UEFA Europa League 2012–13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
brkoters

#176 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by brkoters »

Jebote ova zeta bi bila kod nas u sredini tablice ..... :x
dječak sa šibicama

#177 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by dječak sa šibicama »

uu kakva sansa Vukusica, tik do stative
ultima_palabra

#178 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

:lol:
Inter, Liverpool, Atletico i ostali su večeras odahnuli... puno im je lakši put do finala :)
brkoters

#179 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by brkoters »

ultima_palabra wrote: :lol:
Inter, Liverpool, Atletico i ostali su večeras odahnuli... puno im je lakši put do finala :)
Nije Zeta naivna ekipa ...
svabo_alen

#180 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by svabo_alen »

Toliko o tome da je Sarajevo ili bila koja momcad iz BiH na razini Hajduka ili Slaven Belupa. :lol: Nevjerovatno, i Hajduk i Slaven do zadnje sekunde se bore za prolazak protiv mozda dvije najbolje ekipe u ovom takmicenju. Svaka im cast. Jedino pitanje, jel u ovom stoljecu vec neka momcad iz bivse yuge pobjedila neku momcad iz lige petice?

Inace zao mi je Sarajeva ali ako nemozes Zetu proc onda stvarno nisu ni zaslusili da idu dalje. Mislim ako se gleda individualna kvaliteta da je ona daleko na strani Sarajeva. Neznam u cemu je bio problem, ali za to mora neko odgovarati..to je stvarno sramota..
CSKA

#181 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by CSKA »

Kakva kradja u Becu.Svirali penal protiv Vose,a ni trener domacih ne bi ono svirao.
phillie

#182 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by phillie »

@svabo_alen
Jest, Partizan Newcastle-a.
Arteta

#183 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Arteta »

svabo_alen wrote:Toliko o tome da je Sarajevo ili bila koja momcad iz BiH na razini Hajduka ili Slaven Belupa. :lol: Nevjerovatno, i Hajduk i Slaven do zadnje sekunde se bore za prolazak protiv mozda dvije najbolje ekipe u ovom takmicenju. Svaka im cast. Jedino pitanje, jel u ovom stoljecu vec neka momcad iz bivse yuge pobjedila neku momcad iz lige petice?

Inace zao mi je Sarajeva ali ako nemozes Zetu proc onda stvarno nisu ni zaslusili da idu dalje. Mislim ako se gleda individualna kvaliteta da je ona daleko na strani Sarajeva. Neznam u cemu je bio problem, ali za to mora neko odgovarati..to je stvarno sramota..
Hahah,Interu je Hajduk dosao kao malo slabiji trening.
Ljudi se cak nisu ni umarali jer znaju da mogu dati gol kad hoce.
Charuga
Globalni moderator

#184 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote::lol:
Ih kakav si, pa moras li odmah ljudima na muku prisjedati ... 8-)
BlueBlood

#185 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by BlueBlood »

bruku cudnih rezultata veceras ali ja i dalje ne mogu da vjerujem od koga su pitari ispali :-)

todd_smith

#186 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by todd_smith »

hebi ga, oni tamo u Ligi Sampiona nisu imali priliku ni trepnuti :oops:
Charuga
Globalni moderator

#187 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Charuga »

todd_smith wrote:
Sve je to lijepo moj todde ali ovo je definitivno veca bruka, mozda i najveca ove sezone. Poslije onakve utakmice sa Levskim, u kojem je Sarajevo izdominiralo puno skuplju ekipu, desi se ovo. Pa covjece, to su Golubovci, selo pored Podgorice. Oni nisu bili sposobni da skupe 20 navijaca za domacu utakmicu. Iskreno, ocekivao sam prolaz Sarajeva a jos iskrenije nadao sam se da nece doci do toga. Doduse, u nadu sam polagao samo 10% a u ocekivanja 90%. Jebiga, nije se moglo disati od vas, pa i temu o ucescu nasih klubova u Evropi smo zakljucali nakon ispadanja Želje od Maribora jer ste udarili sa svih strana a usput ste i dokazivali kako ste bas vi branioci casti BH fudbala. Pa je onda i baba igrala vise kola na svadbi nego Željo u Evropi i onda se desi ovo.

Sta je tu je, bice vjerovatno jos frke i posla na forumu kad se vrate oni iz CG.
ultima_palabra

#188 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
Ih kakav si, pa moras li odmah ljudima na muku prisjedati ... 8-)
Malo im je koliko su zaslužili :D

Dobro, više se je Borac obrukao ali to su nijanse... pa jbt Zeta ima najgori koeficijent od svih pretkola u 4.pretkolu :-)
Last edited by ultima_palabra on 09/08/2012 23:39, edited 1 time in total.
Creasy

#189 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Creasy »

cyprus wrote:Ispade Sarajevo ispade Omonia, ovo ne vrijedi više pratit :sad: :sad: :sad:

Zao ti sto ispade Omonia? E sad mi drago sto Zeta prodje dalje... :skoljka: :D
Dead Man Walking

#190 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Dead Man Walking »

Hebo kante i titule, Evropa je mjerilo. U Evropi se obraz Drzave brani i cuva. Alal vera, ocuvaste ga komsije. :-)
SmokingMan

#191 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by SmokingMan »

Plavih_11 wrote:
todd_smith wrote:
Sve je to lijepo moj todde ali ovo je definitivno veca bruka, mozda i najveca ove sezone. Poslije onakve utakmice sa Levskim, u kojem je Sarajevo izdominiralo puno skuplju ekipu, desi se ovo. Pa covjece, to su Golubovci, selo pored Podgorice. Oni nisu bili sposobni da skupe 20 navijaca za domacu utakmicu. Iskreno, ocekivao sam prolaz Sarajeva a jos iskrenije nadao sam se da nece doci do toga. Doduse, u nadu sam polagao samo 10% a u ocekivanja 90%. Jebiga, nije se moglo disati od vas, pa i temu o ucescu nasih klubova u Evropi smo zakljucali nakon ispadanja Želje od Maribora jer ste udarili sa svih strana a usput ste i dokazivali kako ste bas vi branioci casti BH fudbala. Pa je onda i baba igrala vise kola na svadbi nego Željo u Evropi i onda se desi ovo.
Nažalost ovi naši klubovi nemogu dalje od pretkola 15 godina je prošlo a još niko od Sarajevskih ekipa nije napravio pravi iskorak do grupnih faza,svi se mi prsimo kojekakvim uspjesima i titulama,koje realno gledajući nemoremo opravdati na međunarodnoj sceni,sve ukupno,solidna sezona BH klubova,ali svakako i zabrinjavajuće,samo se pitam koliko će ova agonija dugo da traje.Sivilo od naše lige,naša realnost....
Tomahawk11
Globalni moderator

#192 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Tomahawk11 »

A da budemo malo realni? Jedino je Sarajevo nesto napravilo u Evropi ove godine. Sramota jeste ispasti od Zete iz Golubovaca, ali je jedino Sarajevo odigralo 6 utakmica u Evropi :wink:
Bilans ostalih klubova ove godine u Evropi je 0
Elem, da ne prekidam festu, nastavite gdje ste stali :mrgreen: Bice i dogodine Evropa, pa cemo se smijati, plakati....
Charuga
Globalni moderator

#193 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:A da budemo malo realni? Jedino je Sarajevo nesto napravilo u Evropi ove godine. Sramota jeste ispasti od Zete iz Golubovaca, ali je jedino Sarajevo odigralo 6 utakmica u Evropi :wink:
Tacno tako, sve si u pravu! S tim sto su Željo i Široki preskocili prvo pretkolo i automatski nisu imali priliku da igraju protiv nekih autsajdera sa Farskih otoka, Malte i slicno.
nosara

#194 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by nosara »

Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 2003. godine, općina Golubovci imala je 14.563 stanovnika.
nosara

#195 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by nosara »

LSD wrote:Onaj Inter je pao nekoj stvari za uši....Hajduk se poigrava sa njima u sred Milana, pihhh
Stela... Kvota 8 i vise... :D
ultima_palabra

#196 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:A da budemo malo realni? Jedino je Sarajevo nesto napravilo u Evropi ove godine. Sramota jeste ispasti od Zete iz Golubovaca, ali je jedino Sarajevo odigralo 6 utakmica u Evropi :wink:
Bilans ostalih klubova ove godine u Evropi je 0
Elem, da ne prekidam festu, nastavite gdje ste stali :mrgreen: Bice i dogodine Evropa, pa cemo se smijati, plakati....
Realno je sramota... nikad ni Željo ni Sarajevo nisu ispadali od ekipa sa manjim budžetom od sebe. Od ovih ostalih smo navikli na svašta.

A kad sam pisao da je Levski katastrofa ekipa u kojoj nešto ne štima, onda je bilo ljubomoran, kompleksaš, ovo-ono :roll:
ultima_palabra

#197 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Onaj Inter je pao nekoj stvari za uši....Hajduk se poigrava sa njima u sred Milana, pihhh
U Splitu je Inter mogao igrati samo sa golmanom i četvoricom u odbrani i Hajduk im nikad ne bi gola dao. Revanš nisam gledao pa ne znam da li je namještanje ili neko veliko opuštanje Intera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#198 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by Tomahawk11 »

@ultima, plavih,

Tacno je sve sto kazete, sramota jeste, ali eto igralo je i Sarajevo to 2. kolo, proslo protivnika koji je na papiru bio veliki favorit, sad sto kod njih nista nije stimalo, to je druga stvar. Ispalo je tako i u ovom duelu sa Zetom, Sarajevo je bilo favorit, a Zeta je prosla.

Kad se sve sabere, vidimo koja je realnost naseg klupskog fudbala. Treba dobro zasukati rukave.
fortaleza

#199 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by fortaleza »

svabo_alen wrote:Toliko o tome da je Sarajevo ili bila koja momcad iz BiH na razini Hajduka ili Slaven Belupa. :lol: Nevjerovatno, i Hajduk i Slaven do zadnje sekunde se bore za prolazak protiv mozda dvije najbolje ekipe u ovom takmicenju. Svaka im cast. Jedino pitanje, jel u ovom stoljecu vec neka momcad iz bivse yuge pobjedila neku momcad iz lige petice?
Da, bit će da su neki čitali indexove članke o propasti Hajduka, istrošenim igračima koje nitko neće i nastavku Dinamove dominacije te uz faktor da je Sarajevo izbacilo bugarski klub i na osnovu toga pisali da bi tri BH predstavnika "hladno otresli" Hajduk. :-)

E sad malo o utakmici. Svaka čast na borbenosti sinoć, nisam pogriješio kad sam napisao na drugoj temi da su igrači odlično fizički pripremljeni, trčali su kao zujalice 90 minuta. Napokon se vidilo kako igraju domaći igrači za svoj klub, puni želje, ono što me najviše iznenađuje je to kako se momci s prosjekom godina 21,5 nisu prepali kao što su to radili prijašnji igrači i to oni mahom iskusni, a ovi su budućnost hrvatskog nogometa. Šteta bi bila da momčad ne ostane na okupu par godina, spremni su za veće rezultate.

Blažević odličan, bolji od Subašića, imao je par nesigurnih ispucavanja, Jonjić nije ispadao kao inače, Milović je potvrdio da će biti dobar, Vršajević borben samo što u svakoj utakmici požuti (vidi se da se učio u BH ligi :D ), Jozinović se popravio u zadnjih par utakmica, naučio je centrirati :D , Milić dobar u sredini s Radoševićem, ovaj drugi bi mogao postati novi Niko Kovač, lik rastura sa svojih 18 kao rutiner. ;-)
Odlično rješenje je bilo postaviti Vukovića malo iza Vukušića, vidi se da zna, nije bezveze bio prvi strijelac crnogorske lige :D imao je par dobrih lopti, al onaj volej... :shock:
Vukušić standardan, napokon nije solirao previše, doduše nije ni imao prilika za to... Šteta što nije zabio treći, odlično je okrenuo igrača i pored stative i s pet metara falio gol.

Sve u svemu, dobra predstava, fali ovakvih utakmica, za Inter su igrali mahom prvotimci, nitko nije ni očekivao prolazak, sad samo se ne umisliti i pripremiti za Zagreb.
Nisu, gledao sam utakmicu 10-tak minuta u tom vremenu igrači Sarajeva nisu spojili 5 točnih dodavanja, veoma loše, vrate loptu do štopera koji krenu naprijed i odmah dugim loptama traže napadača, čiste igre nije bilo nikako, svega par poluprilika iz prekida i Husejinovićevo nabijanje lopte na tribine više puta, šetali se po terenu, potpuno negledljivo, u rangu nekog turnira mjesnih zajednica, još strašna slika od strane BHT-a i one reklame koje zauzimaju pola ekrana. :skoljka:

Meni žao Slavena, sudac je mogao svirati ruku i penal da je htio, ako ništa otišla bi utakmica u produžetke...
LSD

#200 Re: UEFA Europa League 2012–13

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
U Splitu je Inter mogao igrati samo sa golmanom i četvoricom u odbrani i Hajduk im nikad ne bi gola dao. Revanš nisam gledao pa ne znam da li je namještanje ili neko veliko opuštanje Intera.
Ima je i Inter šansi, pošteno govoreci....al sviju mi, Vuković promaši pored stative za 3-0, centimetri presudiše....jbg šta je u pitanju, to ne znam...sa Moratijem i talijanskom mafijom se ne nikad ne zna....moguce da je namještaljka (ništa novo kad su žabari u pitanju) ako jest, onda je bila majstorska... a moguce da su bili dramaticno loši sinoc....kako god ne valja ;-) , da sam neki simpatizer Intera zapitao bi se Kakva je to finansijska kriza ili muka natjera njihovog dragog Masima da prodaje utakmice na sred San Sira... i to protiv Hajduka da se brukaju.
Post Reply