Vjera/nevjera - sta je bolje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Gabrielo

#176 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Gabrielo »

palestinka wrote:
Gabrielo wrote:Prednost vjernica je u tome sto znaju koje su obaveze i duznosti zene u braku i sto stavljaju porodicu na prvo mjesto. Sa njima znas na cemu si.
Problem je sto ja nisam vjernik. :D
Moj poznanikl, veliki vjerník, zabavljao se godinu s djevojkom, pokrivenom. Vjenčali se, slatki kao med, kredit digli za stan. No, bukvalno peti dan braka, ona dala otkaz na dobrom poslu i rekla da neće više da radi. On u čudu, pa ne možemo plaćati kredit, jesi li mislila djecu, pa kasnije posao opet? A ne, kaže ona, djeca će kasníje, neću da radim, tvoja je dužnost da se brineš o meni. Ja ću malo ovako:-) razveli se u roku godine. On slomljen...ništa nije sigurno, ništa se ne podrazumijeva, ko kako gleda šta su dužnosti i obaveze žene u braku, opet se mora dogovoriti vizija braka i kad misliš da si na 'istom terenu'.
Uvijek te moze tako nesto zadesiti. Nikad ne mozes biti sto posto siguran. Opet su vece sanse da se neces pokajati ako vjernicu ozenis.
Ali kazem... ja nisam vjernik. Ne znam da li se upustati u to.
The One and Only

#177 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by The One and Only »

HAVANA wrote:Dokle ste? :lol: Ko i vazda,znaci vire nam glave od krmka iz frizidera,djeca su nam mimosvijeta i bice na gramu dok si reko keks,mi opcimo ko s kim stigne,trebamo se pomirit sa tim da je i najgori vjernik bolji od nas,hocemo slagat,a ko laze taj i krade,jako smo netolerantni,slusamo padavicarsku muziku i odrasli smo na ulici,naravno i roditelji nam nista ne valjaju itditd...Cirkus dede mi...
Sve je počelo od mog posta da ne bih mogao trpiti da mi draga jede svinjetinu. To ostalo je izvučeno iz konteksta postova gdje sam objašnjavao zašto ne želim da mi draga jede svinjetinu. Ja nisam bio agresivan, vi ste agresivni od samog starta oko nečega što vas se ne tiče. Moj izbor, moje pravo, ja živim onako kako ja želim, vi kako vi želite.
piupiu

#178 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by piupiu »

S4mpion wrote:
piupiu wrote:
S4mpion wrote:Čak i kad svom djetetu zabraniš pohađanje vjeronauke, i to je indoktrinacija.
Istorija religija, sociologija religija, itd ... nije indoktrinacija. Sama vjera u Boga nije indoktrinacija ... a vjeronauk je ... indoktrinacija koja ima i ime u drustvenim naukama - zove se ideoloski drustveni aparat - s razlogom, valjda. :wink:
Nije tačno.
Sta nije tacno? A, sta jeste tacno? :D
Margita81

#179 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Margita81 »

Platformas wrote:Potpuno nebitno, meni su najgori ljudi koji su dobri u ime Boga, u pozadini svega ocekuju neku nagradu(tamo negdje gore, 20 djevica ili sta vec).
Budi dobar da bi sebe mogao pogledat u ogledalo.
:thumbup:
Ja i vjernik u vezi= nikad ;)
S4mpion

#180 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by S4mpion »

Nikad ne recite "nikad". Život rijetko kad ide po vašim planovima.
HAVANA

#181 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

Sto jest,jest.Ne ide.Ni po nasim,ni po vasim.Zivot je jebena bitka,na tebi je kako ces ga prozivjeti.
HAVANA

#182 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Ateista,srednjih godina,sretno ozenjen...trazi istomisljenike za seks u devetero. :lol:
primatek metuzalema :? ako ništa mogu fenjer jal svijecu držat

Ma mozes oci moje lijepe. :lol: Ako si ateista. :? Sad sam skonto da te znam toliko godina a veze nemam sta si.A i zaboli me,iskreno.Meni dobar.
cLo

#183 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by cLo »

HAVANA wrote:Dokle ste? :lol: Ko i vazda,znaci vire nam glave od krmka iz frizidera,djeca su nam mimosvijeta i bice na gramu dok si reko keks,mi opcimo ko s kim stigne,trebamo se pomirit sa tim da je i najgori vjernik bolji od nas,hocemo slagat,a ko laze taj i krade,jako smo netolerantni,slusamo padavicarsku muziku i odrasli smo na ulici,naravno i roditelji nam nista ne valjaju itditd...Cirkus dede mi...
HAVANA wrote:Ateista,srednjih godina,sretno ozenjen...trazi istomisljenike za seks u devetero. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:ekser:
HAVANA

#184 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

Dobro ba sta ste navalili,sta ce narod rec. :lol:
cLo

#185 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by cLo »

jesi rek'o devet? :D
HAVANA

#186 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

Ja,jedno je raspar.Muha,hoce svjecu da drzi.
zigranje

#187 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by zigranje »

cLo wrote:jesi rek'o devet? :D
¸touche :)
Margita81

#188 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Margita81 »

S4mpion wrote:Nikad ne recite "nikad". Život rijetko kad ide po vašim planovima.

Evo ja sam onda izuzetak :wink:
S4mpion

#189 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by S4mpion »

Margita81 wrote:
S4mpion wrote:Nikad ne recite "nikad". Život rijetko kad ide po vašim planovima.

Evo ja sam onda izuzetak :wink:
Ma nisi, mnogi kažu "nikad", pa im život skroji ponešto od toga.
animals

#190 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by animals »

sherbett wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Vjeronauka je jedan od najtezih oblika indoktrinacije. Sekularna drzava je finasira javnim novcem , sto je strasno :x
vjeronauk je tek sitna stavka u indoktriniranju ili postavljanju paradigmi u golemom sustavu u kojem odrastam, u kojem smo odgajani, obrazovani itd...moraš priznati da si i sam indoktriniran..onda ćeš uvidjeti kako je to sve zapravo vrlo relativno.
Ja sam odrasla i odgajana u strogo vjerskoj obitelji. Stjecajem okolnosti, obrazovala sam se, pa sam stekla sposobnost kritičkog razmišljanja. Niti jedna krajnost nije zdrava, ... ipak!
I ja sam odrastao u vjerskoj obitelji, ali umjerenoj..
danas ne idem u crkvu, vjerujem u dobrotu i ljubav..
i da ima nesto jace od nas..i ne interesuje me sta drugi vjeruju..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#191 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by _BataZiv_0809 »

sherbett wrote:
vjeronauk je tek sitna stavka u indoktriniranju ili postavljanju paradigmi u golemom sustavu u kojem odrastam, u kojem smo odgajani, obrazovani itd...moraš priznati da si i sam indoktriniran..onda ćeš uvidjeti kako je to sve zapravo vrlo relativno.
Ja sam odrasla i odgajana u strogo vjerskoj obitelji. Stjecajem okolnosti, obrazovala sam se, pa sam stekla sposobnost kritičkog razmišljanja. Niti jedna krajnost nije zdrava, ... ipak!
Slazem se u potpunosti. :thumbup:

Kriticko promisljanje i shvatanje da je sve relativno i prolazno je krucijalno.
pirmin

#192 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by pirmin »

vogosca-beverli-hils wrote:Citam ja neki dan oglase, kupio na trafiKi, treba mi majstor za struju - ono renoviram kucu pored kuce i tako to, da vidim imal ko...
Jesi nasao majstora?
Koliko ti je uzeo?
nellismo

#193 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by nellismo »

vogosca-beverli-hils wrote:
mostarka_90 wrote:al ovaj mi je najbolji oglas: DJEVOJKA izuzetno lijepog izgleda zeli upoznati momka africkog porijekla koji se nalazi u BiH :D
preferiram vjernike :zoka:
Ovo je odgovor koji volim, kratko, precizno.

Zasad,
- muski rod: vjera : nevjera = 0 : 3
- zenski rod: vjera : nevjera = 1 : 0
Nevjernica zbog mog stila života
Garant bi me vjernica gledala polupijanog kako otresam pepeo kraj pepeljare, piva mi kaplje iz usta po potkošulji i psujem nekom sportisti na TV-u jer nije uradio ono što bi ja uradio na njegovom mjestu dok svira toma "o ciganko moja"
Op3r4t0r

#194 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by Op3r4t0r »

madner wrote:Budimo realni, vecina normalnih muskaraca nije u vjeri. Dok bi normalna djevojaka trebala biti.
Inace ne petljam se u ovakve teme ali ovo mi bode oci, ta tvoja realnost je smjesna, i vecina budala misle da su pametni i tesko ih je ubjediti da ustvari nisu i to je njihova realnost ;)

Za razliku od tebe ja smatram i tvrdim da je vecina normalnih muskaraca u vjeri, odnosno s moje tacke gledista svi normalni ljudi su u vjeri, a evo zasto to tvrdim:

- ako si normalan bice ti jasno da nisi nastao od majmuna, evolucijom, slucajno, nego da postoji neka visa sila
- ako si normalan tvoj razum ce traziti dokaze vise sile i naci ce ih kroz istoriju, kroz brojne dokaze u onom sto danas zovemo vjerske knjige
- ako si normalan shvatit ces da je vjera jedini ispravni i pravi put
- ako si normalan bices u vjeri.

Sad da se vratim direktno na temu, islam je prije skoro hiljadu i po godina dao odgovor na ovu temu i u islamu stoji da bludniku pripada bludnica a vjerniku vjernica. S tim se zeli reci da dvije osobe koje dolaze iz 2 razlicita okruzenja nikad ne mogu uspjeti zajedno.

Vjernik zeni vjernicu i njemu ne smeta sto ona nece stati iza njega ako se desi neki slucaj koji se kosi s vjerom, ne moze mu ni smetati jer takvo nesto nebi ni trazio ni ocekivao od nje, cak naprotiv, zeni je sto zna da je takva jer je i on sam takav.

Isto vrijedi i za ove druge, zenis sebi slicnu i ne ljuti se (ne budi licemjeran) kad sutra ili prekosutra nadjes komsiju u ormaru jer bi i sam ti ponekad preskocio kod komsinice. Sve po zasluzi. Sto posijes posteno je da to i uberes.
HAVANA

#195 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

E cuj komso u ormaru :lol: Jebe vas realno stanje na terenu.Sve vam kontra od toga sto se nafalite,o,vi pravovjerni.
piupiu

#196 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by piupiu »

HAVANA wrote:E cuj komso u ormaru :lol:
E, stvaaaaarnoooooo ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#197 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:E cuj komso u ormaru :lol: Jebe vas realno stanje na terenu.Sve vam kontra od toga sto se nafalite,o,vi pravovjerni.
:lol: :lol: :lol:
S krmecom glavusom zamotanom u oslobodjenje :lol:
A sta ako ozenis "vjernicu" a ona sutra s djecom "zapali" u Siriju?
Ne bi bila prva, pa ti hajde otimati djecu od "brace" s kalašima
HAVANA

#198 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by HAVANA »

Nek mi onaj tockic napravi na americkom,jebe me ima po godine.Jel vi stvarno kontate da nekog tangiraju te vase uvrede? Sta treba ,da vam odgovorim istom mjerom? O majkama,sestrama,djeci? Necu,znam i bez knjige da to ne ide...
animals

#199 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by animals »

Op3r4t0r wrote:
madner wrote:Budimo realni, vecina normalnih muskaraca nije u vjeri. Dok bi normalna djevojaka trebala biti.
Inace ne petljam se u ovakve teme ali ovo mi bode oci, ta tvoja realnost je smjesna, i vecina budala misle da su pametni i tesko ih je ubjediti da ustvari nisu i to je njihova realnost ;)

Za razliku od tebe ja smatram i tvrdim da je vecina normalnih muskaraca u vjeri, odnosno s moje tacke gledista svi normalni ljudi su u vjeri, a evo zasto to tvrdim:

- ako si normalan bice ti jasno da nisi nastao od majmuna, evolucijom, slucajno, nego da postoji neka visa sila
- ako si normalan tvoj razum ce traziti dokaze vise sile i naci ce ih kroz istoriju, kroz brojne dokaze u onom sto danas zovemo vjerske knjige

Sad da se vratim direktno na temu, islam je prije skoro hiljadu i po godina dao odgovor na ovu temu i u islamu stoji da bludniku pripada bludnica a vjerniku vjernica. S tim se zeli reci da dvije osobe koje dolaze iz 2 razlicita okruzenja nikad ne mogu uspjeti zajedno.

Vjernik zeni vjernicu i njemu ne smeta sto ona nece stati iza njega ako se desi neki slucaj koji se kosi s vjerom, ne moze mu ni smetati jer takvo nesto nebi ni trazio ni ocekivao od nje, cak naprotiv, zeni je sto zna da je takva jer je i on sam takav.

Isto vrijedi i za ove druge, zenis sebi slicnu i ne ljuti se (ne budi licemjeran) kad sutra ili prekosutra nadjes komsiju u ormaru jer bi i sam ti ponekad preskocio kod komsinice. Sve po zasluzi. Sto posijes posteno je da to i uberes.
Sta tebe to zaboli..
ti si normalan..jebo nas nenormalne..
piupiu

#200 Re: Vjera/nevjera - sta je bolje?

Post by piupiu »

Op3r4t0r wrote:
Evo sta se desi kad se neko i ne potrudi da razumije teoriju evolucije. Al' je zato sasvim logicno i razumljivo da je zena napravljena od muskarcevog rebra, a muskarac od ilovace ... :D :kiss:

Eh, a sada, da ti se obratim i kao moderator. Da li ti, u gornjem pasusu, tvrdis da su svi nevjernici ... nenormalni, i da li takvu tvrdnju smatras:

a. normalnom
b. prihvatljivom
c. da li bi je smatrao/la normalnom i prihvatljivom kada bi se ista odnosila na sve vjernike?
Locked