Da, a ispada da drugi proizvođači haman svake godine izbace novu platformu i obore cijenu bar 15%. I onda za npr. Peugeot vidiš ovako nešto:goran16v wrote:Ja stvarno podrzavam objektivnu kritiku, a o VW i Golfu se moze stosta napisati, od skrtarenja na opremi preko konzervativnog dizajna do cijena itd, ali treba u svemu biti objektivan. Meni se stomak okrece od dezurnih pljuvaca sto se pale sa citanje pojmova VW i Golf, pa napamet i bez trunke objektivnosti po defaultu pocnu sa: tvrd, preskup, zastario,to je samo redizajn proslog modela, to moze kupiti samo glupi bosanac, ovaj je bolji ili losiji, ljubomornu i zavisnu "ja ne bih nikad za 5 god starog golfa dao 20k KM, radije cu za te pare kupiti 2 god Fiata/Alfu/Citroen/Peugeot/nije bitno", a na kraju na kraju ne da ne kupi nista za 20k nego kupi 5 god staro nesto drugo za 13k, a da ima 20k sutra bi kupio golfa itd isl (vise puta vidje scenario).
Bez ikakve zelje da branim golfa ili bilo koji drugi auto ja samo trazim argumente za te tvrdnje i zabavljam se kad pocnu da ih obrazlazu, pa kad se dodje do cijene tuc-muc, gledaj akcijske cijene, pa odjednom ne kupuju samo glupe bosnje, pa se ispostavi da nije samo redizan nego je novi auto na novoj platformi, pa da su proizvolje tvrdnje tipa sta je "bolji", "kvalitetniji" nista vise nego rezultat pristrasnih internet "strucnjaka" koji diskutuju o autima kojima nikad prisli nisu, a ne objektivna kritika itd, itd...
Peugeot 308 vuče korijene iz davnih modela PSA grupe. Njegov prethodnik, model 307 napravljen je na prerađenoj platformi Pugeota 306, odnosno Citroena ZX i Xsare. Dok je skok s modela 306 na 307 bio znatan, automobil je bitno narastao u svim smjerovima i dizajnerski u potpunosti izmijenjen, 308 je neznatno veći u odnosu na 307. Peugeot 308, prvi je Peugeotov model s oznakom 8 na kraju brojčane oznake. Iako je napravljen na platformi starog modela, ne radi se o "zategnutim borama", već o potpuno novoj karoseriji.