi zbog kojih on 99% neće nositi dres BiH.

Ne vrijedi žaliti za onima koje nema, samo im dižemo cijenu spominjanjem po forumu, imamo mi Musu, on po talentu tuče sve one što se premišljaju hoće li igrati za BiH :-D

Ja sam žalio što se Omić odlučio za Sloveniju, pa se ubrzo pojavi još bolji centar Nurkić i zaigra za nas.

Pa isto tako šta vrijedi što je toliko igrača iz BiH otišlo igrati za Srbiju posljednih godina, kada se Sikiraš odlučio za BiH, a on će vjerovatno napraviti veću karijeru nego bilo koji od njih.

Znači šta god nam oduzmu, viša sila nam vrati duplo više :-D
MOSALJOZE

#177 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

To ono ako nedadneš nećeš ni imati :mrgreen:
MOSALJOZE

#178 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Nakon prvog poluvremena naša kadetska reprezentacija gubi rezultatom 34:33.Džanan Musa je ubacio 23 poena, imao 6 skokova, dok je Njegoš Sikiraš dodao 6 poena! IDEMO PO PETO MJESTO!! :bih:

http://www.tbftv.org/CanliYayin/10932/c ... vina-china
Tanki žuti :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#179 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Dobri :thumbup:
A gledaj Turaka u finalu, a provukose se protiv nas :roll:
Ko i Litvanci na EP :oops:
Musa 31-7-6 :thumbup:
neno#4

#180 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

dječak sa šibicama wrote:Ni Spanija ne izbacuje toliko talenata.

Musa i Sikiras i vise nego dosta, mada ovaj drugi je sa Pala, nije nemoguce da ode igrati za Srbiju jednog dana.

Godiste 1999. daje nekoliko velikih talenata sa ovih prostora, najveci talent je Realov Luka Doncic, za njim odmah Musa koji je izvanserijski talent, tu je odmah i Sikiras, zatim Nikic iz Cibone.
Zanimljiv igrac je i Dino Radoncic, otac mu je sandzo ali mali je odrastao u Zrenjaninu i vec je par puta izjavio da moze igrati samo za Srbiju. Odnedavno je clan kadeta Barcelone.
Crna Gora ga takodje zeli u svojim redovima, BiH nije reagovala iako mu je tata koliko se ja sjecam, prije 15-ak godina bio rukometni reprezentativac BiH.
Opet netacno i morat cu da te ispravim u par navrata. Dino Radoncic je odavno presao u Real i nije vise clan katalonske Barcelone. Sto se tice nastupa za reprezentativne selekcije, Dino je trenutno najblizi nastupu za Spaniju, a ne Srbiju. Druga stvar, da bi Sikiras otisao igrati za Srbiju, potrebno je da mu se da ispisnica iz naseg Saveza, a to se nece nikada uraditi (barem dok je Harun tu). Treca stvar, BiH je itekako reagovala za Dinu i dosta se puta pricalo, ali malom i ocu mu to jednostavno nije prioritet u ovom trenutku.
dječak sa šibicama

#181 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Moze cekati kao Sulejamnovic ;-)
neno#4

#182 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

Mogu i ja sutra da dobijem na Bingu, ali nece ici lako. Jednom smo se sporili na FIBA - i i to dvije godine i Njego je odabrao BiH. Tu sva prica zavrsava.
BHF_Manijak

#183 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Sta je sa onim Lazicem, je l' ono Lazic bi, uvijek mu zaboravim prezime jebem ga ja. Sto je u Realu bio? Je l' igra za nase mladje kategorije i kakav mu je zasad progres?
dječak sa šibicama

#184 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Nadam se da je tako. Mada i Srbija ima svojih talenata, valjda im ne treba i ovaj.

Koji Lazic BHF? ima Vuk Lazic ali on igra za Hrvatsku, pretpostavljam da mislis na nekog drugog.

Koliko je tih nasih u Realu i Barceloni? Peno, Radoncic, Doncic, Proleta, Sulejmanovic, ima li jos koji.
SkyLimit

#185 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

BHF_Manijak wrote:Sta je sa onim Lazicem, je l' ono Lazic bi, uvijek mu zaboravim prezime jebem ga ja. Sto je u Realu bio? Je l' igra za nase mladje kategorije i kakav mu je zasad progres?
Ne postoji košarkaš koji se preziva Lazić, bio u Real Madridu i igra za naše mlade kategorije.
__Phoenix__

#186 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by __Phoenix__ »

BHF_Manijak wrote:Sta je sa onim Lazicem, je l' ono Lazic bi, uvijek mu zaboravim prezime jebem ga ja. Sto je u Realu bio? Je l' igra za nase mladje kategorije i kakav mu je zasad progres?
U-18 lani, igra za juniore Olimpije, ne znam je li nastupao za seniorski sastav ove godine...
BHF_Manijak

#187 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Ma mozda i nije Lazic jebem ga, uglavnom znam da je mali u Realu bio 100% i prosle godine ga je Neno na forumu spominj'o, ali zaboravih malom ime.
Ima li neki drugi klinac ili da cekamo Nenu sa podatkom ili je to ovaj decko sto ga Phoenix spominje, pa presao u Olimpiju?! :mrgreen:
SkyLimit

#188 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Lazić iz Union Olimpije nije nikad bio u Real Madridu.

U Realu ima Mutić iz Banja Luke no on ne igra za nas.

Gacić je bio u velikom španskom klubu, ali ne u Realu već u Caji Laboral, trenutno igra u četvrtoj španskoj ligi.

Nešto si ti to pomješao.
MOSALJOZE

#189 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Ima Boban Lazić fudbaler možda na njega misli ? :-)
BHF_Manijak

#190 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

MOSALJOZE wrote:Ima Boban Lazić fudbaler možda na njega misli ? :-)
Jeb' se ba, nisam tol'ki levat! :lol: :mrgreen:

Mislim da je taj Mutic, 100% ustvari jest, al' nisam znao da ne igra levat za nas. Kad ga je Neno spominjao mislio sam da ce za nas igrati.Frajer se Lazar zove, zato me bacilo na Lazic, Fak ju ba! :lol: :mrgreen: :mrgreen:
dječak sa šibicama

#191 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

U svakom slucaju bolje se zvati Lazar Mutic nego Muto Lazic.

;-)
SkyLimit

#192 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Koje je godište ovaj? Ima li mjesta u našim omladinskim selekcijama i bi li se odazvao?

Ima po SAD još igrača porjeklom iz BiH po srednjoškolskim timovima, naravno ne mora nužno značiti da su automatski neki veliki talenti. Ovaj mi se čini kao zanimljiv igrač, šut očito ima. Ne mogu nigdje da nađem koje je godište(pretpostavljam 1997 ili 1998 što bi ga činilo igračem za U18 reprezentaciju), ali sam našao podatak da je visok 186 cm, ne može se biti bek na vrhunskom nivou sa tom visinom, ali ako nije stariji od onoga što pretpostavljam mogao bi još rasti. S druge strane, playmakera može igrati i sa tom visinom.
neno#4

#193 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

Prosle godine ga doveli tu na pripreme. Otac rekao da je bolje da dijete ode na more dvije sedmice, nego da trenira s nama..
SkyLimit

#194 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Ne volim predrasude, ali nimalo mi nije uvjerljivo ponašanje te talentovane djece iz Amerike i njihovih roditelja. Sve imam osjećaj da čak i kad bi zaigrali za omladinsku reprezentaciju, to bi bilo radi promocije, a kada bi stvarno izrasli u NBA igrače, ne bi ih naše oči nikad više vidjele u dresu reprezentacije.
SkyLimit

#195 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Skoro je jedan portal objavio članak o Musi sa naslovom nešto tipa "Bolji i od Teletovića i Nurkića?", treba dijete ostaviti na miru, ne vršiti pritisak na njega a i ne dizati u visine u tako osjetljivom dobu, to mu pomoći neće sigurno. To važi i za ostale košarkaše u tom uzrastu.

Najbolji primjer je Nemanja Aleksandrov. Dominirao je u omladinskim kategorijama, vršnjaci mu nisu mogli ništa, čudo od djeteta koje ima visinu centra, mozak playa i šut beka mediji su stalno eksponirali, predviđalo se da će predvoditi Srbiju godinama. Danas sa 27 godina igra u ekipi iz sredine tabele njemačke lige. Da je neko prije 7 godina rekao da će Boban Marjanović imati veću karijeru od njega, strpali bi ga u ludnicu.

Mada Musa zvuči kao vrlo pametno dijete i uz to dok je još bio u Košu rekao je da trenira najmanje 6 sati dnevno 6 dana u sedmici, tako da nema razloga da on ne uspije.
dječak sa šibicama

#196 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Propalih nekadasnjih velikih talenata ima brdo, samo na nasim prostorima, Aleksandrov, Dejan Musli, Dubravko Zemljic, Josip Sesar itd.

Ali istina je da je Musa najveci talent BH kosarke, bar u ovim godinama u kojim je on sada. Budu li ga mediji pritiskali, nece biti dobro.
Nije lose sto je u Cedeviti, Tadeschi ima dugorocan plan i program. Doveli su Arapovica, Mazalina, Zganeca od ovih mladjih igraca, gradice ekipu sa kombinacijom iskusnih i mladih igraca. Musa je jos premlad, vjerovatno ce prvo negdje na posudbu u A1 ili A2 ligu, sto je dobra stvar.
Mozda u pocetku bude igrao za juniore Cedevite, a postoji i prica da Cibona zeli uzeti par Cedevitinih juniora na posudbu. To bi bio pun pogodak takodje, Aco Petrovic u Cibosima radi fin posao. Bitno je da igra.
__Phoenix__

#197 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by __Phoenix__ »

Sikiraš ne zaostaje puno za Musom, ima sve odlike moderne četvorke, on i Sulejmanović će nadam se krpiti tu poziciju kad Mirza ode...
SkyLimit

#198 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

__Phoenix__ wrote:Sikiraš ne zaostaje puno za Musom, ima sve odlike moderne četvorke, on i Sulejmanović će nadam se krpiti tu poziciju kad Mirza ode...
On treba tražiti od Barcelone da ga posudi u neki prvoligaški klub, dok on igra za Barcelonu B u trećoj ligi, njegovi vršnjaci uveliko igraju Euroligu.

Ako je istina kako kažu da će on čim napuni 21 godinu steći pravo nastupa za nas, znači da bi mogao igrati na EP 2017 jer će napunit 21 godinu par sedmica prije prvenstva. Ako njegova karijera bude išla u pravom smijeru u ove dvije godine, on će već tada biti bitna karika naše reprezentacije.

Gačić je u četvrtoj ligi Španije trenutno, a baš sam se nadao da će u budućnosti on + onaj iz Sparsa biti dovoljni da ne moramo Amerikance dovoditi da igraju playa. Ima on tek 18 godina, fizikalije su mu odlične, još se da napraviti dobar igrač od njega, ali eto i u četvrtoj ligi ima mizerne brojke.
neno#4

#199 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

__Phoenix__ wrote:Sikiraš ne zaostaje puno za Musom, ima sve odlike moderne četvorke, on i Sulejmanović će nadam se krpiti tu poziciju kad Mirza ode...
Njegos je bolji i potentniji igrac od Muse.
BHF_Manijak

#200 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

SkyLimit wrote: Gačić je u četvrtoj ligi Španije trenutno, a baš sam se nadao da će u budućnosti on + onaj iz Sparsa biti dovoljni da ne moramo Amerikance dovoditi da igraju playa. Ima on tek 18 godina, fizikalije su mu odlične, još se da napraviti dobar igrač od njega, ali eto i u četvrtoj ligi ima mizerne brojke.
Na kojeg iz Sparsa mislis, Sani Campara ili?
Post Reply