johntra wrote:goran16v wrote:
Cijene Mazde su neuporedive, rekao sam ti već zašto, a kvalitet je neupitan...Škoda se prodaje jako dobro u Italiji, prijete da prestignu VW
- pričamo o početnim cijenama modela, ne interesuje me nadogradanja, a AR i Lancia i dalje skuplji od Škodice...
- Delta i Giulietta nemaju top model, poput RS-a, pa su opet skuplji od RS-a, kad bi stavili svu opremu koju RS ima u seriji...ali eto, nek je QV Giulietta top model, a nije, jer se čeka GTA, opet je AR skuplja od Škodice za 150 eurića...
- braniš neodbranjivo i uhvatio si se Italije, a razlika u cijeni između Škode i AR i Lancie još veća u ostalim EU zemljama...
Je li Mazda automobil? Jest. Prodaje li se u Europi? Prodaje li se Mazda u Europi bolje od AR i Lancie/Chryslera? Ako je 2011. godine u Europi prodato 137.447 kom Mazdi, AR 130.535 kom i Lancia 103.151 kom onda znaci da se prodaje. Ne znam zasto bi cijene Mazde bile neuporedive?
- Da vidimo pocene cijene:
Pocetna cijena Delte je za 1,4T 20.500 EUR,
Pocetna cijena Giuliette 18.770 EUR,
Pocetna cijena Skode za 1,2TSI je 19.950 EUR, a sa 1,4TSI motorom 22.040 EUR.
Da li ti ovo znaci da su AR i Lancia skuplje od Skode? Meni ovo znaci da je najjeftinija Skoda sa slabijim motorom skuplja za nekih 1200 EUR od najjeftinije Giluiette, a nekih 550 EUR jeftinija od najjeftinije Delte, a sa ekvivalentim motorom najjeftinjija Skoda je skuplja od Giuliette za preko 3000 EUR, a od Deltre za 1500 EUR.
-Pa kako AR i Lancia nemaju top model kad premium/skuplji/gornji dio kompakt klase, a sugava Skoda i sva ostala konkurencija ima? Da nastavimo po cjenovniku, a ne rekla-kazala I predvidjanjem buducnosti (u ovome si ne prevazidjen) ElRe je naveo da je po cjenovniku max cijena Delte Gold 1,9Mjet 190 KS 30.760 EUR, a Giluliette 30.500 EUR, sto je je 330, odnosno 170 EUR skuplje od Skode koja kosta 30.330 EUR ali 500, odnono 100 EUR manje od najskuplje Skode Octavie Combi RS koja kosta 31.240 EUR - ovo je cisto kad vec potezes combi. Kad smo vec kod mjerenja sta je skuplje, podjesticu te da si upravo ti napisao da kranja cijena ne definise premium vec pocetna.
Sve u svemu mene bi bilo sramota staviti AR i Lanciu u istu recenicu sa pojmom premium i skuplje, a kasnije se ganjat se u 100 EUR sa cijenom bijedne niskobudzete Skode i to bezuspjesno.