nikad se to nije desilo jarane...tj. da se ispravim, nakon 2002. u mladjim se kategorijama nikada to nije desilo nego je bilo obrnuto, a starije nisu imale bosnu bleet wrote:Tu postoji još jedan veliki problem. A to je štela u sportu. Koliko imamo samo taitinih kćeri i sinova koji imaju prednost nad ostalim. Pa običan primjer su stipendije za sportaše, nigdje sportaša a na to dobijaju stipendije.
Kad se samo sjetim KK Bosne i govana.. Bosna B uzme Bosnu A 30 koševa jer u A igraju ovi gore spomenuti.
BH predstavnici na OI
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Bodkin
#176 Re: BH predstavnici na OI
- respo
#177 Re: BH predstavnici na OI
to se desava i drugdjeBetter Man wrote:Glede KK Bosna tu su i prije rata bili raznorazni lopovi i diletanti! U KK Bosna su jednom Predragu Daniloviću rekli da je antitalenat za košarku i da mu je bolje da se nečim drugo bavi, a frajer umjesto da ih posluša ode u KK Partizan i napravi karijeru i postane jedan od najboljih košarkaša u Evropi na svojoj pozicji! Trebali išta više reči?
raul i atletico madrid
dosao mali da pika loptu rekli mu nisi ti za toga ode u real i postane to sto jeste
takvih primjera milion sirom svijeta
- Artest
#178 Re: BH predstavnici na OI
komentar na naslovnoj u vezi sumnjicavosti amera na rezultat mlade kineskinje...sumnjaju na doping i td
"Nedzad Fazlija se dopingovo da ne bude zadnji"
sramota me bilo gledat 5 sportista...bruka. neka Zuku plemana su imala vise predstavnika...da ne govorim o evropi ili komsijama (Hrvati 110, Srbija 120, Crna Gora 33)
treba postaviti normu Olimpijskom komitetu: ili cete proizvest , recimo 10 novih Olimpijaca do Ria, ili letite sa funkcije...otkad znam za nas variramo oko 5-6 predstavnika, bez ikakvog napredka...sa vjecitim Mobyem, danas poslanikom kantonalnme skupstine, iz hobija olimpijcem
"Nedzad Fazlija se dopingovo da ne bude zadnji"
sramota me bilo gledat 5 sportista...bruka. neka Zuku plemana su imala vise predstavnika...da ne govorim o evropi ili komsijama (Hrvati 110, Srbija 120, Crna Gora 33)
treba postaviti normu Olimpijskom komitetu: ili cete proizvest , recimo 10 novih Olimpijaca do Ria, ili letite sa funkcije...otkad znam za nas variramo oko 5-6 predstavnika, bez ikakvog napredka...sa vjecitim Mobyem, danas poslanikom kantonalnme skupstine, iz hobija olimpijcem
- karanana
#179 Re: BH predstavnici na OI
jeli bilo danas nastupa?
- samo_ti
#180 Re: BH predstavnici na OI
Kada Mekic nastupa, posto je danas dzudo bilo na programu ?
- charrrmed
#181 Re: BH predstavnici na OI
Bas tako. Obnovis geografiju na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, i cujes za zemlje za koje nisi znao ni da postojeArtest wrote:komentar na naslovnoj u vezi sumnjicavosti amera na rezultat mlade kineskinje...sumnjaju na doping i td
"Nedzad Fazlija se dopingovo da ne bude zadnji"![]()
- charrrmed
#182 Re: BH predstavnici na OI
samo_ti wrote:Kada Mekic nastupa, posto je danas dzudo bilo na programu ?
Kemal Mešić (kugla) - kvalifikacije 3. august u 10:00 a finale u 20:30
Lucia Kimani (maraton) - 5. august u 11:00
Ensar Hajder (plivanje, 200m) - kvalifikacije 1. august 11:06
Ivana Ninković (plivanje, 100m) - kvalifikacije 29. juli u 10:43
Nedžad Fazlija (streljastvo) - 30. jul u 09:00, 3. august 09:00, 6. august 09:00
Amel Mekić (džudo) - 2. august u 9:44 (vs Hwang Hee-Tae)
- charrrmed
#183 Re: BH predstavnici na OI
odvoji ovo jeli, ziv biokaranana wrote:jeli bilo danas nastupa?
evo odgovor iznad
- jazzer
#184 Re: BH predstavnici na OI
Ima li kakva Fazlijina izjava poslije jos jednih OI? Mislim, je l planira ostaviti pusku u sosku
ili vec pocinju pripreme za Rio
? Da se mene pita ja bi mu dao jos jednu sansu, jedne OI manje - vise
.
ili vec pocinju pripreme za Rio
- cyprus
#185 Re: BH predstavnici na OI
Koliko znam, još Fazlija nije gotov... Ima nastup u još dvije discipline...jazzer wrote:Ima li kakva Fazlijina izjava poslije jos jednih OI? Mislim, je l planira ostaviti pusku u sosku![]()
ili vec pocinju pripreme za Rio? Da se mene pita ja bi mu dao jos jednu sansu, jedne OI manje - vise
.
- hrastov žižak
#186 Re: BH predstavnici na OI
Poslije još jednog nastupa našeg olimpijca Nedžada Fazlije, naša javnost je pokazala nezadovoljstvo njegovim nastupom. Fazlija jee nakon svog nastupa našem novinaru rekao da "je važno učestvovati na takmičenju kao što su Olimpijske igre, a konačan plasman je u drugom planu." Kada smo ga upitali kako se osjeća u Londonu on je kazao sljedeće:"London je predivna metropola, mnogo je mjesta koja ovdje želim posjetiti, mnogo tradicionalnih engleskih barova gdje se može popiti odlično pivo. Ali mislim da će mi se Rio više svidjeti", dodao je kroz smiješak naš strijelac
NO LINKS
- karanana
#187 Re: BH predstavnici na OI
hahaha.hrastov zizak wrote:Poslije još jednog nastupa našeg olimpijca Nedžada Fazlije, naša javnost je pokazala nezadovoljstvo njegovim nastupom. Fazlija jee nakon svog nastupa našem novinaru rekao da "je važno učestvovati na takmičenju kao što su Olimpijske igre, a konačan plasman je u drugom planu." Kada smo ga upitali kako se osjeća u Londonu on je kazao sljedeće:"London je predivna metropola, mnogo je mjesta koja ovdje želim posjetiti, mnogo tradicionalnih engleskih barova gdje se može popiti odlično pivo. Ali mislim da će mi se Rio više svidjeti", dodao je kroz smiješak naš strijelac
NO LINKS
a vidi fakat "jeli" odvojeno.
- So What!
#188 Re: BH predstavnici na OI
Ramazan, a on pije. Dodatan minus.karanana wrote:hahaha.hrastov zizak wrote:Poslije još jednog nastupa našeg olimpijca Nedžada Fazlije, naša javnost je pokazala nezadovoljstvo njegovim nastupom. Fazlija jee nakon svog nastupa našem novinaru rekao da "je važno učestvovati na takmičenju kao što su Olimpijske igre, a konačan plasman je u drugom planu." Kada smo ga upitali kako se osjeća u Londonu on je kazao sljedeće:"London je predivna metropola, mnogo je mjesta koja ovdje želim posjetiti, mnogo tradicionalnih engleskih barova gdje se može popiti odlično pivo. Ali mislim da će mi se Rio više svidjeti", dodao je kroz smiješak naš strijelac
NO LINKS
a vidi fakat "jeli" odvojeno.
-
Heller
#189 Re: BH predstavnici na OI
Kakve to veze ima hljeba ti
- Tkd
#190 Re: BH predstavnici na OI
respo wrote:to se desava i drugdjeBetter Man wrote:Glede KK Bosna tu su i prije rata bili raznorazni lopovi i diletanti! U KK Bosna su jednom Predragu Daniloviću rekli da je antitalenat za košarku i da mu je bolje da se nečim drugo bavi, a frajer umjesto da ih posluša ode u KK Partizan i napravi karijeru i postane jedan od najboljih košarkaša u Evropi na svojoj pozicji! Trebali išta više reči?
raul i atletico madrid
dosao mali da pika loptu rekli mu nisi ti za toga ode u real i postane to sto jeste
takvih primjera milion sirom svijeta
Samo što je to česta pojava u BiH. Imaš osjećaj da određeni ljudi na sve načine pokušavaju osporiti napredak BiH. Na kraju to više nije pusti osjećaj, već realnost
- So What!
#191 Re: BH predstavnici na OI
Pa ima svakako, tip je musliman, barem po imenu, a zna se da muslimani pa i oni što ne praktikuju vjeru barem se tokom ramazanu klonu alkohola pa da ništa barem šute i ne govore da piju.Heller wrote:Kakve to veze ima hljeba ti
- Tkd
#192 Re: BH predstavnici na OI
So What! wrote:Pa ima svakako, tip je musliman, barem po imenu, a zna se da muslimani pa i oni što ne praktikuju vjeru barem se tokom ramazanu klonu alkohola pa da ništa barem šute i ne govore da piju.Heller wrote:Kakve to veze ima hljeba ti
Tokom života.
Čude se što je gore napisano
- hrastov žižak
#193 Re: BH predstavnici na OI
Kakvi likovi
Mislio sam da ne moram napominjat da sam citat izmislio. Izdajnici piju pivo
Mislio sam da ne moram napominjat da sam citat izmislio. Izdajnici piju pivo
- Tkd
#194 Re: BH predstavnici na OI
Drug, nisi shvatio usporedbu . Nisam nikako na Fazliju mislio 
-
Heller
#195 Re: BH predstavnici na OI
ne smije se nikad pit alkoholSo What! wrote:Pa ima svakako, tip je musliman, barem po imenu, a zna se da muslimani pa i oni što ne praktikuju vjeru barem se tokom ramazanu klonu alkohola pa da ništa barem šute i ne govore da piju.Heller wrote:Kakve to veze ima hljeba ti
-
amko76
#196 Re: BH predstavnici na OI
Ne, ne, tokom ramazana je zabranjeno a ostatkom godine dozvoljeno. Za Bajram party čak poželjnoHeller wrote:ne smije se nikad pit alkoholSo What! wrote:Pa ima svakako, tip je musliman, barem po imenu, a zna se da muslimani pa i oni što ne praktikuju vjeru barem se tokom ramazanu klonu alkohola pa da ništa barem šute i ne govore da piju.Heller wrote:Kakve to veze ima hljeba ti
- So What!
#197 Re: BH predstavnici na OI
Mada idemo u off, ali brzo ćemo se vratiti na glavnu temu. Uglavnom da zabranjeno je cijelu godinu i ja lično ne pijem, ali eto i taj Fazlija kad nam je obrukao državu na tom takmičenju, može malo manje da bruka svoju kulturu i poštovanje pa barem da šuti i da ne govori da planira piti tokom ramazana. A osim toga, on je čovjek na određenoj političkoj poziciji pa bi kao i takav treba da drži do određenih vrijednosti.
- Hemera
#198 Re: BH predstavnici na OI
Smail Aga wrote:Da,to je to ,sto hocu da kazem. Nedostaje entuzijazma,ljubavi,volje,motivacije. To sa roditelja prelazi na djecu kao uzorak ponasanja. Onda tu je i poremecen sistem vrijednosti. Ljudi koji se bave sportom se smatraju cudacima. Biti naprimjer gimnasticar u Bosni,to je nesto kao biti peder ili jos gore. Samo fudbal ( jer su tu satro pare ) i K9 i slicne tucnjave propalih kriminalaca,samo to ima vrijednost u ocima prosjecnih Bosanaca .Hemera wrote: treba kroz skole forsirati djecu od malih nogu,ako nista da se ne tove i ne zive bolesnim zivotom
a sto se tice treniranja danas ima dosta klubova koji forsiraju odredene grupe ljudi a oni koji zaista imaju sve predispozicije za nesto guraju po strani ima i toga
znas nekada je roditeljima mrsko da vodaju djecu,znam par slucajeva,jbg kad je morao 3 put sedmicno odvesti dijete,jedva,kad je malo kise palo,eto nemre,pa snijega isto tako.i tako jednom-dvaput izostavi i poslije vise i ne ide
sto se tice ugradivanja u sport ko ce se ovdje ugradivati dzaba?ko to ima lovu da daje u ishranu i neke stvari mimo toga koje mu trebaju?ma mrtvo je ovo drustvo totalno
realan treba biti poseban je zivot sportasa koji treniraju maltene 2 put dnevno + jos neki treninzi mimo toga
to ti je kao posao
tim poslom se ovdje niko ne bavi
tacnije ako kazes da nesto ganjas sporta ispade ti dangub i ono sta ce ti
ubijen svijet u pojam
Da,drzava bi kroz skole,osnovne i srednje trebale forsirati sportsku kulturu ali znam da je stanje ocajno u tom segmentu. Mislim da smo rekordna zemlja u Evropi po broju neplivaca i neskijasa. Tuzno a jos gore je da ne vidim da ce se skoro ista nabolje promijeniti.
Čitam detalje u biografiji kineske plivačice Ye Shiwen,
Piše joj u biografiji razlog zašto je odlučila se na plivanje
"Reason for taking up this sport
She started swimming after her kindergarten teacher noticed she had large hands.
(redwhitesandblacks.com, 07 May 2011)"
Vidiš,koja će to vaspitacica kod nas ili nastavnik primjetiti nesto kod djeteta da ima potencijala za neki sport?
eto ona mozda ima ruke ko "lopate" pa moze da "vesla" dobro kroz vodu,mada to nije presudno,ali su to ljudi iskoristili i evo dokle je dogurala
- chengaba
#199 Re: BH predstavnici na OI
Jeste li vi što se raspravljate o Fazliji ozbiljni života vam???
- Tvrtko II Kotromanić
#200 Re: BH predstavnici na OI
ne mozes bas porediti kineski sistem (mada ono kod njih nije ni sistem vec sistemcinaHemera wrote:
Čitam detalje u biografiji kineske plivačice Ye Shiwen,
Piše joj u biografiji razlog zašto je odlučila se na plivanje
"Reason for taking up this sport
She started swimming after her kindergarten teacher noticed she had large hands.
(redwhitesandblacks.com, 07 May 2011)"
Vidiš,koja će to vaspitacica kod nas ili nastavnik primjetiti nesto kod djeteta da ima potencijala za neki sport?
eto ona mozda ima ruke ko "lopate" pa moze da "vesla" dobro kroz vodu,mada to nije presudno,ali su to ljudi iskoristili i evo dokle je dogurala
ima i kod nas, i dobrih strucnjaka u smislu da ce neko primjetiti talent i potencijal kod djeteta, te sa njim i raditi al dzaba kad nemas uslove i sredstva
dzaba ti sva volja i motivacija kad ti treba novac za opremu, pa za svako takmicenje obijas pragove kantonalnih ministarstava i raznih firmi ne bi li izmolio donaciju ili sponzorstvo (ovo govorim za individualne sportove za koje kod nas bas i ne vlada neki pretjerani entuzijazam kod vlasti