Šta misliš koga Redžepi, Remzi i ostali đone
Gdje NE jesti
-
broj dva
-
moonca
#178 Re: Gdje NE jesti
da, registrovani su.petunija wrote: ↑23/12/2019 14:11 @moonca
Mi smo pisali recenzije na trip advisor ili booking.com, da bi tamo pisala moraš biti registrovana. Šta misliš kako je onaj gazda došao do broja forumaša kojem je ponudio besplatan ručak u zamjenu za brisanje recenzije?
Ako gazda uspije dokazati da je recenzija lažna (dešava se da ti konkurentski restoran npr. napiše neku glupost) može tužiti onoga ko je pisao recenziju.
A inače, ne vidim razlog zašto bi neki korisnik lagao, kad mu ni u džep ni iz džepa
ali, zasto i nebi lagao-- s druge strane ima osoba kojima nista ne valja- tako sam i napisala- citam kako je ko pisao -kojim tonom- i da li to sto njemu smeta i mene dotice--
- Jugoslavija u srcu
#179 Re: Gdje NE jesti
Na sajtu gdje mi se vidi ime i prezimevjesticanametli wrote: ↑23/12/2019 14:34
pa gdje si pisao recenziju...e cuj nasli tema i ja ostadoh ljetos u cudu al meni odg okolina a i 10 min mi od stana pa trknem cesto kad sam u SA.....al da su oschli u helach jesu
A jedini sam u BiH s takvim imenom. Jebiga. Škola
- Ramzess Veliki
- Ramzess Veliki
- Sarah24
#182 Re: Gdje NE jesti
E a šta vi radite kad vam donesu pogrešnu narudžbu?
Ja nekad vratim, ako je baš totalni promašaj, ali uvijek me strah da mi ne popljuju pravu narudžbu
, nekad i prešutim, npr. posljednji put sam u Bingovom restoranu na Šićkom naručila neki palačinak sa sirom, nije mi se ni jelo ali društvo je nešto htjelo, kontam hajd bilo šta, oni mi donijeli uštipke sa sirom, duplo skuplje i masnije, a nisam to ni tražila
kontam šuti ko zna šta rade tam' iza, jedi i nije tolika razlika 
Edit: Bingov restoran sam spomenula kako bih rekla da ga ne preporucujem ali zaboravih
Ja nekad vratim, ako je baš totalni promašaj, ali uvijek me strah da mi ne popljuju pravu narudžbu
Edit: Bingov restoran sam spomenula kako bih rekla da ga ne preporucujem ali zaboravih
Last edited by Sarah24 on 24/12/2019 11:57, edited 1 time in total.
- petunija
#183 Re: Gdje NE jesti
Iz prostog razloga što se većini ne da peglati sa pisanjem recenzija, ljudi napišu ako baš imaju jak razlog. E sad, to što svi imamo različita mišljenja i nečije ti se sviđa a nečije ne, je druga stvar i ne znači da neko laže. Naravno nije isključeno ali mislim da nije česta pojavamoonca wrote: ↑23/12/2019 14:56da, registrovani su.petunija wrote: ↑23/12/2019 14:11 @moonca
Mi smo pisali recenzije na trip advisor ili booking.com, da bi tamo pisala moraš biti registrovana. Šta misliš kako je onaj gazda došao do broja forumaša kojem je ponudio besplatan ručak u zamjenu za brisanje recenzije?
Ako gazda uspije dokazati da je recenzija lažna (dešava se da ti konkurentski restoran npr. napiše neku glupost) može tužiti onoga ko je pisao recenziju.
A inače, ne vidim razlog zašto bi neki korisnik lagao, kad mu ni u džep ni iz džepa
ali, zasto i nebi lagao-- s druge strane ima osoba kojima nista ne valja- tako sam i napisala- citam kako je ko pisao -kojim tonom- i da li to sto njemu smeta i mene dotice--
-
moonca
#184 Re: Gdje NE jesti
......... ja ne bih vracala... ali bi ti trebali dati popust na cijeni..Sarah24 wrote: ↑23/12/2019 15:40 E a šta vi radite kad vam donesu pogrešnu narudžbu?![]()
Ja nekad vratim, ako je baš totalni promašaj, ali uvijek me strah da mi ne popljuju pravu narudžbu, nekad i prešutim, npr. posljednji put sam u Bingovom restoranu na Šićkom naručila neki palačinak sa sirom, nije mi se ni jelo ali društvo je nešto htjelo, kontam hajd bilo šta, oni mi donijeli uštipke sa sirom, duplo skuplje i masnije, a nisam to ni tražila
![]()
- dobojlija81
#185 Re: Gdje NE jesti
ja preseravanja na temi
treba vam ikar vratit malo

treba vam ikar vratit malo
-
broj dva
#187 Re: Gdje NE jesti
Ja mislim da ti ne razumuješ svrhu foruma i prirodu interneta. Dakle smijemo se prepirati o svemu i svačemu ali ne smijemo reću da nam restoran nije sjeo prije poligrafa i ovjerene izjave očevidaca ??high_volume wrote: ↑07/12/2019 10:34I onda ovaj Forum i forumski nickovi trebaju preuzeti nadležnost inspekcija i javno objavljivati gdje jesti i gdje ne jesti, gdje se može pokvariti stomak i ugroziti zdravlje ljudi i sl.i agree wrote: ↑07/12/2019 10:30 Kad si i gdje procitao da je inspekcija nakon jednog slucaja nekog kaznila,zatvorila itd...
Kolko se sjecam samo onaj pomodorino kad je potrovo raju a pojedinacni slucajevi ja barem nisam cuo.Pa vecina tih objekata ima svoje ljude koji dolaze u inspekciju,sto se vidi od ne davanja racuna pa na dalje...A vlasnici ugostiteljskih objekata, ni krivi ni dužni, nalaziti se u jadu jer ih tamo neko javno blati i sramoti
![]()
"Momak, ti si ovdje zalut'o"![]()
-
espn
#188 Re: Gdje NE jesti
Ne smije čovjek napisati da je pokvario stomak tu i tu? Ovo prvi put čujem u životu. Ja sam imao strašno trovanje u BBI-u, i u Robotu u socijalnom. Što bi neko lagao tu informaciju, boli me kurac sviđa li ti se ili ne sviđa. Čuj ti to još pokvario stomak, još ne smijem to reći. Tebe bi trebali banovati s ovog foruma trajno. Ovo nije nikakva reklama nego pišu ljudi šta im se desilo. Što bi bila potrebna inspekcija ako znam gdje sam i šta sam jeo zadnji put. Koji si ti k**** da ljude koji su se otrovali navodiš kao one koji lažu? Inspekcija ne izlazi ne zato što nema dokaza, nego zato što znamo i što smo uvjereni da ona nema efekta. Čuj ti ono javno osramoćeno i zato treba nastaviti trovati ljude? Ti pokušavaš ugroziti javno zdravstvo braneći trovače i tebe bi trebalo ukloniti trajno s ovog foruma!high_volume wrote: ↑07/12/2019 10:24Ako je ovdje zabranjena reklama, treba zabraniti i antireklamu bez čvrstih dokaza, ne znam što se toliko opireš mojim prigovorima. Pitao sam te, kako bi se ti osjećala da neko o tvom ugostiteljskom objektu piše na javnom mjestu da je pokvario stomak, a nije, ili nije ušao nikad unutra, i sl. Da jeste, uvijek postoji nadležna inspekcija, pa kad inspekcija procesuira trovanje, onda može javno objaviti trovanje. Sve drugačije je direktno nanošenje štete ljudima koji vode ugostiteljske objekte. Ne razumijem šato ti je teško shvatiti što pišemBloo wrote: ↑07/12/2019 10:16A sta bi za tebe bio dokaz?high_volume wrote: ↑07/12/2019 10:15
Pokazivanjem ugostiteljskih objekata u kojima je neko "pokvario stomak" i čije je zdravlje bilo ugroženo, i slična pisanja, a bez ikakvih dokaza, nanose direktnu štetu tim objektima. Ipak je ovo javni prostor, javni forum, objekti se objavljuju imenima, a kreatori su skriveni nickovima.![]()
Last edited by espn on 24/12/2019 00:56, edited 1 time in total.
-
moonca
#189 Re: Gdje NE jesti
hm.. naziv teme je -surov...u svakom biznisu ima propusta-- restoran je -osjetljiv, kao i frizeri, privatne ordinacije, itd - gdje je pristup blizak s musterijama.
Jednom mi kaze prijateljica- u tom i tom restoranu- strasna buka bila- za susjednim stolom slavili rodjendan i bilo je i djece-- tamo visje ne idem---
- pa, sta restoran ima s tim..... desilo se... 
Jednom mi kaze prijateljica- u tom i tom restoranu- strasna buka bila- za susjednim stolom slavili rodjendan i bilo je i djece-- tamo visje ne idem---
-
espn
#190 Re: Gdje NE jesti
Jbg, život je surov, nek se pomiri s tim. Ali da ja ne smijem napisati gdje sam zadnji put jeo i šta. To mi je izvan pameti jer se cijenoj novokomponovanoj sarajevskoj gospodi narušava ugled.
Meni trebaju dokazi da me bolio stomak tu i tu, i još se treba otrovati nekoliko desetina ljudi?
Meni trebaju dokazi da me bolio stomak tu i tu, i još se treba otrovati nekoliko desetina ljudi?
Last edited by espn on 24/12/2019 01:03, edited 1 time in total.
- Edin H.
#191 Re: Gdje NE jesti
Sarah24 wrote: ↑23/12/2019 15:40 E a šta vi radite kad vam donesu pogrešnu narudžbu?![]()
Ja nekad vratim, ako je baš totalni promašaj, ali uvijek me strah da mi ne popljuju pravu narudžbu, nekad i prešutim, npr. posljednji put sam u Bingovom restoranu na Šićkom naručila neki palačinak sa sirom, nije mi se ni jelo ali društvo je nešto htjelo, kontam hajd bilo šta, oni mi donijeli uštipke sa sirom, duplo skuplje i masnije, a nisam to ni tražila
![]()
Ne talasaj
-
moonca
#192 Re: Gdje NE jesti
Kad je trovanje- bilo od hrane ili ne higijene- uglavnom je to vremenski ograniceno- mislim, da treba nazvati restoran prvo- i objasniti situaciju- ako su bezobrazni i ne zele na neki nacin pokazati razumjevanjeespn wrote: ↑24/12/2019 01:00 Jbg, život je surov, nek se pomiri s tim. Ali da ja ne smijem napisati gdje sam zadnji put jeo i šta. To mi je izvan pameti jer se cijenoj novokomponovanoj sarajevskoj gospodi narušava ugled.
-( a, sta je razumjevanje- da ti vrate novac ili da ti ponudi veceru za dvoje na njihov trosak- no, vjerujem da rizik od ozbiljnih zdrav. problerma-- je tesko nadoknaditi novcem)
onda, ako se nekome da , neka pise-
-
espn
#193 Re: Gdje NE jesti
Ma jok. Pa da onda otruju nekog drugog? Ne, nego izbjegavati i napisati to na forumu. Ali po nekima ne smijemo ni to.moonca wrote: ↑24/12/2019 01:29Kad je trovanje- bilo od hrane ili ne higijene- uglavnom je to vremenski ograniceno- mislim, da treba nazvati restoran prvo- i objasniti situaciju- ako su bezobrazni i ne zele na neki nacin pokazati razumjevanjeespn wrote: ↑24/12/2019 01:00 Jbg, život je surov, nek se pomiri s tim. Ali da ja ne smijem napisati gdje sam zadnji put jeo i šta. To mi je izvan pameti jer se cijenoj novokomponovanoj sarajevskoj gospodi narušava ugled.
-( a, sta je razumjevanje- da ti vrate novac ili da ti ponudi veceru za dvoje na njihov trosak- no, vjerujem da rizik od ozbiljnih zdrav. problerma-- je tesko nadoknaditi novcem)
onda, ako se nekome da , neka pise-![]()
-
moonca
#194 Re: Gdje NE jesti

..koliko se cita ovaj Forum... sve mi se cini- pola grada ce se potrovati dok dodje do nekog telala..
- Jack Be Nimble
#195 Re: Gdje NE jesti
Desilo mi se par puta da sam imao trovanje stomaka nakon posjete restoranima a i gostima. Nisam nikada o tome puno razmisljao jer sam uvijek bio ja jedini sa problemima. Da nas je vise nadrljalo onda bi to bio znak da je veci problem nego sto jeste. Ali ako od 10 ljudi za sofrom ja jedini fasujem trovanje stomaka ko zna sta je uzrok. Moze biti hrana + moj stomak + da sam pokupio nesto od drugoga i to se na kraju sve smucka u trovanje stomaka.
-
espn
#196 Re: Gdje NE jesti
Napiši u kojem restoranu da ljudi znaju da se ne otruju.Jack Be Nimble wrote: ↑24/12/2019 17:13 Desilo mi se par puta da sam imao trovanje stomaka nakon posjete restoranima a i gostima. Nisam nikada o tome puno razmisljao jer sam uvijek bio ja jedini sa problemima. Da nas je vise nadrljalo onda bi to bio znak da je veci problem nego sto jeste. Ali ako od 10 ljudi za sofrom ja jedini fasujem trovanje stomaka ko zna sta je uzrok. Moze biti hrana + moj stomak + da sam pokupio nesto od drugoga i to se na kraju sve smucka u trovanje stomaka.
-
Naslovnica
#197 Re: Gdje NE jesti
Za ove što se truju po restoranima...otrujete li se pođahkad i u domu svome?!

-
espn
#198 Re: Gdje NE jesti
Ne znam šta je smiješno što se otruju tamo gdje je higijena nikakva, i gleda da se što više zaradi na pokvarenom mesu. Mora da imaš nekog ko radi po restoranima pa ti je smiješno kad se neko otruje.Naslovnica wrote: ↑24/12/2019 23:05 Za ove što se truju po restoranima...otrujete li se pođahkad i u domu svome?!
![]()
-
moonca
#199 Re: Gdje NE jesti
Problem je u cuvanju kuvane hrane na odredjenoj temperaturi kao i kada se podgrijava - no, koliki br.restorana ima, slasticarni. kioska- i nije alarmantno stanje - trovanja..espn wrote: ↑25/12/2019 00:00Ne znam šta je smiješno što se otruju tamo gdje je higijena nikakva, i gleda da se što više zaradi na pokvarenom mesu. Mora da imaš nekog ko radi po restoranima pa ti je smiješno kad se neko otruje.Naslovnica wrote: ↑24/12/2019 23:05 Za ove što se truju po restoranima...otrujete li se pođahkad i u domu svome?!
![]()
![]()
Sto se tice mesa - najukusnije je dan prije isteka roka trajanja- e, mozda tu dodje do zabune..
-
Naslovnica
#200 Re: Gdje NE jesti
Eto baš ja imam nekoga ko radi po restoranima pa mi zato smiješno kada se neko otruje!? HA HA HAespn wrote: ↑25/12/2019 00:00Ne znam šta je smiješno što se otruju tamo gdje je higijena nikakva, i gleda da se što više zaradi na pokvarenom mesu. Mora da imaš nekog ko radi po restoranima pa ti je smiješno kad se neko otruje.Naslovnica wrote: ↑24/12/2019 23:05 Za ove što se truju po restoranima...otrujete li se pođahkad i u domu svome?!
![]()
![]()
Odlična logika.
Kako mi neće biti smiješno kada čitam likove koji se otruju gdje god šta pojedu.
Pa hebote, kao da jedu u najgoroj zabiti u Indiji.
Radio sam u ugostiteljstvu 12 godina, ulazio u TOP kuhinje i one ne baš toliko TOP, i nagledao se svega.
Sve je do čovjeka koji priprema hranu (pod uslovom da, u prvom redu, govorimo o ispravnoj hrani). Higijena je broj jedan. Lična higijena i higijena prostora (radnih površina, posuđa, pribora, i općenito radnog prostora, WC-a za uposlenike, dostupnosti sapuna, tople vode, sredstava za dezinfekciju...)
Kako već rekoh, za tih 12 godina sam se nagledao svega, prošlo je preko mene hiljade i hiljade narudžbi svega i svačega, ali nisam imao niti jedno trovanjem bar ne da se neko obratio, žalio ili nešto slično.
Naravno, nikada nisam dozvoljavao da se koriste namirnice sumnjivog roka trajanja, izgleda, mirisa i sl.
Kuhari rade svašta i služe se svakakvim trikovima i prečicama.
Da znate šta se sve radi po kuhinjama i čega sam se nagledao, nikada ne bi jeli bilo gdje osim u svom domu.
Ali moja poenta je bila da mi je skoro pa nemoguće ovo što čitam za pojedince i njihova iskustva sa trovanjem. Zaista, ili imaju preosjetljiv želudac i stomak, možda imaju neki zdrastveni problem, možda su preosjetljivi na neki sastojak, šta ja znam.
Jednom mi se žalio lik koji je pojeo ljutih krilaca koliko je mogao, a sve to zalivao hladnom kolom pa dobio proliv, pa došao meni s pričom da se otrovao. AHA.