sto opet ne znaci da se ovo nije desilo i da nije za osuducyprus wrote:Meiktila nije u glavnom gradu...
Apsolutno, podrazumijeva se da je svako nasilje za osudu...
sto opet ne znaci da se ovo nije desilo i da nije za osuducyprus wrote:Meiktila nije u glavnom gradu...
Gdje god su muslimani goloruki ovako ce prolaziti.kerima1 wrote:Prokleti budisti isti "nasi"genocidasi sve sto se muslimansko krece poklali bi.![]()
![]()
![]()
Mi muslimani Bosne mozemo reci da zivimo u rahatluku,miru pored krscana.
Kad je ono Pakistan napravio nuklearku? Kako je prezivio prije toga?BatoS wrote:Gdje god su muslimani goloruki ovako ce prolaziti.kerima1 wrote:Prokleti budisti isti "nasi"genocidasi sve sto se muslimansko krece poklali bi.![]()
![]()
![]()
Pakistan bi na primjer odavno zavrsio kao Avganistan da nema nuklearni arsenal.
"Right, as the world goes, is only in question between equals in power, while the strong do what they can and the weak suffer what they must."... Thucydides
Na Bosance je izvrsena agresija 92 iz samo jednog razloga. Nemaju oruzje a imaju ugalj , rijeke sume , tvornice , zgrade , livade , potoke , kruske , jabuke a to je sve jelte novac . Lak su plijen kao sto je tigru lak plijen koza a lav mu nije lak plijen i ne dira ga . Zar tu treba neka pamet da se to zakljuci . Ili su Srbija izvrsila genocid zato sto je Alija pisao deklaracije . Nije !!!! Sigurno nije , nije bio Alije u drugom svjetskom ratu pa cetnici poklase i napravise genocid uz Drinu a u Sarajevo nisu mogli prismrditi jer bio u rukama NjemacaJa Sam Odavle wrote:Kad je ono Pakistan napravio nuklearku? Kako je prezivio prije toga?BatoS wrote:Gdje god su muslimani goloruki ovako ce prolaziti.kerima1 wrote:Prokleti budisti isti "nasi"genocidasi sve sto se muslimansko krece poklali bi.![]()
![]()
![]()
Pakistan bi na primjer odavno zavrsio kao Avganistan da nema nuklearni arsenal.
"Right, as the world goes, is only in question between equals in power, while the strong do what they can and the weak suffer what they must."... Thucydides
Ma bez brige, UN je tu...staradis wrote:Radi li neko nešto da se pomogne ljudima
Ma bez brige, Iran je tu...staradis wrote:Radi li neko nešto da se pomogne ljudima
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Nije tacno, progoni muslimana u Burmi su poceli davno prije pada diktature.MuaDib wrote:Kako je američka marioneta došla na vlast u Burmi, tako su počeli i progoni muslimana.

Tačno.AleksoMKD wrote:Inace ima 7 vecih etnickih grupa u Mjanmaru i 130 manjih od kojih su oko 67% Bamari i od 1948 stalno gori barem 2-3 razlicita konflikta.
Kareni imaju podrsku iz Kine i zato drze deo teritorije i cak imaju helikoptere.
Chin i Kachin su predominantno hriscani i oni imaju probleme odkako je Budizam proglasen za drzavnu religiju.
A ovi jadni Rohinge su ako se ne varam uvek bili meta progona, i pre nego sto su postali Muslimani. Cak mislim da ne mogu dobiti oficijalno drzavljanstvo, ne mogu posedovati zemlju, treba im posebna dozvola ako zele putovati i nisu ukljuceni u onih 130 grupa koje vlast priznaje.
I imaju zabranu za vise od dvoje dece po bracnom paru.Abu Sakkar wrote: Tačno.
Ukratko, smatraju ih "uljezima", "stranim tkivom" koje treba istrijebiti.
Meh, svako ko malo prolista istoriju Azije, pre svega ratova u Aziji izmedju Budistickih drzava moze zakljuciti da su mirni/krvolocni ko i svi drugi, ni manje ni vise.Abu Sakkar wrote: A šta nam ono reče Holivud o budistima i Budizmu?