Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jay Gatsby

#176 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

goran16v wrote:Ja stvarno podrzavam objektivnu kritiku, a o VW i Golfu se moze stosta napisati, od skrtarenja na opremi preko konzervativnog dizajna do cijena itd, ali treba u svemu biti objektivan. Meni se stomak okrece od dezurnih pljuvaca sto se pale sa citanje pojmova VW i Golf, pa napamet i bez trunke objektivnosti po defaultu pocnu sa: tvrd, preskup, zastario,to je samo redizajn proslog modela, to moze kupiti samo glupi bosanac, ovaj je bolji ili losiji, ljubomornu i zavisnu "ja ne bih nikad za 5 god starog golfa dao 20k KM, radije cu za te pare kupiti 2 god Fiata/Alfu/Citroen/Peugeot/nije bitno", a na kraju na kraju ne da ne kupi nista za 20k nego kupi 5 god staro nesto drugo za 13k, a da ima 20k sutra bi kupio golfa itd isl (vise puta vidje scenario).
Bez ikakve zelje da branim golfa ili bilo koji drugi auto ja samo trazim argumente za te tvrdnje i zabavljam se kad pocnu da ih obrazlazu, pa kad se dodje do cijene tuc-muc, gledaj akcijske cijene, pa odjednom ne kupuju samo glupe bosnje, pa se ispostavi da nije samo redizan nego je novi auto na novoj platformi, pa da su proizvolje tvrdnje tipa sta je "bolji", "kvalitetniji" nista vise nego rezultat pristrasnih internet "strucnjaka" koji diskutuju o autima kojima nikad prisli nisu, a ne objektivna kritika itd, itd...
Da, a ispada da drugi proizvođači haman svake godine izbace novu platformu i obore cijenu bar 15%. I onda za npr. Peugeot vidiš ovako nešto:

Peugeot 308 vuče korijene iz davnih modela PSA grupe. Njegov prethodnik, model 307 napravljen je na prerađenoj platformi Pugeota 306, odnosno Citroena ZX i Xsare. Dok je skok s modela 306 na 307 bio znatan, automobil je bitno narastao u svim smjerovima i dizajnerski u potpunosti izmijenjen, 308 je neznatno veći u odnosu na 307. Peugeot 308, prvi je Peugeotov model s oznakom 8 na kraju brojčane oznake. Iako je napravljen na platformi starog modela, ne radi se o "zategnutim borama", već o potpuno novoj karoseriji.
dottore

#177 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

Better Man wrote:Bez obzira što je novi Golf rađen na novoj platformi, kad ga fino pogledaš vidiš da mu je dizajn ostao gotovo identičan šestici, tj. riječ je o klasičnom redizajnu! Niko ne kaže da Golf nije kvalitetan, ali treba da je jasno da je preskup u odnosu na ono što nudi. Ja nisam vidio večih škrtica na opremi od VW-a. Tržište nudi daleko boljih, ljepših, kvalitetnijih i udobnijih auta sa više opreme i pritom cjenovno povoljnijih od Golfa. Koji to proizvođač osim VW-a desni retrovizor smatra dodatnom opremom i morao si ga posebno platitit kao što je bio slučaj sa Golfom 4 i tadašnjim Passatom i drugim njihovim vozilima? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Uzmimo istorijat određenih proizvođača automobila i uzmimo istorijat VW. Dok su drugi pravili limzine i bili pojam, VW je pravio isključivo Bubu
Argumentuj mi ovo...

Ja ne znam koliko puta trebam da napišem, za isto para dobićeš ISTO opremljen VW Golf, i30, 308, Megane, Focus, Astra i sl. (mislim da je Focus najskuplji u ovoj "nižoj" klasi)
Ako meni ne vjerujes, pregledaj malo cjenovnike automobila, i vidjeces da su sve cijene u 500-1000KM maxx, a to je na nekih 30k KM skoro zanemarivo.

Evo npr.
http://www.pik.ba/artikal/3811537/peuge ... automatik/
Kaže da ga je platio novog 58.250 KM

Passat Highline 2.0TDI DKG sa pdv 55000 okruglo, ima sve sto je on naveo da ovaj 508 ima, osim xenona a doplata je 4000KM, i eto ti... Isti kurac, samo biraj sta se tebi svidja.
Tako je i sa ostalim autima i proizvodjacima ove "nize" klase, a ti kupuj sta ti se sviđa...
Jay Gatsby

#178 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

Better Man wrote:Bez obzira što je novi Golf rađen na novoj platformi, kad ga fino pogledaš vidiš da mu je dizajn ostao gotovo identičan šestici, tj. riječ je o klasičnom redizajnu! Niko ne kaže da Golf nije kvalitetan, ali treba da je jasno da je preskup u odnosu na ono što nudi. Ja nisam vidio večih škrtica na opremi od VW-a. Tržište nudi daleko boljih, ljepših, kvalitetnijih i udobnijih auta sa više opreme i pritom cjenovno povoljnijih od Golfa. Koji to proizvođač osim VW-a desni retrovizor smatra dodatnom opremom i morao si ga posebno platitit kao što je bio slučaj sa Golfom 4 i tadašnjim Passatom i drugim njihovim vozilima? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Uzmimo istorijat određenih proizvođača automobila i uzmimo istorijat VW. Dok su drugi pravili limzine i bili pojam, VW je pravio isključivo Bubu
Zato se Renault mogao podičiti vozilima u kojim se volan (bez doplate) pomjera samo po visini, a "automatski" električni prozori su bili pojam luksuza rezerviran za više nivoe opreme. Sad su to malo kao promijenili, valjda kad su shvatili koliko se provaljuju.

Golfova je prodato 27 miliona, Buba 23 miliona, a Passata 15 miliona. Te brojke razumnom i pametnom čovjeku nešto govore.
goran16v

#179 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Better Man wrote:
vier_ringe wrote:A Boga ti kad je bio desni retrovizor u doplati ?
Oduvijek! Ako si htio identičan retrovizor lijevom, morao si da doplatiš, u suprotnom si dobijao retrovizor koji je manji u odnosu na lijevi. Tako je bilo kod Golfa 4!
Glupost!!!!! Da li si ikad vidio Golfa IV, Audia A6 C4, C5, Passata B5/FL, Pola 6N FL, Lupa, Arrosu, Toleda 1M, mislim cak i Ibizu 6K2 itd, odnosno sve sto je imalo taj univerzalni oblik retrovizora od sredine 90 za europsko trziste a full size desnim retrovizorom? Jedini, zapravo prvi auto koji je imao takav full size retrovizor je bila Skoda Octavia Mk1 FL (od 2001).
Posto si jos jedan slucaj pisanja napamet evo par info. Manji desni retrovizor je, u zavinosti od dizajna i sirine vozila, doprinos pasivnoj sigurnosti pjesaka, motociklista, biciklista, drugih automobila, objekata pirlikom uskih mimolilazenja pri kojima vozac ima manje mogucnosti da procjeni siguran razmak sa svoje dalje/desne strane. To je prvi put vidjeno prije 30 god na Mercedesu W201 aka 190, te 3 godine kasnije na W124.
mekaba

#180 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mekaba »

Ja dolazim u Julu (Dijaspora) :mrgreen:
goran16v

#181 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Jay Gatsby wrote:
Zato se Renault mogao podičiti vozilima u kojim se volan (bez doplate) pomjera samo po visini, a "automatski" električni prozori su bili pojam luksuza rezerviran za više nivoe opreme. Sad su to malo kao promijenili, valjda kad su shvatili koliko se provaljuju.

Golfova je prodato 27 miliona, Buba 23 miliona, a Passata 15 miliona. Te brojke razumnom i pametnom čovjeku nešto govore.
Da se razumijemo, odmah ce te docekati objasnjenje "objektivnih" kriticara i "strucnjaka" da razlog za prodajne brojke VW--ovih automobila ne bi ni slucajno ne bi mogao biti eventualni povoljan odnos ulozeno - dobijeno (pa sta god se podrazumjevalo pod tim dobiveno, od cisto materijalnih stvari na vozilu do nematerijalnih, subjektivnih "dobitaka") nego nista vise nego milioni glupana koji to kupuju, zato bolje ne pocinji s tom pricom
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#182 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Romeo 80 »

goran16v wrote:
Jay Gatsby wrote:

Da se razumijemo, odmah ce te docekati objasnjenje "objektivnih" kriticara i "strucnjaka" da razlog za prodajne brojke VW--ovih automobila ne bi ni slucajno ne bi mogao biti eventualni povoljan odnos ulozeno - dobijeno (pa sta god se podrazumjevalo pod tim dobiveno, od cisto materijalnih stvari na vozilu do nematerijalnih, subjektivnih "dobitaka") nego nista vise nego milioni glupana koji to kupuju, zato bolje ne pocinji s tom pricom
Hajde onda ti objasni šta je razlog tome. Budući da si ti jedini objektivan stručnjak ovoga foruma, je li tako? :D
Mislim, koliko se god trudio da shvatim jedino mi pada na pamet činjenica da 90% običnog puka kupuje auto čisto iz potrebe za prevoznim sredstvom i bez ikakvih emocija, znanja ili tehničke potkovanosti, a VW je kao stvoren za takve. Jednostavno, auta samohotke bez duše, stila ili bilo kakve trunke originalnosti.
Ili ćeš mi reći da ti ili tebi slični kupujete nova vozila tako da prvo prelistate najnovije statistike prodaje, pa se odlučite za Golfa dizlo?! :?: :-)

Gdje je taj vrhunski kvalitet VW-a kad ni po (totalno neobjektivnim) njemačkim statistikama nisu ni blizu vrha? Gdje je onda taj vrhunski odnos uloženo/dobiveno?
goran16v

#183 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote: Hajde onda ti objasni šta je razlog tome. Budući da si ti jedini objektivan stručnjak ovoga foruma, je li tako? :D
Mislim, koliko se god trudio da shvatim jedino mi pada na pamet činjenica da 90% običnog puka kupuje auto čisto iz potrebe za prevoznim sredstvom i bez ikakvih emocija, znanja ili tehničke potkovanosti.
Ili ćeš mi reći da ti ili tebi slični kupujete nova vozila tako da prvo prelistate najnovije statistike prodaje, pa se odlučite za golfa dizlo?! :?: :-)

Gdje je taj vrhunski kvalitet VW-a kad ni po (totalno neobjektivnim) njemačkim statistikama nisu ni blizu vrha? Gdje je onda taj vrhunski odnos uloženo/dobiveno?
Da se drznem i da pokusam... Mozda zbog upravo odnosa ulozeno - dobiveno (da ti nacrtam da se i soc. status, te veci broj sponzorusa na lageru i onih koji ti zavide itd kome je to bitno takodjer ubraja pod dobiveno)? Ako ne mozes da shvatis onda imas problem druge prirode... Zapravo u pravu si, golfove voze ljudi na ivici intelektualnih sposobnosti, a alfte, citroene itd, voznja kojih granici ekstazi i transu opijata sve sami nuklearni fizicari i atomski inzenjeri. Prihvati cinjenicu i pomiri se s njom i ne pisi kojesta...
technoGeek

#184 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

Niko ne pominje kako je zapravo 6tica redizajn 5ice na istoj platformi, i kako je Passat 7mica na istoj platformi kao i Passat 6, znaci opet redizajn. Onda kada su skontali sta su uradili, mogao se kupiti Passat 7 s full opremom, dizel, koji nije prelazio nekih 45 k maraka u ful opremi... Nisu ni ljudi tolike ovce.
Jay Gatsby

#185 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

Romeo 80 wrote:
goran16v wrote:
Jay Gatsby wrote:

Hajde onda ti objasni šta je razlog tome. Budući da si ti jedini objektivan stručnjak ovoga foruma, je li tako? :D
Mislim, koliko se god trudio da shvatim jedino mi pada na pamet činjenica da 90% običnog puka kupuje auto čisto iz potrebe za prevoznim sredstvom i bez ikakvih emocija, znanja ili tehničke potkovanosti, a VW je kao stvoren za takve. Jednostavno, auta samohotke bez duše, stila ili bilo kakve trunke originalnosti.
Ili ćeš mi reći da ti ili tebi slični kupujete nova vozila tako da prvo prelistate najnovije statistike prodaje, pa se odlučite za Golfa dizlo?! :?: :-)

Pa, ako VW zaista pravi i prodaje samohotke bez duše i stila i originalnosti, uz jako loš odnos uloženo/dobiveno, i proda npr. 27 miliona Golfova... kapa dole majstori, svaka vam čast.
Last edited by Jay Gatsby on 03/09/2012 23:33, edited 1 time in total.
Jay Gatsby

#186 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

technoGeek wrote:Niko ne pominje kako je zapravo 6tica redizajn 5ice na istoj platformi, i kako je Passat 7mica na istoj platformi kao i Passat 6, znaci opet redizajn. Onda kada su skontali sta su uradili, mogao se kupiti Passat 7 s full opremom, dizel, koji nije prelazio nekih 45 k maraka u ful opremi... Nisu ni ljudi tolike ovce.
Skraćen je "životni vijek" modela, plaća se danak tome. A šta rade ostali proizvođači? Prodaju modele tipa Clio Storia, Astra Classic, Megane Generation, Peugeot 206+, starog Focusa i da ne nabrajamo dalje.
Romeo 80

#187 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Romeo 80 »

goran16v wrote:
Romeo 80 wrote: Hajde onda ti objasni šta je razlog tome. Budući da si ti jedini objektivan stručnjak ovoga foruma, je li tako? :D
Mislim, koliko se god trudio da shvatim jedino mi pada na pamet činjenica da 90% običnog puka kupuje auto čisto iz potrebe za prevoznim sredstvom i bez ikakvih emocija, znanja ili tehničke potkovanosti.
Ili ćeš mi reći da ti ili tebi slični kupujete nova vozila tako da prvo prelistate najnovije statistike prodaje, pa se odlučite za golfa dizlo?! :?: :-)

Da se drznem i da pokusam... Mozda zbog upravo odnosa ulozeno - dobiveno (da ti nacrtam da se i soc. status, te veci broj sponzorusa na lageru i onih koji ti zavide itd kome je to bitno takodjer ubraja pod dobiveno)? Ako ne mozes da shvatis onda imas problem druge prirode... Zapravo u pravu si, golfove voze ljudi na ivici intelektualnih sposobnosti, a alfte, citroene itd, voznja kojih granici ekstazi i transu opijata sve sami nuklearni fizicari i atomski inzenjeri. Prihvati cinjenicu i pomiri se s njom i ne pisi kojesta...
A to je dakle to! Moram priznati da nikad ne bih nadošao :D Dakle, u pitanju je mogućnost liječenja kompleksa i produženja spolovila! :lol: Nije ni čudo što se onda ljudi tako pale na Vau Vau! To su zaista čvrsti argumenti za VW...

Samo da te ipak razočaram. Nemaš pojma kako se žene lijepe na Alfe! :D :run:
Romeo 80

#188 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Romeo 80 »

@Jay Gatsby

Roba široke potrošnje. Isto ko Končar veš mašina. :lol: Šalim se malo. Nisam rekao da je odnos uloženo/dobiveno kod VW loš, nego da objektivno nije ništa bolji od konkurencije i da se pretjeruje sa ukivanjem u zvijezde jednog običnog, konfekcijskog proizvođača.
vukojebina

#189 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

Hahaha jebo frajera kojem treba alfa da bi sta pokupio...hahaha kako jadno...
goran16v

#190 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote:
A to je dakle to! Moram priznati da nikad ne bih nadošao :D Dakle, u pitanju je mogućnost liječenja kompleksa i produženja spolovila! :lol: Nije ni čudo što se onda ljudi tako pale na Vau Vau! To su zaista čvrsti argumenti za VW...

Samo da te ipak razočaram. Nemaš pojma kako se žene lijepe na Alfe! :D :run:
I izljecen kompleks kupovinom auta se, svidjelo se to tebi ili ne, ubraja u dobiveno, jer ne ide taj tip dobivenog bas uz svaki auto, a koliko su cvrsti argumenti prodaja najbolje govori. Ne, nemam pojma kako se Alfe lijepe na zene, ja sam svoju mazn'o na pricu, a ne na auto...
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#191 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by A1fa »

Hebo vas Golf i VW, ja mu presvlake sijem i otpremam, svu nasu zajebanciju na kraju krajnji kupac plati i jos misli da je to auto skupo jer je kvalitetno :lol: :lol: eeee Allahu moj dragi, da vi samo znate kako to fercera, ni jedno auto nebi trebalo biti skuplje od 10.000 KM.

Svaki hebeni autoproizvidjac (barem u evropi) nabavlja materijale u malte ne istim firmama sa kojima suradjuje, samo jedan dizajner hoce ovakvo sjediste, ovaj ovakvu steku, onaj ovakve farove. Pa sta vi mislite da VW ima u Volfsburgu svoju fabriku do fabrike u kojoj pravi svaki dio za svoja auta?? Nit se Fiat radi u Torinu nit se VW vise radi u Wolfsburgu, saljemo im materijale mi iz Bosne, Kinezi, Meksikanci, juzno afrikanci, pa ga na kraju sklapaju Rumuni i Spanci...Zbog reklama i podsvijesti o nekakvoj njemackoj kvaliteti vi koji se kao ne vodite emocijama kod kupovine za Golfa placate i po 10.000 Km vise od Francuza il Italijana u istoj klasi (za novo auto). Jedina vam je utjeha da ce uvijek biti levata koji ce recimo za Golfa 4 1.9 TDI koji od opreme ima samo servo dati bez problema 10.000 KM, dok ce mu Alfa 147 1.9JTD sa svom mogucom opremom biti skupa i kad mu je ko ponudi za 8000 KM, isto godiste, ista kilometraza. :-)
citroen xm

#192 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Kad je Citroen osnovan Skoda je postojala vec 25 god, od toga 19 god proizvodila motokicle, a 14 god automobile. Ako je bitno za danasnju cijenu sta je nekad bilo onda kad odmotas cijelu pricu do samog kraja tj pocetka dodjes do ovih fakata. I sta sad? Zbog tih cinjenica da Skoda po svaku cijenu i do kraja postojanja bude skuplja od Citroena? Kako da ne... Posto ja ne drzim da je "sta je nekad bilo " prica bitna za danasnju cijenu ta me prica ne zanima, ali posto je ti potezes, evo ti jos jedan argument: Ako je za danasnju cijenu bitno da je Citroen bio prvi serijski proizvodjac automobila van Amerike i 4 god po osnivanju najveci u Europi prije 100 godina, autor naprednih teh rijesenja itd prije 50 godina, onda je po istoj logici za danasnje cijene jednako relevantan faktor da je VW grupacija prije godinu dana tj. 2011. godine bila najveci proizvodjac automobila (dok se Toyota ne oporavi) i svakako daleko ispred Citroena. Meni te cinjenice nisu relevantne za pricu o cijenama, ali ako tebi jesu onda su i ovo cinjenice...

Kao prvo, care jel ti znaš šta znači silikonska dolina? A rekao si da je Škoda to bila za Citroen. :-) To što je Škoda proizvodila topove i oružje nema ama baš nikakve veze sa autima. Ali evo uzećemo da proizvode auta par godina duže od Citroena. Pa šta, jel to znači nešto kada je Citroen za auto industriju dao više nego Škoda i svi Nejmci zajedno.

Citroen od početka do drugog svjetskog rata:
Prvi proizvođač koji je uveo proizvodnju na traci u evropi
Prvi model sa prednjim pogonom na svijetu
Prvi testovi sigurnosti u auto industriji
Prvi automobil sa električnim alanserom
Prvi automobil sa svjetlosnom signalizacijom
Prvi automobil sa zatvorenim motornim prostorom.........

Da li treba spominjati još nekih detalja do drugog svjetskog rata, a pogotovo posle 2. svjetskog rata.

Da napomenem još i da jedino Citroen od svih proizvođača automobila ima model koji nosi titulu PROIZVOD MILENIJUMA(Citroen DS).

Prije svega to nije samo istorija do prije 50 godina već i uveliko posle. Kao drugo ja se nisam dotakao prvi reputacije već ti koji si pitao zar ne treba Golf da bude skuplji od I30 samo zahvaljujući reputaciji i tradiciji. E eto ti tradicija, pa se sad nemoj koprcati. A kakvu ti tradiciju spominješ? Tradiciju proizvođača kome je do osamdesetih glavni proizvod bila prastara buba, a posle toga se umješao Golf koji je maznuti projekat i koji je po inovativnosti bio ravan kamenu.

Vidim svi poštovaoci Golfa ovde vole da se koprcaju i obično su im neki glupi argumenti u odbranu VW-a, a onda kada ih uvedemo u priču počnu se koprcati:

Pa znaš Golf ne mijenja često dizajn, ali to je bolje....
Pa znaš jest da oni u 10 generacija svih svojih modela koriste istu platformu, ali to je bolje
Pa znaš, imaju oni gadnih problema sa motorima, ali njihovi motori su najbolji
Pa znaš, najneudobniji su, ali to ne smeta

I na kraju iz njihovih argumenata zaključiš da je Golf ustvari lošiji od drugih, ali da je najbolji jer se najlakše prodaje i najbolje drži cijenu(notorna glupost i laž). :run:
goran16v

#193 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Romeo 80 wrote:@Jay Gatsby

Roba široke potrošnje. Isto ko Končar veš mašina. :lol: Šalim se malo. Nisam rekao da je odnos uloženo/dobiveno kod VW loš, nego da objektivno nije ništa bolji od konkurencije i da se pretjeruje sa ukivanjem u zvijezde jednog običnog, konfekcijskog proizvođača.
Nije nista bolji, ne nudi bista vise, nema nikakvog razloga da bude skuplji ali se prodaje puno bolje, ovo je paradoks za Artura Clarka i Misterije svijeta, ako ne i za Zonu sumraka... Nema tu nikakvog okivanja u zvijedze, ciste cinjenice i brojke...
goran16v

#194 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
Kao prvo, care jel ti znaš šta znači silikonska dolina? A rekao si da je Škoda to bila za Citroen. :-) To što je Škoda proizvodila topove i oružje nema ama baš nikakve veze sa autima. Ali evo uzećemo da proizvode auta par godina duže od Citroena. Pa šta, jel to znači nešto kada je Citroen za auto industriju dao više nego Škoda i svi Nejmci zajedno.

Citroen od početka do drugog svjetskog rata:
Prvi proizvođač koji je uveo proizvodnju na traci u evropi
Prvi model sa prednjim pogonom na svijetu
Prvi testovi sigurnosti u auto industriji
Prvi automobil sa električnim alanserom
Prvi automobil sa svjetlosnom signalizacijom
Prvi automobil sa zatvorenim motornim prostorom.........

Da li treba spominjati još nekih detalja do drugog svjetskog rata, a pogotovo posle 2. svjetskog rata.

Da napomenem još i da jedino Citroen od svih proizvođača automobila ima model koji nosi titulu PROIZVOD MILENIJUMA(Citroen DS).

Prije svega to nije samo istorija do prije 50 godina već i uveliko posle. Kao drugo ja se nisam dotakao prvi reputacije već ti koji si pitao zar ne treba Golf da bude skuplji od I30 samo zahvaljujući reputaciji i tradiciji. E eto ti tradicija, pa se sad nemoj koprcati. A kakvu ti tradiciju spominješ? Tradiciju proizvođača kome je do osamdesetih glavni proizvod bila prastara buba, a posle toga se umješao Golf koji je maznuti projekat i koji je po inovativnosti bio ravan kamenu.

Vidim svi poštovaoci Golfa ovde vole da se koprcaju i obično su im neki glupi argumenti u odbranu VW-a, a onda kada ih uvedemo u priču počnu se koprcati:

Pa znaš Golf ne mijenja često dizajn, ali to je bolje....
Pa znaš jest da oni u 10 generacija svih svojih modela koriste istu platformu, ali to je bolje
Pa znaš, imaju oni gadnih problema sa motorima, ali njihovi motori su najbolji
Pa znaš, najneudobniji su, ali to ne smeta

I na kraju iz njihovih argumenata zaključiš da je Golf ustvari lošiji od drugih, ali da je najbolji jer se najlakše prodaje i najbolje drži cijenu(notorna glupost i laž). :run:
Od cijelog tvog elaborata ja mogu samo da zakljucim da, za razliku od govnavog VW-a i ostalih bezvrijednih svaba bar u gradu Sarajevu nema skoro vise nijednog uberkvalitetnog Citroena starijeg od 20-ak god, a stariji od 10-ak god se mogu na prste nabrojati, dok su neki modeli, medju njima cak i mladji odavno izumrli, pa mi nije jasno kako je nastao takav pomor kad su svemirski kvalitetni i napredni. Fakt da je nesto prezivjelo, da se jos kotrlja i da nije doslo na zao glas kao kvarljivo je reputacija na osnovu koje odlucujes pri kupovini, i na tu reputaciju ja mislim, a ne sta je bilo prije 50 god, a poslije toga stagnacija sto nije reputacija nego sjecanje i uspomene!
citroen xm

#195 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

A da li si se nekada zapitao koliki je bio omjer uvoza VW-a i Citroena? Bar toliki koliki je i sada na cestama. Šta sada viđaš od starog VW-a na cestama. G2 koji je farban 3 puta, koji ispušta dimne signale u kojima nestaje kao ukleti brod...... Pasate generacije 3 90+ godišta koji se raspadaju od korozije..... Ko želi da gleda i voli automobile može zapaziti izvrsne primjerke XM-ova iako za njih nema dobrih majstora(šta ćeš kada klocevi znaju popravljati samo kočiju zvanu G2, vjerovatno zato što je bila savremena u svoje vrijeme). Možeš vidjeti finih BX-eva, ZX-eva....... Naravno ima i krševa koje ljudi tovare i voze po principu dok ne stane( a tovare ih zato što su čuli da hidraulični Citroen ne može da legne koliko god ga opteretio)..... Samo uporedi broj uvezenih auta po markama od rata na ovamo.

Džaba se koprcaš sa nekom pričom o uber kvalitetu švaba, ne ide ti kao ni tvojim kolegama. Pametnom čovjeku malo treba da skonta stvari koje su jasne kao dan. Vjerovatno ih i ti kontaš, ali ponos ti neda da priznaš. Ah kako volim da slušam ove "ponosne" vlasnike švapskih mašinerija.
Bakir1

#196 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

dottore wrote:.

Evo npr.
www.pik ba/artikal/3811537/peugeot-508-allure-2-0-hdi-163-ks-automatik/
Kaže da ga je platio novog 58.250 KM

Passat Highline 2.0TDI DKG sa pdv 55000 okruglo, ima sve sto je on naveo da ovaj 508 ima, osim xenona a doplata je 4000KM, i eto ti... Isti kurac, samo biraj sta se tebi svidja.
Tako je i sa ostalim autima i proizvodjacima ove "nize" klase, a ti kupuj sta ti se sviđa...
ne valja ti link ali nasao sam na piku auto.
passat ima 140 KS, sa dsg mjenjacem i higline paketom opreme sa ksenon svjetlima, metalik bojom kosta 63 hiljade okruglo, nema alarma, nema navigacije i fali mu 23 KS.
sa liste doplata prema vazecem cjenovniku takav bi passat sa motorom od 170 KS kostao preko 70 hiljada.
Gost1515

#197 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Ah stiže Golf i odmah se ovako zakuhalo :D

ali biser teme mi je ovaj što mu treba auto da šta umoči :D a onda pripisuje VW-u "produženje spolovila" :lol:
Gost1515

#198 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

A1fa wrote:Hebo vas Golf i VW, ja mu presvlake sijem i otpremam, svu nasu zajebanciju na kraju krajnji kupac plati i jos misli da je to auto skupo jer je kvalitetno :lol: :lol: eeee Allahu moj dragi, da vi samo znate kako to fercera, ni jedno auto nebi trebalo biti skuplje od 10.000 KM.

Svaki hebeni autoproizvidjac (barem u evropi) nabavlja materijale u malte ne istim firmama sa kojima suradjuje, samo jedan dizajner hoce ovakvo sjediste, ovaj ovakvu steku, onaj ovakve farove. Pa sta vi mislite da VW ima u Volfsburgu svoju fabriku do fabrike u kojoj pravi svaki dio za svoja auta?? Nit se Fiat radi u Torinu nit se VW vise radi u Wolfsburgu, saljemo im materijale mi iz Bosne, Kinezi, Meksikanci, juzno afrikanci, pa ga na kraju sklapaju Rumuni i Spanci...Zbog reklama i podsvijesti o nekakvoj njemackoj kvaliteti vi koji se kao ne vodite emocijama kod kupovine za Golfa placate i po 10.000 Km vise od Francuza il Italijana u istoj klasi (za novo auto). Jedina vam je utjeha da ce uvijek biti levata koji ce recimo za Golfa 4 1.9 TDI koji od opreme ima samo servo dati bez problema 10.000 KM, dok ce mu Alfa 147 1.9JTD sa svom mogucom opremom biti skupa i kad mu je ko ponudi za 8000 KM, isto godiste, ista kilometraza. :-)
Može li konkretan primjer za ovo boldirano, ako je tako da kupim sebi tog francuza ili talijana .... ?
chelo

#199 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by chelo »

.
Last edited by chelo on 04/09/2012 09:14, edited 1 time in total.
goran16v

#200 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:A da li si se nekada zapitao koliki je bio omjer uvoza VW-a i Citroena? Bar toliki koliki je i sada na cestama. Šta sada viđaš od starog VW-a na cestama. G2 koji je farban 3 puta, koji ispušta dimne signale u kojima nestaje kao ukleti brod...... Pasate generacije 3 90+ godišta koji se raspadaju od korozije..... Ko želi da gleda i voli automobile može zapaziti izvrsne primjerke XM-ova iako za njih nema dobrih majstora(šta ćeš kada klocevi znaju popravljati samo kočiju zvanu G2, vjerovatno zato što je bila savremena u svoje vrijeme). Možeš vidjeti finih BX-eva, ZX-eva....... Naravno ima i krševa koje ljudi tovare i voze po principu dok ne stane( a tovare ih zato što su čuli da hidraulični Citroen ne može da legne koliko god ga opteretio)..... Samo uporedi broj uvezenih auta po markama od rata na ovamo.

Džaba se koprcaš sa nekom pričom o uber kvalitetu švaba, ne ide ti kao ni tvojim kolegama. Pametnom čovjeku malo treba da skonta stvari koje su jasne kao dan. Vjerovatno ih i ti kontaš, ali ponos ti neda da priznaš. Ah kako volim da slušam ove "ponosne" vlasnike švapskih mašinerija.
A da li si se ti ikao zapitao sato je omjer uvoza toliki...? Pusti pricu kocija, korozija, dimni signali, losi majstori i ostale zajedljive komentare, Citroeni su se zbog svoje uberkvalitete, svemirske tehnologije odavno raspali, a ucestalost primjeraka koje vidjas je svedena na izuzetnu rijetkost.
Post Reply